Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste Ting At Lave I Amalfi

Amalfi, der ligger på den tyrrhenske kyst, er en af Italiens smukkeste destinationer og skiller sig ud som den vigtigste by på Campania-kysten. Her er, hvad du kan se og gøre for at opdage dette paradis af klipper og hvidt sand.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minutters læst

Bedste Ting At Lave I Amalfi

Amalfi | ©Nick Amoscato

Amalfikysten er et af de mest besøgte rejsemål i Italien på grund af de smukke landskaber og det varme vand på strandene. Ved Salernobugten er Amalfi desuden hovedbyen og en af de smukkeste i Campania-regionen, især på grund af kombinationen af paradisiske udsigter og middelalderarkitektur.

Nogle af de bedste ting at se og gøre i Amalfi er at gå gennem Piazza del Duomo, besøge den maleriske katedral St. Andrew the Apostle, tage en svømmetur ved Lido Delle Sirene, nyde panoramaudsigten over regionen fra Torre dello Ziro og besøge haverne i Villa Rufolo, som ligger på klipperne i Ravello.

1. Gå en tur langs Piazza del Duomo

Piazza del Duomo| ©--MARCO POLO--
Piazza del Duomo| ©--MARCO POLO--

Piazza del Duomo, som ligger i hjertet af byen, er Amalfis hovedtorv og har fået sit navn, fordi den ligger tæt på Apostlen Andreas' katedral, en arabisk-normannisk romansk bygning, som også er en af de mest berømte attraktioner i Campania. Piazza del Duomo er epicentret for Amalfis sociale og kulturelle liv og et populært sted at besøge for turister.

På Piazza del Duomo kan man slappe af, spise frokost og nyde panoramaudsigten over byen og Det Tyrrhenske Hav, men det er også stedet, hvor man kan nyde de typiske retter fra det lokale køkken, så det vil også være mødestedet for starten på de bedste gastronomiske ture i Amalfi, da de mest fremragende restauranter og barer i byen ligger i det omkringliggende område.

I området nær Piazza del Duomo finder du også caféer, hvor du kan nyde italiensk kaffe og kigge ud fra terrasserne over midten af pladsen, som er omkranset af en marmorfontæne dedikeret til Sankt Andreas, som også er Amalfis skytshelgen.

Interessante detaljer

 • Sted: Piazza Duomo, Amalfi.
 • Sådan kommer du derhen: Med buslinjerne 5070 og 5120.

2. Tag en svømmetur i Lido Delle Sirene

Lido Delle Sirene| ©iccio83sv
Lido Delle Sirene| ©iccio83sv

Lido Delle Sirene er en berømt kyststrækning tæt på Amalfis havn og Marina Grande, som er ideel til den bedste udsigt over Det Tyrrhenske Hav, og hvor du kan slappe af, da den i modsætning til andre strande i byen er meget mindre overfyldt og tilbyder alle slags faciliteter som omklædningsrum, brusere, restauranter og udlejning af parasoller.

Lido Delle Sirene, havfruernes strand, er som regel med på de bedste Amalfi-ture og betragtes som en af de smukkeste strande på Amalfikysten, selvom den har en mere klippefyldt kyst end Marina Grande, hvilket gør det sværere at snorkle og dykke.

Bemærk også, at Lido Delle Sirene er en af de bedste strande i Amalfi, men der betales for de fleste af faciliteterne, så det er måske ikke den billigste mulighed for en svømmetur i byen, men det er bestemt værd at tjekke ud.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: Piazzale dei Protontini 4, Amalfi.
 • Sådan kommer du derhen: Bus 5110.

Book en bådtur langs Amalfikysten

3. Nyd panoramaudsigten fra Torre dello Ziro.

Torre dello Ziro| ©Nick Amoscato
Torre dello Ziro| ©Nick Amoscato

Torre dello Ziro er en gammel fæstning, der blev bygget i det 15. århundrede for at beskytte kysten mod pirater, da Amalfi i middelalderen var en af Italiens vigtigste havne ved Det Tyrrhenske Hav. Denne stenstruktur er bygget med udsigt over Salernobugten, så herfra kan du nyde nogle af de bedste panoramaudsigter over Amalfikysten.

For at nå toppen af bugten, for at få adgang til Torre dello Ziro, kan du gå op ad en ret stejl vandresti, hvilket vil tage omkring 3-4 timer, eller du kan vælge at tage busserne 5110 og 5120. Indgangen til tårnet er gratis, selvom du kun kan klatre op i den ydre del af fæstningen.

Torre dello Ziro er et af de mest berømte udsigtspunkter i regionen, og hvis du planlægger at besøge det i sommermånederne, når solnedgangen er klar, kan du få et glimt af en af de bedste solnedgange i Campania.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: Via Valle delle Ferriere 36, Pontone.
 • Sådan kommer du derhen: med buslinjerne 5110 og 5120.

4. Se klipperne i Amalfi fra havet

Amalfis klipper| ©linwujin
Amalfis klipper| ©linwujin

At se klipperne på Amalfikysten fra havet er et af de bedste alternativer til at opdage de farverige bygninger og alle de konstruktioner, der ligger ud til kysten ved Det Tyrrhenske Hav, så jeg anbefaler, at du vælger nogle af de bedste bådture i Amalfi for at nyde en anden profil af byen.

De fleste ture starter ved havnen Marina Coppola, og der er daglige afgange, hvor du har tid til at tage en dukkert i Det Tyrrhenske Hav og opdage andre nærliggende byer som Ravello, Atrani og Positano fra kysten. Du vil også lære om Campanias marine fauna. Hvis du vil, kan du også vælge en nattevandring, som er en af de bedste aktiviteter at lave om natten i Amalfi

Under turene kan du også lære regionens huler, grotter, vandfald og historiske steder at kende på halvdagsudflugter, hvilket er ideelt, hvis du har planlagt et kort ophold i byen.

Detaljer af interesse

 • Pris: Disse ture koster ca. 35 euro pr. person.
 • Varighed: Disse ture varer cirka 3 timer.

Book en bådtur på Amalfikysten

5. Tag en tur langs Via dei Mercanti og smag limoncello.

Limoncello| ©Fred
Limoncello| ©Fred

Via dei Mercanti, eller Ruga Nova Mercatorum, som den blev kaldt i Amalfis tidlige dage, er en af byens hovedgader og epicentret for shopping i Campania. Denne arterie strækker sig fra kysten til katedralen St. Andrew the Apostle, og her finder du butikker med de mest berømte italienske og europæiske tøjmærker, historiske bygninger, restauranter og caféer.

Den bedste måde at udforske Via dei Mercanti på er til fods, især hvis du planlægger at besøge Amalfi i juni eller i sommermånederne, hvor temperaturen er høj, og vejret er behageligt. Du vil også finde mange butikker, der sælger håndlavet papir, som er en af de vigtigste industrier på Amalfikysten.

Et andet kendetegn ved Via dei Mercanti er, at du finder mange steder, der tilbyder den traditionelle limoncello, som er en drik lavet af citronskaller, der er lige så populær i Italien som vin, hvis ikke mere. I Ruga Nova Mercatorum kan du prøve denne likør, som er en del af den lokale gastronomiske kultur.

Om aftenen er Via dei Mercanti centrum for nattelivet, så du kan besøge de vigtigste barer og restauranter i Amalfi.

Book et madlavningskursus i Amalfi

6. Besøg haverne i Villa Rufolo

Villa Rufolos have| ©Chris Armstrong
Villa Rufolos have| ©Chris Armstrong

Villa Rufolo er en historisk bygning i Ravello, som især udmærker sig ved sine haver, der er bygget på balkoner med udsigt over Det Tyrrhenske Hav, og også ved sin mauriske arkitektur, som har været populær i byen siden erobringens tid. Her kan man ikke bare slentre gennem haverne, der er fulde af blomster, springvand og skulpturer, men også nyde panoramaudsigten over kysten.

Villa Rufolo er også et af Ravellos vigtigste steder, hvor byens kulturelle begivenheder og den vigtigste musikfestival i Italien finder sted.

Hvis du vil have mest muligt ud af dit besøg i Ravello, kan du også besøge Villa Rufolo-museet, som udstiller kunstværker, arkæologiske fund og partiturer af Richard Wagner, som var en regelmæssig gæst i haverne. Du kan også slentre gennem de smalle gader i byen, som ofte er fyldt med håndværksbutikker og madboder.

Interessante detaljer

 • Sted: Piazza Duomo 1, Ravello.
 • Åbningstider**:** dagligt fra kl. 9.00 til 16.30.
 • Sådan kommer du derhen: med buslinje 5110 eller i bil ad SS373.

7. Rundvisning i Paradisets kloster

Paradisets kloster| ©Pia M
Paradisets kloster| ©Pia M

Paradisklosteret er en af hovedattraktionerne i Amalfi og også en af de smukkeste. Dette åbne galleri, dekoreret med arabiske elementer, er forbundet med katedralen St. Andrew the Apostle, men er en anden konstruktion end den. Det blev bygget i det 13. århundrede for at huse gravene for adelen på Amalfikysten og har siden tiltrukket sig opmærksomhed med sine byzantinske mosaikker og haver.

Stedet indtager en central plads i byens historie, da det indeholder relikvierne af apostlen Andreas og også den gamle hvælving indlagt med ædelsten, der tilhørte bispedømmet Amalfi. Paradisklosteret betragtes også som et mesterværk inden for italiensk middelalderarkitektur.

For at få adgang til klosteret skal man først ind i katedralen, men det er to uafhængige besøg og attraktioner, som kan besøges hver for sig.

Detaljer af interesse

 • Sted: Via Salita Episcopio 1, Amalfi.
 • Pris: Indgang til klosteret koster ca. 3 euro pr. person.
 • Åbningstider**:** Normalt åbent dagligt fra 9.30 til 17.30.
 • Sådan kommer du derhen: Bus 5110.

8. Lær katedralen San Andrés Apóstol at kende

Apostlen Andreas' katedral| ©AgarwalArun
Apostlen Andreas' katedral| ©AgarwalArun

Apostlen Andreas ' katedral er Amalfis hovedattraktion og også en af de vigtigste på Amalfikysten. Denne arabiske-normanniske romanske religiøse bygning fra det 9. århundrede huser helgenens relikvier, efter at de blev transporteret fra Konstantinopel i 1208.

Katedralens design viser byens historiske indflydelse, da Amalfi blev den vigtigste italienske havn ved Det Tyrrhenske Hav. Denne kulturelle crossover kan ses i de arabiske tårne, som sammen med bronzedørene fra Den Persiske Golf danner en af de smukkeste facader på en europæisk katedral. Det indre rummer også middelalderlige mosaikker, freskoer og relikvier fra Det Hellige Land.

Katedralen rummer også sarkofagen af ærkebiskop Pietro Capuano, som blev en af de vigtigste personer i den katolske kirke i det 13. århundrede, samt et alter indlagt med ædelsten. Desuden har katedralen indgangen til Paradisklosteret, hvor apostlen Andreas' relikvier befinder sig.

Et besøg i katedralen er et must i byen, selv hvis man kun planlægger et kort ophold i Campania.

Detaljer af interesse

 • Beliggenhed: Piazza Duomo 1, Ravello.
 • Pris: Indgang til klosteret koster ca. 3 euro pr. person.
 • Åbningstider**:** dagligt fra kl. 10.00 til 18.00.
 • Sådan kommer du derhen: Med buslinje 5110.

9. Besøg papirmuseet

Papirmuseet| ©Amphipolis
Papirmuseet| ©Amphipolis

Museo della Carta eller Papirmuseet i Amalfi er et af de vigtigste steder at besøge i byen, hvis du er historieinteresseret, da det ligger i en stenmølle og ikke kun har udstillinger af originale instrumenter fra det 13. århundrede og frem, men også er et vidnesbyrd om byens industrielle fortid, som var dybt forbundet med produktionen af papir og folie.

Museet, som du også kan besøge på en guidet tur, har udstillinger af trykpresser, presser og træklubber samt manuskripter fra middelalderen, hvilket er en sand skat, da denne historiske periode var kendt som den mørke middelalder på grund af den smule information og dokumentation, der har overlevet til i dag. Derudover kan du også se demonstrationer for at forstå, hvordan gamle maskiner fungerede.

papirmuseet kan du også besøge butikken, som tilbyder tematiserede gaver og souvenirs til besøgende, herunder papirhåndværk lavet af tørrede blomster og brevpapir.

Interessante detaljer

 • Sted: Via delle Cartiere 23, Amalfi.
 • Pris: Entré til museet koster ca. 12 euro pr. person.
 • Åbningstider**:** dagligt fra kl. 10.00 til 18.30.
 • Sådan kommer du derhen: Bus 5110.

10. Besøg Positano, Ravello og Atrani

I Positano| ©VV Nincic
I Positano| ©VV Nincic

Amalfi er den mest berømte af byerne på Amalfikysten, men regionen omfatter også nogle af de smukkeste steder i Italien som Positano, Ravello og Atrani, som du alle kan besøge på de bedste heldagsudflugter fra Amalfi.

På disse udflugter med en lokal ekspertguide kan du besøge kystbyerne med Amalfi som base. Du kan også udforske stederne på egen hånd, men jeg anbefaler, at du vælger en udflugtsservice, da det er den enkleste løsning og vil spare dig tid og penge under din rejse.

Blandt de steder, du kan besøge, er Positano, som er en smuk landsby med stejle, smalle gader, og som betragtes som Amalfikystens perle. Turen vil også omfatte et besøg i Ravello, som er berømt for sine luksuriøse arabiske villaer, herunder Rufolo, og sine smalle gyder.

En anden af Salernos landsbyer, du skal se under dit besøg, er Atrani, som er en af de mindste og mest maleriske, og som skiller sig ud ved at danne et naturligt teater, der vil gøre alle de billeder, du tager der, til magi. Nogle ture inkluderer også Minori, Maiori og Praiano, men du kan stadig få mest muligt ud af dit besøg i Amalfi ved at udforske de omkringliggende landsbyer.

Planlæg din rejse til Amalfi

Alle tider på året er et godt tidspunkt at besøge dette paradis ved Det Tyrrhenske Hav. Uanset hvornår du rejser, vil du have masser at lave i og omkring byen. På grund af de milde temperaturer hele året rundt kan du selv om vinteren nyde bådture eller udendørs aktiviteter som trekking eller kajakroning i Amalfi.

Hvis du vil vide mere om de bedste aktiviteter efter årstid, må du ikke gå glip af de indlæg, som Hellotickets har forberedt til dig:

Og hvis du gerne vil organisere dine besøg i forhold til længden af din ferie, har vi dækket dig ind med vores rejseguider, så du kan udforske Amalfi uden at gå glip af det bedste:

Endelig anbefaler jeg, at du bestiller transport mellem den nærmeste lufthavn og Amalfi for at lære alle mulighederne at kende og komme komfortabelt frem til din bolig i Amalfi. Nu er der kun tilbage for dig at gøre... God fornøjelse!