Paris i september: alt det du har brug for at vide

Hvis du planlægger en rejse til Paris i september, og du spekulerer på, om der er en begivenhed eller aktivitet, du ikke må gå glip af? Så har du læst den rigtige artikel!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minutters læst

Paris i september: alt det du har brug for at vide

Louvre-museet, Paris, Frankrig | ©Canmandawe

September er en ideel måned at besøge Paris og nyde efterårsvejret i byen. Der er også mange interessante begivenheder i gang. Her er alle de ting, du kan gøre for at få den bedste tid i dit liv i Paris i september.

1. Tag en bådtur på Seinen som en rigtig turist

Sejl på Seinen forbi Ile de France| ©Joe deSousa
Sejl på Seinen forbi Ile de France| ©Joe deSousa

Det siges, at Paris er kærlighedens og lysets by, og der er få planer, der er mere romantiske end at booke et krydstogt på Seinen. Desuden forvandler efteråret Paris til en autentisk, farverig scene med en helt særlig atmosfære. At opdage byen og dens monumenter fra dette perspektiv bliver en spændende oplevelse.

Seinen er en af de bedste romantiske ting at gøre i Paris. Især på denne tid af året. Ombord på et krydstogt ser byen anderledes ud, og du kan nyde nye udsigter til Eiffeltårnet, Notre Dame-katedralen, Louvre-museet eller Musée d'Orsay.

Book et krydstogt på Seinen

2. Se ud, som om du kan kende forskel på en Bordeaux og en Bourgogne

Flasker af vin| ©Hermes Rivera
Flasker af vin| ©Hermes Rivera

Hvis du elsker vin, kan du ikke besøge den franske hovedstad uden at booke en vin- og ostesmagning i en vinkælder i Paris. Nogle af de bedste vine i verden produceres i Frankrig, især i regionerne Bourgogne, Champagne, Bordeaux, Loire-dalen og Alsace.

Derfor anbefaler jeg, at du sætter en eftermiddag af på din rejse til at nyde en vinsmagning i Paris i Paris. Derudover vil du helt sikkert lære at skelne mellem nogle sorter og opdage interessante kuriositeter og ting, du ikke vidste før.

Book en vin- og ostesmagning i en parisisk vinkælder

3. Nyd en by med sit eget soundtrack

Jazzfestival i Paris| ©InfoParis
Jazzfestival i Paris| ©InfoParis

Paris er en af jazzmusikkens internationale hovedstæder, og i september er byen vært for den unikke og magiske Jazz à la Villette-festival. Så hvis du er i Paris i de første dage af september, må du ikke gå glip af en af koncerterne på denne festival. Programmet omfatter verdensberømte kunstnere, men også lokale kunstnere og ægte jazzinnovatører, der repræsenterer alle stilarter.

Hvert år strømmer mere end 30.000 entusiaster til de forskellige spillesteder i La Villette for at se deres yndlingskunstnere og opdage nye talenter (på Cabaret Sauvage, Philharmonie de Paris...)

Musikfestivalen ledsages ofte af andre interessante aktiviteter: udstillinger, mesterklasser, filmforevisninger osv. Og hvis du er interesseret i kulturelle begivenheder, må du ikke glemme at tage en guidet tur i Opéra Garnier. Kort sagt, du er i de perfekte omgivelser til at nyde den brede vifte af kulturelle begivenheder, som en by som Paris har at byde på.

Book en guidet tur i Garnier-operaen

4. Oplev de mest emblematiske bygninger i Paris under European Heritage Days

Elysée-palæet| ©Steve Knight
Elysée-palæet| ©Steve Knight

De europæiske kulturarvsdage finder sted hvert år den tredje weekend i september i Paris. I løbet af disse dage åbner de vigtigste bygninger, museer og monumenter dørene for offentligheden og afslører deres mest intime hemmeligheder.

I to dage kan du besøge en lang række steder og monumenter, hvoraf nogle normalt ikke er åbne for offentligheden. Det gælder f.eks. Elysée-paladset, den franske præsidents residens. Listen over monumenter er dog ret omfattende, så denne parisiske weekend er det perfekte tidspunkt at besøge de bedste museer i Paris. Du kan bl.a. besøge Cirque Bouglione, Institut de France eller de berømte Galeries Lafayette.

Du kan også købe billetter til at bestige Eiffeltårnet og tage et billede fra toppen af den berømte Place du Trocadéro. Andre seværdigheder inkluderer den smukke Sacré Coeur-basilika, justitsministeriet, og ja, du kan også booke en guidet tur på Louvre-museet uden kø!

Book dine billetter til Eiffeltårnet i Paris

5. Gå ikke glip af et af efterårsfestivalens shows!

Efterår i Paris| ©Cliffano Subagio
Efterår i Paris| ©Cliffano Subagio

I november starter en af byens vigtigste kulturfestivaler: Efterårsfestivalen. Siden 1972 har denne festival budt på et stort program af kulturelle begivenheder inden for bl.a. musik, film, teater og dans. Så hvis du er passioneret omkring kultur, er du på det rette sted på det rette tidspunkt.

Efterårsfestivalen er vært for i alt 50 shows og starter i september, men løber frem til december og måske endnu længere. Forestillingerne finder sted på forskellige steder i Paris, den ene mere emblematisk end den anden: på Musée d'Orsay, på Théâtre de la Bastille, på Centre Pompidou osv.

Hvis du er i Paris i september, så tag et kig på festivalens program og vælg en af forestillingerne for at få en god oplevelse. En anden god idé til din rejse ville være at bestille billetter og middag til Moulin Rouge med transport inkluderet - det er den mest berømte kabaret i verden. Du vil elske det!

Book dine billetter til Musée d'Orsay

6. Kom helt tæt på Techno Parade og få en smagsprøve på atmosfæren

På Techno Parade| ©Olivier Ortelpa
På Techno Parade| ©Olivier Ortelpa

Hvis du kan lide elektronisk musik, skal du helt sikkert komme og nyde Techno Parade, som finder sted i september. Denne festlighed samler mere end 400.000 elskere af denne musikgenre. Paris' gader og veje forvandles til et skue af lyd og billeder med farvestrålende vogne, farverige kostumer, musik og en spektakulær feststemning.

Paris Techno Parade begynder med en parade af vogne med store højttalere med elektronisk musik i et væld af variationer. Folkene på vognene danser og nyder øjeblikket, og det samme gør de mennesker, der slentrer gennem gaderne og følger paraden. Derudover henter festivalarrangørerne en række internationale DJ' s ind for at holde folk i gang med at danse. Så når paraden er slut, fortsætter festen på byens natklubber.

Hvis du vil opleve Paris, som om du var på en af Techno Parades vogne, kan du vælge nogle af de bedste turistbusser i byen og opleve de mest interessante steder uden at blive træt.

Book din Big Bus Paris sightseeingbus

7. Fejr begyndelsen på efteråret til 'Fete des Jardins a Paris'!

Notre Dame| ©Adrienn
Notre Dame| ©Adrienn

Efteråret starter i september med 'Festival des Jardins de Paris'. I løbet af den to dage lange festival forvandles området omkring den imponerende kirke Notre Dame til en kæmpe have med spændende aktiviteter.

Faktisk deltager alle byens haver og parker i festlighederne og forbereder fester og arrangementer for både store og små. Man kan f.eks. deltage i haveworkshops, møde anlægsgartnere, tale med byens parkforvaltere, se udstillinger og kulturelle arrangementer relateret til temaet, nyde friluftskoncerter osv.

Det er altså en aktivitet for hele familien, som er umagen værd. Hvis du er i Paris med børn i september, kan det være en fremragende begivenhed at inkludere i dine planer. Du kan også booke en privat rundvisning i Notre Dame, Île de la Cité og Saint-Séverin-kirken for børn.

Book en privat rundvisning i Notre Dame for børn

8. Bevæg dig frit rundt i byen på bilfri dag

Montmartre-kvarteret| ©Ed Webster
Montmartre-kvarteret| ©Ed Webster

I september fejrer Paris bilfri dag. Det betyder, at alle byens gader er lukket for trafik til brug og glæde for fodgængere. I en hel dag går både parisere og turister på gaden for at udforske byen frit og i deres eget tempo.

Så det er din chance for at gå, booke en cykeltur i Paris, nyde en guidet tur i Montmartre-distriktet eller bare forelske dig i de smukke seværdigheder i den bilfri by.

Book en cykeltur i Paris

9. Deltag i Paris Design Week og lær om design og dekoration

Workshop i kunsthåndværk| ©julian mora
Workshop i kunsthåndværk| ©julian mora

Den berømte Paris Design Week finder også sted i september, så hvis du tilfældigvis er i byen på det tidspunkt og vil lære om design og dekoration, skal du bare gå på opdagelse i festivalens program og notere dig de aktiviteter, der interesserer dig mest.

Paris Design Week præsenterer de nye modekollektioner fra de største designere, vi kender: Christian Dior, Iris Van Herpen, Stella McCartney og endda Channel. Det er dog ikke kun de typiske modeshows, vi ser på tv, men også andre typer aktiviteter for almindelige mennesker. For eksempel afholdes der design- og dekorationsworkshops, der er gratis udstillinger, der afholdes konkurrencer, og møbelhuse, mange af dem, præsenterer deres nye produkter.

Og hvis man kender Paris, er selve byen organiseret i tematiske ture: digitalt design, arkitektur og design, kunst og design, gastronomisk design, design i Frankrig. Hver person kan vælge det, der interesserer dem mest, tage et kig på arrangementets program og tage på turen - det er en fantastisk ting!

10. Deltag (hvis du er kvinde) i La Parisienne og få det bedre med dig selv!

La Parisienne-løbet| ©ParisInfo
La Parisienne-løbet| ©ParisInfo

La Parisienne er et løb udelukkende for kvinder. Det er blevet afholdt hvert år siden 1997 i september og samler tusindvis af kvinder fra hele Europa.

Arrangementet inviterer alle kvinder, der ønsker at deltage, til at løbe og opdage gaderne i en af de smukkeste byer i verden. Og du behøver ikke at være professionel løber. Hvis du har lyst til at deltage, kan du bare jogge med, blande dig i mængden og nyde stemningen.

Ruten kan ændre sig fra år til år, men er som regel omkring 7 kilometer og går gennem centrum af Paris. Den starter normalt ved Pont de Jena og slutter ved Champ de Mars. Det er også muligt at deltage i hold på to: venner, mødre og døtre, familiemedlemmer, firmahold osv. La Parisienne er også et velgørenhedsløb, der samler penge ind til forskning i brystkræft. Så hvis du deltager, gør du dit for at hjælpe med at bekæmpe denne frygtelige sygdom.

Vejret i Paris i september

September i Paris| ©Jeffrey Hayes
September i Paris| ©Jeffrey Hayes

Vejret i den franske hovedstad i september er stadig meget behageligt til at planlægge alle de ting, man kan lave og se i Paris. Selvom der kan være variationer i løbet af dagen, forbliver det stabilt og for det meste solrigt, hvilket gør det til en af de bedste måneder at besøge byen.

I de første fjorten dage kan temperaturen variere fra 23°C til 13°C. Men i de sidste fjorten dage kan temperaturen være så lav som 23°C og så høj som 13°C. I den anden halvdel af måneden begynder temperaturen dog at falde og svinger fra 18 °C til 9 °C.

Book en tur til Montmartre

Antallet af turister i Paris i september

Louvre-museet| ©Irina Ledyaeva
Louvre-museet| ©Irina Ledyaeva

I begyndelsen af september er antallet af turister stadig højt, fordi mange mennesker stadig er på ferie. Faktisk kan man finde lange køer ved de fleste af de store monumenter, især ved Eiffeltårnet.

Men fra den anden uge i september, når skoleferien er slut, falder antallet af turister, og byen bliver mere stille og fredelig. Det er det perfekte tidspunkt at besøge og opdage de bedste ture og udflugter, du kan tage på i den franske hovedstad.

Book en tur i Saint-Germain-des-Prés-kvarteret i Paris

Hvad skal du pakke til et besøg i Paris i september?

Pakning af din kuffert| ©Vlada Karpovich
Pakning af din kuffert| ©Vlada Karpovich

Det er ikke nemt at pakke til en rejse til Paris i september. Temperaturerne kan være varme om dagen, men om natten falder de, og man kan blive kold. Så det er bedst at pakke lidt af hvert:

  • Kortærmede T-shirts, hvis solen skinner, samt en hat eller solbriller - Sweatshirts og en trøje til køligere aftener - En tynd jakke eller let frakke - En paraply, hvis det regner - Komfortable sko til at gå rundt i byen - Hvis du fryser, et halstørklæde og mere varmt tøj - En jakke eller let jakke til aftenerne - En let jakke eller let frakke - En paraply, hvis det regner - Komfortable sko til at gå rundt i byen - Hvis du fryser, et halstørklæde og mere varmt tøj.

Book en rundtur i Latinerkvarteret i Paris