Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste Madlavningskurser I Amalfi

Hvis du vil lære at lave de bedste italienske retter, så tag et madlavningskursus i Amalfi!

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minutters læst

Bedste Madlavningskurser I Amalfi

Tourist store, Amalfi |© Gill Cocks

Blandt de bedste ting, man kan lave i Amalfi, er madlavningskurser. En af de bedste måder at lære en ny kultur at kende på er at smage dens gastronomi, og hvad er bedre end det italienske køkken? På disse kurser vil du ikke bare smage en række retter, men også lære at lave dem, så du kan gentage dem derhjemme og dele dem med dine kære.

På disse kurser vil du lære at lave en original italiensk pizza, napolitansk slik, og du vil kunne identificere de bedste vine til at ledsage hvert måltid. Nogle kurser inkluderer underholdende ture på Amalfikysten, andre inkluderer besøg på en gård eller er rettet mod de yngste medlemmer af familien - vælg det, der passer dig bedst, og nyd dit ophold i Amalfi!

1. Praktisk madlavningskursus og gårdbesøg på Amalfikysten

Amalfis citronterrasser|©Anna Azarova
Amalfis citronterrasser|©Anna Azarova

Kunne du tænke dig at lave mad med friske ingredienser direkte fra en italiensk gård? Så er denne oplevelse lige noget for dig. Når du besøger Amalfi, kan du deltage i et praktisk madlavningskursus inklusive et gårdbesøg. Denne type oplevelse varer i gennemsnit fire timer og koster ca. 130 euro.

Til dette madlavningskursus mødes du med din guide og madlavningslærer på et på forhånd aftalt sted. Derefter går du om bord på et privat køretøj, der kører dig til gården, hvor du får din italienske madlavningskursus. Du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt du er amatør, nybegynder eller erfaren kok, dette kursus er velegnet til alle disse grupper.

Når du ankommer til gården, vil du blive guidet gennem haven sammen med din gruppe. Dette er helt sikkert en af de bedste oplevelser, du kan få i marts i Amalfi, da det er forår, og grøntsagerne er friske. Vær opmærksom på alle kokkens instruktioner om at vælge ingredienser fra haven. Derefter besøger du køkkenet, hvor du skal tilberede fire retter.

Bruschettaerne er som regel ledsaget af forskelligt tilbehør som ricotta eller mozzarella. Når alle retterne er færdige, kan du sætte dig ved bordet sammen med resten af gruppen og nyde dine kreationer. Udnyt tiden til at stille så mange spørgsmål som muligt om den italienske gastronomis historie og de retter, du er mest interesseret i.

Interessante detaljer

 • Pris: omkring 130 €.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Fordele ved denne mulighed: Med dette madlavningskursus lærer du ikke kun nye opskrifter, men også hvordan man vælger ingredienserne til en kvalitetsret.
 • Ulemper: Du skal have passende tøj på for at komme ind i en køkkenhave og vælge grøntsagerne.

Book de bedste ting at lave i marts i Amalfi

2. Madlavningskursus i et italiensk hjem

Patricia VélezFølg med|©Patricia Vélez
Patricia VélezFølg med|©Patricia Vélez

Hvis du er interesseret i at lære om kulturen på det sted, du besøger, når du rejser, vil dette madlavningskursus i et italiensk hjem være det bedste for dig. To venlige mennesker vil åbne deres døre for dig, så du kan dele med dem og andre turister. Du vil lære om madopskrifter, der er gået i arv fra generation til generation. Alt dette i tre timer for kun ca. 100 €.

Denne type kurser tilbydes af unge par med erfaring fra restaurationsbranchen. De tilbyder deres hjem som det ideelle sted for madlavningskurset. Det er som regel huse med en terrasse med en smuk udsigt over havet.

Blandt de retter, der normalt tilberedes på disse kurser, er supper, håndlavede pastaer, citrusdesserter og meget mere. Hvis du leder efter ting at lave om aftenen i Amalfi, kan dette være en god mulighed. Bare tal med dine guider om at arrangere denne klasse midt på aftenen. På den måde kan du spise dine egne kreationer.

Bemærk venligst, at den menu, der tilbydes, altid skifter efter årstiden. Dette gøres, fordi ideen er, at du spiser friske ingredienser. Til sidst vil dine værter måske eller måske ikke inkludere transport for at tage dig tilbage til dit hotel. Dette skal dog arrangeres på forhånd.

Detaljer af interesse

 • Pris: ca. 100 €.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne komme ind i en italiensk families hjem, hvilket giver dig en unik mulighed for at lære om kulturen i dette land.
 • Ulemper: De opskrifter, du lærer at tilberede, er måske ikke de originale, da de har et personligt præg, fordi de er familieopskrifter.

Book ting at lave om aftenen i Amalfi

3. Lær at lave italiensk pizza i Amalfi

Det italienske køkken Della Nonna|©Vladee Lov
Det italienske køkken Della Nonna|©Vladee Lov

Vil du prøve en autentisk italiensk pizza, hvad så med at lave den selv? På et madlavningskursus med fokus på pizzabagning bliver du ekspert i at lave pizza. Hvad venter du på? Oplev det på et tre timers madlavningskursus til ca. 150 €.

På denne type kursus møder du kokken på et forud aftalt sted. Da det er en lille klasse, har læreren tid til at hjælpe hver enkelt elev og forklare det bedre. Når alle har mødt hinanden, sætter I jer ind i et køretøj på vej til den restaurant, hvor I skal modtage undervisningen.

Når I ankommer til stedet, er det første, kokken vil forklare jer, vigtigheden af renlighed og hygiejne. Så det første skridt vil være at vaske hænderne grundigt, tage handsker, hue og forklæde på. Derefter vil du være klar til at fortsætte med de følgende instruktioner. Den første del af timen vil være teoretisk, så du vil lære alt om den originale italienske pizza.

Den anden del af timen vil være praktisk. Du får mulighed for at lave en pizzadej, forme den og anrette den efter kokkens anvisninger. Mens pizzaen bager, har du tid til at snakke med din lærer og dine klassekammerater. Til sidst vil du smage din kreation med et lækkert glas vin.

Interessante detaljer

 • Pris: omkring 150 €.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Fordele ved denne mulighed: Da dette er et specifikt kursus for at lære om pizza, vil du kunne specialisere dig i denne ret på kort tid.
 • Ulemper: Du lærer kun at tilberede pizza, og du lærer ikke om andre lækre italienske opskrifter.

4. Madlavningskursus plus olivenoliesmagning

Madlavning for mænd|©Patricia Vélez
Madlavning for mænd|©Patricia Vélez

Vidste du, at olivenolie har mange sundhedsmæssige fordele? Desuden kan du tilberede en lang række retter med denne vigtige ingrediens i det italienske køkken. Lær at lave dem på et madlavningskursus på omkring tre timer for €100.

Disse typer madlavningskurser afholdes normalt på en restaurant i centrum af Amalfi. Mød op et sted i byen med dine medstuderende, og vent på din private transport. Derfra kører I til restauranten, hvor I vil blive budt velkommen med særlige snacks og drikkevarer.

Efter en kort velkomsttale er det tid til at starte madlavningskurset. Din kok og lærer vil forklare alle de forskellige anvendelser af olivenolie. Han vil også forklare dagens opskrifter, og du skal vælge den, du bedst kan lide. Kokken deler gruppen op i mindst tre hold, der skal tilberede tre forskellige opskrifter.

Inden I går i gang, smager I på flere typer olivenolie og vælger en af dem til jeres ret. Du er velkommen til at stille alle de spørgsmål, du har brug for. Når alt er færdigt, kan I spise jeres kreation. Nyd den med en god vin fra restauranten. Afhængigt af læreren vil du modtage en lille dessert i slutningen af timen.

Detaljer af interesse

 • Pris: ca. 100 €.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne spise en lækker ret med olivenolie, en ingrediens, der giver en række sundhedsmæssige fordele.
 • Ulemper: Hvis du ikke kan lide olivenolie, vil du måske ikke nyde denne oplevelse særlig meget.

5. Vinsmagning plus madlavningskursus

Vinsmagning|©CA Creative
Vinsmagning|©CA Creative

Italien er et af de mest vindrikkende lande i verden, så du bør ikke forlade Amalfi uden at have nydt denne ikoniske drik. På et sjovt madlavningskursus lærer du, hvordan man bruger de forskellige vintyper og identificerer deres smag. Denne oplevelse varer i gennemsnit fire timer og koster omkring €150.

Til denne klasse skal du rejse til den restaurant, hvor du vil modtage madlavningskurset og smage vinen. Dine guider vil sende dig adressen på stedet på forhånd, da du selv skal arrangere din transport. Prøv at være punktlig, så du kan starte kurset på den rigtige måde.

Det første, du skal gøre, er at smage forskellige typer vin. Smag dem med selvtillid! At drikke vin er godt for hjertet, så du vil ikke fortryde, at du prøvede disse drikkevarer. Kokken vil forklare, hvilke vine der er de bedste til at ledsage forskellige typer mad, og hvilke der er ideelle at tilføje til måltiderne.

Så er det tid til at lave mad. Blandt de retter, der normalt tilberedes, er aubergine med parmesan og hjemmelavet pasta. Disse retter er som regel nemme at lave, så alle elever kan lære det hurtigt. Til sidst kan du spise din ret sammen med den vin, som kokken har anbefalet.

Detaljer af interesse

 • Pris: omkring 150 €.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne prøve forskellige typer vin til at ledsage en række forskellige retter.
 • Ulemper: Hvis du ikke kan lide vin, vil det være bedre at vælge en anden type madlavningskursus, da det vil være stjernen i hele oplevelsen.

6. Madlavningskursus og frieri

Ægteskabelig frieri|©Gift Habeshaw
Ægteskabelig frieri|©Gift Habeshaw

Amalfikysten er kendt for at være den smukkeste balkon i Italien. Derfor vælger mange elskende at holde deres frieri i dette område af Italien. Hvis du vil have en original oplevelse, kan du booke et madlavningskursus til omkring 500 €. Den gennemsnitlige varighed af denne oplevelse er fire timer.

I denne oplevelse vil et par værter normalt blive dine med sammensvorne for at gøre frieriet til en overraskelse. De vil forberede et sted på terrassen i deres hjem med udsigt over havet. Der vil de tage dig og din partner med til et privat madlavningskursus.

Transport er normalt inkluderet i denne oplevelse, så det behøver du ikke bekymre dig om. Ved ankomsten på terrassen starter I madlavningskurset som normalt. Atmosfæren vil være romantisk fra starten, med blomster og musik efter eget valg. I skal på forhånd aftale det præcise tidspunkt, hvor I vil fri, så værterne kan hjælpe jer med at forberede det hele. Det bedste tidspunkt er, når maden er klar.

Når tiden er inde, frier du til din partner. På dette tidspunkt vil dine værter tage et billede af øjeblikket og bringe en drink efter dit valg til en skål. Til sidst kan du nyde din middag eller frokost med din kommende kone eller mand.

Detaljer af interesse

 • Pris: ca. 500 €.
 • Varighed: omkring 4 timer.
 • Fordele ved denne mulighed: Dette er en original frierplan, som overrasker alle par det meste af tiden. Det inkluderer fotografier, drinks, blomster og en behagelig atmosfære.
 • Ulemper: Det er vigtigt, at du er meget sikker på det svar, du vil modtage, så du ikke får en dårlig oplevelse.

7. Madlavningskursus for børn

Madlavning for børn|© Annie Spratt
Madlavning for børn|© Annie Spratt

Hvis du planlægger at blive i Amalfi i mere end fire dage, og du rejser med børn, anbefaler jeg, at du vælger en plan for dem. Et tre timers madlavningskursus til omkring 100 € kan være en god mulighed. Det vil være en sjov oplevelse, og de vil lære noget nyt.

Normalt ledsages børn på disse kurser af deres forældre, som hjælper dem med at tilberede retterne. Vær opmærksom på, at du selv skal sørge for transporten til det sted, som arrangørerne angiver. Når du ankommer, vil kokken give dig og dit barn alt, hvad I behøver for at starte undervisningen.

Typiske retter omfatter stromboli, tomatfocaccia, kolde fyldte ruller og rigatoni-tærte med kød. Tiramisu tilberedes også ofte til dessert. Kokken vil vælge en eller to af disse retter, så børnene kan lære at lave mad på kort tid. Til sidst kan alle nyde måltidet og endda spille spil i et stykke tid.

Interessante detaljer

 • Pris: omkring 100 €.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Fordele ved denne mulighed: Børnene får mulighed for at lave noget anderledes i deres ferie.
 • Ulemper: transport er ikke inkluderet.

8. Vandring, madlavning og spisning på Amalfikysten

Amalfi farvande|©Daniel Ribeiro
Amalfi farvande|©Daniel Ribeiro

Blandt de bedste ture i Amalfi er dem, der inkluderer madlavningskurser. Nyd denne fem timers oplevelse til en gennemsnitspris på €200. Du vil lære forskellige dele af Amalfi at kende og lave den bedste ret, du nogensinde har smagt.

Når du har mødt din gruppe og din guide, vil du begynde en gåtur på jagt efter blomster, aromatiske planter og vilde urter. Det vil være nogle af ingredienserne i den ret, I skal tilberede. I kommer også forbi forskellige madbutikker, hvor I kan købe ingredienser og smage snacks.

Til sidst kommer I til en restaurant, hvor I skal sammensætte alle ingredienserne i en opskrift, som kokken vil fortælle jer om. Denne ret vil uden tvivl have den typiske smag af Amalfikysten.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 200 €.
 • Varighed: ca. 5 timer.
 • Fordele ved denne mulighed: Du får mulighed for at gå en underholdende tur langs kysten.
 • Ulemper: Du skal være forberedt på en gåtur på mindst halvanden time.

9. Madlavningskursus med traditionelle retter fra middelhavskosten

Håndlavet pasta|© Joanna Rae Lopez
Håndlavet pasta|© Joanna Rae Lopez

Italien og de forskellige lande og øer i Middelhavet deler en fælles kost. I Amalfi kan du deltage i et madlavningskursus om Middelhavet og lære alt om disse lækre retter, som er fælles for så mange steder. Disse kurser varer i gennemsnit fire timer, og prisen er ca. 200 €.

Til dette madlavningskursus skal du møde op på den restaurant eller det sted, som arrangørerne har angivet. Du bør spørge, om transport er inkluderet eller ej, da det kan variere. Når du ankommer til stedet, vil du begynde at lære alt, hvad du behøver at vide om madlavning og en kort historie om de retter, du skal lave.

De retter, du vil lære at tilberede, omfatter pasta, falafel, gazpacho, paella og salmorejo. Hver af disse retter har en anden oprindelse. Når du har lyttet til deres historie, kan du vælge den, du har mest lyst til, og begynde at tilberede den med kokkens vejledning. Til sidst spiser du frokost sammen med resten af gruppen. Nyd dit måltid!

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 200 €.
 • Varighed: omkring 4 timer.
 • Fordele ved denne mulighed: På dette madlavningskursus vil du lære at lave retter fra forskellige lande.
 • Ulemper: Det italienske køkken er ikke hovedfokus på dette kursus.

10. Kursus i napolitansk wienerbrød

Napolitansk konditori|© Vije Vijendranath
Napolitansk konditori|© Vije Vijendranath

Hvis du gerne vil lære om det napolitanske køkken, anbefaler jeg, at du tager en tur fra Amalfi til nabolandet Napoli. Der kan du tage et kursus i napolitansk konditori hos en professionel konditor. Denne oplevelse kan tage omkring fem timer inklusive transport. Det koster ca. 100 euro.

Fra Amalfi skal du møde din gruppe og chaufføren, som kører dig i en privat bil til konditoriet i Napoli. Når du ankommer, vil du blive mødt af en konditor. Denne person er som regel ledsaget af sine assistenter eller familiemedlemmer.

Efter den varme velkomst starter undervisningen. Selvom Napoli er kendt som verdens pizzahovedstad, er byens bagværk unikt. Den første lektion, der normalt undervises i, er hygiejne og teknikker til valg af ingredienser. Når du har forstået denne del, begynder det sjove!

Blandt de søde sager, du vil være i stand til at tilberede, er baba, delizia al limone og sfogliata napoletana. Du kan vælge, hvilken af disse desserter du vil lave. Når du er færdig, kan du smage dem. Til sidst vil privat transport tage dig tilbage til udgangspunktet.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 100 €.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Fordele ved denne mulighed: Du får mulighed for at besøge en anden by end Amalfi og lære detaljerne om dens gastronomi.
 • Ulemper: Du skal rejse i næsten tre timer tur-retur. Derfor er det kun en god plan, hvis du vil blive mere end tre dage i Amalfi.