13 Ting At Lave I Amalfi I September

Amalfi er kendt for sin fantastiske natur, rige historie og lækre køkken. Oplev de bedste ting at lave og se i september.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

10 minutters læst

13 Ting At Lave I Amalfi I September

Atardecer en Amalfi |©David Curry

Planlægger du at besøge Amalfikysten i september og spekulerer på, hvilke specifikke aktiviteter du kan nyde? I sensommeren og det tidlige efterår vil denne region, som ligger på Italiens sydvestkyst, give dig mulighed for at opdage kulturelle skatte, nyde de smukkeste strande og smage de typiske retter fra den lokale gastronomi på traditionelle festivaler.

Hvis du planlægger din rejse i september og gerne vil opdage det bedste, Amalfi har at byde på, må du ikke gå glip af denne guide.

1. Nyd de rolige strande og en bådtur langs kysten

Amalfi strand|©JP Boustany
Amalfi strand|©JP Boustany

Hvis du kan lide fred og ro, er dette et sted, der vil interessere dig meget. I Italien genåbner skolerne i den anden uge af september, hvilket betyder, at strandene og byerne langs kysten er mere stille end i de centrale sommermåneder, især i den anden halvdel af måneden, så du kan nyde mere fred og ro.

Den store fordel er, at på Amalfikysten vender alle strandene mod syd, hvilket sikrer, at de varme temperaturer opretholdes langt ind i efteråret. Strandene ligger dog i skygge om eftermiddagen, så det bedste tidspunkt at solbade på er om morgenen og nyde de bedste strande i Amalfi, hvis du besøger byen i september.

September er også det perfekte tidspunkt at booke en bådtur langs Amalfikysten eller en kajaktur i Amalfi. Du har masser af valgmuligheder blandt de bedste bådture i Amalfi. Efter højsæsonen i juli og august er antallet af både og yachter meget lavere, hvilket betyder, at du har grotterne og bugterne for dig selv. I september kan du også drage fordel af de meget lavere priser.

Book en bådtur rundt om Amalfikysten

2. Oplev det betagende landskab i Valle delle Ferriere fra Amalfi

Ferriere-dalen|©Marta Parras Gordillo
Ferriere-dalen|©Marta Parras Gordillo

Atbooke en trekking-udflugt til Valle delle Ferriere er en plan, der vil tryllebinde dig, især i september måned, hvor temperaturerne er meget behagelige.

På denne fire timers oplevelse vil du blive ledsaget af en professionel guide, som vil vise dig nogle af de smukkeste landskaber i Amalfi og fortælle dig alle detaljerne om flora og fauna på dette drømmested med vandfald, vandløb, historiske ruiner og mange overraskelser, som du vil opdage undervejs.

Denne rute, som vil få dig til at fordybe dig i hjertet af naturen, er cirka seks en halv kilometer lang og anses for at være af medium-lav sværhedsgrad. Er du klar til det?

Book en trekkingudflugt til Ferriere-dalen

3. Slap af i en spa

Kvinde med sten på ryggen|©engin akyurt
Kvinde med sten på ryggen|©engin akyurt

Jeg er uden tvivl en sucker for spa, hammam, arabiske bade og lignende aktiviteter. Jeg ved ikke, om det er tilfældet for dig, men uanset hvad er september det bedste tidspunkt på året at booke en spa-oplevelse i Amalfi, da turismen er aftaget betydeligt, men det er stadig en måned med en meget behagelig temperatur.

I denne spa har du mulighed for at nyde to timer med forskellige faciliteter som boblebad, fodbad med regenererende salte, følelsesmæssige brusebade med vandlege, middelhavsbad og en argillarium-oplevelse. Det inkluderer også en to timers parmassage. Tøv ikke med at booke en eftermiddag af din ferie til at slappe af efter en udmattende dag med sightseeing.

Book en spa-oplevelse i Amalfi

4. Tag en tur til Capri

Udsigt over det blå hav|©Chrisg
Udsigt over det blå hav|©Chrisg

En af de mest populære planer i Amalfi er at booke en udflugt til Capri, og september er ideel til dette på grund af det fremragende vejr og den lavere turisttilstrømning på denne tid af året.

På denne aktivitet, som varer ca. 7-8 timer, går du ombord på en båd med kurs mod Capri med en ekspertbesætning. På turen får du mulighed for at svømme og snorkle, og du kan beundre nogle af de mest karakteristiske steder som Faraglioni eller Punta Campanella. Et plus: undervejs kan du nyde snacks og drikkevarer til din rådighed.

Og når du ankommer til Capri, kan du slentre gennem gaderne i det historiske centrum, bestige Monte Solario eller udforske Den Blå Grotte. Er du klar til det?

Book en udflugt til Capri

5. Besøg lokale producenter

Vin på bordet|©Donald Thoreby
Vin på bordet|©Donald Thoreby

Den italienske region Amalfi er kendt for sin produktion af mad og drikke af høj kvalitet. Citrusfrugter, især citroner, er en af regionens specialiteter. Frisk fisk og skaldyr er en anden af regionens styrker, ligesom olivenolie og håndlavede oste. Drikkevareproduktionen er ikke langt bagefter, og Amalfi er også berømt for sin vinproduktion og selvfølgelig den ikoniske limoncello, en sød og forfriskende citronlikør.

Hvis du er interesseret i at se bag kulisserne til alle disse gastronomiske lækkerier, er september den ideelle måned. På denne årstid, hvor der er mindre turisme, har producenterne mere tid til at fortælle historien om deres produkter og dele detaljer om deres erhverv under besøg på deres virksomheder. Du kan lære om alt fra høsten af ingredienser til produktionen af det endelige produkt.

Der er mange muligheder for at besøge værkstederne hos lokale producenter af limoncello, ost og vin, og i mange tilfælde kan du endda tage nogle af Amalfis bedste madlavningskurser. Desuden ligger disse steder uden for alfarvej, hvilket gør dem til en autentisk og uforglemmelig oplevelse, hvor man lærer hjertet af regionen at kende.

Book et madlavningskursus i Amalfi

6. Nyd de bedste ture i små grupper

Turisterne i Amalfi|©I.J. Kasim
Turisterne i Amalfi|©I.J. Kasim

At udforske kysten gennem guidede ture til landsbyer, historiske steder, kunst og kultur er en berigende oplevelse, der giver dig mulighed for at fordybe dig i denne regions rige og fascinerende historie. Og her er en anden stor fordel ved september i Amalfi, at der ikke er så mange turister på disse guidede ture og vandreture.

De mindre grupper på de bedste Amalfi ture giver mulighed for en mere personlig oplevelse. Guiderne kan bruge mere tid og opmærksomhed på hver enkelt deltager. Du vil kunne dykke ned i detaljerne i historierne bag hvert sted og få en bedre forståelse af kulturen og traditionerne i området. Du kan også nyde aktiviteter som en kajaktur på en mere behagelig måde.

En anden fordel ved at tage på disse ture uden for sæsonen er, at du kan nyde seværdighederne og detaljerne helt tæt på. Monumenter, landskaber og arkitektur kan lettere beundres, så du kan sætte pris på hver eneste detalje i oplevelsen. Og som på alle andre tidspunkter af året er disse guidede ture perfekte for dem, der gerne vil udforske kysten uden at bekymre sig om planlægning eller logistik, da alt er organiseret på forhånd.

Book en kajaktur

7. Tag del i Festa del Pesce

Festa del pesce|©Associazione Gruppi
Festa del pesce|©Associazione Gruppi "Insieme si può...

At besøge en by er en ideel mulighed for at finde ud af, hvilke traditionelle festivaler der finder sted på den dato, hvor du rejser. Hvis du er i Amalfi i september, kan du opleve La Festa del Pesce, en årlig fiskefestival, der afholdes i den nærliggende kystby Positano. Nærmere bestemt finder festivalen sted på Fornillos kyst, en lille og malerisk strand. Den afholdes hvert år i september, selvom den præcise dato kan variere fra år til år.

Under festivalen tilbereder og serverer lokale fiskere og producenter forskellige friske fiskeretter som fiskesuppe, skaldyrspasta og grillet fisk. Derudover tilbydes der også lokale vine af fremragende kvalitet til at ledsage disse maritime delikatesser.

La Festa del Pesce er en populær begivenhed blandt turister og lokalsamfundet og har været afholdt i mange år som en måde at promovere og fejre den lokale kultur og gastronomi i Positano. Festivalen er et must for at smage det bedste af den lækre lokale mad og nyde musikken og den festlige atmosfære på stranden.

8. Tilmeld dig det nye byzantinske år eller Capodanno Byzantino

Udklædte mennesker i Amalfi|©epanto
Udklædte mennesker i Amalfi|©epanto

Endnu en interessant festival at deltage i i september i Amalfi-regionen. Det byzantinske nytår er en unik fest, som finder sted i kystbyen Sorrento hvert år. Denne traditionelle begivenhed markerer begyndelsen på det nye år i henhold til den byzantinske kalender, som er styret af månens cyklus, og fejres mellem den sidste dag i august og den første dag i september.

Under det byzantinske nytår er Sorrentos gader fyldt med musik, dans og typisk mad. Deltagerne kan nyde en række liveoptrædener, herunder folkemusik og danse, der er typiske for regionen. Der er også mange gastronomiske muligheder med typiske byzantinske og lokale retter.

En af de mest karakteristiske aktiviteter er optoget med ** Tarantella**, en typisk syditaliensk dans. Til denne forestilling bærer deltagerne traditionelle kostumer og danser gennem byens gader til lyden af musik. Det er en livlig og spændende fest. Hvis du er i Amalfi i september, anbefaler jeg, at du ikke går glip af denne fascinerende fest.

9. Gå ikke glip af Festa di Piedigrotta i Pompeji.

Piedigrotta-festivalen|©Giorgio Tramontano
Piedigrotta-festivalen|©Giorgio Tramontano

Festa di Piedigrotta er en berømt festival, der fejres i byen Pompeji hvert år. Festivalen er til ære for Madonna af Piedigrotta, skytshelgen for Napoli og omegn. Den finder sted i september og varer normalt i flere dage.

Under Festa di Piedigrotta er Pompejis gader fyldt med musik, dans og festligheder. Deltagerne bærer traditionelle kostumer og danser til napolitansk musik. Derudover er der parader, fyrværkeri og en procession til ære for Madonna di Piedigrotta.

Denne begivenhed handler ikke kun om religiøse festligheder, Festa di Piedigrotta inkluderer også mad- og drikkemesser, forlystelser og spil. Du kan nyde en bred vifte af typiske retter, herunder pizzaer, fisk og skaldyr og alle slags desserter. Det er en af de mest populære og livlige festivaler i regionen og tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år.

10. Deltag i San Gennaro-festen i Napoli

San Geraro spadseretur|©dalioPhoto
San Geraro spadseretur|©dalioPhoto

San Gennaro-festen i Napoli den 19. september er en religiøs fest, der finder sted hvert år i september måned. Denne fest er en af de vigtigste og mest symbolske for byen, og den besøges af turister fra hele verden. San Gennaro er skytshelgen for Napoli. Festlighederne til ære for ham begynder flere dage før og varer i omkring en uge. I denne periode er Napolis gader fyldt med farver, musik, mad og aktiviteter for alle aldre.

Et af de mest ventede øjeblikke under San Gennaro-festen er ceremonien, hvor blodet bliver gjort flydende. Her fremvises en flaske med San Gennaros blod, som forventes at blive flydende som et tegn på beskyttelse og velsignelse for byen.

Så hvis du er i Amalfi i september, er det en god idé at planlægge et besøg i Napoli for at opleve San Gennaro-festen. Der er flere transportmuligheder, herunder tog og busser, som kan få dig fra Amalfi til Napoli på ingen tid. Dette er helt sikkert en af de bedste dagsture, du kan tage fra Amalfi.

11. Bestigning af Vesuv

Vejen op ad Vesuv|©--MARCO POLO--
Vejen op ad Vesuv|©--MARCO POLO--

Hvis du er på udkig efter et eventyr i naturen og vil nyde en betagende panoramaudsigt, så er bestigningen af Vesuv den perfekte oplevelse for dig. Det er dog vigtigt at vælge det rigtige tidspunkt for at sikre en optimal oplevelse.

Et af de bedste tidspunkter på året at bestige Vesuv på er i september, hvor vejrforholdene er mere gunstige. Med køligere temperaturer og mindre tåge gør denne årstid bestigningen mindre anstrengende og mere fornøjelig.

Når du klatrer op ad en af de ni stier, der fører til toppen, får du mulighed for at udforske dette smukke UNESCO biosfærereservat, som er hjemsted for en bred vifte af flora og fauna. Som kronen på værket vil man, når man når toppen, blive belønnet med en betagende udsigt over Napoli og dens omgivelser. Fra Amalfi kan du nå dette sted på meget kort tid, og du vil se, at det er det hele værd.

12. Oplev den amalfiske nat

Mennesker på stranden|©my_cottage
Mennesker på stranden|©my_cottage

Nattelivet er meget interessant i denne italienske kystregion, og der er mange muligheder for de bedste ting at lave om natten i Amalfi.

I september er temperaturerne varme nok til at spise udendørs, og restauranternes terrasser er stadig åbne for din fornøjelse. Det er værd at bemærke, at klubber og barer kun er åbne i weekenden i området omkring Spiaggia Grande-stranden i Positano.

Der er også en række fine spisesteder og restauranter med ** Michelin-stjerner** på Amalfikysten. I højsæsonen kan det være nødvendigt at bestille bord flere måneder i forvejen, så i september kan du nyde større fleksibilitet og spontanitet og undgå at vente på de bedste pladser på ikoniske steder som den berømte La Sponda-balkon eller den private strandplatform i Al Mare.

13. Kør langs vejen med de tusind kurver

Gudernes sti|©Hernan X
Gudernes sti|©Hernan X

Som du kan se, har Amalfi en masse ting at se og gøre. Til sidst vil jeg anbefale Amalfis Tusind Kurvers Vej, en vej, der snor sig mellem stejle klipper og giver en majestætisk udsigt over landsbyerne, der ligger spredt ud nedenfor. Denne snoede vej er oversået med et utal af farver og tilbyder et privilegeret perspektiv på kystlinjen.

I højsæsonen kan vejen være overfyldt, så trafikken bliver langsommere, især på de smallere strækninger, hvor der kun er plads til ét køretøj ad gangen. I september er vejen mere ryddelig og giver den perfekte mulighed for at nyde denne rute i dit eget tempo. Du kan vælge at køre i bil eller måske en klassisk Vespa, som giver dig mulighed for at stoppe når som helst for at tage billeder eller bare beundre den betagende udsigt.

Undervejs finder du flere udsigtspunkter, hvor du kan nyde de mest betagende panoramaer over det omkringliggende landskab. Byer og landsbyer breder sig ud under dig, mens det fredfyldte vand glitrer i solens stråler. Det er vigtigt, at vejen er spækket med restauranter og butikker, så du har mulighed for at nyde det lokale køkken og købe kunsthåndværk og souvenirs, som du kan tage med hjem.

Vejret i september

Udsigt over Amalfi by|©Nick Ricciardi
Udsigt over Amalfi by|©Nick Ricciardi

I dette afsnit vil jeg fortælle dig, hvordan Amalfi-vejret er i september. I årets niende måned har Amalfikysten et behageligt klima med gradvist faldende temperaturer, men stadig varmt nok til at nyde en dukkert i havet.

Den gennemsnitlige højtemperatur i september er omkring 27 °C, og den gennemsnitlige lavtemperatur er omkring 20 °C. I september er der 25% chance for regn og 30% chance for overskyede dage. Den gennemsnitlige havtemperatur i september er omkring 25 °C, og det gennemsnitlige antal timer med dagslys i løbet af dagen er omkring 12 timer i alt.

Book en bådtur på Amalfikysten