Amalfi På 3 Dage: En Guide Til At Få Mest Ud Af Dit Besøg

Selvom tre dage i Amalfi kan virke som kort tid, vil jeg gerne vise dig, hvordan du får mest muligt ud af din tid med denne guide til tre dage i det italienske paradis.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

7 minutters læst

Amalfi På 3 Dage: En Guide Til At Få Mest Ud Af Dit Besøg

Vista del puerto de Amalfi |©Daniel Weber

Hvis du planlægger en tur til Amalfi og kun har tre dage til at udforske denne smukke kystregion i Italien, er denne artikel noget for dig. Her finder du en detaljeret rejseplan over ting, du kan se og lave i Amalfi, med de bedste anbefalinger til at få mest muligt ud af din rejse.

Dag 1: Gå en tur i Sorrentos gader, og nyd Positanos strande

Sorrentos gader|©abaesel
Sorrentos gader|©abaesel

Start denne første dag på Amalfikysten med en spadseretur gennem smukke Positano og Sorrento. Sorrento og Positano ligger kun 17 kilometer fra hinanden og er to Amalfi-regioner, som kan besøges på samme dag, hvilket giver dig masser af tid til at nyde begge dele.

Slentre rundt i Sorrento

Sorrento er den største kystby på Amalfikysten. Den har stor charme og er et besøg værd. Blandt de ting, du kan gøre, er at besøge:

 • Katedralen i Sorrento.
 • San Francesco-kirken.
 • Museo Correale di Terranova, som huser en imponerende samling af kunst og antikke genstande.
 • Butikkerne, hvor du kan købe gaver eller souvenirs fra din rejse.

Tag en bådtur i Positano

Når du har tilbragt en halv dag i Sorrento, anbefaler jeg, at du tager bus 5070 til Positano. Der kan du leje en bådtur og starte din tur langs kysten i denne smukke by og dens omgivelser. Uden tvivl en af de bedste bådture i Amalfi.

Dette er helt sikkert en af de aktiviteter, du ikke må gå glip af under dit besøg på Amalfikysten. Ideel til at nyde en dag fuld af sol, hav og spektakulære udsigter. Under bådturen vil du være i stand til at:

 • Nyde den betagende udsigt over kysten.
 • Beundre landsbyen fra et unikt perspektiv.
 • Se strandene, klipperne og havgrotterne, som har gjort Positano berømt.

Book en bådtur på Amalfikysten

Besøg de bedste strande i Positano

Efter bådturen er der ikke noget bedre end at besøge de smukkeste strande i området. De byder alle på en rolig atmosfære, krystalklart vand og mulighed for at nyde solen og sandet.

 • Spiaggia Grande: Positanos mest berømte strand, hvor du finder mange restauranter og butikker, hvor du kan købe souvenirs fra dit besøg.
 • Fornillo: en mindre strand, men ikke mindre smuk, som udmærker sig ved at tilbyde vandsport som kajakroning og paddelsurfing.
 • Laurito: Selvom den er lidt sværere at nå, kan du finde lidt privatliv, da det er en meget mindre overfyldt og mere afslappet strand.

Gå på gudernes sti i Positano

Positano handler ikke kun om stranden. Gudernes sti anses for at være en af de smukkeste vandrestier på Amalfikysten.

De fleste besøgende starter deres vandretur i Sorrento (hvorfra du kan booke en guidet tur på Gudernes Sti), og selve vandreturen tager omkring fire timer, men du kan også starte vandreturen fra Positano.

Undervejs har du mulighed for at nyde en panoramaudsigt over hele Amalfikysten fra et perspektiv, som de fleste turister ikke får at se. Stien er let at følge, så du behøver ikke en guide. Det er et must, især hvis du besøger Amalfi i juni på grund af de varme temperaturer.

 • Efter denne oplevelsesrige dag kan du tage 5070 tilbage til Amalfi, men mit råd er at vælge en taxa eller færge.

Book en udflugt til Gudernes sti

Dag 2: Se det bedste af Atrani og Amalfi

Fabelagtig havudsigt, Atrani, Italien|©Andrey Sulitskiy
Fabelagtig havudsigt, Atrani, Italien|©Andrey Sulitskiy

På denne anden dag foreslår jeg en tur til Atrani og Amalfi, da begge nabobyer tilbyder en perfekt kombination af ro, spænding, kultur og historie.

Begge har et historisk centrum fuld af monumenter og arkitektoniske perler samt et privilegeret kystområde. Og fordi de ligger så tæt på hinanden, er det ideelt at bruge en hel dag på at lære det bedste af hver af dem at kende.

Besøg det lille torv i Atrani

Atrani ligger kun 5 minutter med bus fra centrum af Amalfi. Du kan vælge bus 5120 eller 5110. Piazza Umberto I er byens nervecenter. Det er en smuk bygård, hvor både lokale og turister samles fra tidlig morgen til sen aften.

Pladsen har mange barer og restauranter samt trappen til San Salvatore-kirken (San Salvatore), hvor det er almindeligt for forbipasserende at sidde og slappe af.

La Piazzetta er et ideelt sted at prøve lækre lokale specialiteter med en god udsigt, da det kun er få skridt fra havet.

Nyd arkitekturen i kirken San Salvatore di Birecto

Du vil opdage, at Atrani er en lille by, så du kan gå overalt. Kirken San Salvatore di Birecto er den mest fremtrædende bygning på Piazzetta di Atrani.

Den blev bygget i det 10. århundrede og har et klokketårn over uret på kirkens facade. Den har også en bronzedør fra 1087 doneret af en velhavende købmand samt en marmorpluteus fra det 12. århundrede, der forestiller en allegorisk scene med to påfugle i relief og et træ i midten.

Lær kirken Santa María del Bando at kende

Santa Maria del Bando-kirken ligger på klippevæggen under Torre dello Ziro. Det er et gammelt kapel, som man kan nå, hvis man tør gå op ad de mange hundrede trin.

Ifølge traditionen har kirken fået sit navn efter skikken med at annoncere meddelelser fra toppen af dens terrasse. På italiensk kaldes denne type annoncering for en "bando". Ved siden af kirken ligger De Helliges Hule, hvor der i middelalderen boede en eremit.

Besøg kollegiatkirken Santa Maria Magdalena

Kollegiatkirken Santa María Magdalena blev grundlagt i 1274 på ruinerne af en gammel middelalderfæstning. Den blev bygget af indbyggerne i taknemmelighed til S.M. Magdalena for at have befriet dem fra en garnison af saracenske soldater.

Den ligger på et forbjerg med udsigt over byen, så du kan nyde en spektakulær udsigt over Salernobugten, et af de smukkeste steder på Amalfikysten.

Besøg katedralen i Amalfi

Du kan tage bussen til Amalfi, der som nævnt kun ligger 5 minutter fra Atrani. At besøge Amalfi-katedralen er en unik oplevelse og et storslået eksempel på italiensk middelalderarkitektur og et vigtigt religiøst sted.

Katedralen blev bygget i det 9. århundrede og har en imponerende arabisk-normannisk facade og en majestætisk marmortrappe. Indenfor kan man beundre det storslåede midterskib, mosaikkerne, freskoerne i apsis og Sankt Pantaleons kapel.

Katedralen rummer også en krypt med Sankt Andreas' relikvier, hvilket gør den til et mål for tusindvis af pilgrimme.

Gå en tur i Amalfis gader og smag på byens gastronomi

Amalfis katedral ligger på byens hovedtorv, hvilket gør den til det perfekte udgangspunkt for at gå på opdagelse i Amalfis gader. Noget af det første, man lægger mærke til, når man går gennem gaderne, er bygningernes skønhed. Derfor er det ideelt at tage på en af de bedste guidede ture i Amalfi.

Når du går gennem det historiske centrum, finder du mange butikker og små markeder, hvor du kan købe souvenirs og lokalt kunsthåndværk som keramik og tekstiler. Og hvis du har en sød tand, må du ikke gå glip af de lækre limoncellos og de traditionelle mandelkiks kendt som amaretti.

Byen er også berømt for sin gastronomi, så der er masser af muligheder for en lækker frokost:

 • Den berømte fiskesuppe "zuppa di pesce".
 • "Spaghetti alle vongole".
 • Pasta med muslinger i en tomat- og hvidløgssauce.
 • Napolitansk pizza er en klassiker, der er værd at prøve.
 • Hvad angår drikkevarer, er der ikke noget bedre end en god lokal vin, såsom Taurasi eller Greco di Tufo.

Book et madlavningskursus i Amalfi

Slap af på Amalfis strande

Efter at have besøgt så mange attraktioner og nydt det bedste lokale køkken, er der ikke noget bedre end at genoplade batterierne på en af Amalfis bedste strande.

Disse smukke strande er kendt for deres fine, bløde sand og krystalklare, forfriskende vand og har adskillige barer i deres periferi, hvor du kan nyde en lækker cocktail eller en forfriskende drink. Så det er nu, du skal nyde havbrisen og solen, mens du nyder den smukke panoramaudsigt og de betagende klipper, der omgiver strandene i Amalfi.

Book en bådtur langs Amalfikysten

Dag 3: Nyd Ravello

Ravello|©Bob
Ravello|©Bob

På denne tredje og sidste dag i Amalfi-regionen foreslår jeg, at du besøger Ravello. Det er en landsby, der ligger 365 meter over havets overflade og blev anerkendt som verdensarv af UNESCO i 1997.

I modsætning til andre kystbyer har Ravello ingen strande. Den ligger 6 kilometer fra Amalfi og kan nås med bus 5110.

Besøg katedralen i Ravello

Katedralen i Ravello eller (Duomo di Ravello) er en smuk bygning med en enkel facade og en dør fra 1179 skabt af Barisano da Trani. Den ligger på Piazza Duomo i Ravello og blev bygget mellem 1086 og 1087.

Inde i katedralen er der et relikvie med San Pantaleones blod, som hvert år viser fænomenet flydendegørelse. Evangeliets ambo i marmor, et værk af billedhuggeren Bartolomeo da Foggia, dateret 1272, er også bemærkelsesværdig.

En rundvisning i Villa Rufolo

Kun få meter fra katedralen ligger Villa Rufolo, Ravellos største turistattraktion, ikke kun fordi den er vært for Ravello Festival, men også for sin skønhed og især for den utrolige panoramaudsigt over hele Amalfikysten og Salernobugten.

Det er en gammel adelsvilla, der tilhørte den magtfulde Rufolo-familie, en familie af bankfolk og købmænd i byen. Villaen har:

 • To tårne og to terrasser bygget på klippen, hvorfra man kan nyde en betagende udsigt over hele Amalfikysten.
 • Ravello Festival Auditorium.
 • Et lille museum.
 • Et kloster.
 • Et kapel.
 • Flere vigtige rum og vidunderlige haver.

Gåtur rundt i Villa Cimbrone

Villa Cimbrone er en meget vigtig villa i Ravello, som nu er omdannet til et 5-stjernet hotel. Men dens " Infinity Terrace", som anses for at være en af de mest berømte og spektakulære terrasser på Amalfikysten, er åben for offentligheden, så man kan nyde en af de smukkeste panoramaudsigter i regionen.

Besøgende kan slentre gennem de smukke haver og få en kop kaffe eller en drink i den nærliggende bar.

 • Pris: Omkring 8 euro pr. person, da dette er en privat villa.
 • Sådan kommer du derhen: Villaen er kun tilgængelig via en trappe og ligger 20 minutters gang fra Ravello-katedralen.

Souvenirshopping på Via Roma

Det er en gade i byens historiske centrum, hvor besøgende kan købe souvenirs, typiske produkter, malerier, vin og den berømte limoncello. For enden af denne gade kan man besøge den emblematiske kirke Santa Maria a Gradillo, et symbol på Ravellos historie.

Besøg kirken San Giovanni del Toro

Kirken San Giovanni del Toro har en vigtig historisk fortid, da den blev bygget i det 11. århundrede af byens patricierfamilier, herunder familierne Muscettola, Pironti, Rogadeo og Rufolo.

Den blev senere restaureret i 1715 efter at være blevet ramt af et jordskælv. Inde i kirken kan man se flere freskomalerier og prædikestolen, der er dekoreret med persiske kummer fra det 13. århundrede.

Til sidst kan man vende tilbage til Amalfi og spise middag i havneområdet og tage afsked med den italienske by med et postkort af dens oplyste huse.

Book en tur på Gudernes Sti