8 Ting At Lave I Amalfi I November

I november begynder temperaturen i Amalfi at falde, og antallet af turister, der besøger byen, begynder at falde. Det er derfor en ideel måned til at benytte sig af de interessante tilbud, som Amalfikysten har at byde på.

Lorena Morales

Lorena Morales

8 minutters læst

8 Ting At Lave I Amalfi I November

Vista desde el mar de Amalfi |©paul lomas

November falder sammen med lavsæsonen i Amalfi, når vinteren begynder, og strandene, som om sommeren er fulde af parasoller, liggestole og solbadere, begynder at tømmes for at gøre plads til den fred og afslapning, som vi ofte søger.

Ikke desto mindre tilbyder byen stadig mange interessante ting at lave i Amalfi, indrammet af dens smukke landskaber og rige historie, såsom at besøge museer, deltage i religiøse festivaler, smage dens gastronomi eller bare gå en tur for at besøge steder og tage de bedste billeder, der nyder den arabisk-sicilianske arkitektur og middelhavslandskabet.

1. Udnyt vinteren til at smage på Amalfis gastronomi

Ndunderi ved bordet|©Hotel Pietra di Luna Maiori
Ndunderi ved bordet|©Hotel Pietra di Luna Maiori

I Amalfi kan du smage de bedste typiske retter fra Amalfikysten, så det er ideelt at tage på en gastronomisk rekognosceringstur i byen. Desuden er temperaturerne i november perfekte til at smage typiske varme retter på de bedste restauranter i Amalfi.

Der er mange lækre retter, du kan prøve i denne by, såsom de altid tilstedeværende pastaer og pizzaer, der er et must i denne region. Blandt de typiske retter, der også er værd at nævne:

 • Ndunderi
 • Scialatielli muslinger og muslinger
 • Blæksprutte alla praianese
 • Marineret suppe
 • Pastarelle fra Amalfi og babà

En anden interessant mulighed er at booke et madlavningskursus i Amalfi, som normalt inkluderer en rundtur i byen og på Amalfikysten, hvor du lærer hemmelighederne bag den typiske Amalfi-gastronomi, samt smagsprøver på lækker mad og drikke.

Book et madlavningskursus i Amalfi

2. Nyd vandet i Amalfi på en anderledes måde

amalfikysten|©Wayfarer.World
amalfikysten|©Wayfarer.World

Som sædvanlig har du nok ikke lyst til at svømme ud for Amalfikysten i november. Selvom temperaturerne er moderate, da vi befinder os i Middelhavet, er vandet koldere end resten af sæsonen og opfordrer ikke til svømning.

Men det betyder ikke, at du skal opgive en god svømmetur, selvom det ikke er i havet. Da man er nødt til at forlade stranden, er november den perfekte måned til at nyde Amalfis andre attraktioner, såsom at besøge spaen med romerske bade og opleve et afslappende bad og massage.

Det er en stærkt anbef alet aktivitet for par og perfekt til regnvejrsdage i byen. Amalfis spa er meget komplet og har også et argillarium, middelhavsbad, fodbad, hydromassage og følelsesmæssige brusere. Efter en formiddag, hvor du har besøgt byen fra top til tå, vil denne oplevelse helt sikkert få dig til at slappe helt af.

Book en spa-oplevelse i Amalfi

3. Besøg Cattedrale di Sant'Andrea Apostolo i fred og ro

Cattedrale di Sant'Andrea Apostolo, Amalfi|©poprostuflaga
Cattedrale di Sant'Andrea Apostolo, Amalfi|©poprostuflaga

Apostlen Andreas' katedral, eller mere almindeligt kaldet katedralen i Amalfi, er et stort arkitektonisk kompleks bygget i det 11. århundrede på Piazza del Duomo. Den er viet til apostlen Andreas og er blevet ombygget flere gange, så den er hjemsted for flere arkitektoniske stilarter, hvoraf den mest fremherskende er arabisk-normannisk romansk.

Denne kirke modtager normalt mange besøgende, så du vil altid finde den som en del af de bedste Amalfi ture, så jeg anbefaler, at du besøger dette kompleks i november, da vejret stadig normalt er ret behageligt med mange solrige dage, og turisterne er få.

Det siges, at denne kirke er stedet for miraklet med mannaen, en olieagtig væske, der fosser ud af Sankt Andreas' krypt og opsamles af ærkebiskoppen, så de troende kan tage noget af den med sig i vat eller klud, da man mener, at denne væske ville have frembragt helbredelser eller andre mirakler.

Yderligere information

 • Sted: Piazza Duomo 1, 84001 Amalfi, Salerno, Italien
 • Besøgstid: dagligt fra kl. 10.00 til 13.00 og fra kl. 14.30 til 16.30.
 • Messetider: hverdage, lørdage og vesper kl. 19.00. Søn- og helligdage: kl. 7.30, kl. 10.00; familiemesse kl. 11.15 og kl. 19.00.

Lorenas rejsetip

Der er også en anden tro, som måske vil interessere dig: Hvis du tager af sted med din partner og/eller elsker, så lad være med at gå op ad trapperne med hinanden i hånden, for det bringer uheld, og hvis du gør det, vil båndet være brudt i løbet af kort tid.

4. Føl dig som en lokal på Sant'Andrea-festivalen

Sant' Andrea-festivalen|©nicola ranieri
Sant' Andrea-festivalen|©nicola ranieri

Den 30. november hvert år pynter byen Amalfi op for at fejre byens skytshelgen, apostlen Andreas, med sin mest elskede religiøse fest, Sant' Andrea-festivalen.

Ved denne vinterfest venter alle de tilstedeværende efter messen på, at bronzestatuen af apostlen bliver bragt ud og fulgt i en procession gennem Amalfis gader. Helgenfiguren, der bæres af flere rødklædte mænd, begynder sin rejse ned ad trappen til domkirken akkompagneret af et brassband.

De troende giver al deres hengivenhed til byens beskytter, indtil de når kysten, hvor velsignelsen begynder på et bestemt sted, og oprindelsen går tilbage til en tradition blandt fiskere og sømænd, som er blevet udført i århundreder. Processionen slutter, når statuen af apostlen Andreas vender tilbage til Piazza del Duomo og bæres op ad trapperne.

5. Besøg de kulturelle steder i Amalfi

Bispemuseet i Amalfi|©MikePScott
Bispemuseet i Amalfi|©MikePScott

Når vejret er dårligt (hvilket kan ske i november på grund af regn, blæst og kulde), behøver du ikke at spilde dagen, for Amalfi har nogle fantastiske kulturelle muligheder for at nyde og søge ly for vejret.

Blandt dem har både Biblioteca Comunale Pietro Scopetta og Museo Diocesano di Amalfi komfortable faciliteter, hvor du kan tilbringe en hyggelig stund, mens du lærer om byens kultur og historie.

Biblioteca Comunale Pietro Scopetta

Biblioteca Comunale Pietro Scopetta har mere end 20.000 bind, som du kan konsultere og nyde i læsesalen, samt audiovisuelt materiale og permanente aktiviteter, der fremmer Amalfis historisk-kunstneriske arv.

 • Adgang: gratis.
 • Åbningstider: Mandag, onsdag og fredag fra kl. 8.30 til 13.30 og fra kl. 15.30 til 18.30; tirsdag og torsdag fra kl. 8.30 til 13.30. Lukket i weekenden.
 • Sted: Supportico Sant'Andrea, 3, 84011 Amalfi SA, Italien.

Bispemuseet

Bispemuseet er et kunstmuseum, der ligger i krucifiksbasilikaen, som var den første kerne i det biskoppelige kompleks. Det ligger ved siden af katedralen i Amalfi og huser kunstværker fra basilikaen og katedralen.

Den består af en rute, der er organiseret i fire dele: klosteret, vægmalerierne fra det 13. og 14. århundrede, katedralens skat, der består af dyrebare liturgiske genstande og ornamenter, og malerierne og skulpturerne. Det vil helt sikkert være en givende oplevelse at besøge den, hvis man kan lide gammel religiøs kunst.

 • Sted: Piazza Duomo, 84011 Amalfi SA, Italien.
 • Åbningstider: 10.00-13.00 og 14.30-16.30. Søndage og helligdage fra kl. 11 til 14.
 • Entré: omkring €4 eller €6 for museet og katedralen i Barbastro.

6. Dyk ned i middelalderen

Kort over amalfi arsenale|©kurufin the_crafty
Kort over amalfi arsenale|©kurufin the_crafty

Da vandet allerede er en smule koldt i november, er det det perfekte tidspunkt at besøge mindre kendte og oversete steder som Arsenale di Amalfi, der ligger ved indgangen til den gamle bydel. Dette sted byder på et varieret kulturelt tilbud, som er ideelt til at udnytte de regnfulde dage i november.

Bygningen betragtes som en juvel af middelalderlig maurisk arkitektur. I Arsenalet kan man se midlertidige udstillinger, shows, konferencer, kunstneriske præsentationer, skuespil og endda bryllupper. I dag huser det også en vigtig del af samlingen fra Kompasmuseet og det maritime hertugdømme.

Arsenalet er det eneste middelalderlige værft, der stadig er åbent i Vesten. Det er vigtigt at bemærke, at det meste af strukturen, med de to lange hvælvede haller, er den oprindelige. Her blev der tidligere bygget handels- og krigsskibe til Amalfi, som på det tidspunkt var en af de vigtigste maritime republikker på den italienske halvø.

Yderligere information om Amalfi

 • Beliggenhed: Largo Cesareo Console, Largo Cesareo Console, Amalfi: Largo Cesareo Console, 4, 84011 Amalfi SA, Italien.
 • Åbningstider: Tirsdag til søndag kl. 10.00-13.00/15.00-19.00. Lukket om mandagen.
 • Adgang: gratis

7. Besøg det vigtigste museum uden køer

della carta-museet|©andrea balconi
della carta-museet|©andrea balconi

Museo della Carta er det vigtigste museum på Amalfikysten. I gamle dage var det en papirmølle, og i 1969 blev den omdannet til et museum. Her kan du se de maskiner og det udstyr, der blev brugt i den gamle mølle, og endda lave et ark af Amalfis dyrebare håndlavede papir.

Dette er et perfekt besøg på en overskyet novemberdag for at lære om og forske i et af byens vigtigste erhverv. Amalfi var en af de første til at opdage eksistensen af papir i det 12. og 13. århundrede, og det var en vigtig del af byens storhedstid.

I dette museum kan du også besøge kanalsystemet og krafttårnene, rummet med "magistri in arte cartarum", "Nicola Milano"-biblioteket, billetkontoret og dets butik, hvor du kan benytte lejligheden til at købe et kort eller et pergament og tage en ægte souvenir fra Amalfi med hjem.

For yderligere information

 • Sted: Via delle Cartiere, 23 84011 Amalfi (Sa)
 • Åbningstider: hver dag fra kl. 10 til 17, undtagen mandage, hvor der er lukket.
 • Entré: voksne fra 4,50 EUR, børn fra 3 EUR, børn under 4 år gratis.

8. Tag de bedste vinterbilleder

Mennesker på gaden|©Ed Chronister
Mennesker på gaden|©Ed Chronister

Den gamle bydel med sin labyrint af gamle trapper og tunneller byder på en mystisk og nostalgisk rejse i november. Blandt disse trapper er Via Lorenzo D'Amalfi til Piazza Dogi en af de smukkeste, du kan se.

Du kan gå ind i tunnellerne under trappen til Amalfi-katedralen eller stierne, der fører til den monumentale kirkegård i Amalfi, og få nogle fantastiske, men ensomme billeder på denne tid af året. November er også det ideelle tidspunkt at vandre rundt på pladserne, for det er nu, de viser sig fra deres mest intime og lokale side. Især Piazza Duomo og Piazza Dogi.

Endelig ville denne vinterfototur ikke være komplet uden at tage nogle billeder af Fontana de Cap é Ciuccio, en fontæne, der mindes de æsler, der drak dens vand efter at være gået ned ad stierne i Amalfi. Det er også en tradition her at kaste en mønt for at ønske noget.

Temperaturer i Amalfi i november

Torvet i Amalfi|©Nick Ricciardi
Torvet i Amalfi|©Nick Ricciardi

November er efterår i Amalfi, og vejret er karakteristisk fugtigt, men behageligt, med temperaturer fra 4°C til 14°C minimum og 16°C til 20°C maksimum. Og selvom vejret i Amalfi kan variere lidt fra år til år, har det en gennemsnitstemperatur på 16°C.

Halvdelen af dagene i måneden har Amalfi normalt godt vejr, men himlen forbliver overskyet det meste af tiden, og på flere dage vil du blive overrasket af regn. Husk også, at dagene er kortere i november, hvor den 30. november er månedens korteste dag med kun 9,5 timers dagslys.

I Amalfi er der som regel tåget ved daggry, og havet er oprørt. Det er vigtigt at have tøj på, der passer til de lave temperaturer, og glem ikke at medbringe hue, halstørklæde, handsker og mackintosh, så du kan drage fordel af den fred og ro og ensomhed, som byen tilbyder i lavsæsonen, især hvis du bliver til vinter i Amalfi.

Amalfi priser i november

Folk går rundt på markedet|©Nick Ricciardi
Folk går rundt på markedet|©Nick Ricciardi

På denne tid af året er priserne i Amalfi karakteristisk nok meget lavere end i sommersæsonen. Overnatningspriserne er betydeligt lavere, og det samme gælder priserne på restauranter, billeje, parkering og transfer fra lufthavnen i Amalfi.

Flypriserne til Amalfi er også betydeligt lavere i lavsæsonen, så det er en rigtig god idé at rejse i november, hvis du vil slappe af på et drømmested uden at bruge så mange penge.

Tips til at nyde Amalfi og komme rundt om vinteren

Amalfi havn|©Antonio Cozzolino
Amalfi havn|©Antonio Cozzolino

Atleje en bil er en fremragende mulighed. I november sejler færgerne ikke i Amalfi, der er mindre offentlig transport, og trafikken er meget lettere end på andre tidspunkter af året, så du kan bevæge dig mere frit rundt med din bil og besøge nærliggende byer som Napoli eller Sorrento eller bare tage på rundtur i Amalfis landskaber.

Et særligt bevægende syn at nyde fra din bil er det barske hav, der bryder mod klipperne, drevet af vind og regn. Hvis du kan lide fantastiske landskaber med en smule romantik, må du ikke gå glip af en mulighed for at besøge dem i bil og lære Amalfis bedste strande at kende undervejs.