Amalfi På 5 Dage: Alt Du Skal Vide

Amalfikysten har sin helt egen charme, så på fem dage kan du se meget mere end bare strande og smuk natur.

Andressa García

Andressa García

13 minutters læst

Amalfi På 5 Dage: Alt Du Skal Vide

Vietri Sul Mare |©jimgoldenstudio

At lære Amalfi at kende på fem dage giver dig mulighed for at se steder, som du vil forelske dig i og få lyst til at vende tilbage til. Fordi Amalfikysten er så stor, vil jeg i denne femdages rejseplan fortælle dig om nogle af de bedste ting at se og gøre i Amalfi og de andre byer langs kysten.

I løbet af næsten en uges rejse vil du ikke kun lære byens historiske centrum at kende, men du vil også komme til at se utrolige steder, der ligger meget tæt på Amalfi, blandt dem: Positano, Salerno, Sorrento, Capri og mange andre steder, der rummer utrolige historier, og hvor du vil kunne nyde en masse sol.

Dag 1: Det historiske centrum af Amalfi

Udsigt over katedralen|©ggallezot
Udsigt over katedralen|©ggallezot

I løbet af denne første dag i byen Amalfi vil du lære hele stedet at kende og få mulighed for at smage nogle af delikatesserne fra Amalfis gastronomi. Den første dag starter meget tidligt om morgenen, forudsat at du ankom aftenen før, og det bedste, du kan gøre på denne første dag, er at tilmelde dig en af de bedste ture i Amalfi.

For at starte dagen rigtigt anbefaler jeg, at du prøver nogle typiske Amalfi-retter, før du tager på rundtur i byen, og til det har du flere muligheder i byen, herunder Bottega Del Ferrari, Rua Pizze E Delizie, Hostaria Ristorante da Gemma eller Gelateria Pasticceria Buonocore. I hver af dem kan du nyde croissanter og andre specialiteter.

Piazza Duomo

Efter en solid morgenmad kan du starte dagen med et besøg på Piazza Duomo, også kendt som Domkirkepladsen. Det er en livlig esplanade, der fører fra Via Lorenzo, som også anses for at være Amalfis hovedfærdselsåre. Du går hen til pladsen omkring kl. 9 og bliver der ikke mere end en time eller måske halvanden.

Det er et vigtigt sted at besøge i Amalfi, fordi det er hjemsted for Amalfi-katedralen, som du vil gå til lige efter at have gået rundt på pladsen. Og hvis du efter at have gået rundt i byen hele dagen stadig gerne vil opleve Amalfis natteliv, er Piazza Duomo det perfekte sted at gøre det.

Andreaskatedralen

Lige inden for Piazza Duomo ligger det næste sted, du skal besøge på denne rejseplan, og det er ingen ringere end Sankt Andreas-katedralen i Amalfi. Det er et arkitektonisk kompleks, der rummer hundredvis af års historie, da bygningen blev bygget i det 9. århundrede for at rumme resterne af apostlen Andreas.

Du vil elske de mange kunstværker indeni, herunder middelalderlige fresker og en krypt i romansk stil. Katedralen er et af de steder, du er nødt til at besøge selv på din Amalfi rejse på 2 dage eller mindre. Den er åben for offentligheden hver dag mellem kl. 9.00 og 17.00, men i dette tilfælde går du ind omkring kl. 10.00 og bliver i mindst to timer, inden du går ud igen kl. 12.00.

Frokost

Når du forlader San Andrés-katedralen, har du tid til at spise frokost, inden du fortsætter din tur. I den forbindelse er der et par restauranter, du kan besøge for at få noget godt italiensk køkken. Blandt de steder, du kan besøge for at få god italiensk mad, er L'Antica Trattoria Restaurant, som ligger meget tæt på katedralen.

Der er også andre muligheder at prøve, såsom Ristorante da Emilia, Ristorante Pizzeria da Gemma og Ristorante Maruzzella. På hver af disse restauranter finder du hjemmelavet italiensk mad af høj kvalitet, som giver dig lyst til at tilmelde dig nogle af de bedste madlavningskurser i Amalfi.

Book et madlavningskursus i Amalfi

Udflugt til Torre dello Ziro

Når du har ladet batterierne op med en god frokost, er det tid til at tage på en udflugt til Torre dello Ziro, som helt sikkert bliver en unik oplevelse. I tager afsted på udflugten omkring kl. 13.00, lige efter frokost. Nogle anbefalinger:

  • Jeg anbefaler, at du har behageligt tøj på, som er egnet til at gå i, samt en let jakke til køligere vejr og solcreme.
  • Dette er en af de bedste ture fra Amalfi og foregår til fods langs stien, der fører op til tårnet, og prisen for turen kan variere afhængigt af antallet af deltagere. Generelt kan det koste mellem 30 og 50 euro.
  • Ud over at se utrolige landskaber på din tur langs stierne, får du mulighed for at lægge vidunderlige planer, når du er ved Torre dello Ziro. Turen varer cirka tre timer, så du er tilbage i Amalfi omkring kl. 16.00.

Belvedere-kirkegården

Efter denne lange gåtur og interessante rundvisning i Torre dello Ziro venter der dig en lidt uhyggelig, men uundværlig plan i Amalfi, og det er intet mindre end et besøg på Belvedere-kirkegården, hvor du kan besøge gravene for vigtige personer i den lokale historie, såsom digteren Errico Petrella, musikeren Paolo Tosti og billedhuggeren Francesco Jerace.

Belvedere-kirkegården ligger i hjertet af byen, lige ved Piazza della Repubblica, og er åben hver dag mellem kl. 8 og 18, så kl. 16, når du ankommer fra Torre dello Ziro, er et godt tidspunkt at besøge kirkegården, hvor du ikke bør bruge mere end en time.

Museet for charteret

Når du har forladt kirkegården, har du stadig mulighed for at besøge et sidste interessant sted, før den lukker, og det er Museo della Carta di Amalfi, som anses for at være en af byens hovedattraktioner.

-Sådan kommer duderhen: For at komme derhen skal du tilbage til det historiske centrum, især til det gamle kloster St. Nicholas of Tolentino, der ligger meget tæt på katedralen St.

  • Åbningstider: Der er åbent fra tirsdag til søndag fra 10:00 til 18:00, så 17:00 er det perfekte tidspunkt at besøge det i mindst en time. Om vinteren kan åbningstiderne variere, så det er ikke en god idé at inkludere denne tur i din liste over ting, du kan se og lave i Amalfi om vinteren, for i den sæson lukker den tidligere, omkring kl. 17.00.

Middag i byen

Når det er tid til aftensmad, finder du masser af fremragende restauranter i byen, hvor du kanprøve italiensk og lokal italiensk mad. Restauranterne i byen omfatter Il Teatro, Don Alfonso 1890, La Conca del Sogno, Ristorante Pizzeria Da Gemma, L'Antica Trattoria og Ristorante da Emilia.

Åbningstiderne kan variere, men de fleste har åbent fra kl. 12.00 og lukker mellem kl. 22.00 og 23.00.

Oplev nattelivet i Amalfi

Amalfis natteliv er livligt og sjovt, så du finder en række barer, pubber, diskoteker og natklubber at vælge imellem. Du kan finde gode muligheder for at danse hele natten, da de fleste barer og pubber har længe åbent og tilbyder et varieret udvalg af musik og underholdning.

En af de bedste ting at lave i Amalfi om aftenen er at slentre rundt på Piazza Duomo, hvor du finder mange barer, restauranter og butikker, hvor du kan møde lokale såvel som turister, der ønsker at få nye venner.

Dag 2: Ferreira-dalens naturreservat og Pompeji

Ferreira-dalen|©Alvier
Ferreira-dalen|©Alvier

På denne anden dag i Amalfi tager du dig tid til at besøge andre dele af Amalfikysten end den landsby, du boede i på den første dag. Du skal besøge Valle Ferreira Nature Reserve, som er et fantastisk sted at være i kontakt med naturen, og derefter skal du besøge Pompejis ruiner.

Før du starter din tur, anbefaler jeg, at du spiser en god morgenmad, så du har nok energi. Du kan spise morgenmad på dit hotel eller indkvarteringssted, eller du kan overveje at spise frokost i parken i Ferreira Valley Nature Reserve, inden du tager afsted til Pompeji.

Halvdagstur i Ferreira-dalens naturreservat

Efter ca. 45 minutters kørsel fra Amalfi, afhængigt af tidspunktet på dagen og trafikken, er man fremme ved Ferreira-dalens naturreservat. Hvis du rejser med offentlig transport, kan det tage lidt længere tid at komme dertil. Naturreservatet er åbent fra mandag til søndag mellem kl. 8.00 og 17.00, så det er et godt tidspunkt at ankomme omkring kl. 8.30.

  • Pladsen indenfor er ret stor, så du kan nyde udsigten over dalen med dens terrasser af mandeltræer, oliventræer og vinmarker. Du kan også glæde dig til at se og fotografere den lokale flora og fauna, herunder en bred vifte af fugle og sjældne plantearter. Der er flere restauranter i området, så så snart du ankommer, kan du finde en, hvor du kan spise morgenmad og nyde typiske retter fra regionen.
  • For at komme ind i Valle Ferreira naturreservat skal du betale en entré på omkring 5 euro. Jeg anbefaler at inkludere dette besøg blandt de ting, man kan se og lave i Amalfi i januar, for det bedste tidspunkt at besøge det på er om sommeren. Du kan blive her i omkring fire timer, før du tager videre til din næste destination.

Book en trekkingtur til Valle delle Ferriere

Aftenudflugt til Pompeji

Omkring kl. 12.00 er det tid til at forlade naturreservatet for at tage til byen Pompeji, hvor du kan tage en tur på egen hånd for at se nogle af de mest interessante steder i denne by, der blev efterladt i ruiner efter Vesuvs udbrud. Du kan rejse med privat bil eller offentlig transport. Du har også mulighed for at deltage i en udflugt, der tager dig til Pompeji. Vi anbefaler dog, at du booker dine billetter til Pompeji på forhånd og endda booker en privat guidet tur i Pompeji, så du ikke går glip af noget.

Hvis du ankommer til Pompeji ved frokosttid, anbefaler jeg, at du udnytter det, lige inden du starter din vandretur, som kan tage lidt over tre timer. Rundt omkring i byen finder du et bredt udvalg af restauranter og barer, hvor du kan nyde den typiske mad fra Pompeji og denne italienske region.

Derefter kan du begynde at gå rundt i byens ruiner og besøge nogle af dens mest interessante steder, herunder Teatro Grande, Casa dei Mosaici, Forum, Villa dei Misteri og Amfiteatret, der hver især havde stor betydning for byen i dens guldalder. På det arkæologiske område kan du få en guidet tur.

Omkring kl. 17.00 er du tilbage i Amalfi, en tur på lidt over halvanden time i bil. I Amalfi kan du vælge at tage tilbage til dit overnatningssted eller benytte lejligheden til at nyde lidt mere af byens natteliv, før du går til ro.

Book dine billetter til Pompeji

Dag 3: Praiano, Positano og Ravello

Praiano, Amalfikysten|©Nick Amoscato
Praiano, Amalfikysten|©Nick Amoscato

På denne tredje dag af din Amalfi-rejse fortsætter du rundturen på Amalfikysten, denne gang for at besøge interessante steder som Praiano, Positano og Ravello. Du starter dagen tidligt om morgenen og gør dig klar til at tage af sted til mødestedet for din udflugt til Praiano, Positano og Ravello.

Du kan spise morgenmad i Praiano. Det bedste ved at besøge disse steder på en udflugt er, at du også får mulighed for at se nogle af de bedste strande i Amalfi.

Nyd udsigten over Middelhavet fra Praiano

Turen starter med et besøg i Praiano, hvor du ankommer omkring kl. 9, og du vil hurtigt blive forelsket i de brostensbelagte gader og udsigten over Middelhavet. Hvis du tager med en rejseleder, vil han eller hun vise dig nogle af de smukkeste seværdigheder i området, herunder udsigtspunktet Cerullo Tower, Villa Cimbrone Garden, San Domenico-klosteret og strandpromenaden; hvis du er på egen hånd, er det disse steder, du skal se.

I Praiano bliver du i mindst tre timer for at udforske hvert hjørne af byen og tage billeder af hvert sted. I denne by kan du spise morgenmad og gå rundt i tilstrækkelig lang tid. Jeg anbefaler, at du besøger nogle af Praianos bedste strande, inden du tager af sted. Blandt dem, jeg anbefaler mest, er: Praia Grande, Marina di Praia og Praiano di Mezzo.

Klokken 12:00 bør du være på vej til din næste destination på tredjedagen, som er Positano.

Book en bådtur på Amalfikysten

Fotografering af de smalle gader i Positano

Om ca. 40 minutter, hvis du kører, er du i Positano, det næste stop på din femdages Amalfi rejse. Det betyder, at klokken burde være lige under 13:00, når du ankommer til landsbyen.

Når du ankommer til byen, er en af de ting, du ikke må gå glip af, at tilmelde dig en af de bedste ture i Positano. Hvis du er på egen hånd, kan du også tage denne tur for at se nogle af byens mest utrolige seværdigheder, herunder de smalle gader, farverige huse og gamle kirker.

Men før du tager på denne tur, vil jeg anbefale dig at finde et sted at spise, da det tidspunkt, du ankommer på, er perfekt til frokost. La Scalinatella, Ristorante Casa Mele, La Taverna del Leone, Il Tridente, Casa e Bottega, Ristorante Mirage, La Tagliata og Ristorante al Palazzo er nogle af de gastronomiske muligheder for frokost.

Oplev den kulturelle rigdom i Ravello

Efter tre til tre en halv times ophold i Positano er det tid til at tage videre til Ravello, en anden af Amalfikystens utrolige byer. Hvis der er én ting, du vil elske ved Ravello, så er det, at det er en by med masser af kulturelle aktiviteter at gå på opdagelse i.

Du bliver her i cirka tre timer mere, så du bør ankomme til denne by omkring kl. 17.30. Fra da af har du hele eftermiddagen for dig selv i Ravello, hvor du kan besøge den berømte have Villa Rufolo, amfiteatret Villa Romana og Museo Archeologico.

Efter tre underholdende timer er det tid til at vende tilbage til Amalfi for at hvile ud efter en lang dag og starte en ny dag med al din energi.

Book en bådtur langs Amalfikysten

Dag 4: Capri, Anacapri og Sorrento

Huse på Capri|©Naval S
Huse på Capri|©Naval S

På denne fjerde dag i Amalfi vil du lære tre af kystens juveler at kende: Capri, Anacapri og Sorrento. Din dag starter meget tidligt, omkring kl. 8.00, hvor du spiser morgenmad enten på hotellet eller et sted uden for din bolig, lige inden du tager af sted til det første punkt på din rejseplan, som er intet mindre end Capri.

Efter morgenmaden er det næste, du skal gøre, at hoppe på en vandtaxi eller en færge, der tager dig til øen Capri på omkring en time, så du er på øen omkring kl. 9.00. For nøjagtige færgetider anbefaler jeg, at du besøger deres officielle hjemmeside.

Se Den Blå Grotte og andre fantastiske steder på Capri

Når du ankommer til Capri mellem kl. 9.00 og 9.30, er det tid til at beslutte, om du vil tilmelde dig en af de bedste ture til Capri, eller om du vil ud og se øen på egen hånd. Hvis du vælger den anden mulighed, anbefaler jeg, at du bliver på Capri i mindst tre timer for at nå at se det meste af øen.

Den Blå Grotte, Faraglioni di Capri, Marina Grande og Marina Piccola, Piazzetta di Capri, Monte Solaro, San Giacomos charterhus og Villa San Michele er nogle af de steder, jeg anbefaler, at du besøger på din tur.

Book en udflugt til Capri

Se den anden side af øen: Anacapri

På den anden side af Capri og inde på selve øen ligger Anacapri, så du vil elske at slentre rundt her. Augustus-haven, Axel Munthe-museet, Belvedere of Tragara, Monte Barbarossa og Castello Barbarossa er nogle af de steder, du vil elske at besøge på din tur til denne side af øen.

Hvis du vil nyde øen fuldt ud, anbefaler jeg, at du bliver der i cirka tre timer ud over de tre timer, du bruger på Capri-siden. Og da du sandsynligvis bliver lidt sulten på denne side af øen, fordi det er frokosttid, anbefaler jeg, at du prøver den anacaprese gastronomi på en af dens restauranter.

Blandt de anbefalinger, jeg giver dig til at spise i Anacapri, er: Le Arcate, Due Pini Ristorante Capri, La Tablita Restaurant & Pizzeria, Ristorante Da Gelsomina, Capri Pasta, Il Geranio og La Limonaia.

På vej til byen Sorrento

Efter seks timers rundtur på øen Capri og Anacapri er det tid til at hoppe på en færge eller tilmelde sig en af de bedste udflugter fra Capri til Sorrento. Turen tager omkring 20 minutter og koster normalt omkring 13 euro pr. person.

  • Når du ankommer til Sorrento, kan du begynde at gå rundt i byen på egen hånd, hvor jeg anbefaler, at du bliver i mindst fire timer for at se så mange seværdigheder som muligt. Du har også mulighed for at deltage i en af de bedste ture i Sorrento, hvor en guide fortæller dig alt, hvad du vil vide om byen.
  • Omkring kl. 19.00 bør du være tilbage i Amalfi til en god middag på hotellet eller et sted tæt på din bolig, så du kan hvile dig og tage tidligt af sted for at nyde din sidste dag på Amalfikysten.

Dag 5: Cetara, Vietri-Sul-Mare og Salerno

CETARA, AMALFIKYSTEN|©Giuseppe Del Vecchio
CETARA, AMALFIKYSTEN|©Giuseppe Del Vecchio

På den sidste dag på Amalfikysten kan du tage til tre fantastiske steder: Cetra, Vietri-Sul-Mare, som er kendt for sin keramiklandsby, og Salerno. På hvert af disse steder vil du ikke kun se fantastiske seværdigheder, men du vil også have mulighed for at fotografere det hele.

Du spiser morgenmad i Cetara, og for at komme fra Amalfi by til denne by, skal du køre i bil eller med offentlig transport. Hvis du er på egen hånd og i en privat bil, vil det sandsynligvis tage dig lige under 25 minutter at komme dertil. Du kan også tage en færge, som tager omkring 40 minutter fra Amalfi til Cetara.

Beundre udsigten over Napolibugten ved Cetara

Når du er i Cetara, omkring kl. 9.00, anbefaler jeg, at du tager dig tid til at spise morgenmad på en af restauranterne i området, hvor du kan finde et udvalg af italienske retter. Lige efter dette obligatoriske frokoststop er det tid til at nyde den fantastiske udsigt over Napolibugten og Viceregaltårnet.

Derefter anbefaler jeg, at du bruger resten af din tid i Cetara på at slentre rundt i gaderne, besøge San Francesco-kirken og gå langs promenaden. Jeg anbefaler også, at du besøger San Salvatore-klosteret og San Antonio-kirken. Selvfølgelig må du ikke gå glip af nogle af Cetaras strande.

Book en bådtur langs Amalfikysten

Besøg den keramiske landsby: Vietri-Sul-Mare

Efter tre timers rundtur i Cetara fortsætter du din rejse til Vietri-Sul-Mare, der er berømt for at være klassificeret som keramiklandsbyen. Når du ankommer til Vietri Sul Mare omkring kl. 12.00 eller 13.00, er noget af det første, du skal gøre, at besøge landsbyen Ceramica, der er kendt for sin keramikproduktion.

Men før du begiver dig ud på dette eventyr, anbefaler jeg, at du spiser frokost, så du kan fortsætte din rundtur i Vietri-Sul-Mare, for her er flere steder, hvor man kan spise italiensk mad.

Når du har spist frokost, er det tid til at besøge interessante steder som Giusso-slottet, San Salvatore-klosteret eller San Antonio-kirken. Omkring kl. 16.00 bør du være på vej til Salerno.

Salerno

Efter 20 minutters kørsel i privat bil ankommer du til Salerno, hvor du har hele eftermiddagen til at udforske byen, enten ved at tage med på en af de bedste ture i Salerno eller ved at udforske byen på egen hånd.

I begge tilfælde anbefaler jeg, at du besøger steder som Salernos katedral, Arechi-slottet, Vietris provinsmuseum for keramik eller den botaniske have. Da du bliver her til eftermiddag og aften, har du mulighed for at besøge nogle restauranter og caféer.

Efter din rundtur i Salerno har du mulighed for at blive i byen og tage hjem næste morgen.