Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

15 ting at lave i New York City i julen

Den endelige guide til at nyde byen på den mest magiske tid af året

Isabel Catalán

Isabel Catalán

16 minutters læst

15 ting at lave i New York City i julen

Rockefeller Center i julen | ©Hellotickets

Julen er en af de mest magiske tidspunkter at være i New York. Byen er fyldt med juletræer, lys, julesangere, pyntede gader og butikker ... Det er helt sikkert den tid, hvor man skal rejse til New York. Som Andy Williams sagde i sin populære sang: It's the Most Wonderful Time of the Year!

1. Besøg julelysene i Dyker Heights

Typiske Dyker Heights-hjemdekorationer ved juletid| ©Hellotickets
Typiske Dyker Heights-hjemdekorationer ved juletid| ©Hellotickets

Kvarteret Dyker Heights er blevet et must at besøge i New York Citys juleby med sine julelys og julepynt, som de lokale selv har opsat.

Dette Brooklyn-kvarter ville ikke være noget særligt, hvis det ikke var for dets beboere, der forvandler det til et sted, der ligner noget fra en amerikansk film.

Nogle vælger diskrete og sofistikerede lys til at dekorere deres hjem med, mens andre går over gevind og overdynger dem med alle mulige guirlander, kugler, figurer og oppustelige julelamper, der synger julesange, indtil der ikke er plads i haven. En ægte nabokonkurrence, der startede i 80'erne og er blevet en begivenhed, som nogle familier endda betaler professionelle dekoratører for at lave et andet design hvert år.

Det er så populært, at der endda er en guidet rundvisning i Dyker Heights ved juletid for at lære de mindste detaljer i kvarteret at kende! Jeg kan varmt anbefale det, for det er noget af et skuespil, og det er så sjovt at se et kvarter med amerikansk tema til jul. De lokale går helt amok, og turisterne har det sjovt med at tage billeder af julemanden, rensdyr, snemænd, nisser og meget mere. Du vil elske det!

Praktiske oplysninger

 • Hvornår: Selv om nogle lokale tænder lysene i slutningen af november, sker det som regel i december og indtil årets udgang.
 • Hvor: I Dyker Heights-kvarteret i Brooklyn.
 • Sådan kommer du dertil: Da det er et boligområde, er der ingen undergrundsstation, men du kan tage R-linjen og stå af ved 86 Street-stationen i Bay Ridge-kvarteret. Der er 15 minutters gang fra kvarteret.
 • Hvilke er de mest spektakulære: Dem mellem 10th og 12th Avenues og 83rd og 86th Streets.

Book Brooklyn Christmas Tour

2. Se Radio City Christmas Spectacular

Rockettes' juleshow| ©Billboard
Rockettes' juleshow| ©Billboard

På en tur til New York i juletiden skal du tage tid til at se det legendariske Radio City Christmas Spectacular, et magisk juleshow, der havde premiere i 1933 og er blevet en sand tradition på denne tid af året.

Det er virkelig så spektakulært, som navnet siger! Et show med musik, dans, humor og lys som i gamle dage med de fantastiske The Rockettes i hovedrollen, der får dig til at genopleve julen med et barns illusioner. En klassiker!

Når jeg har mulighed for at tage til New York i julen, går jeg ikke glip af det, for showet skifter hvert år, og det er en sand overraskelse. Hvis du rejser til byen med din familie, kan jeg varmt anbefale det, for Radio City Christmas Spectacular er velegnet til alle aldre, og selv de små vil have det sjovt. Måske får du endda lyst til at tilbringe en ferie blandt teatrene med dette show - i julen invaderer magien Broadway!

Hvordan køber man billetter?

Uanset om det er til Radio City Christmas Spectacular eller en anden Broadway-musical, er det bedst at købe dine billetter online, for teatrene fyldes op, og kasserne hænger hurtigt udsolgt-skiltet op ved juletid.

Af erfaring anbefaler jeg, at du køber dine billetter online og så langt i forvejen som muligt, for hvis du venter med at købe dem, når du er i New York, risikerer du at løbe tør for billetter til den dag, du gerne vil se forestillingen på grund af stor efterspørgsel.

Ved at booke online kan du også vælge den plads, du ønsker, og i nogle tilfælde er priserne billigere end ved teatrenes kasser. Tøv ikke, det er nemt, sikkert og hurtigt at købe dine billetter online.

Book dine billetter til Radio City Christmas

3. Nyd også ved juletid NBA, den bedste liga i verden.

Knicks i Madison Square Garden| ©Carmen Navarro
Knicks i Madison Square Garden| ©Carmen Navarro

At se en NBA-kamp i egen høje person er et must for enhver rejsende, der besøger New York, især hvis du får dine billetter af julemanden til jul!

Findes der en bedre plan end at tilbringe julen eller nytåret med at have det sjovt med verdens bedste basketballliga? Selv hvis du ikke bryder dig om sporten eller NBA, er det et sandt skuespil at overvære en basketballkamp i USA, hvor festen, musikken, den gode stemning og frem for alt sporten er fremherskende.

New York er hjemsted for to NBA-hold: New York Knicks (som spiller i det legendariske Madison Square Garden på Manhattan) og Brooklyn Nets (som har hjemme i det moderne Barclays Center i Brooklyn).

Sådan køber du NBA-billetter

Efterspørgslen efter at komme til en NBA-kamp er ekstremt stor, så det er normalt, at billetterne hurtigt bliver udsolgt. NBA's regulære sæson starter i slutningen af oktober og slutter i slutningen af april, så hvis du ønsker at overvære en Knicks- eller Nets-kamp i julen, er mit råd at købe dine billetter online så langt i forvejen som muligt.

Ved at bestille online kan du også vælge det sted, du bedst kan lide. Tøv ikke, det er nemt, sikkert og hurtigt at købe dine billetter online. Jeg anbefaler dig at læse indlægget NBA-billetter i New York: hvordan man køber og priser, for der finder du en guide, der vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af oplevelsen.

Så tag din hotdog og din kasket og gør dig klar til at fange nogle af de trøjer, som cheerleaderne kaster. Med lidt held kan du måske endda være med på det legendariske "kiss-cam" på stadion!

Køb NBA-billetter

4. Gå ikke glip af ceremonien med lysene i Rockefeller Center!

Rockefeller Center Tree Lighting Ceremony| ©Lafactoriadelshow
Rockefeller Center Tree Lighting Ceremony| ©Lafactoriadelshow

Hvert år indvier New York julen med tænding af det enorme Rockefeller Center-træ. En tradition, der går helt tilbage til 1930'erne, hvor arbejderne, der byggede skyskraberen, satte endnu et grantræ op for at fejre julen.

Rockefeller-træet er et af de 11 bedste juletræer i New York. Det tændes altid onsdag i ugen efter Thanksgiving, og da datoen for Thanksgiving ændres hvert år, ændres også tændingsceremonien.

Hvordan foregår tændingsceremonien i Rockefeller Center?

Den er kendt som Rockefeller Center Christmas Tree Lighting og følger en to timer lang begivenhed, hvor flere musikalske stjerner, der er gennemsyret af julestemning, danser og synger julesange for de mange mennesker, der er samlet på Rockefeller Plaza.

Rockefeller Center ved juletid er et skuespil, og det er blevet en tradition i New York at deltage i tændingen af juletræet. Området omkring er fyldt med mennesker, så hvis du vil se det, er mit råd at komme et par timer i forvejen for at få en god plads, som hvis du skulle til koncert. Men sørg for at pakke dig varmt ind, for vinteren i byen er iskold, og hvis du venter så længe, kan du fryse som en snemand.

Showet kulminerer med tændingen af Rockefeller Center-træet omkring kl. 22.00, og det vil forblive tændt fra skumring til midnat indtil begyndelsen af januar. Fordi det er den store juledag, er den 25. december tændt hele dagen.

Køb billetter til Top of the Rock

5. Beundre juletræet og dekorationerne på Rockefeller Plaza

Juletræet i Rockefeller Center| ©Hellotickets
Juletræet i Rockefeller Center| ©Hellotickets

Når først lysene er tændt, bliver du ikke træt af at slentre rundt i Rockefeller Center, hvor julen vil forbløffe dig med sine fem sanser.

Den eneste ulempe er, at uanset hvornår du tager af sted, vil der altid være turister og New Yorkere, der myldrer rundt i Rockefeller Center i juletiden. Det er superpopulært, og du vil finde mange mennesker, der er taget derhen for at tage billeder af dekorationerne, eller for at juleshoppe i området, eller fordi de vil stå på skøjter på den legendariske skøjtebane (men det fortæller jeg dig om senere!).

6. Skøjteløb på is

Central Park skøjtebane| ©FJKFJK / Flickr.com
Central Park skøjtebane| ©FJKFJK / Flickr.com

I Central Park

Wollman Rink er den offentlige skøjtebane, der åbner hver vinter i det sydøstlige hjørne af Central Park til stor glæde for både New Yorkere og turister. Personligt synes jeg, at følelsen af at stå på skøjter på dette sted i byen, med Central Park på den ene side og udsigten til de legendariske skyskrabere i baggrunden, simpelthen er uovertruffen. Du vil føle dig som om, du optager en julescene fra en af de mange film, der er blevet optaget her.

Hvis du har lyst til at udnytte dit besøg i området til at tage skøjterne på, anbefaler jeg, at du tjekker Wollman Rink 's hjemmeside for at sikre dig, at der er åbningstider på den dag, der passer dig. Jeg har også sammensat en praktisk guide til Bike Tours og udlejning så du kan organisere dit besøg i parken og få mest muligt ud af din tid der - lad dig ikke slå ud af det kolde vejr!

 • Hvor: Mellem 59th og Sixth Avenue i Central Park.
 • Hvornår: Normalt er parken åben fra slutningen af november til marts eller endda april.
 • Pris: Mellem 12 og 19 dollars, afhængigt af ugedagen (skøjteløberi, hvis du har brug for det, koster ekstra).

I Bryant Park

Fra slutningen af oktober til begyndelsen af januar kan du skate i Bryant Park, som i et par uger bliver til Bank of America Winter Village.

Bryant Park er hjemsted for The Rink, en stor, gratis skøjtebane samt et ikonisk julemarked fyldt med souvenirs, dekorative genstande og gourmetgodbidder - hvordan kan du modstå den varme chokolade "Ice Bites", den er lækker!

 • Hvor: 42nd Street, mellem Fifth og Sixth Avenues.
 • Hvornår: Isbanen er åben fra slutningen af oktober til begyndelsen af marts fra kl. 8 til 22 / loppemarkedet fra mandag til fredag fra kl. 11 til 20 og i weekenden fra kl. 10 til 20.
 • Pris: Gratis adgang (du skal betale for at leje skøjter, hvis du ikke medbringer dine egne).

På Rockefeller Plaza

Af alle mulighederne i New York er dette måske en af de mest typiske, men det er ikke min personlige favorit. Selve skøjtebanen er meget lille, og de lange køer for at komme derhen kan blive lidt trættende.

Uanset hvad, hvis du vil opleve skøjteløb på The Rink, skøjtebanen på dette ikoniske sted i New York, kan du tjekke alle oplysninger på Rockefeller Centers hjemmeside.

 • Hvor: 45 Rockefeller Plaza.
 • Hvornår: Normalt åben fra slutningen af november til marts.
 • Pris: 25-35 dollars, afhængigt af sæsonen (skøjteløberi, hvis det er nødvendigt, koster ekstra).

7. Hop på juletoget i Botanic Garden

Juletoget i Botanisk Have| ©Nyc Arts
Juletoget i Botanisk Have| ©Nyc Arts

Og det mener jeg i overført betydning, for det er faktisk et storslået legetøjstogshow, der er blevet en juletradition, og som hylder New York City ved at vise skala-modeller af nogle af byens turistattraktioner som f.eks. frihedsgudinden, Chrysler Building eller Brooklyn Bridge midt i Botanisk Have.

Men hvad gør juletogshowet til noget særligt? Ikke kun den smukke beliggenhed omgivet af natur i Enid A. Haupt Greenhouse, men også de unikke rammer for denne model af New York, som er lavet af 100 % naturlige materialer som træ, blade, bark og frø fra Botanisk Have selv.

Denne tradition blev startet af dens skaber Paul Busse i 1990'erne, og hvert år deltager et hold på mere end et dusin mennesker, herunder gartnere, arkitekter, elektrikere og ingeniører, for at give form til denne fantastiske model, som små legetøjstog kører igennem.

En meget elskelig oplevelse og kan absolut anbefales at tage af sted med børnene på en tur til New York i julen. Da Holiday Train Show er meget populært, vil jeg råde dig til at reservere din billet på forhånd på den officielle hjemmeside...

Praktiske oplysninger

 • Hvor: New York Botanical Garden på 2900 Southern Blvd, Bronx.
 • Hvornår: Fra midten af november til midten af januar.
 • Åbningstider: Botanisk have er åben tirsdag til søndag fra kl. 10 til 18. Mandag er der lukket.

8. Gå til Brooklyn Flea og Smorgasburg Winter Market

Typiske julemarkedsindkøb| ©Hellotickets
Typiske julemarkedsindkøb| ©Hellotickets

Hvem elsker ikke julemarkeder? New York er blændende med lys og dekorationer, men loppemarkederne er pyntet op på en helt særlig måde, som du ikke må gå glip af.

Især dette marked kombinerer et vintage loppemarked (hvor du kan finde ægte skatte) med en madhal (hvor du kan smage kreative tilbud, der vil sætte dine smagsløg på prøve) og kulturelle arrangementer.

Selv om Brooklyn Flea and Smorgasburg Winter Market ikke er begrænset til julesæsonen, er det værd at udforske et af Brooklyns mest forskelligartede og aktive markeder. Det er perfekt til de frostklare dage i byen og en god tid, hvor man kan shoppe blandt de finurlige boder og kigge efter antikviteter eller snuppe en sød lækkerbisken fra madboderne.

Om vinteren finder du det på 25 Kent Avenue på ottende etage i en bygning med en fantastisk udsigt over Manhattans skyline. Lige mellem Brooklyns to trendy kvarterer, Greenpoint og Williamsburg.

Praktisk information

 • Hvor: 25 Kent Avenue - 8. etage, Brooklyn. Lige mellem kvartererne Williamsburg og Greenpoint.
 • Sådan kommer du dertil: Tag den grå L undergrundslinje og stå af ved Bedford Ave. Gå derefter ned ad Kent Ave i et par minutter, og du vil komme til loppemarkedet.
 • Hvornår: Hver weekend fra kl. 10 til 18.

9. Besøg det ikoniske stormagasin og julens vinduesudstillinger

Julevindueshopping i New York City| ©Hellotickets
Julevindueshopping i New York City| ©Hellotickets

Resten af året er New York et shoppingmekka, men når det er jul, går detailhandlerne helt ud og tager shoppingoplevelsen til et helt nyt niveau.

I årtier har New Yorks stormagasiner pyntet deres vinduer med julemotiver for at tiltrække alle øjne. I de seneste år har professionelle vinduesdekoratører og dekoratører faktisk gjort deres bedste for at imponere os med deres stadig mere kreative og fantasifulde udstillinger.

I Macy's kan man i juletiden gå rundt om Nordpolen uden at forlade stormagasinet. Er det ikke utroligt? Jo, det er sandt, på denne tid af året genskaber Macy's en landsby kendt som Santaland, hvor børn kan møde selveste julemanden. Det er gratis, men man skal bestille tid.

For at sige sandheden er alle butikker i New York pyntet op til julestemning, så hvis du kan lide juleshopping, er mit råd at forberede en julevindueshoppingrute med et stop hos bl.a. Tiffany & Co, Macy's, Bloomingdale's, Lord & Taylor, Bergdorf Goodman eller Saks Fith Ave. Du vil blive overrasket!

10. Oplev en uforglemmelig nytårsaften på Times Square

Times Square| ©Hellotickets
Times Square| ©Hellotickets

Du har sikkert set på tv utallige gange, hvordan newyorkere fejrer nytårsaften fra Times Square: den faldende kugle, der markerer årets afslutning, eksplosionen af konfetti, der følger ved midnat, jublen fra den forsamlede menneskemængde og det altid fascinerende fyrværkeri. Kan du huske det? Ja, at byde det nye år velkommen på Times Square er helt sikkert en af de bedste ting at gøre i julen i New York.

Forfesten om aftenen den 31

Men at fejre nytårsaften på Times Square handler ikke kun om at komme derhen lidt før midnat for at vente på, at kuglen falder. Som du ved, er det en kæmpe fest, og det er meget populært at få en god plads på Times Square. Derfor ankommer nogle mennesker til den berømte plads om morgenen den 31. december og bliver der indtil det store øjeblik, der er kendt som nytårsaftens ball drop.

Langt de fleste er der dog normalt før kl. 18.00, når den berømte Swarovski-ballon gør sig klar til at udføre sin vigtige nytårsopgave, og koncerterne og forestillingerne begynder at underholde publikum indtil det store øjeblik.

Dens tolv klokkespil

Kl. 23.59 samles alle til nedtællingen, globussen stiger ned fra toppen af One Times Square-bygningen i 60 sekunder, og når den når til ende, sprænger konfettien ud i luften og farver hele pladsen, og glæden hos de tilstedeværende eksploderer. Musikken begynder at spille, og himlen lyser op med fyrværkeri, for... det er nytårsaften!

Tips til at se nytårsaften på Times Square

 • Da nytårsaftensball drop-ceremonien er gratis, bliver den også massiv. For at være sikker på, at du kan se ball drop, begynder mange mennesker normalt at tage opstilling tidligt på eftermiddagen.
 • Når folk samles på Times Square, er gaderne lukket for trafik, og ingen må komme ind.
 • Natten bliver oplivet af koncerter og optrædener. Du kan se programmet for begivenheden på det officielle websted. Hvis du vil se det, skal du komme meget tidligt for at få en plads, og når du først er der, kan du ikke forlade området uden at risikere at gå glip af det.
 • Ulempen er, at du vil tilbringe meget tid på benene, og der er ingen madboder eller toiletter i nærheden, så det er bedst at medbringe noget mad og ikke drikke for meget væske.
 • Og selvfølgelig skal du være så varm som muligt! Du skal vente mange timer udendørs, indtil nytårsaftensball drop-ceremonien begynder, og vinteren i New York er næsten lige så kold som på Nordpolen.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: 42nd Street, ved krydset mellem 7th Avenue og Broadway.
 • Hvordan man kommer dertil: Med undergrundsbanen, Times Square station på linje 1, 2, 3, 3, 3, 7, N, Q, R og W.

11. Slut dig til tusindvis af julemænd til "SantaCon"

Billede fra den sidste SantaCon| ©Carmen Navarro
Billede fra den sidste SantaCon| ©Carmen Navarro

SantaCon er et "julemandskonvent", der afholdes på Times Square som indledning til juletiden.

Det afholdes normalt lørdag før juleaften, og hvis du tager til Times Square kl. 10.00, vil du finde tusindvis af mennesker i julemandskostumer, der er klar til at have det sjovt på dette julemandskonvent, hvor de går fra pub til pub for at fejre julen med deres venner.

Jeg vidste ikke, hvad det var, før jeg befandt mig midt i det for et år siden, og siden da kan jeg varmt anbefale det. Jeg har aldrig set noget lignende! Så kom i godt humør, tag en flot julehue på og gå på gaden med en stor lyst til at have det sjovt. Hvis du går med børn eller venner, vil I nyde "SantaCon" endnu mere.

12. Oplev Holiday Lights Festival i Bronx Zoo

Hvis der er én ting, vi elsker at se i juletiden, er det de smukke lys, der pryder alle hjørner af byen. Og Bronx Zoo har en af de bedste festivaler med julelys.

Det er Holiday Lights Festival, en sjov udendørs begivenhed for hele familien, som løber fra den 19. november til den 9. januar. Hvis du skal være i New York i julen, må du ikke gå glip af det, især ikke hvis du rejser med børn, for de vil have det helt vildt sjovt.

Hele zoologisk have er dekoreret med hundredvis af store lamper og lanterner i form af planter og dyr, der lever i parken (bjørne, gorillaer, skildpadder, løver, anakondaer, zebraer, aber, tigre osv.) for at skabe et fantastisk spektakel af farver, lys og musik, der lyser op i vinteraftenerne.

Men under Holiday Lights Festival kan du også deltage i andre arrangementer som f.eks. mesterskaber i isskæring og demonstrationer (i Grizzly Corner), dukketeater (i Dancing Crane Pavilion), dyrekostumer (i Somba Village) eller køre med juletoget gennem zoo (i Astor Court).

Gå ikke glip af Bronx Zoo's indlæg om Holiday Lights Festival for at finde ud af, hvad du kan se under dit besøg, og hvordan du får billetter.

13. Bekæmp kulden i New York med en lækker varm chokolade

Det bliver koldt i julen i New York. Meget koldt. Så den bedste måde at varme sig op på og stadig nyde byen på denne magiske tid af året er med en lækker varm chokolade.

Hvis du er en indædt chokoladeelsker, vil du helt sikkert føle dig som i den syvende himmel på steder som fabelagtige..:

 • Serendipity III: En café, som Andy Warhol plejede at besøge for at udstille nogle af sine værker, og hvor du i dag kan smage den frosne varme chokolade, husets specialitet. Den ligger på Upper East Side, tæt på Roosevelt Island kabelbanen.
 • The Chocolate Room: Denne café ligger i Brooklyn og er udelukkende dedikeret til chokolade. Jeg anbefaler, at du bestiller den klassiske varme chokolade med et krydret twist og ledsager den med et stykke kage.
 • Little Spain Market: Hvis du har lyst til at prøve en kop spansk chokolade (lidt tykkere end resten) sammen med nogle lækre churros, anbefaler jeg, at du tager til dette marked, der ligger i det trendy Hudson Yards-kvarter.
 • Cocoa Bar: Denne café i East Village serverer en lækker kanelvarm chokolade, men hvis du er på udkig efter noget originalt, er chokoladecocktailsene sensationelle. 'Chocolatini' og 'french hot chocolate' er begge delikate.

14. Tag på julesang i Washington Square

Hvis du er så heldig at tilbringe juleaften i New York, er en af de mest intime juleplaner, du ikke må gå glip af, at synge julesange ved den berømte Washington Square Arch.

Natten til den 24. december er en af de mest specielle dage i juletiden. Hundredvis af mennesker samles der for at synge nogle af de mest populære julesange som "Jingle Bells", "Let it snow!, Let it snow!, Let it snow!, Let it snow!, Let it snow!, Let it snow!", "Silent Night" eller "White Christmas", blandt mange andre.

Hvis du ikke kender ordene til julesangene, skal du ikke være bekymret, for arrangørerne stiller sangbøger til rådighed for alle, der har brug for dem. Husk blot at medbringe din julestemning og din bedste julemandshue og... lad os synge!

15. Start året med et plask på Coney Islands strande!

Hvis du er en af de rejsende, der ikke er bange for kulden, er det helt sikkert en af byens traditioner, du bør holde fast i, at tage en dukkert i Atlanterhavets iskolde vand.

Hver 1. januar strømmer New Yorkere til strandene på Coney Island (i Brooklyn, nær den berømte forlystelsespark) for at deltage i begivenheden, der arrangeres af Coney Island Polar Bear Club, og byde det nye år velkommen på denne unikke og kolde måde.

Hvis du har festet hårdt dagen før, er dette helt sikkert en god måde at vågne op på og ryste nytårskampen af dig. I december og januar ligger den gennemsnitlige vandtemperatur på ca. 9ºC, men nogle gange kan den være endnu lavere og lidt over 0ºC.

Men hvem sagde frygt? Det bedste er ikke at tænke for meget over det og hoppe direkte i vandet! Nogle gør det i badebukser, mens andre vælger at gå i kostume, men alle går i vandet samtidig efter koordinatoren, der er klædt ud som isbjørn.

Dette vil være en af de sjoveste anekdoter, du vil tage med dig fra dit ophold i New York i julen, så gå ikke glip af det!

Hvordan deltager man?

Det er gratis at deltage i denne aktivitet, men du kan også give et bidrag for at samarbejde med arrangørerne om forskellige velgørende formål.