Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

St. Callixtus-katakomber vs. Capuchin-krypten

Vil du opleve to af Roms mest fantastiske attraktioner, men ved ikke, hvilken du skal vælge? Læs videre, for vi sammenligner dem!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minutters læst

St. Callixtus-katakomber vs. Capuchin-krypten

Sankt Callixtus' katakomber | ©Conor Greaney

To af de mest imponerende steder at besøge i Rom på din rejse er Sankt Callixtus' katakomber og Kapucinerbrødrenes krypt. To kristne gravsteder, der på grund af deres historie, æstetik og filosofiske baggrund tiltrækker mange nysgerrige besøgende og ikke vil efterlade dig ligeglad.

Hvis du har tid og råd, er det ideelt at besøge begge steder, for de er fantastiske, men hvis ikke, skal du ikke bekymre dig, for for at hjælpe dig med den svære opgave at vælge, hvilket sted du skal besøge, sammenligner vi nedenfor Sankt Callixtus' katakomber og Kapucinerbrødrenes krypt.

Den bedst bedømte løsning

Guidet tur i Roms katakomber af Callixtus

Sørg for at få en guidet tur på dit eget sprog.

Den perfekte aktivitet, hvis du vil lære alt om historien i en af Roms mest fascinerende katakomber fra en ekspertguide.

Ved at booke denne guidede tur til Sankt Callixtus' katakomber i Rom kan du opdage historien om alle de fresker, tunneller og grave, de huser, uden at udelade noget, da du vil blive ledsaget af en ekspertguide, der taler dit sprog og vil være i stand til at besvare alle dine spørgsmål. Det bedste af det hele er, at besøget foregår i en lille gruppe.

Disse katakomber er de ældste og vigtigste i den italienske hovedstad, og de huser de første kristnes grave. I 40 minutter kan du fordybe dig i et ca. 20 km langt netværk af tunneler, hvor du bl.a. kan beundre rum som Santa Cecilias krypt, pavernes krypt og sakramenternes kubik.

Anbefales, hvis... du er passioneret historieinteresseret og ikke vil gå glip af en grundlæggende del af Rom og samtidig springe køerne over.

Den køfri løsning

Guidet tur i kapucinerkrypten og katakomberne i Rom

Book din aktivitet med øjeblikkelig bekræftelse

Den bedste mulighed, hvis du vil besøge krypten under Santa Maria Concepcion-kirken i små grupper og ikke behøver at vente i evigheder i indgangskøerne.

Den guidede tur til kapucinernes krypt er en meget efterspurgt aktivitet blandt turister, og denne mulighed med øjeblikkelig booking, uden køer og i små grupper giver dig mulighed for at sikre dig din billet og nyde dette særlige sted på den bedste måde.

Oplevelsen varer cirka en time, og du vil selvfølgelig blive ledsaget af en ekspertguide. Derudover får du også adgang til Kapucinerkryptens museum, da det er inkluderet i prisen.

Anbefales, hvis... du vil dykke dybere ned i hemmelighederne i Den Evige Bys undergrund.


Hvordan er Sankt Callixtus' katakomber og kapucinernes krypt i Rom?

Katakomberne| ©Sakena
Katakomberne| ©Sakena

Selvom begge rum var beregnet til at huse de jordiske rester af kristne i Rom, er oprindelsen til Sankt Callixtus ' katakomber og kapucinerbrodernes krypt forskellige motiver.

Katakomberne i Rom er underjordiske kirkegårde, der opstod i første halvdel af det 2. århundrede e.Kr., hvor tidlige kristne begravede deres døde, da romersk lov ikke tillod begravelse i byen. I modsætning til det hedenske romerske ritual kremerede de kristne ikke de døde, men begravede dem. For at løse de høje omkostninger til jord og de pladsproblemer, der hurtigt opstod, besluttede de at udgrave disse enorme kirkegårde under jorden.

Karakteristika ved Sankt Callixtus' katakomber

Callixtus-katakomberne er berømte for at være de største i Rom (med 20 kilometer tunneler fordelt på flere etager) og for at rumme pavernes krypt (som engang rummede gravene for flere paver fra det 2. til det 4. århundrede e.Kr.)

I dag kan man dog ikke finde benknogler eller menneskelige rester i Sankt Callixtus' katakomber, for under barbarernes invasioner i det 8. århundrede e.Kr. blev der plyndret meget i katakomberne, og paverne besluttede at flytte de relikvier, der var bevaret der, til de forskellige kirker i byen.

Særlige kendetegn ved kapucinernes krypt

For at se resterne skal man besøge kapucinerbrodernes krypt i kirken Santa Maria della Concezione i Rom, som blev bygget efter ønske fra pave Urban VIII til ære for hans bror Antonio Barberini, som var medlem af kapucinerordenen.

Book et besøg i kapucinernes krypt

Hvad vil du se i Sankt Callixtus' katakomber og kapucinernes krypt?

Passage Sankt Callixtus' katakomber| ©Steve Collis
Passage Sankt Callixtus' katakomber| ©Steve Collis

Sankt Callixtus' katakomber

Da de kristne vendte tilbage til at begrave deres døde over jorden i det 5. århundrede e.Kr., blev Roms katakomber forladt, hvilket gjorde det muligt for dem at blive bevaret praktisk talt intakte, indtil de blev opdaget i det 19. århundrede af arkæologen Giovanni Battista de Rossi og dermed blev et meget vigtigt og interessant vidnesbyrd om antikken.

Callixtus-katakomberne er de mest besøgte og omfattende i Rom, endnu mere end Vatikanets katakomber. Der vil du være i stand til at se:

 • En masse nicher, hvor kristne, mange af dem martyrer, blev begravet. Mere end en halv million grave er blevet identificeret og kun delvist udforsket.
 • De tidlige pavers grave, der indeholder relikvier fra flere martyrpaver fra det 3. århundrede e.Kr.
 • Denhellige Cecilias grav, hvis rester i dag hviler i kirken Santa Cecilia i Trastevere.
 • Et stort antal freskomalerier, inskriptioner og skulpturer, som er udstyret med stor symbolik relateret til den tidlige kristendom, såsom Chrismon, bogstaverne Alpha og Omega eller korsankeret.

Kapucinerbrodernes krypt

Før du går ind i kapucinerbrødrenes krypt, skal du først besøge museet for den ubesmittede undfangelses kloster, hvilket ikke vil tage lang tid, da det kun består af nogle få rum. Her kan du ikke kun lære om kapucinerordenens historie, men også se maleriet "Den hellige Frans af Assisi i meditation", som maleren Caravaggio lavede til dette kloster.

Bagefter har du tid til at se kapucinerbrødrenes berømte krypt, et sted, der vil efterlade dig målløs, og som måske minder dig meget om Capela dos Ossos i Évora (Portugal) eller den gotiske kirke i Sedlec (Tjekkiet). Det er alt, hvad den huser:

 • Kapeller dekoreret med knogler fra mere end 4.000 munke, der omkom mellem det 16. og 19. århundrede, og opkaldt efter de knogler, der er flest af i hvert af dem (kranier, lårbensknogler, bækkener, skinneben osv.).
 • Hele skeletter af munke klædt i deres habitter.
 • Guirlander, rosetter, stjerner og endda et ur lavet af knoglerne.

Book et besøg i kapucinernes krypt

Vi sammenligner billetpriser

Inde i kapucinernes krypt.| ©-JvL-
Inde i kapucinernes krypt.| ©-JvL-

Hvis du vil se dem hver for sig, kan du fra €15 få en almindelig adgangsbillet til Sankt Callixtus' katakomber, mens du fra €59 kan få en almindelig adgangsbillet til kapucinerbrodernes krypt, som ligger ved siden af museet i Den ubesmittede undfangelses kloster og andre underjordiske tunneler.

Er der nogen rabatter eller reducerede priser?

Ja, der er reducerede billetter til Sankt Callixtus' katakomber fra €12 for visse grupper, så du kan spare lidt på dit besøg. Denne lille rabat gælder for:

 • Børn mellem 7 og 16 år
 • Grupper af studerende
 • Studerende op til 25 år, der studerer arkæologi, kunsthistorie, kulturarv og arkitektur med den tilsvarende certificering.
 • Præster, ordensfolk, seminarister og novicer med passende certificering.
 • Der er gratis adgang for børn op til 6 år og for handicappede (>74%) og ledsagere.

Når det gælder kapucinerbrødrenes krypt, specificerer Santa María de la Concepción-kirkens hjemmeside ikke, hvem dette gælder for, men den henviser til, at der er reduceret adgang for individuelle besøgende og grupper.

Book et besøg i kapucinerkrypten

Er det muligt at få en guidet tur?

Roms katakomber og især Sankt Callixtus' katakomber kan kun besøges på en organiseret tur med en ekspertguide, da man kommer dybt ned i jordens indre for at gå gennem tunnellerne, der udgør denne gamle underjordiske kirkegård, som er noget snæver og mørk.

Fra €15 kan du finde muligheder på Hellotickets for at besøge katakomberne i San Callisto, men der er også mulighed for at tage en guidet tur, der viser dig begge steder, på nettet kan du også se aktiviteter, der blander besøget i kapucinerbrødrenes krypt med andre katakomber i Rom fra €58.

På den måde kan du på blot et par timer besøge to forskellige turistattraktioner og lære om de tidlige kristnes begravelsesskikke og deres hemmelige tilbedelsessteder samt symbolikken bag den udsmykning, der pryder både katakomberne og krypten.

Book en guidet tur i krypten

Vi sammenligner åbningstiderne

Den kejserlige krypt| ©Young shanahan
Den kejserlige krypt| ©Young shanahan

Sankt Callixtus' katakomber

Callixtus-katakomberne er åbne mandag til søndag fra kl. 9 til 12 og fra kl. 14 til 17. De er lukket på onsdage, nytårsdag (1. januar), påskedag og juledag (25. december).

Guidede ture finder sted hver halve time og varer cirka 40 minutter. Om formiddagen starter den sidste guidede tur kl. 12 og om eftermiddagen kl. 17 (skærtorsdag kl. 16.30).

Kapucinerbrødrenes krypt

Kapucinerbrødrenes krypt er åben dagligt fra kl. 10 til 19 med sidste adgang kl. 18.30.

Den lukker påskesøndag den 2. november kl. 15, juleaften (24. december) kl. 14.30, juledag (25. december), nytårsaften (31. december) kl. 14.30 og nytårsdag (1. januar).

Book et besøg i katakomberne og basilikaen

Hvor mange mennesker er der på begge steder?

Inde i Sankt Callixtus' katakomber| ©Steve Collis
Inde i Sankt Callixtus' katakomber| ©Steve Collis

Katakomberne i Rom er et af de bedste monumenter i Rom. Da det er så populært et sted, er der altid en del besøgende, så jeg råder dig til at besøge stedet tidligt om morgenen, hvor der ikke er så mange mennesker. Turen indenfor foregår dog ikke i store grupper.

Hvad angår kapucinerbrodernes krypt, er Santa Maria della Concezione-kirken ikke en af de mest kendte kirker i Rom, så der er normalt færre turister til at se den sammenlignet med Sankt Callixtus-katakomberne.

Book en tur til katakomberne og Via Apia

Hvor ligger de?

Via Appia Antica skilt| ©Allie Caulfield
Via Appia Antica skilt| ©Allie Caulfield

Callixtus-katakomberne ligger på Via Appia Antica, 126, en af de vigtigste veje i Romerriget, og kan nås med bus 118 nær metrostationen Colosseo.

Rundt om Via Appia ligger resterne af villaer, mausoleer, katakomber og endda et cirkus. En gåtur langs den er som en rejse tilbage i tiden til det antikke Rom.

Kapucinerbrødrenes krypt ligger på 27 Via Vittorio Veneto, kun få minutters gang fra Trevi-fontænen og Den Spanske Trappe. Du kan gå dertil eller tage metroen (linje A, Barberini station).

Book et besøg i katakomberne og basilikaen

Hvor kan man spise i nærheden af katakomberne og krypten?

Uden for Ristorante Ciao Bella| ©Brashley Gossett
Uden for Ristorante Ciao Bella| ©Brashley Gossett

Hvis man tager en tur for at besøge Sankt Callixtus' katakomber eller kapucinerbrødrenes krypt, får man appetit. Heldigvis er der i nærheden af begge turistattraktioner flere restauranter, hvor man kan tanke op. Her er nogle eksempler:

Sankt Callixtus' katakomber

 • Tuarua (Via delle Sette Chiese 300): en café, der er perfekt til en hurtig snack som f.eks. en sandwich og en kop kaffe.
 • Cecilia Metella (Via Appia Antica 125- 129): en meget hyggelig restaurant, hvor du kan få en lækker italiensk pastaret. Den har en dejlig have, hvor man kan slappe af på de gode dage. God værdi for pengene.
 • Trattoria Cotto e Magnato (Via Cornelio Magni, 27 Zona Eur Colombo): et familiedrevet trattoria, hvor du kan nyde det bedste hjemmelavede italienske køkken. Venlig og effektiv service.

Kapucinerbrødrenes krypt

 • Ristorante Ciao Bella (Via Vittorio Veneto 12): Et dejligt sted at spise i centrum af Rom. God service, og pizzaerne fra den træfyrede ovn er meget velsmagende.
 • Il Gazebo (Via Veneto, 24 Hotel Imperiale): Menuen er enkel, men af god kvalitet. Pastaen og kalvekødet er blandt de bedste i restauranten. Opmærksom betjening.
 • Fraschetteria Giampiccolo (Via Dei Cappuccini 26): en hyggelig og stille restaurant, hvor du kan prøve en lækker frisk pasta og til dessert en lækker tiramisu. Hurtig betjening.

Book et besøg i katakomberne og Via Apia

Hvilke billeder vil du tage derinde?

Forbudsskilt i katakomberne| ©Carmen Chan
Forbudsskilt i katakomberne| ©Carmen Chan

I Sankt Callixtus' katakomber og i kapucinerbrødrenes krypt er det desværre ikke tilladt at tage billeder eller filme.

Det er en skam, for du vil sikkert gerne have en souvenir af oplevelsen, men på den positive side vil det give dig mulighed for at fordybe dig fuldt ud i oplevelsen, være mere opmærksom på alle detaljerne i de rum, du ser under turen, og på guidens forklaringer, som er meget interessante. Og ikke så meget for at få en god vinkel eller nok lys til at tage et godt billede.

Tips til at besøge denne type steder

Det indre af katakomberne i San Callisto| ©Wikipedia - GerardM
Det indre af katakomberne i San Callisto| ©Wikipedia - GerardM

Undgå katakomberne, hvis du har klaustrofobi

Callixtus-katakomberne er underjordiske, og tunnellerne, der udgør katakomberne, er lange, mørke og smalle.

Selvom du vil blive ledsaget af en guide, og der er masser af plads til at bevæge sig roligt og smidigt rundt, bør du overveje, om dette er den rigtige aktivitet for dig, hvis du har tendens til klaustrofobi i lukkede rum, før du køber billetter.

Få en fornemmelse af, hvad du vil se i kapucinerbrødrenes krypt

På grund af den særegne udsmykning af kapellerne i kapucinerbrødrenes krypt kan dette sted gøre et stort indtryk. Hvis du er en meget følsom person, er mit råd, at du tænker lidt over, hvad du kommer til at se, før du tager af sted, og at du overvejer, om besøget er passende for børn, da scenen er lidt uhyggelig.

Følg dresscoden

Når du besøger Sankt Callixtus' katakomber eller kapucinerbrødrenes krypt, skal du huske at bære tøj, der dækker skuldre og knæ for at komme ind, da det er steder med en hellig baggrund for den katolske religion.

I katakomberne er temperaturen omkring 16° C, og luftfugtigheden er høj, så det er tilrådeligt at tage varmt tøj på for at undgå at fryse under turen.

Tag behagelige sko på

Gulvet i katakomberne er ikke altid fladt, så behagelige sko, der støtter fødderne, er vigtige for at få mest muligt ud af dit besøg.

Tag ikke et kamera med

Da det er forbudt at tage billeder eller videoer i katakomberne og krypten, er der ingen grund til at tage dit kamera med. Mindre vægt i din rygsæk!

Hvilken du skal vælge i forhold til dine rejseplaner

Planlægning af din rejse| ©Thomas Lefebvre
Planlægning af din rejse| ©Thomas Lefebvre

Hvis du har tid nok under din rejse til Rom, er mit råd at besøge begge steder, da de er meget forskellige rum, der vil overraske dig både for deres historie og deres æstetik. Ellers kan det være en god idé at fokusere på din smag og se på din rejseplan for at hjælpe dig med at beslutte dig. Her er nogle tips!

 • Hvis det er første gang, du er i Rom: Sankt Callixtus' katakomber
 • Hvis du har været i byen før: Kapucinerbrodernes krypt
 • Hvis du ønsker et stille besøg: Sankt Callixtus' katakomber
 • Hvis du har kort tid: Kapucinerbrødrenes krypt
 • Hvis du er på budget: Sankt Callixtus' katakomber
 • Hvis du ikke vil blive træt: Kapucinerbrødrenes krypt
 • Hvis du er interesseret i Roms og kristendommens historie: Sankt Callixtus' katakomber
 • Hvis du er interesseret i originale og særegne besøg: Kapucinerbrødrenes krypt

Book et besøg i katakomberne og basilikaen