Phantom of the Opera på Broadway: alt du har brug for at vide om musicalen

På trods af at det er en af de mest prisbelønnede forestillinger i verden, lukker denne nu legendariske Broadway-musical i april 2023 efter 35 år på scenen.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

7 minutters læst

Phantom of the Opera på Broadway: alt du har brug for at vide om musicalen

Musical-hovednavnet Phantom of the Opera | ©Phantom of the Opera

The Phantom of the Opera på Broadway tager dig med på en rejse til Paris i slutningen af det 19. århundrede. Oh là là! Det er umuligt ikke at få hårene til at rejse sig med denne musical, der foregår i det imponerende Majestic Theatre på en scene, der kun er oplyst af levende lys. Det er en skam, at den ikke længere kan ses på Broadway, og at man må rejse til London eller Madrid for at se den.

The Phantom of the Opera har imponeret publikum i over et århundrede, først på papir og siden 1986 i teatret. Historien om denne unikke figur, der vandrer rundt bag scenen på Théâtre Garnier i Paris og forårsager død for alle, der vover at se på ham, udkom første gang i 1909, og læserne blev betaget.

Dette mærkelige spøgelse vendte tilbage og blev stjernen i den længst kørende musical i Broadways historie. Jeg efterlader dig alle oplysninger, hvis denne mytiske musical vender tilbage til scenen, og i mellemtiden kan du også tage et kig på andre Broadway-musicals, der stadig kører.

Hvor meget koster billetter til The Phantom of the Opera på Broadway?

Phantom of the Opera-billetter| ©Kendra Goering
Phantom of the Opera-billetter| ©Kendra Goering

At løbe tør for billetter til Phantom of the Opera i New York er ikke en mulighed. Så tag disse tips til efterretning. Dette er en verdensberømt musical, så det bedste råd, jeg kan give dig, er at købe dine billetter online og i god tid.

Hvis du følger disse anbefalinger, er den mindste pris, du kan betale, 50 €, og den højeste pris er omkring 500 €, hvis du rejser til New York i julen, i det mest eksklusive område af scenen.

Julen er en særlig tid i New York, og vinteren er den perfekte undskyldning for at søge ly for kulden og nyde en god musical i varmen i teatret. Her er de bedste ture til at se julelysene, mens du forlader The Phantom of the Opera.

Book billetter til Broadway

Undgå køerne på Broadway, et af de travleste teatre i verden

Indgang til Majestic Theatre, hvor Phantom of the Opera opføres.| ©Sergio Calleja
Indgang til Majestic Theatre, hvor Phantom of the Opera opføres.| ©Sergio Calleja

En anden grund til, at jeg anbefaler, at du køber din billet online, er for at undgå at vente (og fortvivle) i de helvedes køer i New York, især om vinteren, når temperaturen falder til 2 grader celsius. På den måde skal du kun bekymre dig om at nyde den fantastiske duet fra din plads, som du har fået til den bedste pris og med bedre udsyn, end hvis du havde købt den i sidste øjeblik ved billetkontoret.

Reglen for at spare penge er meget nem: Jo længere tid i forvejen, jo mindre betaler du for dine billetter, og jo bedre udsyn har du. Det er ren matematik. Hvis du på forhånd ved, at du skal til New York, er det bedst at købe dine billetter to til tre måneder i forvejen for at få den bedste pris. Forestillingerne kl. 13 er meget billigere end aftenforestillingerne.

I dette tilfælde er Hellotickets en fremragende hjemmeside at købe billetter på, fordi du kan se scenen virtuelt, betale i euro og læse oplysningerne på spansk, hvilket vil gøre dit liv lettere, hvis du ikke er flydende i Shakespeares sprog.

Book billetter til Broadway

Hvordan vælger jeg de bedste pladser til Phantom of the Opera på Broadway?

Inde i Majestic Theatre| ©bjaglin
Inde i Majestic Theatre| ©bjaglin

At se musicalen på den ene eller den anden plads kan gøre forskellen mellem, om forestillingen bliver en nedtur, fordi du ikke værdsætter den, eller en uforglemmelig oplevelse. Den gode nyhed er, at Majestic Theatre ikke har balkoner, som normalt er den sektion, der er længst væk fra scenen og har den dårligste udsigt, og derfor også den billigste.

Her er de to typer sæder, der er til rådighed, fra de billigste til de mest eksklusive:

 • Mezzanin (fra 50 €): Denne sektion dækker første sal i teatret og er den billigste. Inden for dette område har du to muligheder: siderne og det centrale område. Hvis du vil have en fantastisk panoramaudsigt over scenen til en god pris, vil din foretrukne mulighed være de centrale pladser.

 • Orchestra (fra €100): Hvis du er en krævende rejsende, sætter pris på kultur, kvalitet og ikke har noget imod at gå den ekstra mil, vil dette være dit yndlingsområde. Det ideelle sted at sidde er fra fjerde række og opefter (som i biografen), som er premium-sæderne. På denne måde får du en utrolig udsigt over scenen med et bredt og meget komplet perspektiv, mere end hvis du sidder på forreste række.

Nuria's Traveller Tip

The Majestic Theatre er et af de største på Broadway med omkring 1.700 pladser. Vælg din plads med omhu, og sørg for, at den ikke er for langt fra scenen!

På hvilket teater spiller Phantom of the Opera på Broadway?

Majestic Theatre på Time Square| ©Travis Wise
Majestic Theatre på Time Square| ©Travis Wise

Denne klassiker opføres på Majestic Theatre, et af Broadways ældste teatre med næsten et århundredes historie og for mig et af de smukkeste. Det betragtes som et vartegn for New York City.

Vidste du, at teatrets scene også blev forstørret for at kunne rumme forestillingens komplekse sceniske elementer? Efterfølgende har det omvandrende lig turneret rundt på de skrå brædder i hele verden: Madrid, Buenos Aires, Mexico... Bad guy never dies!

Majestic Theatre: 245 West 44th Street, mellem Broadway og 8th Avenue

Nuria's Traveller Tip

Gå ikke glip af det imponerende loft i Majestic Theatre!

The Phantom of the Opera Broadway spilletider

New York-reklamer for Phantom of the Opera| ©Tyler Merbler
New York-reklamer for Phantom of the Opera| ©Tyler Merbler
 • Mandag: kl. 20.00
 • Tirsdag: lukket på nogle tirsdage (ikke alle)
 • Onsdag: kl. 19.00
 • Torsdag: kl. 19.00
 • Fredag: kl. 19.00
 • Lørdag: kl. 13.00 og kl. 19.00
 • Søndag: kl. 17.00

The Phantom of the Opera opføres alle ugens dage (undtagen tirsdage). Den har i alt otte forestillinger om ugen og varer to en halv time med en pause - ideel til forfriskninger i teaterbaren eller til at strække benene!

Book billetter til Broadway

Hvad kan du forvente af Phantom of the Opera på Broadway?

Slutningen af første akt på Majestic Theatre| ©Sergio Calleja
Slutningen af første akt på Majestic Theatre| ©Sergio Calleja

The Phantom of the Opera, som har vundet syv Tony Awards (som er det amerikanske teaters Oscars), bl.a. for bedste musical, er en storslået teaterudgave af en roman af den franske forfatter og journalist Gaston Leroux, en pioner inden for den populære mysterieroman og berømt for sine fortællinger inden for detektiv- og gysergenren.

Musicalen fortæller historien om et vansiret spøgelse, hvis ansigt er dækket af en halvmaske, som vandrer gennem operahuset i Paris og spreder rædsel blandt publikum. Spøgelset forelsker sig i en ung sopran og sværger at gøre hende til en ny operastjerne. For at gøre det vil han forme den unge kvindes ekstraordinære talenter og bruge alle våben til sin rådighed (inklusive at bortføre hende) for at holde hende ved sin side. I denne fortælling om besættelse og jalousi vil der være død, hævn ... og en masse følelser!

Det bedste: det imponerende orkester på scenen

Hvad kan du forvente af musicalen? Det, der vil overraske dig mest, er uden tvivl det imponerende live-orkester - du vil føle, at du er med i en af de store europæiske operaer! Derudover vil sangene, der synges med omhu i en intim atmosfære, give dig gåsehud. Kostumeskiftene, hovedpersonens ironi og humor, overraskelserne, stearinlysene... Alt er imponerende!

Vidste du, at...?

For at skabe den berømte karakter blev Leroux inspireret af virkelige begivenheder, som han undersøgte som journalist, hvis undersøgelser han offentliggjorde i fem måneder i den franske avis Le Gaulois.

Hvor kan man spise og drikke efter at have set Phantom of the Opera på Broadway?

Hard Rock Cafe Time Square| ©Ryan Hoard
Hard Rock Cafe Time Square| ©Ryan Hoard

Hvis dine indvolde knurrer efter forestillingen, foreslår jeg, at du tanker op med en god amerikansk burger og en masse rock and roll. Mit yndlingssted på Broadway er Hard Rock Cafe.

Stedet har et væld af memorabilia fra legender som The Beatles, The King of Rock, Elvis Preysler, og nyere stjerner som Madonna - du finder nogle af deres ikoniske kostumer her! Relikvierne i denne bar er mere berømte end selve maden.

 • Priser: fra 25 euro pr. person
 • Hvor: På Times Square på 1501 Broadway.
 • Åbningstider: Åbent hver dag kl. 11-22.

Skal jeg spise middag før musicalen?

Som man siger: "Where you go, do as you please", et berømt råd, der anbefaler, at man tilpasser sig et steds skikke og vaner. I USA spiser folk aftensmad meget tidligt, mellem kl. 17 og 19, så tænk over, at du måske gerne vil spise noget før musicalen, for når du tager af sted, er der måske mange restauranter, der har lukket.

En (bogstavelig talt) filmrestaurant på Broadway

Hvis du er mere til film, er jeg sikker på, at du vil elske Bubba Gump-restauranten, som er inspireret af en af mine yndlingsfilm, Forrest Gump. I dette tilfælde er dens specialitet ikke chokoladebonbons som filmens hovedperson, men fisk og skaldyr.

Og hvis du stadig er sulten, er her en komplet gastronomisk guide til de 10 bedste spisesteder i New York. God fornøjelse!

Priser: fra €17 pr. person i gennemsnitHvor: Times Square, 1501 BroadwayÅbningstider: Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, kl. 11.30-21.00. Fredage, lørdage og søndage, kl. 11-22.

Book billetter til Broadway

Andre anbefalede musicals i New York

Scene fra Cats-musicalen| ©Julieta Navarro
Scene fra Cats-musicalen| ©Julieta Navarro

Hvis du efter dette indlæg stadig er i tvivl om, hvorvidt du vil kunne lide The Phantom of the Opera, er her en liste over de 10 bedste Broadway-musicals for sæsonen 2021-2022 i New York. Tjek dem ud!

Book billetter til Broadway