Hvordan kommer man op i Eiffeltårnet

Vil du gerne vide, hvordan man bestiger Eiffeltårnet? Læs videre!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minutters læst

Hvordan kommer man op i Eiffeltårnet

Udsigt til Eiffeltårnet | ©Pixabay

At bestige Eiffeltårnet er drømmen for mange rejsende, der tager til Paris. Det er et ikon!

Hvis du er en af dem, og du vil inkludere dette monument blandt de aktiviteter, du vil lave under dit ophold i byen, vil jeg i dette indlæg fortælle dig, hvordan du bestiger Eiffeltårnet i detaljer, så du ikke går glip af noget. Gå ikke glip af det!

Hvordan kommer jeg til Eiffeltårnet?

Udsigt over Eiffeltårnet| ©Campus France
Udsigt over Eiffeltårnet| ©Campus France

Jernladyen er den mest besøgte turistattraktion i Paris. Hvis du vil se Eiffeltårnet indefra, skal du købe en billet til Eiffeltårnet. For at undgå de lange køer ved indgangen til monumentet, er det bedst at booke billetterne online. Det giver dig mulighed for at vælge den dag og det tidspunkt, der passer bedst til dit program i den franske hovedstad i god tid inden din rejse. På den måde kan du organisere alle dagens aktiviteter i detaljer og få mest muligt ud af din tid i byen.

Fra 30 € kan du få en billet til at bestige Eiffeltårnet i Hellotickets og nyde den storslåede udsigt fra dets udsigtspunkter, mens du ledsages af en professionel guide, der forklarer alt, hvad du ser, samt en masse kuriositeter om monumentet. Men der er mange flere muligheder til meget forskellige priser! Jeg anbefaler, at du tager et kig på hjemmesiden for at se alle mulighederne.

Typer af billetter til Eiffeltårnet

Før du besøger Eiffeltårnet, skal du huske på, at du har forskellige billetmuligheder. Her er de mest populære:

Book dine billetter til Eiffeltårnet

Hvilke muligheder er der for at bestige Eiffeltårnet?

Trapper i Eiffeltårnet| ©Guilhem Vellut
Trapper i Eiffeltårnet| ©Guilhem Vellut

Der er to hovedmuligheder for at bestige Eiffeltårnet: trapperne og elevatoren. Og du kan kombinere begge dele afhængigt af det niveau i tårnet, du vil op på.

Trappen er den billigste løsning (fra 30 € i entré). Den er perfekt, hvis du vil se Eiffeltårnet indefra, og du rejser til Paris på et budget. Med denne billet kan du komme ind på første og anden etage af monumentet via trapperne og nyde den fantastiske udsigt ovenfra. Det er dog værd at huske på, at det kræver en fysisk indsats at forcere 116 meter til fods , som ikke alle har råd til.

Elevatoren er et alternativ, som jeg anbefaler dig at overveje, hvis du rejser til Paris med et mere fleksibelt budget, fordi billetten koster lidt mere (fra €40). Den er ideel, hvis du vil undgå den lange trappe til første sal i Eiffeltårnet. Når du er kommet op i elevatoren, kan du nyde den smukke udsigt over Paris fra et privilegeret sted.

Og for lidt flere penge kan du fuldende oplevelsen ved at tage elevatoren op til toppen af Eiffeltårnet på tredje niveau. Du er 276 meter oppe og kan se Gustave Eiffels kontor, ingeniøren, der byggede det til verdensudstillingen i Paris i 1889.

Book din billet til Eiffeltårnet

Er der guidede ture i Eiffeltårnet, og er det det værd?

Guide til Eiffeltårnet| ©gbfernie5
Guide til Eiffeltårnet| ©gbfernie5

Det er rigtigt, og det er en mulighed, som jeg varmt kan anbefale, fordi det er meget sjovt. Med en guidet tur i Eiffeltårnet kan du ikke bare nyde den betagende udsigt over Paris, du lærer også en masse om monumentets historie og konstruktion samt nogle af de mest kuriøse anekdoter.

Mit råd er at vælge en guidet tur i Eiffeltårnet, hvis det er første gang, du er i Paris, fordi du får meget mere ud af oplevelsen ved at have en større kontekst om det monument, du besøger.

Desuden vil guidens selskab gøre ventetiden på elevatoren mere behagelig, som nogle gange kan blive lidt lang og kedelig på grund af det store antal mennesker i monumentet. Du kan endda bede ham om tips og anbefalinger, så du får mest muligt ud af din ferie i den franske hovedstad.

Book din billet til Eiffeltårnet og et krydstogt på Seinen

Hvad er åbningstiderne for Eiffeltårnet?

Det fantastiske Eiffeltårn| ©Pedro Szekely
Det fantastiske Eiffeltårn| ©Pedro Szekely

I modsætning til mange parisiske turistattraktioner er Eiffeltårnet åbent hver dag året rundt fra kl. 9.30 til 22.45 og lukker kl. 23.45.

Denne tidsplan giver dig rigelig tid til at besøge Eiffeltårnet når som helst, men især på et tidspunkt, der passer bedst til dine rejseplaner i byen.

Book dine billetter til Eiffeltårnet

Hvem har adgang til Eiffeltårnet?

Udsigt fra tårnet| ©Chris Yunker
Udsigt fra tårnet| ©Chris Yunker

At besøge Eiffeltårnet er et must for alle i god fysisk form under deres ophold i Paris.

På grund af monumentets struktur og karakteristika er opstigningen til fods ikke egnet for besøgende, der lider af hjertesygdomme eller andre alvorlige lidelser. Det anbefales heller ikke til gravide kvinder på grund af den ekstra indsats, der kræves for at bestige Eiffeltårnet under visse omstændigheder.

Der er adgang for kørestole til Eiffeltårnets andet niveau, men ikke til toppen, som er på tredje etage.

Book din billet til Eiffeltårnet

Er det tilrådeligt at besøge Eiffeltårnet med børn?

Børn på vej op ad trapperne i Eiffeltårnet| ©Poom!
Børn på vej op ad trapperne i Eiffeltårnet| ©Poom!

Ja, absolut! Børn vil elske at se byen fra fugleperspektiv og klatre op i et så unikt monument som Eiffeltårnet, som de sikkert har set i utallige film.

Desuden har Eiffeltårnet nok sikkerhedsforanstaltninger til, at man kan lære det at kende som familie. Du behøver ikke at bekymre dig, for alle områder af attraktionen er beskyttet af et sikkerhedshegn. Det eneste, du skal passe på, er, at de ikke snubler, hvis du beslutter dig for at gå op ad trapperne. Desuden kan du tage en kort pause på hvert niveau, så de ikke bliver udmattede under turen.

Og hvis du er på udkig efter andre planer med de små i huset, så tøv ikke med at læse artiklen Paris med børn.

Book din billet til Eiffeltårnet og et krydstogt på Seinen

Hvor lang tid har du brug for til at besøge Eiffeltårnet?

Venter på at komme op| ©gckwolfe
Venter på at komme op| ©gckwolfe

Normalt vil et fuldt besøg i Eiffeltårnet (fra bunden til toppen) tage omkring 2 timer eller 2 timer og 30 minutter, mens det nok er nok med 1 time og 30 minutter, hvis man kun vil se første og andet niveau af monumentet.

Under alle omstændigheder er der ingen tidsbegrænsning for et besøg i Eiffeltårnet. Faktisk kan du bruge lang tid på at kigge i souvenirbutikkerne i atriummet, på første eller anden sal, eller endda tage en drink i en af barerne omkring attraktionen.

Book dine billetter til Eiffeltårnet

Hvad du ikke må gå glip af i Eiffeltårnet

Udsigt over Trocadero fra Eiffeltårnet| ©Álvaro Bertelsen
Udsigt over Trocadero fra Eiffeltårnet| ©Álvaro Bertelsen

Inde i Eiffeltårnet

De fleste besøgende er ofte betagede af udsigten over bybilledet fra Eiffeltårnet. Men konstruktionen af tårnet var en af de største tekniske revolutioner i det 19. århundrede og havde en enorm indflydelse på den moderne offentlighed.

Mange turister har en tendens til ikke at bemærke den indvendige ramme og dens geniale struktur. Elevatorernes funktion er også meget slående. Så kig godt efter og gå ikke glip af detaljerne - du vil helt sikkert blive forbløffet!

Udsigten fra monumentet

Udsigten fra Eiffeltårnet er sensationel. Fra observationsdækket på første sal er du 116 meter oppe, og du kan se mange af Paris ' seværdigheder, som du aldrig har set dem før. Monumentets kikkert hjælper dig med opgaven!

Højdepunktet kommer, når du stiger op til toppen af Eiffeltårnet på tredje niveau 276 meter over havets overflade. At se byens skyline fra toppen er en svimlende og spændende fornemmelse. Nogle af de seværdigheder, du kan se fra toppen, er Sacre-Coeur-basilikaen, Musée d'Orsay: Dette er en tidligere togstation, der er omdannet til et museum, som huser omfattende udstillinger om kunst fra det 19. århundrede. Det er et af de bedste museer i Paris og derfor et must at besøge Notre Dame-katedralen, Seinen, Louvre-museet, Trocadero-haverne, Triumfbuen, Champs de Mars, haverne ved foden af Eiffeltårnet, hvor man på en solrig dag kan slappe af med en picnic med en fantastisk udsigt over monumentet eller Champs Elysées.

Og for at runde besøget af må du ikke gå glip af Gustave Eiffels kontor på tredje niveau af Eiffeltårnet, den berømte ingeniør, der byggede det til verdensudstillingen i Paris i 1889. Det har den originale atmosfære fra dengang!

Book din billet til Eiffeltårnet og et krydstogt på Seinen

Eiffeltårnet om natten

Paris om natten| ©Luciano Teixeira
Paris om natten| ©Luciano Teixeira

Paris er en vidunderlig by, der kan tage pusten fra dig på alle tider af døgnet, men det er sandt, at der er noget særligt ved den om natten. At kunne se Paris fra højderne er en fantastisk oplevelse, især om natten, når byen ser pragtfuld ud, og monumentet skinner i al sin pragt.

Udsigten fra observationsdækkene over bybilledet, der er prydet med tusindvis af små farvede lys, er en perfekt afslutning på en god dags sightseeing i "Lysets by"!

En natlig udsigt over Eiffeltårnet er en fantastisk plan, man ikke må gå glip af. Oplev alt, hvad denne oplevelse har at byde på i indlægget Eiffeltårnet om natten.

Book din billet til Eiffeltårnet

Hvordan kommer man til Eiffeltårnet?

Metro i Paris| ©FranceHouse
Metro i Paris| ©FranceHouse

Paris er en stor by med lange afstande. Hvis du ikke har tid til at gå en tur, er det bedst at tage offentlig transport for at komme hurtigt til Eiffeltårnet.

 • Med metro: Linje 6 (Bir-Hakeim station), linje 8 (Ecoile Militaire station) og linje 9 (Trocadéro station).
 • Med bus: Linje 82 og 42, stop ved Eiffeltårnet.

Hvis du derimod beslutter dig for at tage bilen for at komme til Eiffeltårnet, skal du vide, at der er flere parkeringspladser i det omkringliggende område, hvor du kan parkere din bil.

 • Pullman Tour Eiffel parkeringsplads (ca. 5 minutters gang)
 • 443 Avenue Joseph Bouvard (ca. 6 minutters gang)
 • Quai Branly-Tour Eiffel parkeringsplads (ca. 8 minutters gang)
 • 2 Place Joffre, 75007 Paris (ca. 12 minutters gang)

Hvis du er på udkig efter mere detaljerede oplysninger om dette emne, må du ikke gå glip af indlægget Sådan kommer du til Eiffeltårnet- vi ser nærmere på det!

Book din billet til Eiffeltårnet og et krydstogt på Seinen

Tips til at besøge Eiffeltårnet

Book online| ©Glenn Carstens-Peters
Book online| ©Glenn Carstens-Peters

Tag disse tips til dig, så du får mest muligt ud af dit besøg i det legendariske Eiffeltårn!

 • Som det mest besøgte monument i Paris anbefaler jeg, at du køber dine billetter på forhånd og online for at springe de endeløse køer ved billetkontoret over.
 • Hvis du besøger Paris for første gang, kan det være en god idé at tage en guidet tur i Eiffeltårnet, da du vil få mere ud af oplevelsen og have det sjovt med en guide.
 • Når du planlægger dit besøg, vil jeg råde dig til at tjekke vejrudsigten for den dag, du vil afsted, for nogle gange begynder Paris med et lag af tåge, og så kan du ikke nyde udsigten så meget.
 • Hvis du vil have en mere intim og afdæmpet oplevelse af Eiffeltårnet, er det bedst at planlægge dit besøg tidligt om morgenen (hvis det ikke er tåget) eller tidligt om aftenen.
 • Hvis du rejser til Paris på et stramt budget og gerne vil se Eiffeltårnet uden at bruge en masse penge, vil jeg råde dig til at vælge trappeturen.
 • Hvis du derimod rejser til Paris på budget, anbefaler jeg, at du vælger elevatorturen med adgang til toppen af Eiffeltårnet på tredje niveau.
 • Paris er en dyr by. Hvis du planlægger at bestige Eiffeltårnet og tage et krydstogt på Seinen, er det en god idé at vælge en sparepakke, som kombinerer begge aktiviteter og sparer dig for lidt penge.
 • Solnedgang er et godt tidspunkt at bestige Eiffeltårnet, hvis du vil nyde udsigten både om dagen og om natten, men ikke vil gøre besøget to gange. Vær dog forberedt på, at der er mange mennesker, for det er det mest populære tidspunkt på dagen!
 • Hvis du har lyst til en bid mad før eller efter dit besøg i Eiffeltårnet, anbefaler jeg en picnic i Trocadero-haverne eller på Champs de Mars, hvis det er en solrig dag. Det er en meget afslappende oplevelse, og du får en fantastisk udsigt over monumentet fra et andet perspektiv.
 • Inde i Eiffeltårnet er der også flere fantastiske restauranter, hvor du kan gå hen, hvis du har lyst til en særlig romantisk aften - det kan varmt anbefales!
 • Pas pådine ejendele under hele dit besøg. Lommetyve er på udkig efter enhver uforsigtighed.
 • I slutningen af dit besøg kan du spare tid ved at tage trapperne ned, fordi elevatorerne danner lange køer - det tager kun et par minutter, og på vejen ned har du en enestående udsigt over landskabet!

Hvis disse små 'tips' har hjulpet dig med at forberede dit besøg i Eiffeltårnet, anbefaler jeg, at du også tager et kig på indlægget Tips til at besøge Eiffeltårnet (hvornår man skal tage af sted, besøgets varighed ...), hvor du finder mange flere.

Book dine billetter til Eiffeltårnet