Bedste Strande I Amalfi

Vil du nyde sol, hav og spektakulær natur? Amalfi er den ideelle destination, da du får alt det og meget mere, mens du er på den bedste ferie nogensinde.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Bedste Strande I Amalfi

Amalfi vista desde las alturas |©Pitica Cristian

Blandt de bedste ting, man kan lave i Amalfi, er et besøg på stranden helt sikkert det vigtigste. Heldigvis har du masser af strande at vælge imellem, hvis du tager af sted. Nogle ligger tættere på byen end andre. Men jeg kan forsikre dig om, at du nok skal finde den, der passer bedst til det, du leder efter, og det, du kan lide.

Hvis du rejser med børn, finder du rolige og afslappede strande, men hvis du er sammen med venner, kan du vælge livligere og sjovere strande. På den anden side, hvis du ønsker en mere romantisk plan, vil du også finde strande med restauranter og luksusbarer i nærheden. Der er alt på Amalfikysten! Tøv ikke længere, og besøg dette naturparadis.

1. Marina Grande

Sorrento. Marina Grande|©Ieuan Evans
Sorrento. Marina Grande|©Ieuan Evans

Marina Grande eller Spiaggia Grande er hovedstranden i Amalfi, en af de længste og mest travle på hele kysten. Faktisk ligger den lige ved siden af byens havn og tæt på Piazza Flavio Gioia, hvor bus- og taxaterminalen også ligger. Da den er let tilgængelig, er det en god idé at tage den med på en tur rundt i Amalfi.

Adgangen til denne strand er gratis, så det er ikke noget problem at tage en dejlig svømmetur efter en tur rundt i byen. Du kan finde forskellige services, der gør det så behageligt som muligt, og du kan endda besøge den ved at booke en bådtur langs Amalfikysten. Blandt disse er strandstole eller parasoller til leje, restauranter, toiletter, brusere og meget mere. Nogle mennesker foretrækker dog bare at ligge på et håndklæde og nyde udsigten.

Vær opmærksom på, at hvis du besøger denne strand med børn, skal du være forsigtig. Der er et punkt på stranden, hvor man begynder at kunne mærke vanddybden. Min anbefaling er, at du altid ledsager de små og ikke lader dem svømme alene.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: 84011 Salerno, Italien.
 • Anbefales, hvis... du ikke har for meget tid til at udforske fjernere strande og ikke har et problem med menneskemængder.

Book en bådtur på Amalfikysten

2. Il Duoglio

Duoglio-stranden (Amalfikysten)|©Enzo
Duoglio-stranden (Amalfikysten)|©Enzo

Il Duoglio Spiaggia er en af de bedste strande i Amalfi. Den ligger mindre end ti minutters bustur fra centrum af Amalfi. Det er et smukt sted med en beundringsværdig naturudsigt, hvor bjergene er i centrum. Hvis du vil lave en af de bedste udflugter fra Amalfi, kan du inkludere denne strand i din rejseplan.

Dette er en bred strand med krystalklart vand. Selvom den ikke har sand, men grå småsten, behøver man ikke særlige sko for at gå på den. Det er normalt et ideelt sted for folk, der ønsker at slappe af, da det er meget stille. Hvis du rejser til Amalfi i juni, som er højsæson, kan du besøge denne strand for at komme væk fra menneskemængden.

Strandens ro gør den ideel for familier, der rejser med børn. Da den ikke er overfyldt, kan det være lettere for dig at holde øje med dine børn, mens de leger på stranden, og du solbader.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: Via Mauro Comite, 25, 84011 Amalfi SA, Italien.
 • Anbefales hvis... hvis du vil have et roligt sted ikke så langt fra Amalfi by.

Book en kajaktur

3. Santa Croce

Santa Croce Restaurant|©pingvin2007
Santa Croce Restaurant|©pingvin2007

Denne strand er kendetegnet ved sit smaragdgrønne vand og den smukke udsigt over Amalfi-bjergene. Fra havnen i Amalfi er det muligt at komme til denne strand, så du får en dejlig gåtur, inden du nyder en dag på stranden. Du skal vide, at den er lidt lille, men det gør den mindre overfyldt.

Blandt de ting, du kan lave i Amalfi om aftenen, skiller besøg på denne strand sig ud. Det vil være en god plan, især hvis du leder efter et romantisk sted at tilbringe natten med din partner. Jeg anbefaler, at man tager derhen sidst på dagen for at spise en romantisk middag. Det er Ristorante Santa Croce og Ristorante Da Teresa. Sørg for at ringe i forvejen for at reservere et bord til to.

Som sædvanlig på denne type strande kan du få flere tjenester såsom leje af stole, parasoller og meget mere. Husk på, at disse services nemt kan koste op mod 30 euro, så planlæg dit budget, når du rejser, især hvis du rejser med en stor gruppe mennesker.

Detaljer af interesse

 • Beliggenhed: Via Mauro Comite, 25, 84011 Amalfi SA, Italien.
 • Anbefales, hvis... du vil nyde det majestætiske bjerglandskab, mens du slikker sol.

Book en bådtur langs Amalfikysten

4. Marina di Vietri

marinadiVietri|©Antonio Salsano ©Salsano2016 - SIAE
marinadiVietri|©Antonio Salsano ©Salsano2016 - SIAE

På den smukke strand Marina di Vietri kan du nyde en spektakulær udsigt, uanset hvor du kigger hen. Dette tropiske paradis er relativt nyt og blev dannet i 1950'erne, da oversvømmelser satte kysten under vand. Det skabte en havbund af sand og småsten.

For at komme til stranden kan man tage en bådtur langs Amalfikysten. På den måde får man mulighed for at observere hele landskabet. Selvom det er en strand med gratis adgang, skal man betale omkring 50 € for denne slags tur. Du kan også leje en båd.

Hvis du rejser med din familie, anbefaler jeg, at I også går en tur i den nærmeste by. Hele området er præget af smukke pastelfarver. Du vil kunne tage smukke billeder og slappe af i dette naturparadis.

Detaljer af interesse

 • Beliggenhed: 84019 Vietri sul Mare, SA, Italien.
 • Anbefales, hvis... du vil tage på en bådtur og stoppe ved en strand.

Book din bådtur på Amalfikysten

5. Lido delle Sirene

Lido Delle Sirene|©AboutMich
Lido Delle Sirene|©AboutMich

Hvis du kun skal være i Amalfi i to dage, foretrækker du måske at tage til en strand tæt på byens centrum. Hvis det er tilfældet, vil jeg anbefale dig at besøge Lido selle Sirene. Du kan nå denne strand til fods på mindre end 10 minutter.

Navnet på denne strand kan oversættes til engelsk som "havfruernes strand". Ligesom andre strande i Amalfi har denne myter og legender om mytologiske væsener, der forsøgte at fortrylle sømænd. Hvis du rejser med børn, er jeg sikker på, at de vil være begejstrede for at besøge denne strand bare på grund af dens navn. Tror du, at du vil finde havfruer på dit besøg på denne strand? Kom og se selv!

Udover at fantasere om disse skabninger, vil du kunne nyde det rolige hav og det krystalklare vand. Du vil også kunne nyde den smukke udsigt over havet. For at forbedre din oplevelse kan du altid leje markiser, stole, omklædningsrum, blandt andre tjenester. Hvis du har brug for at bo i nærheden eller gå på en god restaurant, kan du besøge Aurora Hotel.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: Piazzale del Protontini, 4, 84011, Amalfi SA, Italien.
 • Anbefales hvis... du kan lide historier om havfruer og gerne vil høre historier om dem, så spørg de lokale og bliv forbløffet over deres fortællinger!

Book en udflugt til Capri

6. Marina del Cantone

Marina del Cantone|©Dave & Margie Hill / Kleerup
Marina del Cantone|©Dave & Margie Hill / Kleerup

Hvis du vil besøge Amalfi i mere end tre dage, så har du mere tid til at besøge strande længere væk fra Amalfi. For at komme dertil kan du tage to Sita Sud-busser fra Nerano Cantone-busstoppestedet i Amalfi. Det er en tur på omkring to timer, men hvis du har tid, er det det værd.

Mere specifikt ligger denne strand på det punkt, hvor Amalfikysten møder Sorrentobugten. Selvom det oprindeligt var et fiskeriområde, er det nu et populært turistmål. Det skyldes, at vandet er meget rent og gennemsigtigt.

Det er vigtigt at huske på, at dette er en klippestrand. Derfor anbefaler jeg, at du har solide og passende sko på, så du kan gå rundt med ro i sindet. Ud over at kunne leje badefaciliteter, brusere og andre tjenester, kan du gå på etablissementer som Bar di Piscedda Salvatore eller restauranten Lo Scoglio.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: 80061, Marina del Cantone NA, Italien.
 • Anbefales hvis... du vil tilbringe mere end to dage i Amalfi, da du kan tage dig tid til at rejse til og fra Amalfi uden problemer.

7. La Marinella

La Marinella,Sorrento|©Ieuan Evans
La Marinella,Sorrento|©Ieuan Evans

La Marinella er en rolig strand, der ligger mellem strandene Marina Grande og Lido delle Sirene. Det er også et sted, du kan gå til på bare fem minutter.

Hvis du rejser med børn, kan dette være en perfekt destination, da vandet er lavt, så hele familien kan svømme i fred og ro. Tæt på stranden finder du også legepladsen "La Pineta". Det er ideelt for alle at besøge denne park sidst på dagen.

På stranden kan du få adgang til forskellige typiske tjenester som parasoller, liggestole, blandt andre. Du kan også tage til Pontile Il Faro og leje en båd til en dejlig tur. På den måde kan du afslutte dagen med en dejlig gåtur og se solnedgangen. Restauranterne ligger lidt langt fra stranden, men en af dem, jeg kan anbefale, er Dei Cappuccini.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: Lungomare dei Cavalieri, Amalfi, Italien.
 • Anbefales, hvis... du rejser med børn og gerne vil tilbringe en dejlig dag i området.

8. Fornillo-bugten

Fornillo Strand|©caffeine_obsessed
Fornillo Strand|©caffeine_obsessed

Cala Fornillo er en strand, der ligger cirka en times bustur fra Amalfi centrum. Den ligger i Positano og er omgivet af mange restauranter, caféer og etablissementer. En af dem er Pupetto Beach Club. Her kan du nyde lækker mad, mens du kigger på det smukke strandlandskab.

Du skal vide, at denne strand i en periode var en nudiststrand, og i dag går nogle mennesker topløse der. Hvis du rejser med venner, der kan lide at nyde musik og gode drinks, bør du besøge denne strand. Atmosfæren er meget ungdommelig, og der er mange barer med levende musik. Nogle tilbyder endda karaokeaftener for at gøre din tid her endnu mere fornøjelig.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: 84017, Positano, Italien.
 • Anbefales, hvis... du rejser med en gruppe unge venner, som vil nyde at synge, drikke og bade på en strand.

9. Castiglione di Ravello

Castiglione|©rey perezoso
Castiglione|©rey perezoso

Castiglione di Ravello er en strand, der ligger i byen Ravello, en af de mest charmerende byer på Amalfikysten. Jeg vil bestemt anbefale dig at besøge denne strand, hvis du er på udkig efter en rolig atmosfære og smukke villaer omkring den. Husk på, at dette sted er omgivet af klipper og store klipper. Af denne grund er det let at drage fordel af skyggen.

For at komme dertil kan du tage en bus, og på mindre end 10 minutter vil du være tæt på stranden. Derefter skal du gå ned ad en lang trappe for at komme til stranden. Vær forsigtig, hvis du rejser med små børn eller ældre voksne.

Som ved de andre strande på denne liste kan du få adgang til udlejning og madservice for at fuldende din oplevelse. Hvis du vil bo tæt på denne strand, kan du leje lejligheder som dem, der tilbydes af Casa Gargano, som ligger et par meter væk.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: Strada Statale Amalfitana, 13, 84010 Castiglione SA, Italien.
 • Anbefales, hvis... du vil til en strand, hvor du kan komme væk fra solen, når du har lyst.

10. Cavallo Morto

Strand ved solnedgang|©THR HENRY
Strand ved solnedgang|©THR HENRY

Cavallo Morto er en vild strand gemt væk på Amalfikysten. Det er et lille sted, der ligger mellem Erchie og Maiori. Bemærk, at du kan komme dertil med båd eller kajak, men bare rolig! Du kan også tage en bus, der tager mindre end en halv time, og som bringer dig tæt på stranden.

Hvis du rejser til Amalfi i september, kan dette være en god mulighed for at nyde dine dage. På denne årstid aftager varmen gradvist, og vejret er perfekt til svømning og spadsereture! Min anbefaling er at benytte lejligheden til at tage på eventyr i kajak.

Du vil genkende denne strand, fordi den ligger under en klippe. Havet har en dyb blå farve, og det er simpelthen et vidunder at fotografere. Det anbefales til folk, der kan lide at dyrke ekstremsport eller bare elsker fysisk aktivitet. Tilbring en uforglemmelig dag med at svømme og solbade i dette tabte paradis!

Detaljer af interesse

 • Sted: Strada Statale Amalfitana, 18, 84010, Maiori SA, Italien.
 • Anbefales, hvis... du er en opdagelsesrejsende og gerne vil besøge steder, der endnu ikke er helt forandret af mennesket, da dette er en vild strand med lidt stærke bølger.

Book en kajaktur