10 Ting At Lave I Amalfi I Marts

Amalfi begynder at byde foråret velkommen i marts, og de første solskinsdage begynder at dukke op. Tjek de forskellige aktiviteter, du kan lave i byen i løbet af denne måned.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

10 Ting At Lave I Amalfi I Marts

Amalfi Coast |©Andrew Hill

Amalfi er en by, der deler navn med den italienske kystlinje, og som består af flere landsbyer fulde af historie, kunst, kultur, gastronomi og meget mere. Dette vidunderlige sted giver dig mulighed for at komme i kontakt med Middelhavet, få en enestående panoramaudsigt og opdage steder med unik skønhed.

Hvis du beslutter dig for at besøge Amalfi i marts måned, kan du lave forskellige aktiviteter såsom at fejre kvindernes dag, Sankt Josephs dag, fars dag, Sankt Patricks dag, observere ankomsten af forårsjævndøgn og meget mere. Her er en liste over de bedste ting at lave i Amalfi på din rejse i denne måned af året.

1. Fejr Festa della Donna på de lokale restauranter

Sankt Patricks dag|©Javier Doren
Sankt Patricks dag|©Javier Doren

Marts er kendt som kvindens måned, og Amalfi er også en del af denne fejring, hvis centrale dag er den 8. Så invitationen er at fejre Festa della Donna ved at drage fordel af de særlige priser i restauranterne, samt tilmelde sig et privat madlavningskursus for at lære at tilberede lækre opskrifter.

Smag på nogle opskrifter med mimosa

Du kan også gå på lokale barer, restauranter og konditorier og nyde en sød ret, som er blevet en tradition i marts måned for at fejre Festa della Donna. Det er mimosakagen, hvis let gule ydre ligner formen på en mimosablomst.

Man kan også nyde desserter og salte retter på restauranter som f.eks:

Tilmeld dig et privat madlavningskursus

Alternativt kan du tilmelde dig et af de bedste madlavningskurser i Amalfi for at lære at tilberede nogle opskrifter, hvad enten det er desserter, salte retter eller en kombination af begge.

For at gøre dette skal du blot kontakte den kulinariske ekspert, som vil tage dig med til et lokalt privat køkken eller restaurantkøkken for at afholde kurset. Til sidst kan du smage alt, hvad du har tilberedt, og du har en fantastisk rejse- og læringsoplevelse at fortælle om.

Book et madlavningskursus i Amalfi

2. Patrick's Day-festlighederne på en lokal pub eller restaurant

Zeppole di San Giuseppe|©Meridio Photography
Zeppole di San Giuseppe|©Meridio Photography

Patrick's Day, en martyr i den katolske kirke, som er Irlands skytshelgen. Derfor har den også fået konsekvenser i dette hjørne af Italien, hvilket får nogle pubber og restauranter i området til at fejre denne dag.

Hvis du er i Amalfi på denne dato, skal du være opmærksom på tilbuddene fra diskoteker, pubber og restauranter, som normalt tilbyder rabatter og særlige kampagner til ære for denne irske fest.

Du kan fejre dagen ved at smage nogle af de typiske irske retter, som spises på denne dag, såsom kartoffelbrød, stegt kylling og kogt skinke, eller drikke en håndværksøl.

3. Fejr Sankt Josephs fest og fars dag i Amalfi

amalfi strand|©birdlives9
amalfi strand|©birdlives9

På grund af sin historie og geografiske placering er Italien et land med en katolsk tradition, og derfor fejrer man religiøse højtider som Sankt Josephs fest i byer som Amalfi. Denne vigtige begivenhed, som finder sted hver 19. marts, svarer også til fars dag, så der afholdes forskellige aktiviteter for at hylde den.

Du kan deltage i eller se processionen med billedet af helgenen, som går fra hans kapel inde i katedralen om morgenen og passerer gennem piazza Dei Dogi.

Derudover må du ikke gå glip af muligheden for at smage en aperitif, der er karakteristisk for denne dato, kaldet Zeppole di San Giuseppe. Det er en lækker dessert, som består af et stykke wienerbrød fyldt med frugt i sirup og vaniljecreme, som er formet som en ring, stegt og derefter dækket med sukker.

4. Oplev forårsjævndøgnet fra Amalfis strande

Valle dei Mulini - Amalfi|©Reg Marjason
Valle dei Mulini - Amalfi|©Reg Marjason

Forårsjævndøgn er en magisk tid for mange mennesker, som udnytter fænomenet til at genoplade deres energi og styrke deres spirituelle forbindelser. Hvis du er i byen mellem den 20. og 22. marts, kan du opleve dette fra en af de bedste strande i Amalfi og forny din aura.

Tag til en strand efter eget valg, enten havfruernes strand eller Il Duoglio, som du kan nå til fods fra centrum af Amalfi. Der kan du vælge mellem at se solnedgangen og nyde farverne, tage billeder, lave bål eller endda udnytte den ændrede vandtemperatur til at svømme.

Denne aktivitet er en af de ting, man kan lave i Amalfi om aftenen, eller du kan tage af sted tidligt på dagen for at få din hud i kontakt med solens stråler, enten mens du ligger på stranden eller går en tur rundt i omgivelserne.

Book en bådtur langs Amalfikysten

5. Tag på en vandretur i Valle dei Mulini i Amalfi

Amalfi_duomo Sant' Andrea|©Portokyo
Amalfi_duomo Sant' Andrea|©Portokyo

Med forårets ankomst i marts måned ændrer tingene sig, og mulighederne for sjove og unikke oplevelser i byen mangedobles. En god idé er at tage på vandretur i Valle dei Mulini, som du kan nå på en 25 minutters gåtur fra Amalfis centrum.

Denne rute består af en fri gåtur i dit eget tempo. Undervejs vil du se gamle møller og mange andre ruiner. Men oplevelsen er meget afslappende, takket være kontakten med vandfaldene i Canneto-bækken, hvis lyd vil hjælpe dig med at rense dit sind meget mere.

Mens du går, vil du heller ikke have problemer med sommerens høje temperaturer, men også med kulden, snestormene eller vinterens regn. Af alle disse grunde kan du inkludere denne aktivitet blandt de ting, du kan lave i Amalfi på 5 dage eller mere.

Book en trekkingtur til Ferriere-dalen

6. Udforsk katedralen Sant'Andrea i al dens pragt.

Amalfis smaragdgrotte|©Fernando García Redondo
Amalfis smaragdgrotte|©Fernando García Redondo

Dit besøg i Amalfi vil ikke være komplet, hvis du glemmer at besøge Sant'Andrea-katedralen. Det er en af de mest emblematiske bygninger i byen, og den er ideel at udforske i marts måned. I denne periode er der gratis adgang til alle områder af bygningen.

Amalfis k atedral samler forskellige arkitektoniske elementer i sin struktur og blander stilarter som arabisk, barok, romansk, gotisk og renæssance. Det er tydeligt i alle rummene.

Under turen vil du se forskellige attraktioner, som f.eks:

 • Den imponerende facade med en trappe på mere end 60 trin og buer, der er repræsentative for den orientalske stil.
 • Krypten, der indeholder resterne af Sankt Andreas, som er den apostel, der har givet navn til dette religiøse område, og som er byens skytshelgen.
 • Klosteret, et rum, der rummer forskellige relikvier fra tidligere ledere af kirken, samt forskellige kunstneriske værker, fresker, sarkofager fra nogle adelsmænd og meget mere.
 • Haven, der er fuld af skulpturer, palmer og omgivet af søjler i arabisk stil.

7. Udnyt sollyset til at se ufattelige nuancer af blåt i Smaragdgrotten

Udsigt over Amalfi fra molen|©Anna Azarova
Udsigt over Amalfi fra molen|©Anna Azarova

Marts betyder også begyndelsen på foråret. Det er derfor en perfekt lejlighed til at besøge visse naturområder. Det er tilfældet med Smaragdgrotten .

For at komme til denne grotte skal man blot køre 10 minutter fra Amalfi centrum. Alternativt, hvis du foretrækker det, kan du tage til dette sted ad søvejen, da det også er inkluderet i nogle bådture.

Du vil kunne observere de geologiske formationer inde i grotten (stalagmitter, stalaktitter) og det store fænomen, der tiltrækker hundredvis af mennesker: de levende farver i vandet. Det skyldes, at solens stråler trænger ind og skaber blå og smaragdgrønne nuancer.

Du kan også tage billeder af denne vidunderlige natur under dit besøg. Det er helt sikkert en af de vigtige aktiviteter, du skal indarbejde i dit udvalg af de bedste Amalfi ture i marts.

Book en udflugt til Capri

8. Tag med på en forårsbådtur langs Amalfikysten

Sankt Andreas|©Steve Matthews
Sankt Andreas|©Steve Matthews

Da marts falder sammen med foråret, stiger antallet af aktiviteter i byen. Du kan nyde årstidens varme lys og få forskellige perspektiver på havet og landskabet generelt. Derfor er en bådtur langs kysten en ideel måde at tilbringe 2 dage i Amalfi eller mere på.

Det er en aktivitet, du kan lave enten om morgenen eller sidst på dagen for at nyde solnedgangen, mens du sejler. Når du har fået kontakt med turlederne i havnen i Marina Coppola, begynder du at sejle langs kysten.

Du vil også lære nogle af de mest berømte grotter i regionen at kende:

 • Marmorata, som tiltrækker besøgende for at beundre sit vandfald ud over havet.
 • Grottadi Sant'Andrea, en stor grotte til ære for Sankt Andreas, som kan udforskes til fods eller ved at svømme.
 • GrottaAfricana, en anden grotte, hvor man kan se, hvordan vandets farver ændrer sig, når det kommer i kontakt med sollyset.

Mens du deltager i denne bådtur fra Amalfi, vil du i det fjerne kunne se små fiskerlandsbyer, klipper, middelhavsvegetation og meget mere.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Prisen starter normalt ved €80 pr. person.
 • Varighed: aktiviteten varer mindst 4 timer.

Book en bådtur langs Amalfikysten

9. Få mest muligt ud af de længere dage, og oplev hjørnerne af Amalfis centrum

venedig - arsenalet|©Jimmy Pierce
venedig - arsenalet|©Jimmy Pierce

I marts måned er dagene normalt længere end om vinteren i Amalfi, så du har flere solskinstimer, som du bør udnytte til at gå ud og opdage hvert et hjørne af byens centrum til fods .

For at gøre det kan du enten tage en gratis tur eller tilmelde dig en guidet tur, hvor en lokal person vil fortælle dig historien om hvert sted og nogle anekdoter. Uanset hvilken løsning du vælger, vil du få mulighed for at udforske de forskellige smalle gader og besøge de vigtigste historiske destinationer.

Nogle af de destinationer, du vil se, omfatter følgende:

 • Andreas-fontænen i marmor, en emblematisk struktur, der ligger på domkirkepladsen.
 • Kirken Santa Maria Maddalena, som tiltrækker turister med sin barokke facade.
 • Husene med de hvide facader, som er karakteristiske for byen, og som reflekterer sollyset, når det er stærkest.

På denne tur kan du også benytte lejligheden til at besøge de lokale butikker og købe souvenirs, eller få en snack på en af barerne eller restauranterne i det omkringliggende område.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Prisen for den guidede tur starter normalt ved €40 per person.
 • Varighed: Aktiviteten har en gennemsnitlig varighed på 2 timer. Men hvis du laver aktiviteten på egen hånd, kan du bruge mere tid på at udforske stedet.

10. Tilmeld dig en fototur til Amalfis mest maleriske steder

Amalfikysten i marts|©sylvcummins
Amalfikysten i marts|©sylvcummins

For at gøre din rejseoplevelse helt uforglemmelig er der ikke noget bedre end at forevige den i billeder taget af en professionel fotograf. Så tilmeld dig en fotografering, hvor du kan udnytte stedets skønhed, som er fyldt med sollys i marts, for at få et fantastisk minde.

Når du får kontakt med fotografen et sted i byen, som sandsynligvis vil være i Arsenale, vil han give dig instruktioner om aktiviteten, nogle tips til at få bedre billeder og nævne de planlagte steder, hvor du vil komme forbi for at tage billeder.

Da Amalfi er en by, der er fyldt med flere farver i marts, vil der ikke være mangel på muligheder for at tage dine billeder. For eksempel katedralpladsen, kirkens facade med den imponerende trappe, havfruernes strand, hvor himlen smelter sammen med havet osv.

Du vil tage et fotografi med de bedste perspektiver, der beskriver overgangen fra vinter til sommer, hvilket skaber en harmonisk scene foran linsen. På den måde opnår du kompositioner med en høj visuel kvalitet.

Temperaturer i Amalfi i marts

Kuffert på togskinnerne|© Anastasia Nelen
Kuffert på togskinnerne|© Anastasia Nelen

I marts måned regner man med, at temperaturerne kan variere fra maksimalt 22°C til minimum 10°C, med et gennemsnit på 13°C. Du vil begynde at se de første solstråler og mærke kulden og nedbøren aftage. Alt dette takket være forårets komme.

Hvad angår dagenes længde, skal du vide, at de når op på næsten 12 timer med sollys, da solopgangen finder sted ca. kl. 6.13 om morgenen. På den anden side er solnedgang estimeret til kl. 18:08. Du vil således have gode betingelser for at udføre de forskellige aktiviteter i byen.

Hvad skal man pakke til et besøg i Amalfi i marts?

Amalfikysten|©Andrew Hill
Amalfikysten|©Andrew Hill

I betragtning af de ovennævnte temperaturforhold er det bedst at pakke et par stykker tøj, der kan beskytte dig mod kulde og eventuel regn. Det er f.eks. gummistøvler , trøjer af robust stof og en paraply.

På samme måde bør du have nogle lettere stoffer med, f.eks. ærmeløse T-shirts og shorts. Hvad angår fodtøj, bør du foretrække kondisko , da du kommer til at gå på de fleste ture, så dine sko skal være så behagelige som muligt.

Glem heller ikke at pakke nogetsolbeskyttende tilbehør som solbriller og hatte. Du vil måske opleve nogle solrige dage under dit besøg visse steder.

Book en bådtur langs Amalfikysten