Sådan kommer du fra Paris-Charles de Gaulle lufthavn til centrum af Paris

Hvis du flyver til Paris og lander i Charles de Gaulle-lufthavnen, er denne guide noget for dig. Jeg fortæller dig alt, hvad du skal vide for at komme frem til din bolig.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Sådan kommer du fra Paris-Charles de Gaulle lufthavn til centrum af Paris

Rødt fly med passagerer | ©Tanathip Rattanatum

Charles de Gaulle Airport, også kendt som Roissy Airport, er den største lufthavn i den franske hovedstad og nation og den næststørste i Europa, når det gælder antallet af passagerer. Lufthavnen ligger 25 kilometer nordvest for Paris, så du bliver nødt til at vælge et transportmiddel for at komme ind til selve byen og begynde dit eventyr.

Men da det er så vigtig en lufthavn, er den meget godt kommunikeret og tilbyder en bred vifte af muligheder for at komme rundt, så her er en liste over alle de detaljer, du har brug for at vide for at vælge den mulighed, der passer bedst til dine behov.

Den mest praktiske løsning

Paris Charles de Gaulle eller Orly lufthavne Privat overførsel til Paris Hoteller

Privat transport fra Charles de Gaulle lufthavn til Paris centrum

Spar ventetid og undgå offentlig transport ved at leje en privat bil, der møder dig i lufthavnen og kører dig fra dør til dør til din bolig i byens centrum.

En service, der er skræddersyet til dine behov

Det bedste ved denne service er, at den tilpasser sig dig og ikke omvendt. Det er dig, der vælger, hvornår du vil af sted, og når du lejer denne transfer, skal du desuden give forskellige oplysninger, herunder dine flyoplysninger, hvis flyet for eksempel er forsinket, vil virksomheden være opmærksom på dette, og din chauffør vil stadig vente på dig, når du ankommer.

En anden fordel er, at de kører dig til præcis det sted, hvor du bor, så du behøver ikke at bekymre dig om at finde kombinationer af offentlig transport eller slæbe kufferter, din eneste bekymring vil være at finde ud af, om det vil være bedre at starte din rejse med at besøge de bedste museer i Paris, eller om du skal begynde at fylde maven i et af de bedste creperier i byen

Et andet vigtigt aspekt at tage højde for er, at du vil kende det beløb, der skal betales på forhånd. Beløbet afhænger af flere faktorer såsom bilens størrelse eller antallet af passagerer, men du kan finde denne type transport fra 50 euro.

Anbefales, hvis... især hvis du ankommer til lufthavnen tidligt om morgenen, men også hvis du rejser i en gruppe, da du også kan bede om alt, hvad du har brug for, hvis du rejser med børn, såsom selepuder.

En privat transfer, komfort og eksklusivitet

Privat transfer| ©Dan Gold
Privat transfer| ©Dan Gold

Hvis du vil rejse i fred og ro, hygge dig og ikke skulle bekymre dig om noget, er en privat transfer løsningen for dig. Dette eksklusive alternativ giver dig mulighed for at komme fra Charles de Gaulle-lufthavnen til døren til din bolig i Paris uden at skulle bære kufferter eller kigge på kort, for ved at leje denne service vil en chauffør hente dig ved lufthavnsdøren og køre dig til din destination. Når tiden er inde, skal du bare finde din chauffør, og han vil køre dig til din bolig på den mest komfortable og sikre måde.

Da du skal leje disse tjenester på forhånd, og firmaet kender detaljerne om dit fly, vil der desuden være en chauffør, der venter på dig, når du ankommer, uanset tidspunktet, da de firmaer, der tilbyder disse tjenester, har 24 timers tilgængelighed, og mange tillader endda aflysninger, hvis du gør det med en vis tid i forvejen.

Book din private transfer til Paris

En delt transfer, komfort til en rimelig pris

Venter på transfer| ©Anna Shvets
Venter på transfer| ©Anna Shvets

Hvis tanken om en privat transfer tiltaler dig, men prisen virker høj, eller hvis du rejser alene, kan du stadig nyde komforten ved at booke en delt transfer.

Hvordan fungerer en delt transfer?

På samme måde som privat transfer skal du blot bestille denne service i god tid, og når du ankommer til lufthavnen, vil en chauffør vente på dig, med den eneste forskel, at denne gang vil han også vente på flere rejsende for at køre jer alle til jeres destination.

Dette er stadig en meget behagelig måde at komme til Paris på fra lufthavnen, for på samme måde som med privat transfer vil chaufføren sætte dig af på det sted, du angiver, selvom det er rigtigt, at det kan tage lidt længere tid at nå frem, fordi han sandsynligvis vil gøre andre stop undervejs for at sætte resten af passagererne af.

Hvad skal du vide, hvis du vil leje en delt transfer?

Du skal huske på, at når du booker denne service, skal du give selskabet en række oplysninger såsom dit flynummer og adressen på det sted, hvor du skal bo, så de kan finde ud af, hvornår du lander, om dit fly er forsinket, og så de kan planlægge den bedste rute for at gøre transporten så effektiv som muligt for dig og dem, der rejser med dig.

Selskaberne organiserer dog normalt disse transfers på en sådan måde, at du i værste fald højst skal vente en time, og rejsetiden er ca. 40 minutter, selvom det afhænger af antallet af stop og afstanden mellem dem.

Toget, den hurtigste offentlige transport

Venter på at tage toget| ©Rui Ornelas
Venter på at tage toget| ©Rui Ornelas

RER-toget (Réseau Express Régional), som er et forstadstog, er en af de mest populære måder at komme fra Charles de Gaulle-lufthavnen til centrum af Paris på.

Linje B, som kører fra lufthavnen, tager dig på kun en halv time til de mest centrale stoppesteder på denne linje i Paris, såsom Gare du Nord, Châtelet-Les-Halles eller Saint Michel-Notre Dame togstationer.

Billetter til denne linje koster omkring 10,5 euro og kan købes i billetautomaterne på stationerne. Hvis din endelige destination ikke falder sammen med en af de stationer, der betjenes af linje B, kan du skifte tog på en hvilken som helst af dem og fortsætte din rejse med metroen eller et andet lokaltog uden at skulle købe en ny billet.

Du kan se togkøreplanerne her.

En shuttlebus, længere, men billigere

Roissybus| ©BusBoxParis
Roissybus| ©BusBoxParis

Det er også muligt at komme fra Charles de Gaulle-lufthavnen til Paris med bus, men der er flere muligheder. Du finder en shuttlebus og flere rutebusser, både dag og nat. Jeg vil fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om dem, så du kan vælge den, der passer bedst til dine behov.

Roissybus

Denne shuttlebus forbinder lufthavnen med Place de l'Opéra i den franske hovedstad. Roissybus er ideel, hvis din bolig ligger i det område, da den er komfortabel, billig og kører meget ofte, hvert 15. til 20. minut. Jeg anbefaler, at du tager et kig på denne side for at undgå overraskelser og for at have alt under kontrol.

Prisen for en billet er omkring 12 euro, og du kan købe din billet fra automaterne ved busstoppestederne eller fra chaufføren i selve bussen.

Linjerne 350 og 351

Ud over Roissybussen kan du også bruge almindelige busser til at komme ind til byen. De to intercitybusser, der kører gennem Charles de Gaulle, er linje 350 og linje 351. Disse busser kører hvert 15. til 30. minut og er mellem en time og halvanden om at nå frem til endestationen, men det bedste af det hele er, at du kan nyde denne rejse for kun 2 euro! En mulighed, du skal overveje, hvis du ikke vil bruge mange penge på din rejse.

Natbusser

Hvis du gerne vil bruge denne transportform, men ankommer efter midnat, skal du ikke bekymre dig, for Noctilien er natbussen, der kører dig fra lufthavnen til byens centrum.

Der er to linjer, hvor du kan rejse i de tidlige morgentimer, den ene er linje 140 og den anden linje 143, begge med destination på Gare de l'Est. Hvad angår prisen, afhænger den af, hvor du skal hen, da der er forskellige takstzoner, der spænder fra to euro i den første zone til otte euro i den femte.

Interessante fakta

Rejsetid: En time/halvanden time
Pris: Omkring 2 euro.

Taxa, en anden praktisk mulighed

At tage en taxa| ©Markus Winkler
At tage en taxa| ©Markus Winkler

Som i enhver anden lufthavn er taxier altid en mulighed, da du vil finde mange af dem ved udgangen til at tage dig med på din rejse, når du har brug for dem.

Det er rigtigt, at det er en mulighed, der ikke kræver nogen planlægning, og det er ret praktisk, da du ikke behøver at vente på, at de kommer, eller være afhængig af dem, men her er alligevel nogle tips til at gøre din tur til Paris perfekt

Taxaen kører dig til døren til din bolig, og chaufføren hjælper dig med din bagage. En anden fordel er, at der i Paris er en fast tak st for taxature fra lufthavnen:

 • Cirka50 euro, hvis din bolig ligger på venstre side af byen.
 • Ca.55 euro, hvis du skal til højre side af Paris (med Seinen som reference).

Derudover skal du også være opmærksom på, at du kan blive opkrævet et tillæg på 15%, hvis du rejser på særlige tidspunkter som weekender, helligdage eller om natten.

Endnu mere praktisk at bruge en VTC

På den anden side er der også en lignende mulighed, som består i at tage en VTC (Uber, Bolt, Free Now...), som afhængigt af efterspørgslen på det tidspunkt kan være mere eller mindre dyr end den foregående mulighed. Disse muligheder kan også bruges, når du er i byen, men her er den bedste guide til, hvordan du kommer rundt i Paris, så du kan tage et kig på den.

Billeje, perfekt hvis du vil på sightseeing uden for Paris

Biler til leje| ©Pixabay
Biler til leje| ©Pixabay

Selvom billeje måske ikke er den mest populære løsning, er det stadig en mulighed, du bør overveje, hvis du planlægger en tur fra Paris for at besøge andre byer.

Dette alternativ giver dig mulighed for at bevæge dig rundt i dit eget tempo uden at være afhængig af offentlig transport, men jeg må advare dig om, at det at leje en bil også har flere ulemper, som du bør være opmærksom på:

 • Du skal sandsynligvis bruge noget tid i lufthavnen på at udfylde papirer for at leje en bil.
 • Du skal være opmærksom på, at du sandsynligvis skal betale for at lade bilen stå parkeret.
 • Hvis du skal bevæge dig rundt i byen, er det at foretrække at bruge offentlig transport.
 • Hvis bilen ikke er elektrisk, skal du investere i brændstof.
 • Men hvis din rejse er planlagt til også at besøge byens omgivelser, kan dette være den perfekte løsning, da du ikke er afhængig af tidsplaner, og du kan bevæge dig, hvor du vil, og når du vil.

Interessante fakta

Turens varighed: Afhænger af afstanden fra lufthavnen til dit overnatningssted
Pris: Fra 25 euro pr. dag.

Her har du en oversigtstabel for at gøre det hele mere overskueligt

 • Privat transport
 • Tid: Afhænger af afstanden
 • Pris: Fra 30 euro
 • Fordel: Bekvemmelighed
 • Fælles transport
 • Tid: Afhænger af afstand og stop
 • Pris: Fra 16 euro
 • Fordel: Forhold mellem komfort og pris
 • Tog
 • Tid: Cirka en halv time
 • Pris: 12 euro ca.
 • Fordel: Hastighed
 • Bus
 • Tid: 1 time/halvanden time
 • Pris: ca. 2 euro
 • Fordel: Pris
 • Taxa, VTC
 • Tid: Afhænger af afstanden
 • Pris: Omkring 50 euro
 • Fordel: Bekvemmelighed
 • Lejebil
 • Tid: Afhænger af afstanden
 • Pris: Fra 25 euro/dag
 • Fordel: Bekvemmelighed

Ved du allerede, hvordan du kommer til din destination fra lufthavnen? Tjek alle mulighederne, og vælg den bedste for dig afhængigt af dit budget, tidspunktet og den dag, du ankommer, og herfra er det bare at nyde lysets by.

Book din private transfer til Paris