10 Ting At Lave I Amalfi I Januar

Amalfi i januar byder officielt velkommen til vintersæsonen, fejrer Befanas ankomst og byder på nogle turistaktiviteter. Er du klar?

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

10 Ting At Lave I Amalfi I Januar

Amalfi coast en coche rojo |©David

Ved bredden af Salernobugten ligger den smukke italienske by Amalfi, omgivet af en række forrevne klipper på Amalfikysten. Den er på UNESCOs verdensarvsliste og et turistmål, man ikke må gå glip af.

Blandt de bedste ting, man kan lave i Amalfi i januar, er blandt andet at nyde fejringen af Befana, deltage i et madlavningskursus for at lære at tilberede vintersæsonens opskrifter, udnytte de lave priser i butikkerne og på markederne, besøge katedralen eller Arsenale i Amalfi uden menneskemængder eller køer.

1. Nyd nytårskoncerten, paraderne og gadeforestillingerne i Amalfi

Brass band på gaden|©Oleg
Brass band på gaden|©Oleg

Hvis du befinder dig i denne maleriske kystby den 1. januar, efter at du har afsluttet din rejseplan over de bedste ting at lave i Amalfi i december, kan du deltage i byens længe ventede nytårskoncert. Der er også parader og gadeforestillinger i løbet af dagen.

Tag til Antico Arsenale della Repubblica di Amalfi, som ligger i centrum af Amalfi. Her er der hvert år fra kl. 11.00 en nytårskoncert med SCS Internationale Harmonia Chamber Orchestra med et repertoire af traditionel og klassisk musik.

Du har også mulighed for at danse til rytmen af det lokale nytårsband, som normalt optræder uden for Valle dei Mulini efter middag. Men hvis du befinder dig på Via delle Cartiere, kan du også se dette spektakel, da paraden bevæger sig derhen og ender på Piazza Duomo.

Du kan også tage til Sankt Andreas Apostelens katedral omkring kl. 18.30, hvor biskoppen udfører en særlig ceremoni (højtidelig pontifikalmesse). Du vil få en unik oplevelse og føle dig som en lokal, og næste dag kan du fortsætte med en af de bedste ture i Amalfi under dit ophold.

2. Deltag i de religiøse og civile traditioner i Amalfi med Befana-heksens ankomst

Folk med hekse i hænderne|©Susana
Folk med hekse i hænderne|©Susana

Hvis du er i Amalfi den 6. januar, har du mulighed for at opdage en af de mest populære traditioner i denne by og i hele Italien. Det er heksen Befanas ankomst, som hvert år belønner artige børn med slik, mens de, der ikke har opført sig pænt, får kul.

Det er helt sikkert en sjov aktivitet for både børn og voksne, som du kan indarbejde i din rejseplan over ting at lave i Amalfi om vinteren. Du vil opleve en festlig atmosfære i hele byen.

Du vil se lokale gå rundt i gaderne klædt ud som den venlige heks. Du kan også opleve nogle af de trupper, der ledsager Befana gennem den ikoniske gamle bydel. Du får mulighed for at tage billeder med hende og, hvis du er heldig, få lidt slik.

Derudover deltager restauranter, barer, caféer og diskoteker i festlighederne. Hvis du besøger en af turistattraktionerne eller benytter dig af en af Amalfis lufthavnstransporter, vil den ansvarlige guide eller chaufføren helt sikkert fortælle dig historien om Befana.

3. Lær at tilberede italienske opskrifter fra bunden i et privat køkken i Amalfi

En person laver dumplings|©Farhad Ibrahimzade
En person laver dumplings|©Farhad Ibrahimzade

Hvis du er begejstret for det italienske køkken, vil du sikkert gerne lære at tilberede nogle opskrifter fra bunden under dit 2-dages ophold i Amalfi eller længere i januar. Udnyt den lave turisttilstrømning i denne måned og deltag i en gastronomisk oplevelse ledet af en professionel kok.

Denne type aktiviteter finder normalt sted i Amalfi Heaven Gardens, 4 minutters kørsel fra byens centrum, eller i et andet privat køkken i byen. Uanset hvad, vil den kulinariske ekspert tage dig med ud for at samle friske ingredienser.

Derefter går du til et privat køkken for at starte timen. Du skal nøje iagttage kokken og følge hans anvisninger, når du laver de forskellige søde og salte retter i henhold til den valgte menu.

Selvom forberedelserne ofte varierer, indeholder de bedste madlavningskurser i Amalfi generelt traditionelle opskrifter som italienske bruschettas, hjemmelavet pasta som fyldte citronravioli og courgetteblomster fyldt med ansjoser. Også citrontiramisu, chokoladeauberginer, blandt andre.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Gennemsnitsprisen for et madlavningskursus er 109 € pr. person. Det varierer dog alt efter, om der er tale om søde eller salte retter.
 • Varighed: omkring 4 timer.
 • Fordele: Du vil lære at tilberede forskellige traditionelle italienske retter fra bunden.

Book et madlavningskursus i Amalfi

4. Tag på en naturskøn køretur eller bustur langs Amalfikysten

Vogne på gaderne i Amalfi|©Rutger van der Maar
Vogne på gaderne i Amalfi|©Rutger van der Maar

I januar er nogle af de bedste dagsture fra Amalfi ad søvejen måske ikke tilgængelige på grund af sæsonen. Men du kan tage på en naturskøn landtur i dit eget tempo. Du vil blive forbløffet over den utrolige naturskønne charme i denne region om vinteren.

Du kan køre ad Via Matteo Camera fra Amalfi til Positano via Conca dei Marini og Praiano. Det tager ca. 56 minutter med bus eller 37 minutter i bil.

Alternativt kan du køre ad SS163 mod Via Giuseppe Mazzini fra Amalfi til Vietri Sul Mare. Dette er en strækning i bil (44 minutter) eller med bus (1 time og 10 minutter), som giver dig mulighed for at opdage landsbyerne Atrani, San Cosma, Minori og Cetara.

Uanset om du bruger en lejebil eller tager den tilsvarende offentlige busrute, vil du have mulighed for at rejse hurtigt langs Amalfikysten. Du vil få privilegerede panoramaudsigter, hvor hovedpersonerne er havet og den rige vegetation (fyrretræer, olivenlunde, citrontræer, oleander), der klamrer sig til klipperne.

5. Besøg strandene i Amalfi, og nyd havets magi om vinteren

Maiori, Amalfikysten|©Ross Evans
Maiori, Amalfikysten|©Ross Evans

Tro det eller ej, men det er en god idé at besøge havfruernes strand, Il Duoglio Spiaggia, i januar måned. Du kan nyde en magisk natur på to af de bedste strande i Amalfi. Du kan slappe af, tage fantastiske billeder og endda surfe.

Tag en spadseretur langs Amalfis strande

Hvis du vil mærke havbrisen i ansigtet, mens du indånder den salte luft og dufter af Middelhavets krat, så tag en spadseretur langs Amalfis strande. Du kan ligge i sandet, dyrke yoga, slappe af og nyde årstidens nostalgiske atmosfære.

Tag fantastiske billeder

Den vinterlige atmosfære på Amalfis strande i januar er den ideelle kulisse for fotoentusiaster. Du vil se forskellige perspektiver af havet, der smelter sammen med himlen og skaber helt specielle kompositioner. Alt dette takket være de kølige toner, skygger, effekter af naturligt lys, blandt andre aspekter.

Hop på dit surfbræt i et par minutter

Selvom den gennemsnitlige vandtemperatur i Amalfi i januar er 14 ºC, er det ikke en hindring for surfelskere. Du vil kunne drage fordel af det urolige vintervand, som giver plads til store bølger. Selvfølgelig skal du bruge det rigtige udstyr for at undgå hypotermi og have erfaring med at surfe, da havet ofte er oprørt.

Book en bådtur langs Amalfikysten

6. Udnyt de lave januarpriser i Amalfi og køb nogle souvenirs, mens du nyder Piazza Duomo

Gademarked i Napoli|©Yaxbalam
Gademarked i Napoli|©Yaxbalam

Uanset om du tilbringer 1 til 4 dage i Amalfi eller endnu længere, er du nødt til at indarbejde et besøg på Piazza Duomo i din rejseplan. I denne vigtige shoppinggade finder du talrige butikker med lave priser i januar.

På din tur gennem denne gågade, som starter fra Via Lorenzo, finder du snesevis af butikker, hvor du kan købe souvenirs og kunsthåndværk. Det gælder f.eks. lokalt fremstillet papir, krydderier og krydderurter dyrket på gårdene i regionen.

Man kan også slå sig ned på et konditori eller en restaurantterrasse for at tage en pause og nyde f.eks. en citrontiramisu med en lækker italiensk kaffe eller drikke et glas vin. Alt sammen mens du nyder panoramaudsigten over denne maleriske by.

Du kan også se nærmere på apostlen Sankt Andreas' fontæne, som står midt på pladsen, lige foran katedralen. Det er et emblematisk marmormonument, som er dedikeret til byens skytshelgen.

7. Oplev Antico Arsenale della Repubblica di Amalfi i de kolde dage i januar

Amalfi_Arsenale|©Pia M. - Vittoria S. //
Amalfi_Arsenale|©Pia M. - Vittoria S. //

Rejser du til Amalfi i januar, kan du opdage byens flådehistorie ved at besøge Antico Arsenale, der ligger i det historiske centrum. Her kan du se en række udstillinger med dokumenter, artefakter og skulpturer. Alt dette, mens du beskytter dig mod vinterkulden.

Når du ankommer til dette gamle arsenal, finder du inde i museet Kompasset og det maritime hertugdømme, som bevarer samlinger, der tilhører den gamle marine republiks guldalder.

Blandt de genstande, der kan ses, er følgende:

 • Tabula de Amalpha: en søfartskodeks skrevet på latin.
 • Flere eksemplarer af Tarì: en mønt, der blev præget i Amalfi til brug ved handel i Middelhavet.
 • Samling af historiske beklædningsgenstande, der blev fremstillet og brugt under den byzantinske nytårsprocession.
 • Nautiske orienteringsredskaber som kompasset.

Du kan også se malerier af Domenico Morelli. På dem kan du se frontonen på katedralen i Amalfi og nogle apostle.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Der er gratis adgang.
 • Åbningstider**:** Tirsdag til søndag fra kl. 10.00 til 13.00 og fra kl. 15.00 til 19.00 (vinter). Hver dag fra kl. 10.00 til 20.00 (sommer).

8. Oplev det livlige natteliv i Amalfi

Amalfi nat|©Jenia Fabisuk
Amalfi nat|©Jenia Fabisuk

Din 3-dages rejse i Amalfi eller mere kan ikke være komplet uden et glimt af byens livlige natteliv. Du kan dulme januars vinterkulde med lækre drinks (alkoholiske og ikke-alkoholiske) på de lokale barer og restauranter.

Dette er en tur, du kan tage på egen hånd, og du kan altid være sikker på at nyde en varm atmosfære, omgivet af lokale og andre turister, der ligesom dig ønsker at have det sjovt.

Nogle af de bar-restauranter, du kan besøge, omfatter:

 • The Blue Sirena Bar: ligger på Via Duca Mansone I. Du kan nyde temaaftener, aperitifbar, en smuk terrasse og moderne musik.
 • Bar Masaniello Art Café, i Via Matteo Camera. Her finder du en livlig atmosfære, cocktails, øl og live DJ's.

9. Besøg den historiske katedral Sant'Andrea i Amalfi, og beundr dens arkitektoniske rigdom.

Basilica di Sant Andrea|©cohodas208c
Basilica di Sant Andrea|©cohodas208c

Sant'Andrea -katedralen er et must-see både sommer og vinter. Så uanset om du kommer forbi byen, fordi du er på tur langs Amalfikysten, eller du planlægger at tilbringe mere eller mindre end 5 dage i Amalfi, bør du tage en tur til dette historiske monument.

Du kan slentre frit rundt i katedralen i Amalfi og betragte dens indre, der er bygget i marmor og dekoreret med barokke fresker. Du vil se højalteret, de tre indre skibe i gotisk stil og de fantastiske dominerende detaljer (mosaikker, fresker).

Derudover vil du have adgang til andre områder, der udgør katedralen. For eksempel:

 • Den udvendige facade i gotisk og renæssancestil.
 • Krypten, der er bygget over graven for apostlen Sankt Andreas, som er skytshelgen for denne kystby. Her kan du se nogle af hans relikvier, som blev bragt med fra Konstantinopel.
 • Klokketårnet fra det 12. århundrede, som står ved siden af den monumentale katedral.

På den anden side er der klosteret, som stammer fra 1268, og hvis normanniske stil er tydelig i de seks kapeller. Dette område og katedralens stiftsmuseum kræver entré. De er dog normalt lukket i januar.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Der er gratis adgang undtagen til klosteret og museet, hvor man skal betale en gennemsnitspris på 3 € pr. person.
 • Åbningstider**:** November til februar (kl. 10.00-13.00 og 14.30-16.30). Fra marts til juni (9:00-18:45) og fra juli til september (9:00-19:45).

10. Gå gennem de smalle gader i Amalfi, og oplev kvarteret Rione Vagliendola

Smal gade i Amalfi|©HARRISON GRIGSBY
Smal gade i Amalfi|©HARRISON GRIGSBY

En gåtur gennem den smalle gyde, der løber gennem hjertet af Amalfi til Rione Vagliendola-kvarteret, er bestemt en must-do aktivitet i januar. Du kan nyde den nostalgiske stemning i vintersæsonen, mens du får et anderledes perspektiv fra toppen af klippen.

Du går ad Via Lorenzo D'Amalfi langs en af de gader, der forbinder siden af Piazza dei Dogi. Du går op ad en trappe med smalle buer til kvarteret Rione Vagliendola, som i det 12. århundrede fungerede som tilflugtssted for de adelige huse i Amalfi.

Du kan stoppe op og observere, hvordan byen, det barske januarhav og den overskyede himmel, der giver plads til nogle lysstråler, formår at mødes harmonisk for at give dig en postkortpanoramaudsigt. Faktisk kan du indarbejde denne aktivitet blandt de 10 ting, du kan lave i Amalfi om natten, og nyde et endnu mere betagende perspektiv.

Temperaturer i Amalfi i januar

Amalfi havn|©Tyler Kellen & Tara Alan
Amalfi havn|©Tyler Kellen & Tara Alan

Januar i Amalfi hører til vintersæsonen. Derfor viser termometeret i denne måned normalt en minimumstemperatur på 7°C, mens maksimumstemperaturen ikke overstiger 13°C.

Desuden er det vigtigt at tage i betragtning, at januardagene ikke kun er kolde, men også korte med ca. 9 timer og 35 minutters dagslys (solopgang kl. 7:24 og solnedgang kl. ca. 16:59). Den gennemsnitlige nedbørsmængde er 148 millimeter, hvilket giver i alt 7 dage med regn.

Alternative planer for beskyttelse mod kulde og regn i Amalfi i januar

Folk i bjergene|©Rob
Folk i bjergene|©Rob

Hvis du besøger Amalfi i januar, bliver du nødt til at beskytte dig mod kulden og regnen, som er karakteristisk for denne vintermåned. For at gøre det skal du ikke kun tjekke vejrudsigten. Du bliver også nødt til at følge nogle anbefalinger i praksis:

 • Klæd digi lag som et løg. Start med en tætsiddende termotrøje. Tag derefter et sæt løstsiddende tøj på (bukser og T-shirt) og slut af med en frakke.
 • Brug lukkede sko med god trækkraft. Det holder dine fødder varme og beskyttede og forhindrer, at du uventet glider, når du går.
 • Haven paraply ved hånden, da det kan regne uventet.
 • Drik kaffe, te og andre varme drikke, så din kropstemperatur ikke falder på grund af det kolde vejr.