Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Champagne-dagsture fra Paris

Nyd den typiske mousserende vin på de steder, hvor druerne er høstet. Regionen ligger inden for rækkevidde af hovedstaden og er den perfekte udvej på alle tider af året.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

6 minutters læst

Champagne-dagsture fra Paris

Champagne | ©Kirk K

Champagne ligger øst for Paris-regionen og er en af Frankrigs historiske provinser. Hvert år besøger tusindvis af turister den, tiltrukket af vinmarkerne, kældrene og naturligvis de bedste champagnehuse.

Der er uendeligt mange ting at se og lave i Paris, men hvis du planlægger at blive i fem dage eller mere, bør en tur til Champagne-regionen være på din dagsorden. Herunder finder du de bedste guidede endagsudflugter.

1. Udflugt til Champagne-regionen med besøg i en vinkælder

Inde i en champagnekælder| ©Julien Potron
Inde i en champagnekælder| ©Julien Potron

Disse ture er populære af tre grunde: de omfatter smagsprøver af den typiske mousserende drik, de kan gennemføres på en dag, og de giver et pusterum fra hovedstadens travlhed. Bussen kører normalt fra Paris omkring kl. 7.00 om morgenen og ankommer til Champagne-regionen på lidt over 2 timer.

Afhængigt af de enkelte bureauers tilbud kan du stoppe i Épernay (hvor den berømte Moët & Chandon er høstet), i Hautvillers (berømt for at have været vært for munken og kældermesteren Dom Pérignon) eller andre byer i regionen.

Udflugterne omfatter normalt en smagning af fire glas og en ekspertguide, der forklarer både vinens egenskaber og en lille smule lokal historie.

Hvis du i øvrigt ønsker at gentage den gastronomiske oplevelse, når du vender tilbage til hovedstaden, anbefaler jeg, at du læser indlægget om de bedste vin- og ostesmagninger i Paris.

 • Varighed: mellem 10 og 12 timer
 • Pris: mellem 200 € og 250 €.

Bestil din rejse til Champagne fra Paris

2. Dagsudflugt til Champagne-regionen med besøg i Reims

At lære Reims at kende| ©Ștefan Jurcă
At lære Reims at kende| ©Ștefan Jurcă

Den anden rute deler flere af besøgene fra den foregående mulighed. En bus henter dig i Paris og kører dig til Champagne-regionen. Igen omfatter turen en ekspertguide og en smagning af tre eller fire glas af den berømte mousserende vin.

Det er værd at booke denne tur for at lære, hvordan champagne fremstilles. Hver flaske er fremstillet efter Champenoise-metoden, som indebærer en anden gæring af vinen i samme flaske.

Du vil også lære forskellen mellem Grand Cru, Premier Cru og Cru og de andre egenskaber, der gør det muligt at fremstille denne delikatesse, der er værdsat over hele verden.

Efter kældrebesøget kører bussen dig til Saint-Pierre-klosteret i Hautvillers (hvor Dom Pérignons grav ligger) og derefter til Reims, kongernes hovedstad. 25 galliske monarker blev kronet i den pragtfulde gotiske katedral, som er erklæret Unesco-verdensarv.

Du vil have tid til at slentre rundt i den smukt bevarede gamle bydel, der er spækket med perler som biskopspaladset, Saint-Remi-basilikaen og den pragtfulde art nouveau-residens Villa Demoiselle.

Hvis du har en svaghed for Art Nouveau, kan jeg i øvrigt anbefale et besøg på Musée d'Orsay (en samling af Art Nouveau-møbler, Rue de la Légion d'Honneur 1) eller Musée Maxim's (Rue Royale 3), når du vender tilbage til Paris.

 • Varighed: ca. 11 timer
 • Pris: ca. 200 €.

Book din udflugt til Reims og Moët et Chandon-kældrene

3. Rundtur i Champagne-regionen i en veteranbil

Vintage bil| ©Txemari (Argazki).
Vintage bil| ©Txemari (Argazki).

Har du en passion for biler fra gamle dage? Hvis det er tilfældet, anbefaler jeg, at du bestiller en tur i en Citroën 2 CV. Denne bil er en lille perle fra den franske producent: På trods af sin alder er den overraskende rummelig og komfortabel.

Dette er ikke tilfældigt. Før lanceringen af bilen blev sat i drift, satte chaufførerne bilen på en hård prøve: 2CV'en skulle kunne krydse en pløjet mark med to personer, en kurv med æg, 50 kilo kartofler eller en tønde vin uden at knække et æg. Det eneste, du skal gøre, er at sidde på bagsædet og nyde udsigten.

Turen omfatter et stop på en lokal vingård med champagnesmagning. I modsætning til de tidligere ture starter turen ikke i Paris, men i Reims. Derfor skal du selv komme dertil. For mere information anbefaler jeg, at du læser indlægget om de bedste udflugter, du kan tage på fra Paris.

 • Varighed: ca. 3 timer
 • Pris: ca. 200 €.

Book din sightseeingbus i Paris

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Champagne-regionen?

Besøg i Champagne| ©Megan Cole
Besøg i Champagne| ©Megan Cole

Det ville være let at svare "forår eller sommer", men de rigtige eksperter er ikke i tvivl: efteråret er det bedste tidspunkt. Hvis du rejser til Paris i september, kan jeg anbefale at booke en tur til Champagne-regionen. Druehøsten begynder i slutningen af denne måned og slutter i første halvdel af oktober.

Hvilke landsbyer skal man se i Champagne-regionen?

Besøg i Sedan| ©Valentin F.R
Besøg i Sedan| ©Valentin F.R

Champagne-regionen ligger øst for Paris og består af departementerne Aube, Marne, Haute-Marne og Ardennerne. Der er snesevis af charmerende byer, og listen nedenfor samler mine top 5:

 • Reims, hovedstaden i Champagne. Det vigtigste monument er Notre-Dame-katedralen, et gotisk tempel med det karakteristiske centrale rosenvindue og betagende glasmosaikvinduer. Den gamle bydel er smukt bevaret og er fyldt med mange terrassebarer. Jeg anbefaler, at du prøver de lyserøde macarons. De lokale hævder, at de bedste findes hos Douceurs Macarons (40 Rue Chanzy)
 • Sedan, en middelalderby ved Meuse-floden. Du kan leje en vandcykel eller kano og nyde det naturskønne vand. Hovedattraktionen er slottets fæstning, som er den største i Europa. Du kan besøge den hver dag undtagen den 1. januar og den 25. december. En standardbillet koster ca. 9,5 €. For mere information anbefaler jeg, at du besøger den officielle hjemmeside
 • Chaumont, den tidligere residens for greverne af Champagne. Den gamle bydel rummer kirken Saint-Jean-Baptiste og nogle elegante renæssancehuse. I december udstiller Musée de la Crèche (Fødselsmuseet) neapolitanske julekrybber fra det 18. århundrede. Hvis du rejser i årets sidste måned, kan jeg i øvrigt anbefale dig at læse indlægget om de 10 ting, du kan lave i Paris i julen
 • Langres, en by med mure, der har en historie, der går helt tilbage til romertiden. Omgivet af skove og søer er det den ideelle destination for vandreture eller mountainbiking
 • Epernay, en fredelig by ca. 30 km fra Reims. Byens fritids- og kulturtilbud er forbundet med den berømte mousserende vin: under byens gader gemmer sig adskillige kældre, hvor der opbevares flasker af Dom Pérignon, Moët & Chandon og andre mærker.

Bestil din officielle billet til Eiffeltårnet i Paris

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge Champagne på egen hånd?

Vineyard Day| ©Megan Cole
Vineyard Day| ©Megan Cole

Som du har set i det foregående punkt, kan du nemt komme til det område, hvor den berømte mousserende vin produceres, fra hovedstaden. Men hvis du rejser med tog, kan du kun se ét sted, og hvis du lejer en bil, skal du køre i den parisiske trafik og betale for både motorvej og benzin.

En guidet tur er en anbefalet mulighed: den samlede pris inkluderer både rejse og adgang til kældrene med champagnesmagning (normalt tre eller fire glas). Du har mulighed for at besøge flere landsbyer og godser for en pris på ca. 200 €.

Selv om det kan virke dyrt, ville prisen være højere, hvis du skulle betale separat, hvis du skulle betale separat. Det eneste, der er udeladt, er mad, men der er ingen mangel på restauranter i området. Af disse grunde er en dagstur i denne region helt klart en af de 10 bedste ture og udflugter fra Paris.

Hvad skal jeg medbringe på en udflugt til Champagne-området fra Paris?

Komfortable sko| ©Kindel Media
Komfortable sko| ©Kindel Media

Først og fremmest skal du være opmærksom på, at disse ture foregår midt på landet og omfatter adgang til de ejendomme, hvor druerne høstes. Tag behageligt fodtøj på, for du skal gå ad brostensbelagte stier og gennem kældre.

Et andet must i kufferten er en paraply eller en mackintosh, da det ofte regner.

Er en udflugt til Champagne egnede for børn?

Vinkældre| ©Megan Cole
Vinkældre| ©Megan Cole

Defleste (hvis ikke alle)guidede ture tillader besøg med børn. Hvis de er meget små, bør du på forhånd angive, om du har brug for et barnesæde. Hvis du ikke er overbevist, anbefaler jeg, at du læser indlægget om, hvad du kan se og gøre i Paris med børn. Du kan finde andre alternativer i og omkring hovedstaden.

Book din billige billet til Disneyland Paris

Er det værd at tage en tur til Champagne om vinteren?

Vinmarker| ©judy dean
Vinmarker| ©judy dean

Det erikke den bedste sæson, men det betyder ikke, at det ikke er det værd. På denne tid af året falder temperaturen ofte under frysepunktet, og det er ikke ualmindeligt at se landskabet indhyllet i tåge eller frost. Landskaberne har et magisk præg, især med et glas champagne i hånden.

Du skal have varmt og behageligt tøj på, men bare rolig, hvis du ikke er overbevist, kan du blive i hovedstaden og bekæmpe kulden med en indendørs aktivitet. Personligt anbefaler jeg altid et besøg på Invalides-museet og Napoleons grav eller et krydstogt på Seinen.