Tips til at rejse til Paris så alt bliver perfekt

At besøge Paris, lysets by, er en drøm, der går i opfyldelse for mange. Dens monumenter, museer, haver og charme gør den til en af de mest besøgte byer i Europa, men for at alt skal gå godt, skal du følge et par tips.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

10 minutters læst

Tips til at rejse til Paris så alt bliver perfekt

Luftfoto af Triumfbuen om natten | ©Alexus Goh

Når man begynder at planlægge en rejse til Paris, er det ofte vigtigt at fastlægge sin rejseplan og studere alt, hvad der er at se i Paris. Alene antallet af attraktioner gør dette trin vigtigt for at få mest muligt ud af din tid, men nogle gange overses nogle lige så vigtige praktiske detaljer.

Derfor vil jeg i denne artikel give dig nogle enkle tips, der hjælper dig med at få mest muligt ud af din tur. Nogle gange er det de små ting, der kan gøre forskellen mellem en god oplevelse og et besværligt ophold, såsom at vide, hvordan man kommer rundt i byen, eller muligheden for at købe et turistkort for at spare lidt penge og øge din komfort.

1. Besøg Louvre og Eiffeltårnet, når der ikke er for mange mennesker

Foto af Eiffeltårnet| ©Valentin Antonucci
Foto af Eiffeltårnet| ©Valentin Antonucci

Hvis der er to steder, man altid bør besøge, nårman rejser til Paris(også selv om man kun tilbringer en dag i Paris), så er det Louvre og Eiffeltårnet. Deres betydning kan dog gøre dem for overfyldte, og oplevelsen ikke så tilfredsstillende, som du gerne vil have den til at være.

For at forsøge at undgå folkemængderne bør du tage hensyn til de travleste tidspunkter, samt hvilke der i princippet er mere befordrende for at se begge attraktioner mere roligt:

 • Med hensyn til hvornår man skal besøge Louvre-museet, vil det være ideelt ikke at besøge museet mellem 11:00 og 16:00, da det er det tidspunkt på dagen, hvor du kan finde de fleste skarer. Husk, at det åbner dørene omkring kl. 9.00, så det kan være en løsning at stå tidligt op om morgenen for at få tid til at se Louvre i ro og mag. Du kan også tage derhen om aftenen eller benytte dig af de dage, hvor Louvre har åbent senere, normalt til kl. 21.30 eller deromkring.
 • Atbestige Eiffeltårnet i højsæsonen, om sommeren i Paris, indebærer normalt lange køer, især i weekenderne. Uden for denne periode er menneskemængderne meget mindre, men mit råd er at prøve at komme tidligt, før kl. 10.30. Et andet godt tidspunkt at gå op på er efter kl. 17.00 eller om natten.

Køb dine billetter til Eiffeltårnet

2. Book dine billetter på forhånd til de mest besøgte steder

Katakomber i Paris| ©MykReeve
Katakomber i Paris| ©MykReeve

Paris er en af de byer i verden, der modtager flest turister hvert år. En af konsekvenserne af denne tiltrækning er de endeløse kø er, der dannes foran de vigtigste turiststeder. Disse køer er, ud over at være ubelejlige, et stort spild af tid, især hvis opholdet er kort, og for at undgå dem er der kun én løsning: køb billetter på forhånd.

Heldigvis tilbyder mange af attraktionerne i Paris denne mulighed for at undgå at skulle udholde lange ventetider, fra Louvre til Eiffeltårnet, samt andre af de mest emblematiske monumenter i Paris:

Forresten, hvis du besøger Disneyland Paris, så glem ikke at købe dine en- eller todagesbilletter på forhånd.

Køb dine billetter til museerne i Paris

3. Spar penge på metroen med et af de tilgængelige pass

Metroen i Paris| ©FranceHouse
Metroen i Paris| ©FranceHouse

Den franske hovedstad har et meget effektivt offentligt transportnet, hvor metroen er den vigtigste måde at komme hurtigt rundt i byen på, da den giver dig mulighed for at undgå den eksisterende trafik.

I min artikel Sådan bruger du metroen i Paris forklarer jeg alle de faktorer, du bør tage i betragtning. Blandt dem er anvendeligheden af applikationen "Next Stop", som indeholder et praktisk kort over de linjer, der er i drift, og giver dig mulighed for at beregne ruter uden at skulle være forbundet til internettet. Blandt de forskellige billettyper kan vi finde:

 • Billet t+: dette er en enkeltbillet. Hvis du ikke skal bruge metroen så meget, er det nok.
 • Paris Visite: Der er flere typer afhængigt af billettens varighed (mellem 1 og 5 dage) og de områder, du ønsker at besøge. Den inkluderer også rabatter til nogle af Paris' turistattraktioner.
 • Navigo Pass: I princippet er dette pas billigere end det forrige, hvis du skal være i Paris i omkring en uge. Den største ulempe er, at det er lidt mere kompliceret at få, da du skal bruge et pasfoto og betale et gebyr på 5 euro, som ikke kan refunderes.

4. Spar penge på dine besøg med turistkortet

Paris-pas| ©AntisocialClub
Paris-pas| ©AntisocialClub

Medmindre du er så heldig at kunne forlænge dit ophold i Paris med mere end 7 dage, er du nødt til at lave en liste over, hvad du vil se, for at få mest muligt ud af din tid. På den økonomiske side, som også er vigtig, er det værd at undersøge de muligheder, som den franske hovedstad har at byde på.

Den bedste måde at spare penge på dine besøg er muligvis turistkortet Paris Pass. Det er et kort, der giver dig store rabatter på mere end 60 attraktioner, herunder adgang til Louvre, Triumfbuen og Saint-Denis-basilikaen.

Det er også værd at vide, at den første søndag i hver måned kan du komme gratis ind på mange museer.

Køb dit Paris Pass

5. Oplev Paris på en tur eller med turistbussen

Sightseeing-bus i Paris| ©Tilemahos Efthimiadis
Sightseeing-bus i Paris| ©Tilemahos Efthimiadis

Alene størrelsen på Paris (plus det omkringliggende område) og det store antal steder, man kan besøge, kan gøre sightseeing til en besværlig affære. At komme fra et sted til et andet tager tid, som du måske ikke har, for ikke at nævne den tid, du bruger på at undersøge, hvordan du kommer til hvert enkelt monument. For at undgå dette er en af de bedste muligheder at booke en af de mange ture, der findes i Paris. Næsten alle kan finde en, der passer til deres interesser:

En anden mulighed for at spare tid er sightseeingbusserne. Du kan hoppe på og af, så mange gange du vil, og de tager dig som regel til de mest interessante steder i byen. På den ene side kan man få en plads i den store bus, på den anden side kan man reservere en plads i Toot-bussen, som også inkluderer to selvguidede gåture i forskellige områder af hovedstaden.

Endelig kan man altid benytte sig af en interessant mulighed, som byen tilbyder sine besøgende: Batobussen. Det er en båd, der sejler langs Seinen på samme vilkår som en turistbus, da man kan stige på og af ved de mange stoppesteder nær de vigtigste attraktioner.

Book en rundtur i Paris

6. Vov at lære det andet Paris at kende

Montmartre-kvarteret i Paris| ©Ed Webster
Montmartre-kvarteret i Paris| ©Ed Webster

Selvom det altid vil afhænge af, hvor længe man er i en by, er et af mine yndlingstips at uden for alfarvej. I Paris' tilfælde, med de mange skjulte charmer, kan du opdage fantastiske steder, hvis du beslutter dig for at gå rundt i Paris' kvarterer.

Det er steder, der er mindre besøgte af turister, men som vil glæde enhver, der støder på dem. Her er en kort liste over disse steder, men du kan helt sikkert finde flere på egen hånd:

 • Canal St-Martin: Dette er en slags kunstig biflod til Seinen, som handelsskibe sejler igennem. Det er virkelig behageligt at gå langs bredden, og det ved pariserne godt, for de plejer at tage på picnic på dage med godt vejr. En fremragende plan er at tage et krydstogt langs Seinen og Saint Martin-kanalen. Hvis du er heldig, kan du se broerne åbne sig, så de både, der stadig sejler på floden, kan komme forbi.
 • Passager og gallerier: Paris er fuld af passager og gallerier, der kombinerer smuk arkitektur med vidunderlig udsmykning. Mit råd er at få et godt kort, så man kan planlægge en tur eller booke en tur til de overdækkede passager og gallerier i Paris.
 • Udsigtspunkter i Paris: Ud over udsigten fra Eiffeltårnet eller Notre Dame tilbyder Paris sine besøgende andre udsigtspunkter, hvorfra man kan betragte byen. Nogle, såsom Montparnasse-tårnet, koster penge, mens andre, såsom terrassen ved Printemps-gallerierne, er helt gratis.

Book en tur til de overdækkede passager og gallerier i Paris

7. Oplev Paris om natten

Paris om natten| ©Luciano Teixeira
Paris om natten| ©Luciano Teixeira

Når solen går ned, forvandler byen Paris sig og viser et andet ansigt. Paris by night Gaderne og mange af monumenterne er oplyste, og livet fortsætter med at summe mange steder.

Selvom alle har forskellige måder at rejse på, er der nogle attraktioner i Paris by night, som du ikke bør gå glip af. Her er en kort liste over must-sees, så du kan finde dem, der passer bedst til dine interesser:

 • Besøg Eiffeltårnet: Paris' ikon lyser op om natten for at vise sin imponerende skikkelse til hele byen. For at nyde det kan du bare kigge på det fra et punkt i nærheden eller tage op i Eiffeltårnet om natten for at se metropolen fra oven. Hvis vejret er godt, kan du også sidde på Champs de Mars og holde en lille picnic om aftenen.
 • Nyd nattelivet: Selvom det er en kliché, der gælder for mange byer i verden, kan man sige, at Paris aldrig sover. De mere livlige vil finde masser af barer og natklubber, hvor de kan nyde livet til langt ud på natten.
 • Gå til kabaret: Mange siger, at Paris er kabaretternes fødested. Den mest berømte er utvivlsomt Moulin Rouge, hvor man kan spise og se Moulin Rouge-showet. Andre lige så interessante er Lido, Crazy Horse eller Paradis Latin.
 • Seinen om natten: Floden, der krydser hovedstaden, giver også besøgende flere muligheder for at nyde den om natten, såsom at tage en af natkrydstogterne langs Seinen eller bare slentre langs bredden og beundre de smukke broer.

At komme rundt i Paris om natten

Da transporttiderne er begrænsede, afhænger det af tidspunktet på dagen, om man kan komme rundt om natten. For eksempel kører metroen indtil kl. 1.00 (2.00 i weekenden). Derefter skal du finde en anden måde at komme rundt på, såsom Noctilien-bussen, der kører mellem 00:30 og 07:00 om morgenen, eller tage en taxa.

Book billetter til Moulin Rouge med middag og transport

8. Tilpas dig til Paris' køreplaner

Tag et billede ved Triumfbuen i Paris| ©Sebastien Gabriel
Tag et billede ved Triumfbuen i Paris| ©Sebastien Gabriel

Selvom åbningstiderne i Paris er noget mere fleksible end i mindre franske byer, er forskellene til Spanien stadig mærkbare, især når det gælder restauranter i Paris.

Enhver rejsende bør tilpasse sig skik og brug i det land, han eller hun besøger, medmindre man vil risikere, at alt er lukket. I den franske hovedstad spiser man normalt frokost mellem 12:00 og 13:30, så det er relativt almindeligt, at mange køkkener lukker kl. 14:00.

På den anden side serveres aftensmaden normalt fra 19:30 - 20:00, hvilket betyder, at hvis du vil have en snack, bliver du også nødt til at rykke tiden en hel del frem.

9. Tag den franske gastronomi med blandt de attraktioner, du skal opleve i Paris

Kryb forbi Au Petit Grec| ©Auptitgrec
Kryb forbi Au Petit Grec| ©Auptitgrec

For dem af os, der elsker at opdage gastronomien på de steder, vi besøger, virker Paris som en fantastisk mulighed. At prøve forskellige retter er den bedste måde at lære kulturen at kende på, og det er noget, jeg anbefaler, at du ikke går glip af.

Blandt de mest typiske retter, du finder i den franske hovedstad, kan du finde:

 • Foie gras.
 • Escargots (snegle).
 • Boeuf bourguignon (en gryderet med kalvekød og rødvin).
 • Quiche Lorraine (en slags salt tærte med kød og ost).
 • Croque-monsieur (en klassisk bagt sandwich med ost og skinke).
 • Franske oste, der bedst ledsages af et glas vio eller champagne.

Og så er der selvfølgelig altid plads til landets vidunderlige søde sager. Hvis du har en sød tand, kan du ikke gå glip af dem:

Book din tur til Paris' konditorier

10. Her er et par tips mere til at gøre dit besøg i Paris perfekt

Avenue Champs Elysées.| ©Josh Hallett
Avenue Champs Elysées.| ©Josh Hallett

For at gøre din rejse til en komplet succes er der et par små tricks, der kan hjælpe dig og er nemme at følge:

 • Lær et par sætninger på fransk. Du behøver ikke at blive tosproget, men at lære at sige bonjour (godmorgen), merci (tak) eller s' il vous plaît (vær så venlig) vil hjælpe til tider. Hvis du tilføjer monsieur eller madame, bliver resultatet endnu bedre.
 • Tæt forbundet med ovenstående er den store betydning, man i Frankrig tillægger manerer og høflighed. Glem aldrig at sige "hej" eller "tak" på restauranter eller ved billetkontorer, og prøv altid at undgå "tuteo".
 • Det kan godt være, at det ikke falder dig ind, men du bør alligevel vide, at det er strengt forbudt at fodre duer. Bøderne kan i øvrigt være ret store.
 • Det er også forbudt atbade i Seinen, selv om sommeren. Hvis du ikke kan modstå trangen, kan du bare tage til den såkaldte Paris Plage.
 • Et sidste forbud, du måske gerne vil vide noget om, er, at man kan få en bøde for at være fuld i offentligheden. Du får naturligvis ikke en bøde for at drikke vin, mens du er på picnic i en park, men vær forsigtig med ikke at overskride en vis grænse.