Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du fra Rom til Napoli

Hvis du skal til Rom og har lyst til en tur til Napoli, kan jeg fortælle dig alle detaljerne!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

Sådan kommer du fra Rom til Napoli

Napoli | ©Carlo Raso

Napoli er en af de mest charmerende og autentiske byer i det sydlige Italien. Det ligger kun 200 km fra hovedstaden og er det perfekte sted at komme væk, hvis du tilbringer et par dage i Rom.

Hvis du gerne vil benytte din tur til den evige by til at udforske andre regioner i landet, kan du her se alle de muligheder, du har for at komme fra Rom til Napoli på ingen tid.

1. En organiseret tur, den bedste måde at komme til Napoli fra Rom på

Panoramaudsigt over Napoli| ©Aliya Izumi
Panoramaudsigt over Napoli| ©Aliya Izumi

Det er meget almindeligt, at rejsende udnytter en rejse til Rom til at udvide deres horisont og besøge andre byer i nærheden af hovedstaden, f.eks. Napoli.

Dette er en praktisk og sjov måde at få mest muligt ud af din rejse til Italien og få så mange oplevelser som muligt ved at udforske andre dele af landet på kort tid.

Hvor lang tid tager udflugterne fra Rom til Napoli?

Organiserede ture til Napoli fra Rom varer normalt en hel dag (mellem 10 og 14 timer), men der findes også ekspresudflugter (ca. 7 timer), afhængigt af den type udflugt, du vælger, og de steder, du besøger på ruten.

Hvad vil du se på turen?

Gennem historien har Napoli tilhørt mange kongeriger, og det afspejler sig i byens morfologi. Der er derfor mange interessante steder at se, f.eks. Piazza del Plebiscito (med kongepaladset, San Francesco di Paola-basilikaen, Salerno-paladset eller præfekturpaladset), San Severo-kapellet med Kristus "Velato" eller Via San Gregorio Armeno (berømt for sine julemarkeder), blandt mange andre.

Under turen vil du sammen med en guide se, hvorfor den er så fascinerende for turisterne, den efterlader ingen ligeglade! Allerede i begyndelsen af det 19. århundrede skrev den tyske digter J.W. Goethe, at "byen er en by af byen". Goethe skrev: "Bare gå rundt i gaderne og åbn dine øjne for at se uovertrufne syner". Som du kan se, har Napoli ikke ændret sin essens på trods af tidens gang, og det er noget, som vi som rejsende elsker.

Du har også tid til at smage den autentiske napolitanske pizza, som er verdens bedste, og vidste du, at den berømte Margherita-pizza blev opfundet her til ære for den italienske dronning? Hvis du var imponeret over de bedste pizzaer i Rom, så gør dig klar til de bedste pizzaer i Napoli.

Hvad sker der, hvis jeg kombinerer besøget i Napoli med et andet sted?

Da Napoli ligger meget tæt på Pompeji (kun 30 minutters kørsel væk), anbefaler jeg, at du benytter dig af denne udflugt til Napoli fra Rom for også at besøge det berømte arkæologiske sted.

Etbesøg i Pompeji er et vigtigt besøg på en rejse til Italien, og at kombinere det med en organiseret tur til Napoli er en enestående mulighed for at se mange vigtige steder i landet uden at skulle bruge mange kræfter på at forberede udflugten og spare tid og penge. Her er dette indlæg om udflugter til Pompeii fra Rom.

Bestil en tur til Napoli og Pompeii

2. Med bus, den billigste måde at komme til Napoli på

Bus til Napoli| ©Antonio Vera
Bus til Napoli| ©Antonio Vera

Du kan købe busbilletter til Napoli fra 12 euro, hvis du vælger at springe de organiserede ture over og rejse på egen hånd.

Nogle af de selskaber, der dækker tjenesten, er Flixbus, Itabus og Marinobus. Du kan reservere dine pladser online, og turen varer ca. 2 timer og 30 minutter.

Bestil en tur til Napoli og Pompeii

3. I bil, den mest fleksible måde at komme dertil fra Rom

Rejse med bil| ©Alquiler de Coches
Rejse med bil| ©Alquiler de Coches

Rom og Napoli ligger ca. 200 km fra hinanden og er let tilgængelige i bil.

Hvis du vælger at leje en bil for at udforske Napoli, har du lidt mere fleksibilitet i dine planer, da du kan skræddersy ruten og tidsplanen efter dine interesser, springe visse stop over undervejs eller blive længere tid der, hvor du ønsker at tage hen.

Det er nemt at komme til Napoli fra Rom i bil. Du skal blot tage A1-motorvejen, som er godt skiltet. Turen på denne vej tager ca. 2 timer og 20 minutter og koster ca. 15 € i vejafgift.

At leje en bil for at se Napoli er en god mulighed, hvis du kan lide køreture og ønsker at udforske andre charmerende landsbyer undervejs, som du ikke ville kunne besøge med offentlig transport.

4. Med tog, den hurtigste måde at komme til Napoli på

Frecciarossa-toget til Napoli| ©Ferrovie dello Stato Italiane
Frecciarossa-toget til Napoli| ©Ferrovie dello Stato Italiane

Toget er den hurtigste måde at komme fra Rom til Napoli på. Toget afgår fra Termini Station (i hovedstadens centrum) og ankommer til Napoli Hovedbanegård.

Billetpriser og rejsetider afhænger af afgangstidspunktet og den togtype, du rejser med. Du kan købe dem via Italo eller Trenitalia.

  • Italo eller Frecciarossa: Det er højhastighedstog, som tager ca. 1 time og 15 minutter at nå frem til deres destination. Du kan finde billetter fra 18 €.

  • Intercity: Disse tog tager ca. 2 timer og 30 minutter at komme frem. Du kan købe billetter fra 19 €.

  • Regional: Disse tog er ca. 3 timer om at komme frem. Du kan finde billetter fra 12 €.

5. Med fly, den dyreste måde at komme til Napoli fra Rom på

Med et fly| ©Anna Zvereva
Med et fly| ©Anna Zvereva

Den direkte flyvning fra Rom til Napoli tager kun ca. 50 minutter, men jeg anbefaler det ikke, fordi du skal lægge til denne tid transporten til lufthavnen, sikkerhedskontrollen, ventetiden i terminalen osv.

Det tager i alt mere end 3 timer at flyve til Napoli fra Rom, og billetterne er meget dyre i forhold til andre transportmidler, omkring 80 €. Det er ikke det værd!


Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Napoli fra Rom?

På vandring i Napolis gader| ©Mario Sánchez Prada
På vandring i Napolis gader| ©Mario Sánchez Prada

Ligesom med Roms klima er det bedste tidspunkt at besøge Napoli om foråret og efteråret, hvor temperaturerne er behagelige og atmosfæren er relativt tør.

En anden fordel ved Napoli i disse årstider er, at gaderne er mere livlige end om vinteren, men langt fra så overfyldte som om sommeren, så det er roligere at komme til de store turistattraktioner.

Selv om sommeren er den ultimative feriesæson, vil jeg ikke anbefale at tage til Napoli i denne sæson, da vejret i byen er ret varmt og fugtigt, og du vil føle dig for varm og klistret til at tage på sightseeing, og alt er fyldt med turister!

Hvor meget koster en organiseret tur til Napoli fra Rom?

Napoli ved solnedgang| ©Alex N.
Napoli ved solnedgang| ©Alex N.

Fra 98€ kan du finde muligheder på Hellotickets. Priserne på organiserede ture kan variere afhængigt af visse faktorer såsom turens længde, gruppens størrelse, om det er en privat aktivitet eller ej, hvilke turistattraktioner der er en del af ruten, hvilke aktiviteter der udføres under turen, eller om udflugten omfatter en guide.

Hvorfor tage en organiseret tur til Napoli fra Rom?

Typisk billede af de smalle gader i centrum af Napoli.| ©Vincenzo La Montagna
Typisk billede af de smalle gader i centrum af Napoli.| ©Vincenzo La Montagna

Selv om du kan tage turen på egen hånd, er organiserede ture efter min mening den bedste måde at komme til Napoli fra Rom på.

  • De er så praktiske! Du behøver ikke at bekymre dig om nogen aspekter af planlægningen af rejsen, du skal bare købe billetterne og have det sjovt.
  • Med en organiseret tur undgår du eventuelle hikke i sidste øjeblik, som kan opstå, hvis du tager af sted på egen hånd.
  • Du vil sikre, at du får mest muligt ud af din tur.
  • Du vil blive ledsaget af en ekspertguide, som vil fortælle dig masser af anekdoter og historier, som du ellers ville gå glip af.
  • Og hvis du rejser alene eller som par, vil du blive ledsaget af en gruppe, så turen bliver endnu sjovere.
  • Du vil kunne hvile dig på vejen tilbage til Rom uden at skulle holde øje med køreplaner for offentlig transport hele tiden på vejen tilbage.

Alle fordele!

Bestil en tur til Napoli og Pompeii

Andre byer, du kan besøge på udflugter fra Rom

Besøg i Pompeii| ©Unsplash
Besøg i Pompeii| ©Unsplash

Napoli er en af de byer, der optræder på alle lister over udflugter fra Rom på grund af sin særlige charme, der ikke lader nogen ligeglade, og dens nærhed til hovedstaden.

Men der er mange flere! Hvis du rejser til Rom og gerne vil besøge andre byer end Napoli, kan du tage et kig på disse forslag:

Bestil en tur til Napoli og Pompeii