Sådan kommer man til Louvre

Det gode ved Louvre er, at det er let at finde og ligger i centrum af byen. Alligevel er det en god idé at vide, hvilke transportmuligheder du har for at komme derhen.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutters læst

Sådan kommer man til Louvre

Udsigt over Louvre-museet | ©Pixabay

Paris ville ikke være Paris uden det storslåede Louvre-museum, et imponerende museum og et af de største af sin slags i verden. Louvres samling af malerier spænder fra middelalderen til midten af det 19. århundrede.

Det er vigtigt at vide, hvordan man kommer derhen, når man har købt billetter til Louvre-museet, så i dette indlæg vil du lære om de forskellige måder at komme derhen på. Når det gælder Louvre, er der to vigtige ting at vide: hvilke transportmidler du kan bruge til at komme derhen, og hvilke forskellige porte eller indgange museet har. Når det er sagt, så lad os komme i gang!

Sådan kommer du til Louvre med metro

Metro i Paris| ©FranceHouse
Metro i Paris| ©FranceHouse

At tage metroen til Louvre-museet er en af de mest anbefalede muligheder, da den forbinder alle dele af byen på en misundelsesværdig måde. For at komme til museet skal du bare gå til en metrostation og stige på linje 1 eller 7, som begge ankommer til stationen Palais Royal-Musée du Louvre.

Pyramidesen station på linje 14 er også en god mulighed, men du skal gå en kort tur på 500 meter for at komme til museets indgang, en tur, du kan drage fordel af ved at se Eiffeltårnet på afstand og se batbusserne og krydstogtskibene sejle langs Seinen.

Paris Pass-indehaverehar privilegiet at have direkte adgang til museet fra Palais Royal station.

Køb billetter til Louvre-museet

Sådan kommer du til Louvre-museet med RER

Paris RER| ©Rob Dammers
Paris RER| ©Rob Dammers

Hvis du er i Paris' lufthavn eller et andet sted uden for byen, er den smarteste måde at komme til Louvre på at bruge RER (Paris' S-togssystem). I dette tilfælde skal du tage linje C og stoppe ved Musée d'Orsay-stationen, som ligger ca. 800 m fra museets pyramide.

Denne transport vil også være nyttig, hvis du kommer fra Versailles-slottet. Denne slags "tog" forbinder enderne af byen med centrum. For mere information om dette transportmiddel, besøg denne officielle hjemmeside.

Køb billetter til Louvre-museet

Sådan kommer du til Louvre-museet med bus

Paris bybus linje 82| ©Les Chatfield
Paris bybus linje 82| ©Les Chatfield

En af fordelene ved at rejse med bus efter at have købt billetter til Louvre-museet er, at der er flere linjer, der kører direkte til pyramidens indgang, så du kan komme derhen på kortest mulig tid. Linjerne, der kører forbi museet, er: 21, 24, 27, 39, 68, 69, 48, 72, 81 og 95.

Det er heller ikke en dårlig idé at tage turistbussen i Paris, for uanset hvilket stop du tager, bliver du sat af direkte ved indgangen til museet. Derudover kan du se nogle af byens mest emblematiske steder undervejs.

De vigtigste stationer er Place du Carrousel, som ligger kun 100 meter fra indgangen til Pyramiden, og Palais Royal Musée du Louvre, som ligger kun 200 meter fra Pyramiden. Så vær meget opmærksom på navnene på stoppestederne.

Køb billetter til Louvre-museet

Sådan kommer du til Louvre-museet med Batobus

BatoBus| ©Andy Blackledge
BatoBus| ©Andy Blackledge

Deter ikke det mest økonomiske transportmiddel, da de, der stiger på, gør det mere for at nyde turen langs Seinen end for at komme frem til deres destination. Den kan dog være nyttig til at komme til museet, hvis man stiger af ved stoppestedet "Louvre" på François-Mitterrand-kajen.

Stoppestedet Louvre Batobus ligger halvvejs mellem Pont Royal og Pont du Carrousel, og man skal kun gå ca. 300 meter for at komme til Pyramiden.

Dette transportmiddel kan bruges ubegrænset i en midlertidig periode på 24 eller 48 timer, og man kan stige af og på ved alle 9 stationer.

Sådan kommer du til Louvre på cykel

Offentlige Vélib-cykler| ©I, Rcsmit
Offentlige Vélib-cykler| ©I, Rcsmit

Selv om det er rigtigt, at ikke alle kan lide at bruge denne transportform, må du ikke glemme, at cykling også er en mulighed (og en meget økonomisk en af slagsen).

Til dette vil den offentlige cykeludlejningsservice velib være i stand til at give dig en hånd, da jeg tvivler meget på, at du vil tage til Paris med en cykel. De gennemsnitlige lejepriser er omkring 5 euro for en 24-timers service og 20 euro for en 3-dages service.

Og hvis du er fan af denne transportform, vil det glæde dig at vide, at du kan booke en cykeltur i Paris for at opdage byen på en meget sjovere måde.

Book en cykeltur i Paris

De forskellige indgange/døre til Louvre-museet

Pyramideindgangen til museet| ©Alex Holyoake
Pyramideindgangen til museet| ©Alex Holyoake

Et museum, der hvert år har mere end 8 millioner besøgende, kan ikke kun have én indgang. Dette enorme og berømte museum har flere indgange, hver med sine egne betingelser, karakteristika og placering.

Derfor er det ikke kun vigtigt at kende Louvre-museets åbningstider, men også hvilken dør man skal gå ind ad, når man har købt billetter til Louvre-museet.

Carrousel du Louvre, den hurtigste vej ind

Carrouseldu Louv re er måske den bedste indgang til Louvre, da den har de korteste ventetider.

Carrousel er en underjordisk indgang, der forbinder museet med shoppingcentret og dets store udvalg af butikker i nærheden af Louvre og restauranter i nærheden af Louvre.

Indgangen til Carrousel du Louvre ligger på 99 rue de Rivoli. Du kan komme til Carrousel du Louvre fra metrostationen Palais Royal-Musée du Louvre på linje 1 og 7, eller du kan gå direkte langs Rue de Rivoli.

Pyramiden, den travleste indgang

Pyramiden er hovedindgangen til Louvre og også den travleste indgang. Hvis du vil ind ad denne indgang, anbefaler jeg mere end nogensinde at købe billetter til Louvre-museet på forhånd, ellers kan du komme til at vente i lang tid (helt op til 3 timer).

Selv med en billet købt på forhånd kan du komme til at vente i lang tid. Så hvis du er fast besluttet på at se pyramiden, anbefaler jeg, at du tager en hurtig tur gennem paladsets gård og tager et billede foran den slående glasindgang, før du går til et andet, mindre overfyldt indgangssted.

Der er fire forskellige indgangslinjer ved Krystalpyramiden med forskellige farver:

  • Gul linje: for besøgende med særlige adgangskort, såsom årskort eller turistkort.
  • Orange linje: for besøgende uden billet (det vil være godt at kende entrépriserne til museet på forhånd).
  • Grøn linje: for besøgende med billetter med et specifikt tidsrum.
  • Blå linje: for besøgende med handicap, gravide kvinder eller besøgende med mobilitetsproblemer.

Porte des Lions, den skjulte indgang

Bortset fra Carrousel du Louvre er Porte des Lions-indgangen til Louvre nok en af de bedste muligheder for at undgå lange ventetider. Det er også den indgang, der er tættest på Mona Lisa, så hvis du planlægger at fokusere dit besøg på Louvre omkring Da Vincis mystiske dame, er denne indgang den rigtige for dig.

At det er en lidet kendt indgang, skyldes primært dens udseende og placering. Den har intet at gøre med de dyrebare krystaller, der udgør hovedindgangens pyramide. Så hvis din hensigt ikke er at tage et billede af pyramiden, men at komme ind så hurtigt som muligt, anbefaler jeg denne dør.

Porte des Lions Louvre-indgangen er i den sydlige ende af museet, den samme som løber parallelt med Seinen, og fører direkte til skulpturafdelingen.

Porte de Richelieu, gruppens mulighed

Indgangen til Louvre ved Porte de Richelieu er forbeholdt grupper eller Louvre-besøgende med medlemskort.

Hvis ingen af disse kategorier gælder for dig, skal du vælge en anden billet for at få adgang til museet. Hvis det er tilfældet, skal du være opmærksom på, at indgangen ligger på Passage Richelieu, alléen nord for pyramiden, der forbinder paladsets gård med Rue de Rivoli.

Hvis du vil med på en gruppetur til Louvre, kan du booke plads på Louvres officielle hjemmeside. Du har mulighed for at få en rundvisning på Louvre med en officiel guide fra Louvre, eller du kan hyre din egen og reservere en tid til at besøge museet.

Køb billetter til Louvre-museet

Tips før du går ind på Louvre-museet

Rundvisning på Louvre| ©vasse nicolas,antoine
Rundvisning på Louvre| ©vasse nicolas,antoine
  • Gå ikke ind i Louvre gennem pyramideindgangen! Hvis du vil tage billeder af pyramiden, skal du forlade museet gennem denne indgang, men gå ikke ind gennem pyramideindgangen - der er næsten altid mennesker ved indgangen, og køerne er ekstremt lange!

  • Før du går ind på museet, bør du undersøge, hvor det eller de værker, du er interesseret i, befinder sig. Museet er enormt, og det er alt for let at fare vild blandt så mange distraktioner, rum, malerier, skulpturer ... For ikke at nævne, hvis du går på museet i myldretiden eller om sommeren i Paris.

  • Få et kort over Louvre, så du ved, hvor hvert værk er placeret, og hvilken indgang du skal gå til.

  • Det er også smart at få en guidet tur på Louvre, så din tid bliver optimeret, og kvaliteten af besøget bliver forbedret. Desuden behøver du sandsynligvis ikke at stå i kø så længe - Don't walk. Louvre er enormt, og du kommer til at bruge meget tid på at stå og gå mellem de enorme sale, så det er klogt at ankomme udhvilet og energisk.

Køb billetter til Louvre-museet