8 Ting At Lave I Amalfi I December

December i Amalfi bringer en atmosfære af spænding og fest med sig. Jul og nytår kommer i vintersæsonen, så det er en ideel måned for dig at besøge denne by.

Lorena Morales

Lorena Morales

7 minutters læst

8 Ting At Lave I Amalfi I December

Vista de la costa de Amalfi |©Nick Amoscato

December er på trods af kulde og lavsæson den travleste og mest travle måned i vinterperioden. Nogle af de barer, restauranter, butikker og hoteller, især dem på kysten, som er lukkede på denne tid af året, åbner dørene igen i december for at byde turisterne velkommen.

Hvis du elsker nytårsaften og gerne vil rejse og se fascinerende steder, er et besøg i denne by i december en af de bedste ting at se og gøre i Amalfi, da du vil kunne deltage i traditionelle begivenheder, som har fundet sted i byen i lang tid.

1. Smag de traditionelle citruslikører

Limoncello fra Amalfi|©Carlotta Seely
Limoncello fra Amalfi|©Carlotta Seely

Selvom citroner og mandariner høstes flere gange om året, siger nogle, at de citrusfrugter, der høstes i december, er særligt gode til at lave to likører, der er karakteristiske for Amalfikysten: limoncello og mandarincello.

At smage disse regionale likører i Amalfis barer og restauranter, mens man nyder udsigten til denne by, der er gennemsyret af historie, er en oplevelse, der giver dig et indblik i stedets ånd.

Desuden er regionens citron, kendt som Sfusato Amalfitano eller Limona Costa d' Amalfi, en sort, du kun finder på Amalfikysten.

Hvor kan man smage citruslikører?

Hvis du, ud over at smage disse udsøgte likører, ønsker at lære Amalfikystens særlige gastronomi at kende, kan du tilmelde dig en gastronomisk tur eller booke et madlavningskursus, hvor du uden tvivl vil få fortalt regionens kulinariske hemmeligheder, mens du lærer de bedste retter fra Amalfikysten at kende.

Tilmeld dig et madlavningskursus i Amafi

2. Deltag i La Panoramica-løbet

Folk ved målstregen|©Napoli Running
Folk ved målstregen|©Napoli Running

Hvis du kan lide sport, kan du deltage i et 27 km langt løb, der starter i Sorrento, en by, der ligger 30 km fra Amalfi. Sorrento-Massalubrense-Positano Panoramic afholdes hvert år og betragtes som en af de mest ventede begivenheder i regionen.

Det består af en storslået rute mellem de to bugter i Campania, hvor du vil se smukke landskaber hele vejen til Positano.

Desuden er det et løb, der ikke kun er designet til atleter, men også til familier. Med andre ord kan du tilmelde dig for at løbe (eller gå) bare 2,5 km og nyde denne oplevelse med din familie eller venner.

Mere information om løbet

 • Pris: fra 35 € til 60 € pr. person. 5 € for familieløbet for voksne, og børn under 10 år og voksne over 65 år er gratis. Forhåndstilmelding er påkrævet på La Panorámicas hjemmeside.
 • Hvornår finder det sted? Den første uge i december.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan tage bus 5070 fra Largo Piccolomini stop til Positano Chiesa Nuova stop.

Hvis du vil se mere

Hvis du efter løbet stadig har lyst til mere eventyr, vil jeg opfordre dig til at booke en vandretur til Valle delle Ferriere, et naturlandskab af uovertruffen skønhed.

Det er fuld af vandfald, vegetation, vandløb og sprudlende natur. Desuden er rutens sværhedsgrad medium-lav, så folk i meget forskellig fysisk tilstand kan deltage.

Tag på trek til Ferriere-dalen

3. Nyd krybberne

Julekrybbe|© Al Elmes
Julekrybbe|© Al Elmes

De mest karakteristiske vinterforestillinger i Amalfi er dem, der er relateret til julefejring, såsom de napolitanske julekrybber, en kunst, der opstod i det 13. århundrede i det, der nu er Italien.

I Amalfi kan du finde dem i alle deres former: åbne, lukkede, kunstneriske, traditionelle og levende. Blandt de smukkeste julekrybber, du kan se i byen, er følgende:

 • Den traditionelle levende julekrybbe i kvarteret Pogerola.
 • De to krybbespil i to springvand, det ved Fontana di Cap é Cuiccio og det ved springvandet på den lille Largo Scario-plads, steder, du helt sikkert vil se på en af de bedste ture i Amalfi.
 • Den permanente krybbescene ved Fontana di Cap é Cuiccio, som ikke bliver taget ned efter festlighederne, viser arbejdere og handlende fra regionen. En anden ejendommelighed er, at en del af scenen er nedsænket.
 • Krybbespillet på Piazza Largo Scario er endnu mere slående, og omkring figurerne af Kristusbarnet, Josef, Maria, de vise mænd, hyrderne, dyrene og englene er byen Amalfi repræsenteret.

4. Lad dig forundre af fyrværkeriet

Fyrværkeri på himlen|© DESIGNECOLOGIST
Fyrværkeri på himlen|© DESIGNECOLOGIST

Jesu fødsel er en af de traditionelle højtider i den kristne kultur, og i Amalfi fejres den naturligvis med et stort festfyrværkeri: fyrværkeriet juleaften.

Bronzedørene til Duomo i Amalfi åbnes efter den sidste messe, og en stor procession går op ad trapperne. Det er det øjeblik, hvor barnet bliver lagt i krybben over hele Italien.

Derefter tændes en fyrværkeristjerne lige efter midnat, og et spektakel begynder, der lyser hele himlen op over Piazza Duomo og signalerer julens begyndelse og er et af de mest besøgte fyrværkerier i hele Italien, samt en af de bedste ting at lave om aftenen i Amalfi.

5. Deltag i programmet for jule- og nytårsarrangementer

Banda di Capodanno|©Oleg
Banda di Capodanno|©Oleg

December er en måned fuld af overraskelser og en særlig atmosfære takket være den feststemning, der findes overalt, og Amalfi er ingen undtagelse. Hvis du besøger byen i december, må du ikke gå glip af den traditionelle lokale festival: InCanti d'Autore.

Denne festival er vært for en række shows, der fornyes hvert år og imødekommer enhver smag, fra traditionel julefortælling og opera til musicals og koncerter.

Yderligere oplysninger

 • Sted: Arsenale della Repubblica, Largo Cesareo Console, 4, 84011 Amalfi SA, Italien
 • Varighed: fra et par dage før den 24. december til de første dage af januar.
 • Entré: gratis

6. Tag på julemarked i Amalfi

Markedspladsen i Amalfi|©George Barker
Markedspladsen i Amalfi|©George Barker

Hvis du vil opleve et uforglemmeligt øjeblik af fest og julestemning, må du ikke gå glip af julemarkederne i Amalfi med fortryllende genstande og superoriginale ideer til dine julegaver.

Det er ideelt at besøge efter en spadseretur gennem Amalfis smukke smalle gader eller efter en tur langs kysten, for selv om vinteren kan du ikke gå glip af Amalfis bedste strande.

Foreningen La Soffitta in Piazza står for at organisere dette marked, som byder på små antikviteter, vintage-genstande, samlingsobjekter fra perioden og kreativt kunsthåndværk, som varmt kan anbefales til nysgerrige og passionerede søgende efter kunstneriske og kulturelle genstande fra svundne tider.

Mere information

 • Sted: Lungomare dei Cavalieri Street 84011 Amalfi, Salerno, Italien.

 • Start: i begyndelsen af december.

 • Åbningstider: fra kl. 10.00 til kl. 20.00.

7. Slut året af med at fejre i Amalfi

Middag nytårsaften|©John Samson
Middag nytårsaften|©John Samson

Nytårsaften i Amalfi giver dig mulighed for at deltage i byens festligheder, som blander tradition med det moderne. Festlighederne finder sted fra et par dage før den 31. december til den 6. januar.

Skikken nytårsaften er, at man efter et traditionelt måltid i Amalfi går ud omkring kl. 23.30 for at se folkegruppernes optog gennem byen og det fantastiske fyrværkeri over havet.

Næste dag genoptager grupperne deres optræden på torvene og hilser turister og indbyggere velkommen til det nye år med satiriske vers og gamle taranteller. Og den 6. januar er der de små hyrders kavalkade, optræden af folkloregrupper, Calata della Stella og genplaceringen af Jesusbarnet i katedralen.

8. Udforsk den hellige kunst i stiftsmuseet

Amalfi stiftsmuseum|©Cedric Suzman
Amalfi stiftsmuseum|©Cedric Suzman

December, måneden for den katolske juletradition, er en særlig måned til at dykke ned i denne religions historie og kunst, så det er et godt tidspunkt at besøge stiftsmuseet i Amalfi.

Det bevarer basilikaens og katedralens kunstværker og har til huse i krucifiksbasilikaen. Museet åbnede i 1995 og har til huse i en middelalderlig bygning fra det 12. århundrede, som man kommer ind i gennem Paradisklosteret.

Museet består af fire sektioner: klosteret, vægmalerierne, katedralskatten og malerierne og skulpturerne. Gå ikke glip af skulpturen af Jomfruen og barnet, et højrelief fra renæssancen på bagsiden af marmorpladen i katedralen, hvis ophavsmand er anonym.

Yderligere oplysninger

 • Sted: Piazza Duomo, 84011 Amalfi SA, Italien
 • Åbningstider: dagligt fra kl. 10 til 17.

Temperaturer i Amalfi i december

Gaderne i Amalfi|©Petri Karvonen
Gaderne i Amalfi|©Petri Karvonen

December byder på de sidste efterårsdage og de første vinterdage i Amalfi, og sammenlignet med den foregående måned er vejret noget mere tørt, men maksimums- og minimumstemperaturerne falder en smule og varierer mellem 8 og 15° C, så det sædvanlige gennemsnit ligger på 14° C.

Hvad angår sollys, varer det normalt omkring 9 timer. Solopgangen er normalt omkring kl. 7.30, og solnedgangen starter omkring kl. 16.30, så det er vigtigt at starte dagen tidligt for at få mest muligt ud af dit ophold i Amalfi.

Hvis du har det rigtige vintertøj på, vil vejret være ganske behageligt, og selvom det normalt er overskyet det meste af tiden, er nedbøren ret lav, så du vil kunne nyde denne smukke by meget.

Antal turister i Amalfi i december

Folk sidder ved bordet|©hagger71
Folk sidder ved bordet|©hagger71

Af vintermånederne i Amalfi er december den travleste måned for turister. Det skyldes de mange fester og højtider, især jul og nytår, som traditionelt er højt værdsat i hele Europa.

Selvom priserne i december er lidt højere end i de andre måneder af lavsæsonen, er de ikke så høje som i højsæsonen. Desuden åbner mange forretninger, såsom butikker, restauranter og overnatningssteder, som normalt er lukket i vintersæsonen, dørene i december. Lufthavnstransport er også ofte billigere.

Hvad skal man pakke til et besøg i Amalfi i december?

Kuffert med tøj|© Paige Cody
Kuffert med tøj|© Paige Cody

Det vigtigste er at pakke tøj, der er egnet til vintertemperaturer, uanset om du bliver i Amalfi i 2 dage eller mere. Du bør medbringe tykke langærmede skjorter, trøjer, tykke bukser og selvfølgelig en hue, et halstørklæde, handsker og en god støvle, hvis det regner.

Det er vigtigt, at du tager højde for, at dit fodtøj er passende, dvs. ikke kun varmt, men også behageligt til at gå og klatre op ad trapper, hvilket kan være lidt farligt i fugtigheden.

Selvfølgelig ville din bagage ikke være komplet uden en paraply og et godt kamera, hvis du vil forevige den fantastiske natur i høj kvalitet.