15 ting at lave i New York City i julen

Den definitive guide til at nyde byen på den mest magiske tid af året

Isabel Catalán

Isabel Catalán

15 minutters læst

15 ting at lave i New York City i julen

Rockefeller Center ved juletid | ©Hellotickets

Julen er et af de mest magiske tidspunkter at være i New York. Byen er fyldt med juletræer, lys, julesangere, dekorerede gader og butikker... Det er helt sikkert tiden at rejse til New York. Som Andy Williams sagde i sin populære sang: It's the Most Wonderful Time of the Year!

1. Besøg julebelysningen i Dyker Heights

Typiske Dyker Heights-hjemmedekorationer ved juletid| ©Hellotickets
Typiske Dyker Heights-hjemmedekorationer ved juletid| ©Hellotickets

Bydelen Dyker Heights er blevet et must i New York City med sine julelys og dekorationer, som de lokale selv har installeret. Dette Brooklyn-kvarter ville ikke være noget særligt, hvis det ikke var for dets beboere, der forvandler det til et sted, der ligner noget fra en amerikansk film.

Nogle vælger diskrete og sofistikerede lys til at pynte deres huse, mens andre går over gevind og pynter dem med alle mulige slags guirlander, kugler og figurer. En ægte nabokonkurrence, der begyndte i 1980'erne og er blevet så stor en begivenhed, at nogle familier endda betaler professionelle dekoratører for at finde på et nyt design hvert år.

Det er så populært, at der endda er en guidet tur i Dyker Heights ved juletid, hvor man kan lære de mindste detaljer i kvarteret at kende! Jeg anbefaler det, fordi det er noget af et skue, og det er sjovt at se et amerikansk tema-kvarter til jul.

Praktisk info

 • Hvornår: Selv om der er naboer, der tænder lysene i slutningen af november, sker det normalt i december indtil årets udgang.
 • Hvor: I Dyker Heights-kvarteret i Brooklyn.
 • Sådan kommer du derhen: Da det er et boligområde, er der ingen undergrundsstation, men du kan tage R-linjen og stå af ved 86th Street-stationen i Bay Ridge-kvarteret. Det er 15 minutters gang fra kvarteret.
 • Hvilke er de mest spektakulære: Dem mellem 10th og 12th Avenues og 83rd og 86th Streets.

Book Brooklyn Christmas Tour

2. Se Radio City Christmas Spectacular

Rockettes' juleshow| ©Billboard
Rockettes' juleshow| ©Billboard

Når man rejser til New York ved juletid, skal man sætte tid af til at se det legendariske Radio City Christmas Spectacular, et magisk juleshow, der havde premiere i 1933 og er blevet en sand tradition på denne tid af året.

Det er virkelig så spektakulært, som navnet siger, det er! Et show med musik, dans, humor og lys som i gamle dage, med de fantastiske The Rockettes i hovedrollen, som får dig til at genopleve julen med et barns illusion. En klassiker!

Når jeg har mulighed for at tage til New York i julen, går jeg ikke glip af det, for showet ændrer sig hvert år, og det er en ægte overraskelse. Hvis du rejser til byen med din familie, kan jeg varmt anbefale det, fordi Radio City Christmas Spectacular er velegnet til alle aldre, og selv de små vil have det sjovt. Måske får du endda lyst til at tilbringe en ferie blandt teatrene med dette show - i julen invaderer magien Broadway!

Hvordan køber man billetter?

Uanset om det er til Radio City Christmas Spectacular: eller en anden Broadway-musical, er det bedst at købe dine billetter online så tidligt som muligt, fordi teatrene fyldes op, og billetkontorerne hurtigt hænger udsolgt-skiltet op til jul.

Ved at booke online kan du desuden vælge det sted, du vil, og i nogle tilfælde er priserne billigere end ved teatrenes billetkontorer. Tøv ikke, det er nemt, sikkert og hurtigt at købe dine billetter online.

Book dine billetter til Radio City Christmas

3. Nyd også NBA, den bedste liga i verden, i juletiden.

The Knicks i Madison Square Garden| ©Carmen Navarro
The Knicks i Madison Square Garden| ©Carmen Navarro

At se en NBA-kamp i virkeligheden er et must for enhver, der rejser til New York, især hvis du får billetter af julemanden i julegave! Selv hvis man ikke kan lide sport eller NBA, er en basketballkamp i USA et sandt spektakel, hvor festen, musikken, den gode stemning og frem for alt sporten er i højsædet.

New York er hjemsted for to NBA-hold: New York Knicks (som spiller i den legendariske Madison Square Garden på Manhattan) og Brooklyn Nets (hvis hjem er det moderne Barclays Center i Brooklyn).

Sådan køber du NBA-billetter

Efterspørgslen på at komme til en NBA-kamp er ekstremt stor, så det er normalt, at billetterne hurtigt bliver udsolgt. NBA's regulære sæson starter i slutningen af oktober og slutter i slutningen af april, så hvis du vil overvære en kamp, er mit råd at købe billetter online så lang tid i forvejen som muligt. Ved at booke online vil du også kunne vælge det sted, du bedst kan lide.

Jeg anbefaler dig at læse indlægget NBA-billetter i New York: hvordan man køber og priser, for der finder du en guide, der vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af oplevelsen. Så grib din hotdog og din kasket, og gør dig klar til at fange nogle af de trøjer, som cheerleaderne kaster - med lidt held kan du endda komme på det legendariske "kiss-cam" på stadion!

Køb NBA-billetter

4. Gå ikke glip af Rockefeller Centers lysceremoni!

Rockefeller Center-ceremonien, hvor juletræet tændes| ©Lafactoriadelshow
Rockefeller Center-ceremonien, hvor juletræet tændes| ©Lafactoriadelshow

Hvert år indleder New York julen med at tænde det enorme træ i Rockefeller Center. En tradition, der går tilbage til 1930'erne, hvor arbejderne, der byggede skyskraberen, satte endnu et grantræ op for at fejre højtiden.

Rockefeller-træet er et af de 11 største juletræer i New York. Det tændes altid om onsdagen i ugen efter Thanksgiving, og da datoen for Thanksgiving ændrer sig hvert år, gør lysceremonien det også.

Hvordan er Rockefeller Centers træbelysningsceremoni?

Det er kendt som Rockefeller Center Christmas Tree Lighting og følger en to timer lang begivenhed, hvor flere musikalske stjerner danser og synger julesange for folkemængderne, der er samlet på Rockefeller Plaza.

Rockefeller Center ved juletid er et skue, og at deltage i juletræstændingen er blevet en højtidstradition. Det omkringliggende område er fyldt med mennesker, så hvis du vil se det, er mit råd at komme der et par timer før for at få en god plads. Sørg for at pakke dig varmt ind, for vinteren i byen er iskold, og hvis man venter så længe, kan man fryse som en snemand.

Showet kulminerer med tændingen af Rockefeller Center-træet omkring kl. 22, og træet vil forblive tændt fra skumring til midnat indtil begyndelsen af januar. Fordi det er julens store dag, er den 25. december tændt hele dagen.

Køb billetter til Top of the Rock

5. Stå på skøjter

Central Park skøjtebane| ©FJKFJK / Flickr.com
Central Park skøjtebane| ©FJKFJK / Flickr.com

I Central Park

Wollman Rink er den offentlige skøjtebane, der åbner hver vinter i det sydøstlige hjørne af Central Park til glæde for både newyorkere og turister. Personligt synes jeg, at følelsen af at stå på skøjter på dette sted i byen, med Central Park til den ene side og udsigten til de legendariske skyskrabere i baggrunden, simpelthen er uovertruffen.

Hvis du har lyst til at udnytte dit besøg i området til at stå på skøjter, anbefaler jeg, at du tjekker Wollman Rinks hjemmeside for at sikre dig åbningstiderne. Jeg har også lavet en praktisk guide til Bike Tours og udlejning Jeg har også lavet en praktisk guide til, hvordan du organiserer dit besøg i parken og får mest muligt ud af din tid der - lad ikke det kolde vejr få dig ned med nakken!

 • Hvor: Mellem 59th og Sixth Avenue i Central Park.
 • Hvornår: Normalt åbent fra slutningen af november til marts eller endda april.
 • Pris: Mellem $12 og $19, afhængigt af ugedagen (leje af skøjter, hvis du har brug for det, koster ekstra).

I Bryant Park

Fra slutningen af oktober til begyndelsen af januar kan du stå på skøjter i Bryant Park, som bliver til Bank of America Winter Village i et par uger.

Bryant Park er hjemsted for The Rink, en stor, gratis skøjtebane, samt et ikonisk julemarked fyldt med souvenirs, pyntegenstande og gourmetlækkerier - hvordan kan man modstå den varme chokolade "Ice Bites"? Den er lækker!

 • Hvor: 42nd Street, mellem Fifth og Sixth Avenues.
 • Hvornår: Skøjtebanen er åben fra slutningen af oktober til begyndelsen af marts fra kl. 8 til 22 / Loppemarkedet fra mandag til fredag fra kl. 11 til 20 og i weekenden fra kl. 10 til 20.
 • Pris: Gratis adgang (du skal betale for at leje skøjter, hvis du ikke medbringer dine egne).

På Rockefeller Plaza

Af alle mulighederne i New York er dette måske en af de mest typiske, men det er ikke min personlige favorit. Selve skøjtebanen er meget lille, og de lange køer for at komme derhen kan blive lidt trættende.

 • Hvor: 45 Rockefeller Plaza.
 • Hvornår: Normalt åben fra slutningen af november til marts.
 • Pris: $25-$35, afhængigt af sæsonen (leje af skøjter, hvis du har brug for det, koster ekstra).

Book en tur i hestevogn gennem Central Park og Rockefeller

6. Hop på Botanisk Haves juletog

Botanisk Haves juletog| ©Nyc Arts
Botanisk Haves juletog| ©Nyc Arts

Og det mener jeg i overført betydning, for det er faktisk et storslået legetøjstogshow, der er blevet en juletradition og hylder New York City ved at vise skalamodeller af nogle af byens turistattraktioner som Frihedsgudinden, Chrysler Building eller Brooklyn Bridge midt i Botanisk Have.

Men hvad gør Holiday Train Show til noget særligt? Ikke kun den smukke beliggenhed omgivet af natur i Enid A. Haupt Greenhouse, men også de unikke omgivelser i denne model af New York, som er lavet af 100% naturlige materialer.

Denne tradition blev startet af skaberen Paul Busse i 1990'erne, og hvert år arbejder et team på mere end et dusin mennesker, herunder gartnere, arkitekter, elektrikere og ingeniører, sammen om at skabe denne fantastiske model, hvor små legetøjstog kører. En meget indtagende oplevelse og absolut anbefalelsesværdig at tage afsted med børnene. Da Holiday Train Show er meget populært, anbefaler jeg, at du booker din billet i forvejen på den officielle hjemmeside.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: New York Botanical Garden på 2900 Southern Blvd, Bronx.
 • Hvornår: Fra midten af november til midten af januar.
 • Åbningstider: Botanisk Have er åben tirsdag til søndag fra kl. 10.00 til 18.00. Mandag er der lukket.

Reserver din billet til New York Botanical Garden

7. Tag til Brooklyn Flea og Smorgasburg vintermarked

Typisk shopping på et julemarked| ©Hellotickets
Typisk shopping på et julemarked| ©Hellotickets

Hvem elsker ikke julemarkeder? New York er blændende af lys og dekorationer, men loppemarkederne er pyntet op på en helt særlig måde. Især dette kombinerer et vintage-loppemarked (hvor du kan finde ægte skatte) med en madhal (hvor du kan smage kreative tilbud, der vil teste dine smagsløg) og kulturelle begivenheder.

Selvom Brooklyn Flea and Smorgasburg Winter Market ikke er begrænset til julesæsonen, er det værd at udforske et af Brooklyns mest forskelligartede og aktive markeder. Det er perfekt til de kølige dage i byen, hvor man kan shoppe blandt de skæve boder, kigge efter antikviteter eller snuppe en lækkerbisken fra madboderne.

Om vinteren finder du det på 25 Kent Avenue, på ottende etage i en bygning med en fantastisk udsigt over Manhattans skyline. Lige mellem Brooklyns to trendy kvarterer, Greenpoint og Williamsburg.

Praktisk info

 • Hvor: 25 Kent Avenue - 8. etage, Brooklyn. Lige mellem Williamsburg- og Greenpoint-kvartererne.
 • Sådan kommer du derhen: Tag den grå L-undergrundslinje, og stå af ved Bedford Ave. Gå derefter ned ad Kent Avenue i et par minutter, og du vil ankomme til loppemarkedet.
 • Hvornår: Hver weekend fra kl. 10 til 18.

Book en rundtur i Williamsburg i Brooklyn

8. Besøg det ikoniske stormagasin og juleudstillingerne i vinduerne

Juleudstillinger i vinduerne i New York City| ©Hellotickets
Juleudstillinger i vinduerne i New York City| ©Hellotickets

I årtier har New Yorks stormagasiner dekoreret deres vinduer med julemotiver i forbindelse med højtiden. Og i de senere år er det gået endnu længere: Professionelle vinduesdekoratører har gjort deres bedste for at imponere os med deres stadig mere kreative og fantasifulde udstillinger.

Hos Macy's kan du i juletiden gå gennem Nordpolen uden at forlade stormagasinet. Kan du ikke tro det? Jo, det er sandt, på denne tid af året genskaber Macy's en landsby kendt som Santaland, hvor børn kan møde selveste julemanden. Det er gratis, men man skal bestille tid.

Sandt at sige er alle butikker i New York pyntet op til julestemning, så hvis du kan lide juleshopping, er mit råd at forberede en julevinduesshoppingtur med et stop hos Tiffany & Co, Macy's, Bloomingdale's, Lord & Taylor, Bergdorf Goodman eller Saks Fith Ave, blandt andre. Du vil blive forbløffet!

Book en shoppingtur i New York

9. Oplev Holiday Lights Festival i Bronx Zoo

Julelys| ©Andy Eick
Julelys| ©Andy Eick

Hvis der er én ting, vi elsker at se i juletiden, så er det de smukke lys, der pynter overalt i byen. Og Bronx Zoo har en af de bedste festivaler med julelys. Det er Holiday Lights Festival, en sjov udendørs begivenhed for hele familien, der løber fra den 19. november til den 9. januar.

Hele den zoologiske have er dekoreret med hundredvis af store lanterner og lanterner i form af de planter og dyr, der lever i parken, for at skabe et fantastisk skue af farver, lys og musik, der lyser op i vinternætterne. Men under Holiday Lights Festival kan du også deltage i andre arrangementer som mesterskaber i isskæring og demonstrationer (ved Grizzly Corner), dukketeater (ved Dancing Crane Pavilion), dyrekostumer (ved Somba Village) eller køre med juletoget gennem zoologisk have (ved Astor Court).

Gå ikke glip af Bronx Zoos Holiday Lights Festival-indlæg for at finde ud af, hvad du kan se under dit besøg, og hvordan du får fat i dine billetter.

Book din billet til Bronx Zoo

10. Start året med et plask på strandene på Coney Island!

Coney Island| ©aloucha
Coney Island| ©aloucha

Hvis du er en af de rejsende, der ikke er bange for kulde, er en dukkert i Atlanterhavets iskolde vand helt sikkert en af byens traditioner, som du skal overholde. Hver 1. januar strømmer newyorkerne til strandene på Coney Island (i Brooklyn, nær den berømte forlystelsespark) for at deltage i arrangementet, der arrangeres af Coney Island Polar Bear Club, og byde det nye år velkommen på denne unikke og kølige måde.

Hvis du har festet hårdt dagen før, er dette helt sikkert en god måde at vågne op på. I månederne december og januar er den gennemsnitlige vandtemperatur omkring 9 °C, men ved nogle lejligheder kan den være endnu lavere og lidt over 0 °C. Men hvem sagde frygt? Men hvem sagde frygt? Det bedste, man kan gøre, er ikke at tænke for meget over det og hoppe direkte i vandet! Nogle gør det i badebukser, og andre vælger at gå i kostume, men alle går i på samme tid og følger eventkoordinatoren klædt ud som isbjørn.

Det bliver en af de sjoveste anekdoter, du tager med dig fra dit juleophold i New York, så gå ikke glip af det!

Hvordan deltager man?

Det er gratis at deltage i denne aktivitet, men du kan også give en donation for at hjælpe arrangørerne med forskellige velgørende formål.

Book en Boroughs og Coney Island-tur fra Manhattan

11. Se Rockefeller Plazas juletræ og dekorationer

Rockefeller Centers juletræ| ©Hellotickets
Rockefeller Centers juletræ| ©Hellotickets

Når først lysene er tændt, bliver du ikke træt af at slentre rundt i Rockefeller Center, hvor julen vil forbløffe dig med sine fem sanser.

Den eneste ulempe er, at uanset hvornår du går, vil der altid være turister og newyorkere i Rockefeller Center ved juletid. Det er superpopulært, og du vil finde mange mennesker, der er gået derhen for at tage billeder af dekorationerne, eller juleshopping i området, eller fordi de vil skøjte på den legendariske skøjtebane (men det fortæller jeg dig om senere!).

12. Oplev en uforglemmelig nytårsaften på Times Square

Times Square| ©Hellotickets
Times Square| ©Hellotickets

Du har sikkert set på tv utallige gange, hvordan newyorkerne fejrer nytårsaften på Times Square: den faldende kugle, der markerer årets afslutning, konfettieksplosionen, der følger ved midnat, menneskemængdens jubel og det altid fascinerende fyrværkeri. Kan du huske det? Ja, at byde det nye år velkommen på Times Square er helt sikkert en af de bedste ting, man kan lave i julen i New York.

Forfesten den 31. om aftenen

Men at fejre nytårsaften på Times Square handler ikke kun om at komme der lidt før midnat og vente på, at bolden falder. Som du ved, er det en kæmpe fest, og det er meget populært at få en god plads på Times Square. Af den grund ankommer nogle mennesker til den berømte plads om morgenen den 31. december og bliver der indtil det store øjeblik, der er kendt som nytårsaftens Ball Drop.

Men langt de fleste er der som regel inden kl. 18, når den berømte Swarovski-ballon gør sig klar til at udføre sin vigtige mission nytårsaften, og koncerterne og forestillingerne begynder at underholde publikum indtil det store øjeblik.

De tolv klokkeslag

Kl. 23.59 samles alle til nedtællingen, globussen daler ned fra toppen af One Times Square-bygningen i 60 sekunder, og når den når enden, springer konfetti op i luften og farver hele pladsen, og glæden hos de tilstedeværende eksploderer. Musikken begynder at spille, og himlen lyser op med fyrværkeri, fordi... det er nytårsaften!

Tips til at se nytårsaften på Times Square

 • Da nytårskuglen er gratis, bliver ceremonien også massiv. For at være sikker på, at du kan se kuglen falde, begynder mange mennesker som regel at tage opstilling tidligt på eftermiddagen.
 • Når folk samles på Times Square, bliver gaderne lukket for trafik, og ingen får lov til at komme ind.
 • Natten bliver oplivet af koncerter og forestillinger. Du kan se programmet for begivenheden på den officielle hjemmeside. Hvis du vil se det, skal du være der meget tidligt for at få en plads, og når du først er der, kan du ikke forlade området uden at risikere at gå glip af det.
 • Ulempen ved dette er, at du kommer til at tilbringe meget tid på benene, og der er ingen madboder eller toiletter i nærheden, så det er bedst at medbringe noget mad og ikke drikke for meget væske.
 • Og selvfølgelig skal du være så varm som muligt! Du kommer til at vente mange timer udendørs, indtil nytårskuglen falder, og vinteren i New York er næsten lige så kold som på Nordpolen.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: 42nd Street, i krydset mellem 7th Avenue og Broadway.
 • Sådan kommer du derhen: Med undergrundsbanen, Times Square station på linje 1, 2, 3, 7, N, Q, R og W.

13. Slut dig til tusindvis af julemænd på "SantaCon"

Billede fra den sidste SantaCon| ©Carmen Navarro
Billede fra den sidste SantaCon| ©Carmen Navarro

SantaCon er en "julemandskonference", der afholdes på Times Square for at skyde højtiden i gang.

Det afholdes normalt lørdagen før juleaften, og hvis du tager til Times Square kl. 10, vil du finde tusindvis af mennesker i julemandskostumer, der er klar til at have det sjovt på denne Santa Convention, hvor de går fra pub til pub for at fejre højtiden med deres venner.

Jeg vidste ikke, hvad det var, før jeg befandt mig midt i det for et år siden, og siden da kan jeg varmt anbefale det. Jeg har aldrig set noget lignende! Så kom i godt humør, tag en fin julehue på og gå ud på gaden med et stort ønske om at have det sjovt. Hvis du tager afsted med børn eller venner, vil I nyde SantaCon endnu mere.

14. Bekæmp kulden i New York med en lækker varm chokolade

Varm chokolade| ©Erick Houli
Varm chokolade| ©Erick Houli

Det bliver koldt i julen i New York. Meget koldt. Så den bedste måde at varme sig på og stadig nyde byen på denne magiske tid af året er med en lækker varm chokolade.

Hvis du er en inkarneret chokoholiker, vil du helt sikkert føle dig som i den syvende himmel på så fantastiske steder som..:

 • Serendipity III: En café, som Andy Warhol plejede at besøge for at udstille nogle af sine værker, og hvor man i dag kan smage husets specialitet, Frozen Hot Chocolate. Den ligger på Upper East Side, tæt på Roosevelt Island kabelbanen.
 • The Chocolate Room: Denne café ligger i Brooklyn og er helt dedikeret til chokolade. Jeg anbefaler at bestille den klassiske varme chokolade med et krydret twist og servere et stykke kage til.
 • Little Spain Market: Hvis du har lyst til at prøve en kop spansk chokolade (lidt tykkere end resten) sammen med nogle lækre churros, anbefaler jeg, at du tager til dette marked, der ligger i det trendy Hudson Yards-kvarter.
 • Cocoa Bar: Denne café i East Village serverer en lækker varm chokolade med kanel, men hvis du er på udkig efter noget originalt, er chokoladecocktailsene sensationelle. 'Chocolatini' og 'french hot chocolate' er begge lækre.

15. Gå til julesang på Washington Square

Washington Square| ©Kevin Bedell
Washington Square| ©Kevin Bedell

Hvis du er så heldig at tilbringe juleaften i New York, er en af de mest intime juleplaner, du ikke må gå glip af, at synge j ulesange ved den berømte Washington Square Arch.

Natten til den 24. december er en af de mest specielle dage i højtiden. Hundredvis af mennesker samles der for at synge nogle af de mest populære julesange som 'Jingle Bells', 'Let it snow!, Let it snow!, Let it snow!, Let it snow!', 'Silent Night' eller 'White Christmas', blandt mange andre.

Hvis du ikke kender ordene til julesangene, skal du ikke bekymre dig, for arrangørerne stiller sangbøger til rådighed for alle, der har brug for dem. Bare husk at medbringe din julestemning, din bedste nissehue og... lad os synge!