Forum Romanum billetter: hvordan man køber dem, hvad koster de, er de pengene værd, osv.

Når du besøger Forum Romanum, kan du fuldende din vision af det antikke Rom med et besøg i Colosseum. Se her, hvordan du får billetter, så du ikke går glip af noget.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minutters læst

Forum Romanum billetter: hvordan man køber dem, hvad koster de, er de pengene værd, osv.

Panoramaudsigt over Forum Romanum | Fabio Fistarol

Det var epicentret for det sociale og økonomiske liv i Romerriget: Det rummede huse, templer, paladser og pladser, hvor romerne samledes.

Det ligger ved siden af Colosseum og er en af de seværdigheder, man bare må se i Rom. Køb billetter til Forum Romanum på forhånd for at undgå de enorme køer af turister, der dannes ved portene.

Den bedste kombination

Billetter til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen og Roms åbne bus

Rejs til det gamle Rom med denne kombination af billetter

Nyd de mest imponerende attraktioner i den italienske hovedstad: Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen. Få mest muligt ud af dit ophold i Rom, og maksimer dit sightseeingprogram med denne mulighed.

Med disse billetter kan du besøge hovedattraktionerne i den evige stad som Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen. Uden kø eller ventetid kan du organisere din dag med sightseeing rundt i byen og besøge dem i den rækkefølge, du ønsker.

Besøg Colosseum, et af den antikke verdens vidundere og på UNESCO's verdensarvsliste. Denne billet inkluderer også en digital audioguide, så du kan lære alt om Roms historie og vigtigheden af dette amfiteater i det antikke Rom.

I 24 timer før eller efter besøget i Colosseum har du adgang til:

  • Forum Romanum: epicentret i det antikke Rom, der samlede kommercielle, politiske, sociale og endda militære parader. Det er en af de vigtigste arkæologiske attraktioner i verden og bevarer stadig monumenter som Titusbuen og Janustemplet.
  • Palatinerhøjen - oprindelsen til det moderne Rom, hvorfra Romulus i sin tid besluttede at grundlægge en ny by. Her kan man i dag se strukturen af Apollon Palatin-templet, som i sin tid havde dekorationer af hvid marmor og døre dækket af guld og elfenben.

Anbefales, hvis... du ikke vil gå glip af nogen af Roms turistattraktioner og foretrækker at organisere din rejseplan på forhånd. Denne kombinerede billet giver dig mulighed for at maksimere din tid, dit ophold og dine penge.

Sådan køber du billetter til Forum Romanum

Forum Romanum| ©Blaz Erzetic
Forum Romanum| ©Blaz Erzetic

Meget nemt: Alle Colosseum-billetter inkluderer også adgang til Forum Romanum, så du behøver ikke en separat billet eller at betale ekstra for dette besøg.

Men det bedste råd, jeg kan give dig for at få billetter til Forum Romanum, er ikke at vente for længe og købe dem onlineforhånd: Da det er et af de mest populære og mest besøgte steder i byen, er billetterne meget eftertragtede.

Der er som regel lange kø er ved billetkontoret, så hvis du kan, så køb dem på forhånd og online. Online kan du sammenligne tidsplaner, priser, typer af guidede ture og sikre dig en plads på den dag og det tidspunkt, du ønsker at besøge Forum Romanum.

Køb billetter til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen

Billetpriser til Forum Romanum

Besøg Forum Romanum med en guide| ©Victor Malyushev
Besøg Forum Romanum med en guide| ©Victor Malyushev

Som sagt er prisen inkluderet i billetpakken til Colosseum , Forum Romanum og Palatinerhøjen: den er omkring 23 € i Hellotickets.

Hvis du bare vil købe en standardbillet og gå rundt på Forum på egen hånd, koster indgangen til Colosseum og Forum Romanum ca. 17 € ved billetkontoret, men du ved, at køerne kan være lange. Og uden en rundvisning vil du gå glip af meget af konteksten for det, du skal se. I dette tilfælde vil jeg anbefale, at du hyrer en audioguide separat.

Se flere detaljer om, hvor meget det koster at komme ind på Forum Romanum i min artikel om billetpriser til Colosseum.

Køb billetter til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen

Er det værd at tage en guidet tur på Forum Romanum?

Genoplev historien| ©Victor Malyushev
Genoplev historien| ©Victor Malyushev

Ja, det er det i høj grad. Hvis vi allerede anbefaler guidede ture i Colosseum, er det endnu mere vigtigt i Forum Romanum. Husk på, at det meste af det, du kommer til at se, er ruiner og arkæologiske rester.

Selvom nogle af dem er meget velbevarede, vil en ekspertguides syn og forklaringer hjælpe dig med mentalt at rekonstruere konstruktionerne. Du vil forstå, hvordan det daglige liv var under Romerriget, hvad de brugte deres vigtigste timer på, og hvordan det sociale liv i Forum udviklede sig.

En rejse tilbage i tiden, som det ville være en skam at gå glip af, hvis man bare vandrer gennem de smalle gader uden rigtig at forstå, hvad man ser.

Book en guidet tur til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen

Hvor lang tid skal jeg bruge på at besøge Forum Romanum?

Udsigt over Forum Romanum fra de kapitolinske museer| ©David Bruggink
Udsigt over Forum Romanum fra de kapitolinske museer| ©David Bruggink

Uanset om du gør det på egen hånd eller med en ekspertguide, vil det tage dig mindst halvanden time at gå gennem Forum. Undervejs vil du stoppe for at se de vigtigste bygninger, spadsere langs Via Sacra, beundre Triumfbuen og Trajans søjle.

Når du først er kommet ind på Forum, kan du selvfølgelig ikke bruge billetten igen, så du skal tænke nøje over, hvornår du vil bruge den.

Jeg har lavet en lille praktisk guide om varigheden af besøget i Colosseum og hele det arkæologiske område Forum Romanum, som kan hjælpe dig med at organisere dit besøg.

Køb billetter til Colosseum, Forum Romanum & Palatinerhøjen

Kan jeg besøge Forum Romanum gratis?

Udsigt over Forum Romanum fra Via del Fiori Imperiali| ©Alexander Russy
Udsigt over Forum Romanum fra Via del Fiori Imperiali| ©Alexander Russy

Selv om Forum Romanum er et friluftsområde, er det indhegnet, og der skal betales for det, så du skal have en billet for at komme ind. Men den første søndag i hver måned åbner både Colosseum og Forum Romanum dørene gratis for alle, der har lyst til at besøge dem.

Husk på, at menneskemængderne på disse dage normalt er enorme, så hvis du ikke har lyst til at gøre dette besøg omgivet af tusindvis af turister, er min anbefaling at undgå disse datoer og købe en billet til at besøge dem på egen hånd i løbet af ugen med mere fred og ro.

Hvis du stadig ønsker at holde dit budget lavt, er der en mulighed for at få en god udsigt over Forum (længere væk, selvfølgelig) gratis. Fra Via dei Fori Imperiali (gågade hele dagen om søndagen), som forbinder Piazza Venezia med Colosseum, har du en forhøjet udsigt over en stor del af Forum, en af de bedste udsigter i Rom.

Køb billetter til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen

Hvornår er det bedst at besøge Forum Romanum?

Forum på en lys morgen| ©Fabio Fistarol
Forum på en lys morgen| ©Fabio Fistarol

Tidligt om morgenen er absolut det bedste tidspunkt: Husk på, at der næsten ikke er nogen skygge i dette område, så i de centrale timer vil varmen være for meget, og besøget kan blive ubehageligt.

På den anden side har store grupper af besøgende tendens til at ankomme senere på dagen, så hvis du står tidligt op, kan du sandsynligvis undgå dem. Hvis du kan, så undgå weekender og helligdage, hvor Colosseum og dets omgivelser også er overfyldt med indenlandske turister.

Køb billetter til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen

Tips til at besøge Forum Romanum

Klæd dig behageligt på, og beskyt dig mod solen.| ©Yolanda
Klæd dig behageligt på, og beskyt dig mod solen.| ©Yolanda

Hvis du ønsker, at dit besøg på Forum Romanum skal være en afslappende og behagelig oplevelse, er der et par ting, du skal huske på:

  • Brug behagelige sko. Jorden er brostensbelagt eller dækket af sand, så jeg ville undgå ubehagelige sko, hæle eller sandaler, der ikke passer ordentligt til dine fødder.
  • Beskyt dig mod solen: med forfriskninger, kasketter, hatte og solcreme. Tro mig, selv hvis du ikke rejser om sommeren, er temperaturen (eller vindafkølingen) her mere trykkende end i resten af byen.
  • Køb billetter i forvejen for at undgå køer: De lange køer ved portene til Forum og Colosseum kan være kilometerlange. Køb billetter online for at undgå at gå træt ind på Forum.
  • Pas påturistfælder: Restauranterne er hverken de bedste eller de billigste (se min artikel om, hvor man kan spise i nærheden af Colosseum). Pas også på mænd klædt ud som gladiatorer: De kommer høfligt hen til dig for at hilse på dig, men hvis du tager et billede med dem, vil de bagefter bede om drikkepenge.
  • Vær på vagt over for uofficielle guider eller billetter: Området omkring Colosseum er fyldt med sælgere eller uofficielle guider, der tilbyder dig billetter og guidede ture til "gode" priser. Vær på vagt over for alt, hvad de tilbyder dig, for du kan blive skuffet, hvis billetterne ikke er gyldige, eller turen ikke er, som du forventede.

Hvis du vil have flere tips eller detaljer, så tøv ikke med at læse min artikel med tips til at besøge Colosseum.

Køb billetter til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen

Besøg Forum Romanum med børn

Genoplev fortiden| ©tommao wang
Genoplev fortiden| ©tommao wang

Det kan varmt anbefales at besøge Forum Romanum med børn. De vil nyde de fascinerende historier om det antikke Rom, de vil lade fantasien få frit løb, når de mentalt rekonstruerer templer, bygninger og pladser, og de vil føle sig som stjernerne i en film.

Der er en virtuel tur, hvor guiden giver dem virtual reality-briller, der hjælper dem med at rekonstruere hverdagsscener i Forum. De vil blive forbløffede!

Hvis du overvejer at tage til Rom som familie, kan du være interesseret i at læse min artikel om at besøge Colosseum og Forum Romanum med børn.

Køb billetter til Colosseum, Forum Romanum & Palatinerhøjen