De bedste guidede ture i Eiffeltårnet

Har du lyst til at opleve Eiffeltårnet med en guidet tur? De er rigtig sjove! Gå ikke glip af det følgende indlæg, hvor jeg fortæller dig om de bedste muligheder.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutters læst

De bedste guidede ture i Eiffeltårnet

Udsigt til Eiffeltårnet | ©Thorsten

Eiffeltårnet er det vigtigste symbol på Paris og er den mest besøgte turistattraktion i verden. At bestige den er en af de vigtigste ting at gøre under en tur til den franske hovedstad.

Et monument med en mærkelig historie, der i det 19. århundrede var en revolution inden for ingeniørfaget, og som i dag er blevet et af de mest fantastiske udsigtspunkter i byen.

Hvis du ønsker at se Eiffeltårnet og samtidig nyde fordelene ved en guidet tur, så læs dette indlæg for at finde ud af, hvilke muligheder der er tilgængelige, hvad billetpriserne er, og hvad du kan se under denne fantastiske oplevelse. Lad os komme i gang!

1. Guidet tur i Eiffeltårnet, ad trapperne!

Ved Eiffeltårnets trapper| ©Selena N. B. H.
Ved Eiffeltårnets trapper| ©Selena N. B. H.

Med en højde på 300 meter er det altid fristende at tage elevatoren op i Eiffeltårnet, men selv om det måske ikke ser sådan ud, er der gode grunde til at gøre en lille indsats og tage trapperne.

Hvorfor vælge denne oplevelse?

På den ene side vil du kunne se nogle meget mærkelige udsigter over landskabet, som de fleste besøgende går glip af ved altid at vælge elevatoren for at komme op. På den anden side er trapperne til Eiffeltårnet normalt mindre overfyldte end elevatorerne, hvor der kan dannes lange køer, der kan bremse dine planer om at bestige monumentet. På en god dag med sightseeing er ventetiden for at komme op ad trappen dog normalt mindre end 30 minutter.

Besøg på Eiffeltårnets trapper tager normalt ca. 2 timer, selv om ventetiden i sikkerhedskøen eller for adgang til trappen i travle perioder kan gøre, at det kan tage lidt længere tid.

Hvad kan du forvente?

Det er nok en ret eksklusiv oplevelse, da næsten alle rundvisninger i monumentet udelader første etage, som man kommer op ad over 300 trin. Og det er en skam, for at gå over glasgulvet i 57 meters højde er en spændende oplevelse, der sætter din svimmelhed på prøve!

Bagefter skal du gå op ad yderligere ca. 600 trin for at komme op til første etages udsigtsplatform, men jeg forsikrer dig, at det er besværet værd, for undervejs kan du se nogle af Paris' mest ikoniske monumenter som Notre Dame-katedralen, Triumfbuen og Champs Elysées. Du befinder dig 116 meter over jorden!

Og hvis du beslutter dig for at opgradere denne billet for at nå op på øverste niveau og krone Eiffeltårnet, skal du ikke bekymre dig, for du behøver ikke at gå hele vejen til toppen, men du vil tage en elevator, der vil tage dig til toppen direkte fra første sal. Gør dit kamera klar, for herfra vil du kunne nyde den bedste panoramaudsigt over Paris!

Hvorfor kan jeg lide denne mulighed?

Hvis du er i god form og ikke har noget imod at gå op ad trapper, anbefaler jeg denne mulighed, for når du stiger op ad de forskellige niveauer af Eiffeltårnet, vil du se, hvordan landskabet langsomt ændrer sig for dine øjne og udvider sig omkring dig. Det er en fantastisk følelse!

Under aktiviteten får du mulighed for at se monumentet indefra og betragte nogle af de smukkeste udsigter over Paris, mens guiden, der ledsager dig på ruten, forklarer dig historien om denne turistattraktion, mange kuriositeter og nogle detaljer om andre monumenter, som du vil se.

Bestil en guidet tur i Eiffeltårnet

2. Guidet tur i Eiffeltårnet med elevator, den mest komfortable mulighed

Elevatorer til Eiffeltårnet| ©Stewart Holmes
Elevatorer til Eiffeltårnet| ©Stewart Holmes

Hvis tanken om at skulle gå op ad mere end 900 trin for at komme op til Eiffeltårnets udsigtsplatform på anden etage ikke tiltaler dig, skal du ikke være bekymret, for der er en anden meget mere fristende mulighed, nemlig at tage elevatoren for at komme op til toppen og nyde en af de mest mindeværdige udsigter over Paris.

Hvorfor vælge denne oplevelse?

Selv om et besøg på Eiffeltårnet via trapper giver dig en unik udsigt over landskabet, som de fleste turister går glip af, er det sandt, at det ikke er en mulighed, som er tilgængelig for alle, da det kræver en god fysisk kondition at gøre den indsats, der er forbundet med at klatre 116 meter op i højden. I så fald er turen med Eiffeltårnet i elevator den bedste løsning for dig.

Hvad kan du forvente?

Turen med elevatoren til Eiffeltårnet tager normalt ca. 2 timer. Den eneste ulempe ved denne aktivitet er, at ventetiden for at tage elevatorerne i monumentet er lang, da det er den mulighed, som de fleste besøgende vælger, og den kan være over en time.

Men på den lyse side er det ikke noget at bekymre sig om, for den guide, der ledsager dig under besøget, vil i detaljer forklare Eiffeltårnets historie, hvem der skabte det og hvordan, dets symbolik for byen Paris samt en masse nysgerrige anekdoter, der vil gøre din ventetid mere behagelig.

Du kan endda benytte lejligheden til at stille guiden dine spørgsmål om Eiffeltårnet eller bede ham om anbefalinger, så du får mest muligt ud af din tur til den franske hovedstad.

Hvordan er denne oplevelse?

Når du kommer op i elevatoren, vil jeg råde dig til at se nærmere på, hvordan den fungerer, og på monumentets indre rammer, for dens konstruktion var en af de største tekniske revolutioner i det 19. århundrede.

På vej ud kan du tage dig tid til at gå rundt på observationsdækket på anden etage og nyde den uforglemmelige udsigt over Paris: Triumfbuen, Champs Elysées, Louvre-museet og Notre Dame-katedralen, blandt andre. Du vil nyde en af de smukkeste panoramaudsigter på din rejse, som du ikke vil få andre steder i Paris.

Guiden vil også give en grundig forklaring ikke kun om de monumenter, du vil se, men også om nogle af bydelene som Montparnasse, Les Invalides eller Buttes-Montmartre. Og som prikken over i'et kan du, hvis du vælger at opgradere din billet, tage elevatoren op til Eiffeltårnets øverste niveau og se byen fra det højeste punkt i 276 meters højde. Udsigten over Paris deroppefra er betagende!

Hvorfor kan jeg lide denne mulighed?

Hvis du har et lille budget på din rejse, er turen med Eiffeltårnet i elevator en fremragende mulighed, fordi du ikke behøver at gå op ad trapper, og du vil kunne gøre det ubesværet og komfortabelt.

Desuden får du en guidet tur, hvor en professionel vil vise dig Eiffeltårnet i dybden og fortælle dig om Paris og flere af byens seværdigheder.

Bestil en guidet tur i Eiffeltårnet


Hvorfor er en guidet tur i Eiffeltårnet værd at tage på en rundvisning?

Venter på at gå op| ©gckwolfe
Venter på at gå op| ©gckwolfe

Selv om du kan besøge Eiffeltårnet på egen hånd, anbefaler jeg, at du tager med på en guidet tur til monumentet, hvis det er første gang, du er i Paris, fordi du vil få mere ud af oplevelsen ved at have mere viden om det sted, du besøger.

Eiffeltårnet er verdensberømt, men der er mange interessante fakta om dets historie og konstruktion, som er ukendte for den brede offentlighed. Med hjælp fra en guide kan du lære en masse om denne turistattraktion på en sjov måde og få en god oplevelse. Du vil sætte pris på, at han vil være sammen med dig i køen for at komme ind, for hans anekdoter vil gøre ventetiden mere tålelig.

Da han kender Eiffeltårnets struktur perfekt, kan du også spørge ham til råds om, hvordan du finder den bedste placering på udsigtstårnet for at tage de smukkeste billeder af landskabet. Han vil endda hjælpe dig med at identificere alle de parisiske monumenter, der vil være at se på skyline, så du ikke går glip af noget.

Og endelig er der noget, jeg virkelig kan lide ved at tage en guidet tur i Eiffeltårnet, nemlig at guiderne er meget søde mennesker, som du kan spørge om anbefalinger, så du får mest muligt ud af din tur i Paris. De er altid villige til at hjælpe dig!

Bestil en guidet tur i Eiffeltårnet

Hvor meget koster en guidet tur i Eiffeltårnet?

Udsigt over tårnet fra anden etage| ©gckwolfe
Udsigt over tårnet fra anden etage| ©gckwolfe

Prisen for billetter til en guidet tur i Eiffeltårnet varierer alt efter, om du vælger at gå op ad trapper eller med elevator.

Hvis du udforsker den ved at tage trappen

Fra 33 € kan du få en billet i Hellotickets til en guidet tur på trapperne til det mest populære tårn i Paris.

Med denne billet får du adgang til første og første etage og kan nyde den utrolige udsigt, som elevatorbesøg normalt ikke giver dig.

Det er ideelt, hvis du rejser til byen på et budget og gerne vil se denne ikoniske turistattraktion uden at bruge for mange penge.

Hvis du tager elevatoren

Hvis du ønsker at se Eiffeltårnet med en guidet lifttur, kan du få en billet hos Hellotickets for så lidt som 43 €.

Hvis du rejser til Paris med et fleksibelt budget, er dette et alternativ, som jeg anbefaler dig at overveje, fordi du slipper for den store trappe fra basen til første sal, hvilket ikke er en let sag, hvis du er træt eller ikke er i god fysisk form.

Det er også en god mulighed, hvis du har brugt hele formiddagen på at gå rundt i Paris og se på seværdigheder, og du nu hellere vil tage det roligt og give dine ben et hvil i stedet for at arbejde mere.

Med en billet til en guidet tur i Eiffeltårnet med elevator kan du køre med elevatoren direkte op til anden etage og nyde den smukke udsigt over Paris med det samme.

Hvis du vil krone toppen af tårnet

Og for lidt flere penge, fra 15 €, kan du gøre oplevelsen komplet ved også at vælge muligheden for at besøge toppen af Eiffeltårnet på tredje etage.

Denne del af turen skal foretages med lift, da der ikke er nogen anden måde at komme op på toppen på. Du når tårnets højeste punkt i en højde af 276 meter, og den spektakulære udsigt over Paris, som du har på toppen af monumentet, vil tage pusten fra dig!

Og som om det ikke var nok, kan du også se kontoret for ingeniøren Gustave Eiffel, der er berømt for at have bygget dette tårn til verdensudstillingen i Paris i 1889. Det er værd at betale for det, for det er virkelig noget mærkeligt.

Bestil en guidet tur i Eiffeltårnet

Hvordan køber man billetter til en guidet tur i Eiffeltårnet?

Kø for at købe billetter ved Eiffeltårnet| ©Hello Paris
Kø for at købe billetter ved Eiffeltårnet| ©Hello Paris

Hvis du vil se Eiffeltårnet, er mit råd at købe billetter til en guidet tur så tidligt som muligtnettet.

Da det er det mest besøgte monument i landet, vil dette lille skridt give dig mulighed for at reservere din plads til den dag og det tidspunkt, der passer bedst til din tidsplan, og du kan også undgå de længste køer ved billetkontoret, som normalt er de længste.

På denne måde skal du kun stå i kø ved sikkerhedskontrollen i haven ved indgangen og i nogle flere adgangskøer for at regulere strømmen af besøgende eller for at komme op ad elevatorer eller trapper.

Bestil en guidet tur i Eiffeltårnet

Hvornår er det bedste tidspunkt at tage en guidet tur i Eiffeltårnet?

Udsigt til Eiffeltårnet| ©Chris Yunker
Udsigt til Eiffeltårnet| ©Chris Yunker

Det bedste tidspunkt

Eiffeltårnet er det mest besøgte monument i Frankrig, så der vil altid være mange mennesker på det. Men hvis du er på udkig efter et mindre overfyldt tidspunkt for at tage en guidet tur og gå rundt om monumentet uden at der er mange mennesker, anbefaler jeg, at du tager af sted tidligt om morgenen (mellem 9 og 11) eller venter til sidst på dagen om aftenen (mellem 20 og 22).

Solnedgang i Paris er et magisk øjeblik at nyde Eiffeltårnet på, men også et af de mest overfyldte øjeblikke. Hvis du ikke bryder dig om menneskemængder, er det bedst at vælge et andet tidspunkt at besøge denne turistattraktion, f.eks. om aftenen. Det er en magisk oplevelse!

Den bedste dag

Hvad angår ugedagene, er det bedste tidspunkt at tage en guidet tur i Eiffeltårnet tirsdag, onsdag og torsdag, hvor der er mindre travlt end i weekenden, hvor der kan være lange køer ved indgangene.

Bestil en guidet tur i Eiffeltårnet