Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Forum Romanum billetter: hvordan man køber dem, hvad koster de, er de pengene værd, osv.

En rundvisning på Forum Romanum vil fuldende dit billede af det gamle Rom, når du besøger Colosseum. Her kan du se, hvordan du får billetter, så du ikke går glip af det.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minutters læst

Forum Romanum billetter: hvordan man køber dem, hvad koster de, er de pengene værd, osv.

Panoramaudsigt over Forum Romanum | Fabio Fistarol

Den var centrum for det sociale og økonomiske liv i Romerriget: den rummede huse, templer, paladser og pladser, hvor romerne mødtes. Den ligger ved siden af Colosseum og er en af de mest seværdige seværdigheder i Rom. Køb dine billetter på forhånd for at undgå de store køer af turister, der danner sig ved portene.## Sådan køber du billetter til Forum Romanum

Forum Romanum| ©Blaz Erzetic
Forum Romanum| ©Blaz Erzetic

Meget nemt: Alle billetter til Colosseum og praktisk talt alle guidede ture omfatter også adgang til Forum Romanum, så du behøver ikke at købe en anden billet eller betale ekstra for dette besøg.

Det bedste råd, jeg kan give dig, når du skal købe billetter til Forum Romanum, er dog, at du ikke skal vente for længe og købe dem online og på forhånd: billetterne er et af de mest populære og mest besøgte steder i byen, og de er meget eftertragtede. Ved billetkontoret er der normalt lange køer, som du skal udholde i solen, så hvis du kan, så køb dem på forhånd og online. Online kan du sammenligne tidsplaner, priser, typer af guidede ture og sikre dig en plads på den dag og det tidspunkt, du ønsker at besøge Forum Romanum.

Bestilet besøg til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Hvor meget koster billetter til Forum Romanum?

Besøg Forum Romanum med en guide| ©Victor Malyushev
Besøg Forum Romanum med en guide| ©Victor Malyushev

Som sagt er prisen inkluderet i billetterne og guidede ture til Colosseum: for at give dig en idé, så koster en tre timers guidet tur til Colosseum, Forum Romanum og Palatinhøjen omkring 46 € i Hellotickets.

Du vil hele tiden være ledsaget af en guide, som vil forklare stedets historie, hvordan livet var i det gamle Rom, og hvilke konstruktioner der svarer til nogle af de arkæologiske levn, som du vil se på din tur gennem Forum. Hvis du blot vil købe en standardbillet og gå gennem Forum på egen hånd, koster indgangen til Colosseum og Forum Romanum 17 € ved billetlugen, men du ved, at køerne kan være kilometerlange. Uden en rundvisning går du også glip af en stor del af sammenhængen i det, du skal se. I så fald vil jeg anbefale, at du lejer en audioguide separat. Du kan se flere oplysninger om, hvad det koster at komme ind på Forum Romanum i min artikel om billetpriserne til Colosseum.

Bestilet besøg til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Er det værd at tage på en guidet tur i Forum Romanum?

Genopleve historien| ©Victor Malyushev
Genopleve historien| ©Victor Malyushev

Ja, i høj grad. Hvis vi allerede anbefaler guidede ture i Colosseum, er det endnu vigtigere i Forum Romanum. Husk på, at det meste af det, du vil se, er ruiner og arkæologiske levn. Selv om nogle af dem er meget velbevarede, vil en ekspertguides syn og forklaringer hjælpe dig med at rekonstruere konstruktionerne mentalt. Du vil forstå, hvordan dagligdagen var i Romerriget, hvad de vigtigste timer blev brugt til, og hvordan det sociale liv udviklede sig i Forum. En rejse tilbage i tiden, som det ville være en skam at gå glip af, hvis du bare slentrer gennem de smalle gader uden at have en god forståelse af, hvad du ser.

Bestil etbesøg til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Hvor lang tid skal jeg bruge til at besøge Forum Romanum?

Udsigt over Forum fra de kapitolinske museer| ©David Bruggink
Udsigt over Forum fra de kapitolinske museer| ©David Bruggink

Uanset om du gør det på egen hånd eller med en ekspertguide, vil det tage dig mindst halvanden time at gå gennem hele Forum. Undervejs vil du stoppe op for at se de vigtigste bygninger, slentre langs Via Sacra, beundre Triumfbuen og Trajanssøjlen...

Forum Romanum er fuld af vidundere, der vil fange din opmærksomhed (og dit kameras), så tag ikke dette besøg som en turisttur, men som en afslappende gåtur, mens du rejser tilbage i tiden. Faktisk giver Colosseum-billetten dig mulighed for at besøge amfiteatret og Forum Romanum på forskellige dage, så hvis du ikke har lyst til at gøre begge besøg i træk, skal du ikke tøve med at komme tilbage en anden dag for at nyde det mere og få mest muligt ud af Forum Romanum. Det er en god mulighed, hvis du skal tilbringe mere end tre dage i Rom. Når du først er kommet ind på Forum Romanum, kan du dog ikke genbruge adgangsbilletten, så du skal tænke over, hvornår du vil bruge den. Efter min mening kan begge besøg gennemføres på en eftermiddag eller en formiddag (medmindre du er ekspert i historie eller kunst og ønsker at gå i detaljer i hvert hjørne). Jeg har lavet en lille praktisk guide om varigheden af besøget i Colosseum og hele det arkæologiske område af Forum Romanum, som kan hjælpe dig med at organisere dit besøg.## Kan jeg besøge Forum Romanum gratis?

Udsigt over Forum| ©Alexander Russy
Udsigt over Forum| ©Alexander Russy

Romanum

fra Via del Fiori Imperiali| ©Alexander Russy
fra Via del Fiori Imperiali| ©Alexander Russy

Forum Romanum er ganske vist udendørs, men det er lukket og betalingsdækket, så du skal have en billet for at komme ind. Men den første søndag i hver måned åbner både Colosseum og Forum Romanum deres døre gratis for alle besøgende, der ønsker at besøge dem.

Husk på, at der normalt er meget mange mennesker på disse dage, så hvis du ikke har lyst til at gøre dette besøg omgivet af tusindvis af turister, er min anbefaling at undgå disse datoer og købe en billet til at besøge dem på egen hånd i løbet af ugen med mere fred og ro. Hvis du stadig ønsker at holde dit budget lavt, er der en mulighed for at få en god udsigt over Forum (fra længere væk, selvfølgelig) gratis. Fra Via dei Fori Imperiali (gågaden er åben hele dagen om søndagen), som forbinder Piazza Venezia med Colosseum, har du en høj udsigt over en stor del af Forum, en af de bedste udsigter i Rom. Du vil ikke kunne gå i detaljer, men du vil få en idé om dimensionerne af, hvordan det gamle Rom var. Et andet vigtigt punkt, som jeg anbefaler, selv om du har besøgt Forum indefra, er udsigten fra Campidoglio-bjerget, hvor de kapitolinske museer ligger: der er ikke så mange turister, der er meget mere roligt, og hvis du tager derhen ved solnedgang, er lyset perfekt. Nyd det!## Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Forum Romanum på?

Forumet på en lys morgen| ©Fabio Fistarol
Forumet på en lys morgen| ©Fabio Fistarol

Tidligt om morgenen er helt sikkert det bedste tidspunkt: Husk, at der næsten ikke er skygge i dette område, så i de centrale timer vil varmen være for stor, og besøget kan blive mere ubehageligt. På den anden side ankommer store grupper af besøgende normalt senere, så hvis du står tidligt op, kan du sandsynligvis undgå dem. Hvis du kan, så undgå om muligt weekender og helligdage, hvor Colosseum og dets omgivelser også er overfyldt med indenlandske turister.## Tips til at besøge Forum Romanum

Klæd dig behageligt på og beskyt dig mod solen| ©Yolanda
Klæd dig behageligt på og beskyt dig mod solen| ©Yolanda

Hvis du vil have, at dit besøg på Forum Romanum skal være en afslappende tur og nyde det fuldt ud, skal du huske på et par ting: - Tag behageligt fodtøj på.Jorden er brostensbelagt eller dækket af sand, så jeg ville undgå ubehagelige sko, hæle eller sandaler, der ikke passer ordentligt - Beskyt dig mod solen: med sodavand, kasketter, hatte og solcreme. Tro mig, selv hvis du ikke rejser om sommeren, er temperaturen (eller vindafkølingen) her mere trykkende end i resten af byen - Køb billetter i forvejen for at undgå køer: de lange køer ved portene til Forum og Colosseum kan være kilometerlange. Køb billetter online for at undgå at komme ind i Forum allerede træt - Pas på turistfælder: restauranterne er hverken de bedste eller de billigste (jeg anbefaler min artikel om, hvor man kan spise i nærheden af Colosseum). Pas også på mænd klædt ud som gladiatorer: de vil henvende sig høfligt til dig for at hilse på dig, men hvis du tager et billede med dem, vil de bede om drikkepenge bagefter - Pas på uofficielle guider eller billetter: området omkring Colosseum er fyldt med "touts" eller uofficielle guider, som vil tilbyde dig billetter og guidede ture til "spotpriser". Vær på vagt over for alt, hvad de tilbyder dig, for du kan blive skuffet, hvis billetterne ikke er gyldige, eller hvis turen ikke er som forventet. Hvis du vil have flere tips eller detaljer, så tøv ikke med at læse min artikel med tips til at besøge Colosseum.

Bestilet besøg til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Besøg i Forum Romanum med børn

Genoplev fortiden| ©tommao wang
Genoplev fortiden| ©tommao wang

Det kan varmt anbefales at besøge Forum Romanum med børn. De vil nyde de fascinerende historier om det gamle Rom, de vil lade deres fantasi flyve ved mentalt at rekonstruere templer, bygninger og pladser, og de vil føle sig som hovedpersoner i en film. Der er en virtuel rundvisning, hvor guiden giver dem virtual reality-briller, som hjælper dem med at rekonstruere hverdagsscener i Forum. De vil blive forbløffet! Hvis du overvejer at tage til Rom som familie, kan du måske være interesseret i at læse min artikel om at besøge Colosseum og Forum Romanum med børn.