Amalfi På 4 Dage: En Guide Til At Få Mest Ud Af Dit Besøg

Hvis du vil tilbringe en fantastisk ferie ved havet, skal du besøge Amalfi og lade dig forblænde af strandene, gaderne og museerne!

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Amalfi På 4 Dage: En Guide Til At Få Mest Ud Af Dit Besøg

Vista de la costa de Amalfi |©Pitica Cristian

Den italienske by Amalfi har en række historiske og arkitektoniske skatte, som er et besøg værd. Den kan også prale af smukke strande og naturreservater, der er populære postkortbilleder.

Og uden for byen kan du udforske kystlinjen ved at besøge de mange forskellige strande med meget forskellige karakteristika. Dette er blot nogle af de bedste ting at lave i Amalfi på fire dage - gør dig klar til en uforglemmelig ferie!

Dag 1: Se de vigtigste attraktioner i byen

Amalfi, Fontana di San Andrea|©Pietro Salvato
Amalfi, Fontana di San Andrea|©Pietro Salvato

Den første dag i Amalfi anbefaler jeg, at du fokuserer på at udforske byen. Denne by har den store fordel, at de fleste af dens attraktioner ligger tæt på hinanden.

Du kan bruge dagen på at gå rundt i ro og mag, nyde gaderne og de nye seværdigheder, du finder i Amalfis historiske centrum.

Vær forberedt på at gå hele dagen, slentre gennem pladser, besøge katedraler og gå på opdagelse i labyrinter af trapper. Amalfi er en charmerende by, og denne første dag vil bevise det.

Start dagen med et besøg ved Sankt Andreas-fontænen

På din første dag i Amalfi anbefaler jeg, at du organiserer det hele godt, så du får mest muligt ud af din tid. Noget af det bedste, du kan gøre, er at bestille transport fra lufthavnen til dit hotel. På den måde kan du begynde at gå rundt i byen så hurtigt som muligt.

Sankt Andreas-fontænen er det første stop. Her kan du se statuen af Sankt Andreas, Amalfis skytshelgen, afbildet ved siden af martyrkorset. Rundt om basen er der fire engle med fisk, som vandet strømmer igennem.

I nærheden af denne fontæne finder du flere restauranter, hvor du kan spise morgenmad. Nogle af de nærmeste muligheder er Il Protontino eller restauranten Sant'Andrea. De fleste af disse restauranter har borde udenfor, så du kan spise, mens du beundrer landskabet.

Besøg katedralen for apostlen Sankt Andreas

Omkring kl. 10.00 har du spist morgenmad og besøgt Sankt Andreas Fontæne. Kun to minutters gang derfra finder du katedralen St. Andrew the Apostle. Du kan komme gratis ind alle ugens dage fra kl. 9 om morgenen til kl. 19 om aftenen.

Når du træder ind, vil du bemærke katedralens barokke stil, der er dækket af marmor og med gamle søjler. I loftet kan du se forskellige kunstværker, der fortæller historien om Sankt Andreas. Derudover er der på alteret et stort lærred, der viser korsfæstelsen af apostlen Andreas.

Besøg Amalfis stiftsmuseum og Paradisets kloster

Lige ved siden af katedralen kan du gå på opdagelse i Amalfis stiftsmuseum. Når du kommer ind, vil du kunne se forskellige kunstværker fordelt på flere områder. Et af dem er Paradisklosteret, som blev bygget mellem 1266 og 1268.

Du vil også kunne se forskellige malerier og vægmalerier fra det 13. og 14. århundrede. En anden udstilling, du bør se, er katedralens skatkammer, som består af liturgiske genstande og ornamenter samt andre malerier og skulpturer.

For at komme ind i dette område skal du købe en entré på omkring 3 euro. Bemærk, at du ikke må tage billeder eller video af nogen del af museet.

Tag til Via Lorenzo D'Amalfi og spis frokost på en restaurant

Via Lorenzo D'Amalfi er byens hovedgade og ligger cirka fem minutter fra det forrige stop. Udnyt tiden og gå lidt langs denne gade. På dette tidspunkt vil det være middag, så du vil sandsynligvis gerne spise frokost. Jeg kan anbefale:

Hvis du vil have en anderledes oplevelse, kan du booke madlavningskurser i Amalfi. På den måde kan du lære at lave nye retter og smage dine egne kreationer. Det er helt sikkert en god måde at lære om kulturen og have det sjovt på.

Book et madlavningskursus i Amalfi

Gå ad de gamle trapper i Amalfi

Efter din frokost kan du fortsætte med at gå langs Via Lorenzo D'Amalfi og opdage alle de ting, den gemmer på. Det historiske centrum af Amalfi byder på mange stier, kurver, tunneller og frem for alt en labyrint af trapper, som man kan udforske.

Alle disse gader har en masse historie bag sig. Nogle tunneler kan endda være en genvej tilbage til Amalfikatedralen. Du kan også tage en afstikker til Via Lorenzo D'Amalfi og gå igennem til Piazza Dogi.

Fontana De Cape E Ciucci og Piazza della Spirito Santo

Hvis du har gået en god tur op ad trapperne, vil klokken sandsynligvis være omkring tre om eftermiddagen på dette tidspunkt. Hvis du tager Via Lorenzo D'Amalfi-stien, kan du fortsætte ligeud, indtil du kommer til Fontana De Cape E Ciucci.

Det er et lille springvand af sten og marmor fra det 18. århundrede. Siden 1970'erne har den haft flere figurer af en krybbescene. Det er uden tvivl et meget kuriøst sted, som du kan se på din gåtur langs denne gade. Fontænen ligger lige ved Piazza della Spirito Santo.

Nyd middagen og nattelivet i det historiske centrum af Amalfi

Du kan hvile dig et stykke tid og fortsætte din tur. Hvis du har lyst, kan du nyde solnedgangen på Piazza della Spirito Santo. Når du har set solnedgangen, kan du vandre rundt på de forskellige restauranter og barer i det omkringliggende område. Jeg kan anbefale:

 • Bar Della Valle, med en varieret menu af italiensk mad og drikkevarer af enhver slags.
 • La Dolce Vita.
 • Pizzeria Il Teatro.

Dag 2: Nyd Amalfis museer og grønne områder

Ferriere-dalen|©fcentur71
Ferriere-dalen|©fcentur71

Til den anden dag foreslår jeg Valle delle Ferriere og papirmuseet. Denne plan er lidt mere afslappet, da man skal gå en del den første dag.

Bemærk, at fra Amalfis historiske centrum er der ca. 30 minutters gang til begyndelsen af Valle delle Ferriere.

Tilbring morgenen i Ferriere-dalen

Atbooke en tidligmorgenudflugt til Valle delle Ferriere er den bedste måde at starte din anden dag på. Det er et naturreservat, hvor du finder smukke vandløb, planter, vandfald og historiske ruiner.

En anden mulighed er at tage bus 5110 fra stoppestedet Amalfi-Scala nær Piazza Flavio Gioia og gøre det på egen hånd. Turen tager dog omkring 40 minutter, og så skal du gå yderligere 20 minutter for at nå indgangen til dalen.

Vandring i dette område er ikke særlig anstrengende, så bare rolig. I gennemsnit kan du bruge omkring fire timer her, og du vil være klar til at fortsætte med at udforske Amalfi resten af dagen.

 • Sted: Valle delle Ferriere, Via Valle delle Ferriere, 84010, Scala, Italien.
 • Pris: Turen koster 41 euro.
 • Tid: Du kan tage af sted når som helst på dagen, men jeg anbefaler at tage af sted om morgenen.

Book en trekkingtur til Valle delle Ferriere

Besøg papirmuseet

Når klokken er 12, anbefaler jeg, at du begynder at gå tilbage. Du kan tage nogle snacks med til at spise på vejen tilbage eller gå på Ristorante Amalfi Cantina Miseria E Nobilta. Det ligger meget tæt på papirmuseet, så det vil være en god mulighed.

Her kan du lære alle hemmelighederne bag papirfremstilling med detaljerede illustrationer. Du vil også lære om papirets historie i Italien og de mange forskellige materialer, der blev brugt i Italien til at skabe det.

 • Sted: Museo della Carta, Via delle Cartiere, 23, 84011 Amalfi SA, Italien.
 • Pris: omkring 15 euro.
 • Åbningstider: fra kl. 10.00 til 17.00.

Besøg museet for byens maritime historie

Når du forlader Papirmuseet, vil klokken være omkring 17. Du kan tage til byens søfartshistoriske museum.

Museet er dedikeret til guldalderen i den tidligere søfartsrepublik. Blandt de udstillede samlinger finder du bl.a. en række genstande fra romertiden og middelalderen, gamle mønter og nautiske instrumenter.

 • Beliggenhed: Largo Cesareo Console, 4, 84011 Amalfi SA, Italien.
 • Pris: gratis adgang.
 • Åbningstider: fra kl. 10.00 til kl. 17.00.
 • Varighed: ca. en time er nok.

Spis middag og nyd dine yndlingsdrinks på en restaurant eller bar

Som afslutning på dagen anbefaler jeg, at du tager ud til kysten og nyder udsigten ved solnedgang. På dette tidspunkt af turen vil klokken være omkring syv om aftenen, og du vil være i et område, hvor der er en række restauranter, du kan besøge.

Jeg anbefaler dig at tage til Marina Grande. Der kan du smage lækker fisk og skaldyr og nyde udsigten over havet. Nyd din yndlingsdrink, og gør dig klar til næste dag på din ferie.

Dag 3: Besøg Amalfis strande

Lido Delle Sirene|©AboutMich
Lido Delle Sirene|©AboutMich

På tredjedagen er det en god idé at forlade byen og koncentrere sig om havet. Amalfikysten har meget at byde på, og det første, du bør gøre, er at tilbringe noget kvalitetstid på stranden. Gør dig klar til en dag fuld af hav, sand og sol.

Ud over at svømme i havet kan du tage på ture til andre steder i nærheden af Amalfi. Vælg den destination, der passer dig bedst, og gør hvert minut af din ferie umagen værd.

Nyd en dag på stranden i Lido delle Sirene

Amalfi har smukke strande langs sin kystlinje, som du kan besøge. Du kan tage en tur rundt til dem alle eller bare vælge en og tilbringe eftermiddagen der. Blandt de strande, du kan besøge, er:

 • Lido delle Sirene Beach, som er ideel, fordi den ligger tæt på byen, og fordi der er badefaciliteter, omklædningsrum og restauranter som La Preferita i nærheden.
 • Il Duoglio Spiaggia.
 • Marina di Vietri.

Bådtur langs Amalfikysten

Efter frokost kan du booke en bådtur i Amalfi. Det er en ideel oplevelse, der i gennemsnit varer omkring 4 timer.

Min anbefaling er, at du starter denne sejltur omkring klokken et om eftermiddagen. Ideen er at tilbringe hele tiden på havet med at nyde landskabet og drikke vin eller andre drikkevarer efter eget valg og spise.

Nogle af disse oplevelser omfatter sjove aktiviteter som snorkling og dykning. På den måde kan du nyde havet meget mere. Sidst på dagen kan du spise middag i skibets restaurant for at afslutte den tredje dag af dit ophold i Amalfi.

Book en bådtur langs Amalfikysten

Dag 4: Sæt den sidste dag af til en udflugt fra Amalfi

Vand på øen Capri|©pili_stage
Vand på øen Capri|©pili_stage

Fra Amalfi kan du lave de bedste ud flugter på din ferie. I nærheden af Amalfi ligger flere byer, som du kan besøge på din sidste dag på Amalfikysten. Blandt dem er Salerno, Sorrento og øen Capri.

Min anbefaling er at vælge en privat udflugt, der inkluderer en bådtransfer. På den måde kan du slentre på havet igen i et par timer og nyde den aperitif eller frokost, der normalt er inkluderet i disse ture.

Start dagen med en bådtur til øen Capri

Som udflugt den sidste dag anbefaler jeg et besøg på øen Capri. Ifølge legenden er dette øen, hvor havfruerne gemmer sig. Det er et sted fuld af interessante myter og en kultur, der er værd at udforske.

For at komme til øen skal man tage en færge. Min anbefaling er at tage på en privat udflugt med alt inklusive. De koster normalt omkring 100 euro eller mere. Spørg din guide, om morgenmaden er inkluderet i turen, så du kan tage dine forholdsregler.

Udforsk øen Capri

Når du ankommer til øen med båd efter at have bestilt en udflugt til Capri, vil din guide tage dig med ud for at udforske de berømte steder, du skal besøge på Capri, f.eks:

 • Arco Naturale.
 • Grotta di Matermania, Pizzolungo og Tragara.

Men du vil også have fritid til at udforske øen i dit eget tempo. Jeg vil blandt andet anbefale dig at tage på en af de restauranter, der har den bedste udsigt over havet. En af dem er Le Grottelle, hvor du kan spise skaldyrsspecialiteter og nyde havbrisen.

Book en udflugt til Capri

Se Villa Jovis og Mount Tiberio

Efter frokost har du stadig tid til at udforske øen i dit eget tempo. Et af de mest interessante steder er Villa Jovis og Tiberius-bjerget. Du får mulighed for at udforske dette gamle romerske palads og opdage dets historie.

Ved slutningen af turen er det tid til at vende tilbage til Amalfi, mens du ser en smuk solnedgang fra båden.

Hvad skal man pakke, når man tager til Amalfi?

Håndtaske om sommeren|© Arnel Hasanovic
Håndtaske om sommeren|© Arnel Hasanovic

Amalfi er en by, hvor man er nødt til at gå det meste af tiden. Derfor er det første, du skal pakke i din kuffert, behageligt tøj og et par ergonomiske sko. Så kan du nemt gå gennem gaderne og endda langs kystens strande.

Du bør også medbringe badetøj og solcreme. På den måde kan du nyde havet med mere ro i sindet. Håndklæder og fugtighedscremer er også vigtige for at holde dig komfortabel og din hud sund.

Hvordan kommer man rundt i Amalfi?

Busser fra Sorrento og Amalfi|©Chris Sampson
Busser fra Sorrento og Amalfi|©Chris Sampson

De fleste attraktioner i Amalfi kan nås til fods. Men hvis du gerne vil forkorte rejsen og udforske lidt længere væk, kan du bruge Sita Sud-busserne. I gennemsnit koster en tur 4 €.

Dette transportmiddel kan bruges til at nå fjerntliggende strande. Men hvis du vil besøge andre byer langs kysten, er det bedre at tage båden. Til det anbefaler jeg at hyre private ture som den ovenfor.