Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Varighed af besøg til Vatikanet

Hvis du planlægger din rejse til Rom, må du ikke glemme at planlægge et af de vigtigste besøg: et besøg i Vatikanet. Her kan du se, hvor meget tid du har brug for til at besøge det bedste af kunstens og katolicismens hovedstad.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutters læst

Varighed af besøg til Vatikanet

Inde i Peterskirken | Anna Church

Vi kunne tilbringe årevis i Rom og aldrig blive færdige med at opdage dens kroge og hjørner. Den Evige Stad har, som navnet antyder, altid noget nyt at byde på. Men da vores ferier og rejsetider desværre ikke varer evigt, vil jeg fortælle dig, hvor lang tid du har brug for til at besøge hvert af byens nøglepunkter, og jeg er sikker på, at det vil hjælpe dig med at organisere dit besøg!

Hvor lang tid tager det at besøge Vatikanmuseerne?

Bramantes trappe, Vatikanmuseerne| ©Voicu Horațiu
Bramantes trappe, Vatikanmuseerne| ©Voicu Horațiu

Vatikanmuseerne er uendelige: der er tusindvis af værker, freskoer, buster, statuer og gallerier, hvor man kunne bruge dagevis. Men det anbefales at bruge mellem to og tre timer på at opdage de vigtigste værker.

Hvis du køber billetter til Vatikanet for at gå på opdagelse i museerne på egen hånd, skal du først organisere, hvilke rum der er af størst interesse for dig, så du ikke vandrer formålsløst gennem museerne. Du kan også bede om en audioguide ved døren, som kan hjælpe dig med at finde rundt. Personligt anbefaler jeg at stoppe i rummet med kortene, rummet med busterne og frem for alt Det Sixtinske Kapel.

Hvis du tager med på en guidet tur til Vatikanmuseerne, Det Sixtinske Kapel og Peterskirken, vil den normalt vare mellem to og tre timer. Guiden vil stoppe op for at forklare de vigtigste rum og give dig et overblik over de vigtigste kunstnere, der var involveret i skabelsen af de vigtigste værker i museerne.

Book skip-the-line-billetter til Vatikanmuseerne

Hvor lang tid skal jeg bruge på at opleve Det Sixtinske Kapel?

Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel
Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel

Det er et gennemsigtigt rum fuld af detaljer, og hvis du vil sætte pris på dem, anbefaler jeg, at du køber din billet til Det Sixtinske Kapel og bruger mindst 20 til 30 minutter der. Hvis du tager med på en guidet tur i Det Sixtinske Kapel (hvilket jeg anbefaler 100% for at sætte de værker, du kommer til at se, i kontekst), vil guiden give en forklaring på de mest populære af Michelangelos freskoer i kapellets hvælving.

Husk, at du ikke må tale (eller tage billeder) inde i kapellet, og at du skal være helt stille, så guiderne giver de relevante forklaringer, før du går ind på turen, foran forklarende paneler ved dørene til museet. Det hjælper dig med at koncentrere dig om detaljerne og sætte pris på stedets storhed.

Book din guidede tur til Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel

Hvor lang tid tager det at bestige Peterskirken?

Besøg kuplen i Peterskirken| ©Fabio Fistarol
Besøg kuplen i Peterskirken| ©Fabio Fistarol

For at bestige Peterskirken skal du bruge mindst halvanden time. Dertil skal du lægge ventetiden, uanset om du går op eller bruger elevatoren i den sektion, hvor den er tilgængelig. Husk på, at der hver dag er mange besøgende, der gerne vil op til kuplen, og at køerne kan være lange.

Husk på, at vejen op er ret smal, og at når du når toppen, vil du gerne stoppe (for at hvile) og nyde den vidunderlige udsigt over Rom, så beregn ca. 90 minutter til at gå op, stoppe på toppen et stykke tid og komme ned igen. Tag det roligt, og tænk, at dette er en unik oplevelse, som du er nødt til at gøre mindst én gang i dit liv. Jeg fortæller dig mere om det her: Bestig Peterskirken i Rom

Book dit besøg i Peterskirken og Domen

Hvor lang tid skal jeg bruge på at se Peterskirken?

Inde i Peterskirken| ©Anna Church
Inde i Peterskirken| ©Anna Church

Du skal bruge mellem 60 og 90 minutter på at gå rundt i Peterskirken, uanset om du gør det på egen hånd eller deltager i en guidet tur. Ud over de enorme dimensioner i basilikaens skib, vil du på din vej gennem templet finde små kapeller, billeder og ægte kunstværker som Michelangelos Pietà, en skulptur hugget i marmor, som du uden tvivl vil bruge flere minutter på, fordi den er det hele værd.

Når du besøger Peterskirken, skal du stoppe op og beundre den enorme kuppel og dens detaljer indefra, samt den gigantiske bronze Baldachinus (eller atrium) i midten af basilikaen. Afhængigt af antallet af besøgende på dagen, kan de oprette "baner" for at danne et kredsløb, men hvis det ikke er for overfyldt, vil du kunne bevæge dig rundt i ro og mag. Bemærk også, at de lange køer, hvis du ikke har bestilt en guidet tur, kan tage op til to timer eller mere.

Book dit besøg i Peterskirken og kuplen

Hvor lang tid tager det at besøge Vatikanets nekropolis og krypter?

Pius XII's grav| ©Jim, the Photographer
Pius XII's grav| ©Jim, the Photographer

Besøget i Nekropolis skal altid ledsages af en officiel guide fra Vatikanet og varer altid 90 minutter. Det er den perfekte tid til at gå på opdagelse i gallerierne og forstå historien og ritualerne omkring pavernes begravelser.

Stedet er ret smalt og betragtes som et meget følsomt helligt sted, hvis bevarelse er afgørende for Vatikanets embedsmænd, så du vil ikke have mulighed for at vandre rundt i området i din fritid, og du vil ikke have nogen fritid under dette besøg i Vatikanets nekropolis og krypter.

Book dit besøg i Peterskirken, krypterne og kuplen

Hvor lang tid vil det tage mig at udforske Peterspladsen?

Detalje af kolonnaden på Peterspladsen| ©Patrick Schneider
Detalje af kolonnaden på Peterspladsen| ©Patrick Schneider

Adgangen til Peterspladsen er gratis, og der er ingen tidsbegrænsning på, hvor lang tid du kan bruge derinde. Personligt anbefaler jeg, at du bruger en time på at gå rundt i den runde søjlegang, beundre detaljerne på den centrale obelisk og springvandene, der beskytter den.

Jeg vil ikke udelukke, at man kan købe en is og spise den under de spektakulære søjler, mens man kigger på San Pedros facade. Du kan også tage en pause før eller efter et intenst besøg i basilikaen eller museerne.

Husk, at hvis du ikke har bestilt en rundvisning i Peterskirken, skal du vente i kø for at komme ind i kirken midt på pladsen, hvilket kan tage op til to timer, så du har tid til at se den (også selvom det er fra din plads i køen!).

Book et besøg i Peterskirken og Peterspladsen

Hvor lang tid varer den pavelige audiens om søndagen?

Pave Frans under en søndagsaudiens| ©RDMBP
Pave Frans under en søndagsaudiens| ©RDMBP

Den pavelige audiens varer normalt mindre end en time. Paven går ud for at hilse på pilgrimmene fra de forskellige menigheder, som er samlet på Peterspladsen for at høre hans velsignelse. Under audiensen læser han normalt evangeliet og hilser på de religiøse grupper, der er til stede den dag.

Normalt skal man, selv om man har bestilt billet til audiensen, komme i god tid for at få en god plads (selv om der normalt er skærme, hvor man kan se det større), så forvent at skulle bruge et par timer søndag morgen. For flere detaljer, se min guide til, hvordan man ser paveaudiensen i Vatikanet.

Book dine billetter til den pavelige audiens

Hvor lang tid skal jeg bruge i alt i Vatikanstaten?

Udsigt over Vatikanstaten| ©Szabolcs Toth
Udsigt over Vatikanstaten| ©Szabolcs Toth

Hvis det er første gang, du er i Vatikanet, og du som minimum vil besøge museerne, Det Sixtinske Kapel og Peterskirken, skal du bruge mindst en halv dag (du kan besøge stedet om morgenen eller om eftermiddagen). For at undgå unødigt lange besøg bør du planlægge og bestille dine billetter i forvejen: så undgår du lange køer og kommer mere udhvilet ind i museerne og basilikaen.

Hvis du ud over de grundlæggende besøg ønsker at fuldende din oplevelse af Vatikanstaten med et besøg i Domen eller en guidet tur i Nekropolis, anbefaler jeg, at du afsætter en hel dag i Vatikanstaten, så du ikke behøver at skynde dig og kan nyde hvert besøg fuldt ud.

Book dine billetter til Vatikanmuseerne