Rockefeller Center i julen

Julen i New York er en verden for sig. Hvis du er så heldig at besøge the Big Apple på denne magiske tid af året, vil Rockefeller Center være epicentret for din jul.

Cecilia Gaitán

Cecilia Gaitán

4 minutters læst

Rockefeller Center i julen

Nyd julelysene i Rockefeller Center | ©Johnell Pannell

En af de vigtigste ting at se og gøre i New York i julen er at besøge Rockefeller Center. Det er et privilegium at kunne se det majestætiske træ, lysene, skøjte på skøjtebanen...

Jeg vil fortælle dig lidt mere detaljeret, hvad du finder i Rockefeller Center, hvis du tager derhen i julen, så du kan føle magien i en af de mest ventede tider på året for newyorkerne. Gør dit kamera klar!

1. Dyk ned i The Rockettes' show

Rocketterne| ©iStock
Rocketterne| ©iStock

New York byder på mange juleattraktioner og traditioner. En af dem er at se The Rockettes show i Radio City Music Hall i Rockefeller Center.

The Rockettes er en trup af dansere, som siden 1933 har opført et 90 minutter langt juleshow, "Radio City Christmas Spectacular". Det er indbegrebet af New Yorks juleshow, og du må ikke gå glip af det.

Jeg anbefaler, at du køber billetter til Rockettes at the Radio City Christmas Spectacular på forhånd på Hellotickets, da efterspørgslen er meget stor.

Nyttige oplysninger for at sikre, at du ikke går glip af det

Book din guidede tur på Radio City Stage

2. Klatre til toppen af klippen

Toppen af klippen| ©iStock
Toppen af klippen| ©iStock

Hvis du besøger New York i julen, og du er på rundtur i Rockefeller Center-området, bør du booke en tur til Top of the Rock for at se Manhattan fra oven og, hvis du er heldig, dækket af sne.

Du kan endda gå op til Top of the Rock om natten for at se Big Apple lyse op fra toppen af Midtown. Det lyder godt, gør det ikke?

Jeg anbefaler også at læse denne guide til de bedste spisesteder i nærheden af Top of the Rock for at varme op og genoplade batterierne før eller efter klatreturen.

Book din billet til Top of the Rock

3. Skøjteløb i Rockefeller Center

Skøjtebanen| ©Tim Hufner
Skøjtebanen| ©Tim Hufner

En anden signaturattraktion i juletiden er Rockefeller Centers berømte skøjtebane, "The Rink".

The Rink er meget travl, og i juletiden er der ofte lange køer. Så jeg råder dig til at købe din billet til Rockefeller Centers skøjtebane i forvejen.

Den enorme skøjtebane ved foden af det gigantiske træ, mens julesange spilles over højttalerne.

Åbningstider for The Rink

The Rink er åben fra den første uge i december til slutningen af april det følgende år. Den er åben fra kl. 9 til midnat.

Det bedste tidspunkt på dagen at løbe på skøjter i Rockefeller Center er tidligt om morgenen. Der er ikke så mange mennesker endnu, og billetterne er billigst.

Hvor meget koster det at stå på skøjter i The Rink?

 • Voksne (13 år og ældre): fra 17 € til 47 €.
 • Børn (6 - 12 år): 17 € - 47 €.
 • Børn under 6 år: fra 7 € til 19 €.
 • Leje af skøjter: ca. 8,70 € (10 USD), og billetkontoret er gratis.
 • Adgang som tilskuer: Du kan købe en "Chaperone"-billet gratis, og den er gyldig som en voksen, der ledsager skøjteløberen.

4. Nyd juletræet i Rockefeller Center

Juletræet i Rockefeller Center| ©Elías Andrés José
Juletræet i Rockefeller Center| ©Elías Andrés José

En tur rundt på Manhattan ved juletid er et skue. Og et af de ikoner, du ikke må gå glip af denne sæson, er Rockefeller Centers juletræ.

Hvert år i midten af november begynder monteringen af dette træ, som allerede har vundet alle newyorkeres og besøgendes hjerter. Det er pyntet med mere end 50.000 flerfarvede LED-lys og kronet med en stjerne dækket af mere end 3 millioner Swarovski-krystaller.

Lysene tændes officielt onsdag i ugen efter Thanksgiving, og træet er tændt fra kl. 6 om morgenen til midnat. Juledag er træet tændt 24 timer i døgnet og nytårsaften fra kl . 6.00 til 21.00.

Træets oprindelse

Traditionen med at installere et juletræ i Rockefeller Center begyndte tilbage i 1931. Arbejderne, der var i gang med at op føre bygningskomplekset, besluttede at sætte et grantræ op og pynte det med ornamenter lavet af deres egne familier.

Dette initiativ var starten på det, der nu er en af byens største turistattraktioner. Og i 1933 blev den første lysceremoni afholdt, som i dag tiltrækker folkemængder.

Anekdoten: Solidaritetstræet

Siden 2007 er træet blevet doneret til Habitat for Humanity-fonden, når højtiden er forbi, og pynten er taget ned. Denne organisation brænder træet og bruger det til at bygge og restaurere hjem til familier uden ressourcer.

Uden at miste miljøet af syne udvælger Rockefeller Center grantræer i deres sidste livscyklus, så de kan bruges til dette velgørende formål.

5. Gå amok ved lysceremonien for at tænde lysene

Lysceremonien| ©iStock
Lysceremonien| ©iStock

Et af de mest ventede og spændende øjeblikke i julen i The Big Apple er, når lysene på Rockefeller Centers træ tændes. Denne ceremoni er kendt som Christmas Tree Lightning og er et spektakulært show med storskærme og levende musik.

Hvert år optræder forskellige berømtheder, bl.a. Mariah Carey, John Legend og Diana Ross.

Hvis du vil overvære denne ceremoni, anbefaler jeg, at du kommer 3-4 timer i forvejen for at finde en god plads.

Nyttige oplysninger

 • Hvornår: Første onsdag efter Thanksgiving.
 • Pris: Gratis.
 • Hvor: Rockefeller Center Plaza.
 • Åbningstider: mellem kl. 19.00/20.00 og 21.00/22.00
 • Hvor sent kan jeg se lysene: Fra begyndelsen af december til begyndelsen af januar, fra kl. 6 til midnat.
 • Andre muligheder: Hvis du ikke kan nå det eller gerne vil se, hvad det hele handler om, sender NBC ceremonien live hvert år.

6. Gå en tur gennem Rockefeller Centers Channel Gardens ved juletid

Rockefellers juledekorationer| ©Freestocks
Rockefellers juledekorationer| ©Freestocks

En anden attraktion, som Rockefeller Center forbereder omkring højtiderne, er udsmykningen af haverne.

Channel Gardens er dekoreret med lysende statuer af engle, der spiller trompet, nøddeknækkere, kæmpekugler og forskellige figurer fulde af lys. Du bliver ikke træt af at tage billeder!

Julen i New York er magisk og speciel, især i Rockefeller Center-området. Derfor anbefaler jeg, at du også går rundt og beundrer butiksvinduerne, gaderne, bygningerne og al den iscenesættelse, som byen sætter op til denne følelsesladede dato.

Cecilias rejsetip

Butikken Saks Fifth Avenue er berømt for den juleudsmykning, de laver hvert år, og de billeder, de projicerer på deres facade, spændende!