Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Paris i september: alt det du har brug for at vide

Hvis du planlægger en rejse til Paris i september og tænker på, om der er nogle begivenheder, du skal se ud over den obligatoriske sightseeing? Du læser den rigtige artikel!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minutters læst

Paris i september: alt det du har brug for at vide

Louvre-museet, Paris, Frankrig | ©Canmandawe

September er en ideel måned til at besøge Paris og nyde efterårsvejret i byen. Der finder også mange interessante arrangementer sted. Her er alle de ting, du kan gøre for at få dit livs tid i Paris i september.

1. Oplev de mest emblematiske bygninger i Paris (for det meste gratis) under de europæiske kulturarvsdage

Elysée-paladset| ©Steve Knight
Elysée-paladset| ©Steve Knight

De europæiske kulturarvsdage finder sted hvert år i den tredje weekend i september i Paris. I disse dage åbner de vigtigste bygninger, museer og monumenter deres døre for offentligheden for at afsløre deres inderste hemmeligheder.

I to dage kan du besøge en lang række steder og monumenter, hvoraf nogle normalt ikke er åbne for offentligheden. Det er f.eks. tilfældet med Elysée-paladset, den franske præsidentbolig.

Listen over monumenter er dog ret omfattende, så denne parisiske weekend er det perfekte tidspunkt til at besøge de bedste museer i Paris og de steder, der interesserer dig mest. Du kan bl.a. besøge Cirque Bouglione, Institut de France og de berømte Galeries Lafayette.

Du kan også købe billetter til at bestige Eiffeltårnet og tage et billede fra toppen af den berømte Place du Trocadéro. Andre seværdigheder er den smukke Sacré-Coeur-basilika, justitsministeriet og... Ja! Du kan også bestille en guidet rundvisning på Louvre-museet uden køer.

Bestil en guidet tur i Paris

2. Dans og nyd den gode musik til Jazz à la Villette-festivalen

Paris Jazz Festival| ©InfoParis
Paris Jazz Festival| ©InfoParis

Paris er en af jazzmusikkens internationale hovedstæder, og i september er Paris vært for en unik og magisk Jazz à la Villette-festival.

Så hvis du tilfældigvis er i Paris i de første dage af september, må du ikke gå glip af en af koncerterne på denne festival. Programmet omfatter verdensberømte kunstnere, men også lokale kunstnere og ægte innovatorer inden for jazz, der repræsenterer alle stilarter.

Hvert år strømmer mere end 30.000 fans til de forskellige spillesteder i La Villette for at se deres yndlingskunstnere og opdage nye talenter (på Cabaret Sauvage, på Philharmonie de Paris...).

Musikfestivalen ledsages ofte af andre interessante aktiviteter: udstillinger, masterclasses, filmfremvisninger osv. Og hvis du er interesseret i kulturelle begivenheder, må du ikke glemme at besøge Opéra Garnier. Kort sagt er du i de perfekte omgivelser til at nyde den brede vifte af kulturelle begivenheder, som en by som Paris har at byde på.

Bestil en guidet tur i Opera Garnier

3. Se et af efterårsfestivalens shows

Efterår i Paris| ©Cliffano Subagio
Efterår i Paris| ©Cliffano Subagio

I november starter en af byens vigtigste kulturelle festivaler: efterårsfestivalen.

Siden 1972 har denne festival præsenteret et stort program af kulturelle begivenheder, der omfatter musik, film, teater og dans, blandt andre discipliner. Så hvis du brænder for kultur, er du på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Efterårsfestivalen er vært for i alt 50 shows og begynder i september, men løber indtil december og måske endda længere. Disse forestillinger finder sted på forskellige parisiske steder, det ene mere symbolsk end det andet: Musée d'Orsay, Théâtre de la Bastille, Centre Pompidou osv.

Hvis du er i Paris i september, så tag et kig på festivalens program og vælg et af de shows, hvor du kan få en god oplevelse. En anden god idé til din rejse er at bestille billetter til Moulin Rouge, verdens mest berømte cabaret - du vil elske det!

Bestil billetter til Musée d'Orsay

4. Tag til Techno Parade og indsnus dig i stemningen

På Techno Parade| ©Olivier Ortelpa
På Techno Parade| ©Olivier Ortelpa

Hvis du kan lide elektronisk musik, bør du helt sikkert komme og nyde Techno Parade, der finder sted i september. Denne fejring samler mere end 400.000 elskere af denne musikgenre.

Paris' gader og stræder forvandles til et visuelt og lydmæssigt skuespil med farverige vogne, farverige kostumer, musik og en spektakulær festlig atmosfære.

Paris Techno Parade begynder med et optog af vogne med store højttalere med elektronisk musik i mange forskellige variationer. Folkene på vognene danser og nyder øjeblikket, og det samme gør de mennesker, der slentrer gennem gaderne, mens de følger paraden.

Derudover har festivalarrangørerne en række internationale DJ's til at holde folk i gang med at danse hele dagen og natten lang. Så når paraden er forbi, fortsætter festen på byens natklubber.

Hvis du ønsker at opleve Paris som om du var med i en af Techno Parade-vognene, kan du vælge nogle af byens bedste turistbusser og opleve de mest interessante steder uden at blive træt af det.

5. Deltag i Paris Design Week og lær om design og indretning

Håndværksværksted| ©julian mora
Håndværksværksted| ©julian mora

Den berømte Paris Design Week finder også sted i september, så hvis du tilfældigvis er i byen på det tidspunkt og gerne vil lære mere om design og indretning, skal du bare tjekke festivalens program og notere dig de aktiviteter, der interesserer dig mest.

Paris Design Week præsenterer de nye modekollektioner fra de største designere i verden: Christian Dior, Iris Van Herpen, Stella McCartney og endda Channel. Det er dog ikke kun de typiske modeshows, som vi ser i fjernsynet, men der er også andre typer aktiviteter for den almindelige borger i løbet af denne uge.

Der afholdes f.eks. design- og indretningsworkshops, der er gratis udstillinger i forbindelse med temaet, der afholdes konkurrencer, og mange møbelhuse præsenterer deres nye produkter. Det er derfor en meget interessant uge for folk, der er interesseret i denne sektor.

Hvis du kender til Paris, er selve byen desuden opdelt i tematiserede ture: digitalt design, arkitektur og design, kunst og design, gastronomisk design, design i Frankrig. Du kan vælge den, der interesserer dig mest, kigge på arrangementets program og tage på rundvisning - det er en fantastisk ting!

6. Fejr efterårets begyndelse ved "Fete des Jardins a Paris"

Notre Dame| ©Adrienn
Notre Dame| ©Adrienn

Efteråret starter i september med "Festival des Jardins de Paris". I løbet af den to dage lange festival forvandles området omkring den imponerende kirke Notre Dame til en kæmpe have med spændende aktiviteter.

Faktisk deltager alle byens haver og parker i fejringen og forbereder fester og arrangementer for unge og gamle. Du kan f.eks. deltage i workshops om havearbejde, møde landskabsarkitekter, tale med byens parkforvaltere, deltage i udstillinger og kulturelle arrangementer i forbindelse med temaet, nyde friluftskoncerter og meget mere.

Det er derfor en meget værdifuld aktivitet for hele familien. Hvis du er i Paris med børn i september, kan det være en fremragende begivenhed at tage med i dine planer.

7. Bevæg dig frit rundt i byen på den bilfri dag

Montmartre-kvarteret| ©Ed Webster
Montmartre-kvarteret| ©Ed Webster

I september fejrer Paris den bilfrie dag i Paris. Det betyder, at alle byens gader er lukket for trafik til glæde for fodgængere. I en hel dag går både parisere og turister på gaden for at udforske byen frit og i deres eget tempo.

Så det er din chance for at gå en tur, nyde en guidet tur i Montmartre-kvarteret eller bare forelske dig i byens smukke seværdigheder uden biler.

Bestil en guidet tur i Paris

8. Deltag (hvis du er kvinde) i La Parisienne og få det bedre med dig selv

La Parisienne-løb| ©ParisInfo
La Parisienne-løb| ©ParisInfo

La Parisienne er et løb udelukkende for kvinder. Det har været afholdt hvert år siden 1997 i september og samler tusindvis af kvinder fra hele Europa.

Arrangementet inviterer alle kvinder, der ønsker at deltage, til at løbe og opleve gaderne i en af de smukkeste byer i verden. Og du behøver ikke at være professionel løber. Hvis du ønsker at deltage, kan du bare løbe med, slutte dig til mængden og nyde stemningen.

Ruten kan ændre sig fra år til år, men den er normalt ca. 7 km lang og løber gennem centrum af Paris. Den starter normalt ved Pont de Jena og slutter ved Champ de Mars. Det er også muligt at deltage i hold af to personer: venner, mødre og døtre, familiemedlemmer, firmahold osv.

La Parisienne er også et velgørenhedsløb, der samler penge ind til forskning i brystkræft. Så hvis du deltager i dette løb, vil du gøre dit bidrag til at hjælpe med at bekæmpe denne frygtelige sygdom.

9. Det ser ud som om du kan se forskel på en Bordeaux og en Bourgogne

Flasker med vin| ©Hermes Rivera
Flasker med vin| ©Hermes Rivera

Hvis du kan lide vin, kan du ikke besøge Paris uden at tage til en rigtig vinsmagning. Frankrig producerer nogle af de bedste vine i verden, især i regionerne Bourgogne, Champagne, Bordeaux, Loire-dalen og Alsace.

Derfor anbefaler jeg, at du afsætter en eftermiddag på din rejse til en vinsmagning i Paris til en vinsmagning i Paris i Paris. Desuden vil du helt sikkert lære at skelne nogle sorter og opdage interessante kuriositeter og ting, som du ikke kendte før.

Book en udflugt fra Paris med vinsmagning

10. Tag en bådtur langs Seinen som en rigtig turist

Seinen-krydstogt via Ile de France| ©Joe deSousa
Seinen-krydstogt via Ile de France| ©Joe deSousa

Man siger, at Paris er kærlighedens og lysets by, og der er få planer, der er mere romantiske endet krydstogt på Seinen. Desuden forvandler efteråret Paris til et sandt billede af farver med en helt særlig atmosfære. Det er en spændende oplevelse at opleve byen og dens monumenter fra dette perspektiv.

Seine-floden er en af de bedste romantiske ting at lave i Paris. Især på denne tid af året. Om bord på et krydstogt ser byen anderledes ud, og du kan nyde nye udsigter til Eiffeltårnet, Notre Dame-katedralen, Louvre-museet eller Musée d'Orsay.

Bestil en guidet tur i Paris

Vejret i Paris i september

Aften i Paris| ©Anthony Delanoix
Aften i Paris| ©Anthony Delanoix

Vejret i Paris i september er fortsat meget behageligt. Selv om der kan være udsving i løbet af dagen, er det stabilt og for det meste solrigt, hvilket gør det til en af de bedste måneder at besøge byen.

I de første 14 dage kan temperaturen svinge fra 23°C til 13°C. I de næste 14 dage kan temperaturen dog være meget lav. I anden halvdel af måneden begynder temperaturen at falde og ligger mellem 18ºC og 9ºC.

Turistmasserne i Paris i september

Louvre-museet| ©Irina Ledyaeva
Louvre-museet| ©Irina Ledyaeva

I begyndelsen af september er antallet af turister stadig højt, fordi mange mennesker stadig er på ferie. Faktisk kan du opleve lange køer ved de fleste af de store monumenter, især ved Eiffeltårnet.

Men fra den anden uge af september, når skoleferien er slut, falder antallet af turister, og byen bliver mere rolig og fredelig. Det er det perfekte tidspunkt at besøge den franske hovedstad på og finde de bedste ture og udflugter, du kan foretage dig i den franske hovedstad.

Hvad skal du pakke til et besøg i Paris i september

Klargøring af din bagage| ©Vlada Karpovich
Klargøring af din bagage| ©Vlada Karpovich

Det er ikke nemt at pakke, når du rejser til Paris i september. Om dagen kan det være varmt, men om natten falder temperaturen, og du kan blive kold. Så det er bedst at pakke lidt af hvert:

  • Kortærmede T-shirts, hvis det er solskin, samt en hat eller solbriller.
  • Sweatshirts og en trøje til når det bliver køligere om aftenen.
  • En tynd jakke eller en let frakke.
  • En paraply, hvis det skulle regne.
  • Komfortable sko til at gå rundt i byen.
  • Hvis du fryser, skal du have et halstørklæde og noget varmt tøj med.