Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Forum Romanum billetter: hvordan man køber dem, hvad koster de, er de pengene værd, osv.

En rundvisning på Forum Romanum vil fuldende dit billede af det gamle Rom, når du besøger Colosseum. Her kan du se, hvordan du får billetter, så du ikke går glip af det.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minutters læst

Forum Romanum billetter: hvordan man køber dem, hvad koster de, er de pengene værd, osv.

Panoramaudsigt over Forum Romanum | Fabio Fistarol

Den var centrum for det sociale og økonomiske liv under Romerriget: den rummede huse, templer, paladser og pladser, hvor romerne samledes.

Det ligger ved siden af Colosseum og er et af de vigtigste besøg i Rom. Køb dine billetter på forhånd for at undgå de store køer af turister, der danner sig ved Colosseums porte.

Sådan køber du billetter til Forum Romanum

Forum Romanum| ©Blaz Erzetic
Forum Romanum| ©Blaz Erzetic

Meget nemt: Alle billetter til Colosseum og praktisk talt alle guidede ture omfatter også adgang til Forum Romanum, så du behøver ikke at købe en separat billet eller betale ekstra for dette besøg.

Det bedste råd, jeg kan give dig for at få billetter til Forum Romanum, er dog at du ikke skal vente for længe og købe dem online og i god tid: da det er et af de mest populære og mest besøgte steder i byen, er billetterne meget eftertragtede.

Der er normalt lange køer ved billetkontoret, så hvis du kan, bør du købe billetterne på forhånd og online. Online kan du sammenligne tidsplaner, priser, typer af guidede ture og sikre dig en plads på den dag og det tidspunkt, du ønsker at besøge Forum Romanum.

Bestil en guidet rundvisning i Forum Romanum og Colosseum

Hvor meget koster billetter til Forum Romanum?

Besøg Forum Romanum med en guide| ©Victor Malyushev
Besøg Forum Romanum med en guide| ©Victor Malyushev

Som sagt er prisen inkluderet i billetterne og de guidede ture i Colosseum: for at give dig en idé, koster en tre timers guidet tur i Colosseum, Forum Romanum og Palatinhøjen ca. 46 € i Hellotickets.

Du vil hele tiden være ledsaget af en guide, som vil forklare stedets historie, hvordan livet var i det gamle Rom, og hvilke konstruktioner der svarer til nogle af de arkæologiske levn, som du vil se på din tur gennem Forum.

Hvis du bare vil købe en standardbillet og gå rundt i Forum på egen hånd, koster indgangen til Colosseum og Forum Romanum 17 € ved billetkontoret, men du ved, at køerne kan være lange. Uden en rundvisning går du også glip af en stor del af sammenhængen i det, du skal se. I så fald vil jeg anbefale, at du lejer en audioguide separat.

Du kan se flere oplysninger om, hvad det koster at komme ind på Forum Romanum i min artikel om billetpriserne til Colosseum.

Bestil en guidet rundvisning i Forum Romanum og Colosseum

Er det værd at tage på en guidet tur i Forum Romanum?

Genoplev historien| ©Victor Malyushev
Genoplev historien| ©Victor Malyushev

Ja, og det er det i høj grad. Hvis vi allerede anbefaler guidede ture i Colosseum, er det endnu vigtigere i Forum Romanum. Husk på, at en stor del af det, du kommer til at se, er ruiner og arkæologiske levn.

Selv om nogle af dem er meget velbevarede, vil en ekspertguide med sit syn og sine forklaringer hjælpe dig med at rekonstruere konstruktionerne mentalt. Du vil forstå, hvordan dagliglivet var i Romerriget, hvad de brugte deres vigtigste timer på, og hvordan det sociale liv i Forum udviklede sig.

En rejse tilbage i tiden, som det ville være en skam at gå glip af, hvis man bare vandrer gennem de smalle gader uden at forstå, hvad man ser.

Bestil en guidet rundvisning i Forum Romanum og Colosseum

Hvor lang tid skal jeg bruge til at besøge Forum Romanum?

Udsigt over Forum fra de kapitolinske museer| ©David Bruggink
Udsigt over Forum fra de kapitolinske museer| ©David Bruggink

Uanset om du gør det på egen hånd eller med en ekspertguide, vil det tage mindst halvanden time at gå hele forummet rundt.

Undervejs vil du stoppe for at se de vigtigste bygninger, slentre langs Via Sacra, beundre Triumfbuen og Trajanssøjlen...

Forum Romanum er fuld af vidundere, der vil fange din opmærksomhed (og dit kameras), så tag ikke dette besøg som en sightseeingtur, men som en afslappende spadseretur, mens du rejser tilbage i tiden.

Faktisk giver billetten til Colosseum dig mulighed for at besøge amfiteatret og Forum Romanum på forskellige dage, så hvis du ikke har lyst til at besøge begge steder i træk, skal du ikke tøve med at komme tilbage en anden dag for at nyde det mere og få mest muligt ud af Forum Romanum. Det er en god mulighed, hvis du skal tilbringe mere end 3 dage i Rom.

Når du først er kommet ind i forummet, kan du naturligvis ikke genbruge billetten, så du skal tænke dig godt om, når du vil bruge den.

Efter min mening kan begge besøg gøres på en eftermiddag eller en formiddag (medmindre du er ekspert i historie eller kunst og ønsker at gå i detaljer i hvert hjørne).

Jeg har lavet en lille praktisk vejledning om længden af besøget i Colosseum og hele det arkæologiske område Forum Romanum, som kan hjælpe dig med at organisere dit besøg.

Kan jeg besøge Forum Romanum gratis?

Udsigt over Forum fra Via del Fiori Imperiali| ©Alexander Russy
Udsigt over Forum fra Via del Fiori Imperiali| ©Alexander Russy

Forum Romanum er lukket inde, selv om det er et friluftsområde, og der skal betales for at komme ind, så du skal have en billet for at komme ind. Men den første søndag i hver måned åbner både Colosseum og Forum Romanum deres døre gratis for alle besøgende, der ønsker at besøge dem.

Husk på, at der normalt er meget stort rykind på disse dage, så hvis du ikke har lyst til at besøge Colosseum omgivet af tusindvis af turister, anbefaler jeg, at du undgår disse datoer og køber en billet til at besøge dem på egen hånd i løbet af ugen, når du har tid.

Hvis du stadig ønsker at holde budgettet nede, er der mulighed for at få en god udsigt over Forum (fra længere afstand, selvfølgelig) gratis. Fra Via dei Fori Imperiali (gågaden er åben hele dagen om søndagen), som forbinder Piazza Venezia med Colosseum, har du en høj udsigt over en stor del af Forum, en af de bedste udsigter i Rom. Du vil ikke kunne gå i detaljer, men du vil få en idé om, hvordan det gamle Rom var.

Et andet vigtigt punkt, som jeg anbefaler, selv om du har besøgt Forum indefra, er udsigten fra Campidoglio-bjerget, hvor de kapitolinske museer ligger: der er ikke så mange turister, der er meget mere roligt, og hvis du tager derhen ved solnedgang, er lyset perfekt. Udnyt det!

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Forum Romanum på?

Forummet på en lys morgen| ©Fabio Fistarol
Forummet på en lys morgen| ©Fabio Fistarol

Tidligt om morgenen er helt sikkert det bedste tidspunkt: Husk, at der er næsten ingen skygge i dette område, så i de centrale timer vil varmen være for stor, og besøget kan blive mere ubehageligt.

På den anden side er der en tendens til, at store grupper af besøgende ankommer senere på dagen, så hvis du står tidligt op, kan du sandsynligvis undgå dem. Hvis du kan, så undgå om muligt weekender og helligdage, hvor Colosseum og dets omgivelser også er overfyldt med indenlandske turister.

Tips til at besøge Forum Romanum

Klæd dig behageligt på, og beskyt dig mod solen.| ©Yolanda
Klæd dig behageligt på, og beskyt dig mod solen.| ©Yolanda

Hvis du ønsker at få en afslappende tur til Forum Romanum og nyde det fuldt ud, er der nogle få ting, du skal huske på:

  • Brug behageligt fodtøj. jorden er brostensbelagt eller dækket af sand, så jeg ville undgå ubehagelige sko, hæle eller sandaler, der ikke passer ordentligt til dine fødder.
  • Beskyt dig mod solen: med forfriskninger, kasketter, hatte og solcreme. Tro mig, selv hvis du ikke rejser om sommeren, er temperaturen (eller vindafkølingen) her mere trykkende end i resten af byen.
  • Køb billetter på forhånd for at undgå køer: de lange køer ved portene til Forum og Colosseum kan være kilometerlange. Køb billetter online for at undgå at komme træt ind i Forum.
  • Pas på turistfælder: Restauranterne er hverken de bedste eller de billigste (se min artikel om, hvor man kan spise i nærheden af Colosseum). Pas også på mænd klædt ud som gladiatorer: De vil henvende sig høfligt til dig for at hilse på dig, men hvis du tager et billede med dem, vil de bede om drikkepenge bagefter.
  • Pas på uofficielle guider eller billetter: Området omkring Colosseum er fyldt med sælgere og uofficielle guider, der tilbyder dig billetter og guidede ture til "billige" priser. Vær på vagt over for alt, hvad de tilbyder, for du kan blive skuffet, hvis billetterne ikke er gyldige, eller turen ikke er, som du havde forventet.

Hvis du vil have flere tips eller detaljer, kan du læse min artikel med tips til at besøge Colosseum.

Bestil en guidet rundvisning i Forum Romanum og Colosseum

Besøg Forum Romanum med børn

Genoplev fortiden| ©tommao wang
Genoplev fortiden| ©tommao wang

Det kan varmt anbefales at besøge Forum Romanum med børn. De vil nyde de fascinerende historier om det gamle Rom, lade fantasien få frit løb, når de mentalt rekonstruerer templer, bygninger og pladser, og føle sig som stjernerne i en film.

Der er en virtuel rundvisning, hvor guiden giver dem virtual reality-briller, som hjælper dem med at rekonstruere hverdagsscener i Forum. De vil blive forbløffet!

Hvis du overvejer at tage til Rom som familie, er du måske interesseret i at læse min artikel om at besøge Colosseum og Forum Romanum med børn.