Hvor mange dage til at se Venedig

Hvis du planlægger en tur til Venedig, men ikke er sikker på, hvor mange dage du har brug for til at se byen, så læs videre!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Hvor mange dage til at se Venedig

Venedig, Italien | ©Joshua Stannard

Venedig er en af de smukkeste byer i Italien og et must-see i din rejsedagbog. Dens charme ligger i dens gamle kulturarv og magien i dens broer og kanaler. Ikke for ingenting er den kendt verden over som "Adriaterhavets dronning".

Hvor mange dage tager det at se en by så spektakulær som denne? 3 dage i Venedig er den ideelle ferie, men hvis du har mindre tid, kan du her se, hvordan du kan organisere dit besøg.

Se Venedig på en dag

Den store kanal| ©Marco Paiano
Den store kanal| ©Marco Paiano

Venedig er en spændende by, en af dem, hvis skønhed bliver hængende i hukommelsen, og man aldrig kan få nok af den. Men mange turister har ikke så meget tid, som de gerne ville have, til at nyde "kanalernes by" i ro og mag og er nødt til at optimere deres tid for at se højdepunkterne på bare én dag.

I en by, der er så gammel som Venedig, er det let at fare vild i gaderne. Ikke kun fordi man som førstegangsbesøgende ikke kender dem, men også fordi det på nogle punkter kan blive lidt af en labyrint.

Tag på en guidet tur

Med lidt tid til sightseeing er mit råd at være på den sikre side og få mest muligt ud af det ved at booke en guidet tur i Venedig for at opdage de mest emblematiske seværdigheder.

En guidet tur i Venedig vil sikre, at du får mest muligt ud af din tid i byen, og med hjælp fra en professionel guide vil du få mere at vide om historien bag det sted, du besøger, og lære en masse interessante fakta.

Book en guidet tur i Venedig

Hvis du er på egen hånd

Calatrava-broen på Canal Grande| ©Filippo Leonardi
Calatrava-broen på Canal Grande| ©Filippo Leonardi

Men hvis du er eventyrlysten og elsker tanken om at opdage de skatte, der gemmer sig i Venedigs gader på egen hånd, så tøv ikke, og udforsk byen i dit eget tempo. Selv hvis du beslutter dig for at udforske Venedig på egen hånd, er det altid en god idé at planlægge en lille rejseplan, som du kan lade dig guide af. Her er den!

  • Canal Grande: Nyd det fortryllende landskab i Venedig omgivet af vand med en guidet sejltur på Canal Grande, der viser dig nogle af byens mest populære steder som Rialtobroen, Markuspladsen eller Ca' Rezzonico.
  • Markuspladsen: Venedigs hjerte. Her ligger nogle af byens mest ikoniske bygninger, og du kan bl.a. tage på en guidet tur til Dogepaladset, Markuskirken og dens Campanile eller Klokketårnet.
  • Santa Maria della Salute-kirken: Et af de vigtigste templer i Venedig. Det blev opført i taknemmelighed til Jomfru Maria efter den pestepidemi, der hærgede byen i det 16. århundrede. Dens kuppel kan ses fra mange forskellige steder.
  • Sukkenes Bro: Bag Markuspladsen ligger denne berømte bro, der har fået sit navn efter den triste gåtur, som fangerne tog for sidste gang, før de blev henrettet.
  • Rialtobroen: Dette er den ældste og mest berømte bro i Venedig. Indtil det 19. århundrede havde venetianerne ingen anden måde at krydse Canal Grande på. Kryds den for at tage nogle billeder og komme til Rialto-markedet, et meget farverigt sted, især om foråret og sommeren.

Dette er blot nogle få af de steder, du kan se i Venedig på en dag. Hvis du vil vide mere, anbefaler jeg, at du læser indlægget Venedig på en dag, hvor du finder en guide til at få mest muligt ud af dit besøg.

Book billetter til Markuskirken

Se Venedig på to dage

Indgang til Markuskirken| ©Mark Huguet
Indgang til Markuskirken| ©Mark Huguet

Hvis du planlægger at bruge mindst to dage i Venedig, vil du kunne nyde byens charme i et roligt tempo. Det er dog stadig nødvendigt at optimere sin tid for at få set så mange seværdigheder som muligt.

1. Hvad skal man lave på den første dag?

Tag på en guidet tur den første dag

Selvom du gerne vil se Venedig på to dage, anbefaler jeg, at du booker en guidet tur i Venedig den første dag, så du kan få et indblik i den venetianske historie og kultur. Især hvis det er første gang, du er der.

Under hele turen vil du blive ledsaget af en professionel guide, som vil vise dig de mest emblematiske steder i Venedig, der har gjort byen verdensberømt (kanaler, kirker, broer), mens han fortæller dig fascinerende historier og interessante anekdoter om "Adriaterhavets dronning".

Til sidst kan du altid gå tilbage og i dit eget tempo se alle de monumenter, der har fanget din opmærksomhed under den guidede tur, og tage så mange billeder, som du har lyst til.

Book en gondoltur i Venedig

Hvad skal man se på en tur?

Normalt starter de guidede ture på Markuspladsen, som er hjertet af Venedig og hjemsted for nogle af byens mest repræsentative bygninger som Markuskirken og Campanilen, Dogepaladset, Klokketårnet og Correr-museet. Napoleon Bonaparte kaldte det "den smukkeste salon i Europa", så du skal have dit kamera godt opladet for at forevige alle de vidundere, du ser undervejs, og du kan endda Venedig Saint Mark's Square Tur med Basilica Guidet Tur.

Derefter har du tid til at vandre rundt i byens smalle gader og dens smukke kanaler og se andre steder som for eksempel Rialtobroen eller Sukkenes Bro.

Efter din guidede tur i Venedig har du fri tid, som du kan bruge, som du vil, hvad enten du vil shoppe, hoppe på en vaporetto for at sejle på Canal Grande eller nippe til en Spritz, den populære venetianske aperitif, som en lokal.

Book billetter til Dogepaladset

Hvad skal man lave på andendagen?

Murano| ©Kevin Charit
Murano| ©Kevin Charit

Den anden dag i Venedig kan bruges om formiddagen på at få et indblik i nogle af de bygninger, du så under din guidede tur i byen dagen før, såsom Dogepaladset, Markuskirken, Dogepaladset eller museerne på Markuspladsen.

Om eftermiddagen kan du så booke en udflugt til Murano, Burano og Torcello, de tre mest berømte øer i Venedigs lagune. De er fantastiske! Under besøget vil du blive ledsaget af en professionel guide, og du vil få mulighed for at besøge en fabrik, hvor det berømte Murano-glas fremstilles, se Venedigs første katedral i Torcello eller købe smukke håndlavede kniplinger som souvenir i Burano. Og når du vender tilbage til centrum af Venedig, er det tid til at forkæle dig selv med en lækker italiensk middag på en restaurant eller endda tage på en gastronomisk tur.

Som du kan se, er to dage i Venedig meget sjove, men der er endnu mere at lave! Hvis du vil opdage det, anbefaler jeg dig at tage et kig på indlægget Venedig på 2 dage: alt hvad du behøver at vide.

Book en udflugt til Murano, Burano og Torcello

Se Venedig på tre dage

En tur til Burano| ©Peter Visser
En tur til Burano| ©Peter Visser

Den ideelle måde at nyde Venedig på i ro og mag er at tilbringe tre dage i byen. På den måde har du tid til at se de fleste af byens seværdigheder, lave et par aktiviteter og endda tage på en udflugt.

Hvad skal man lave den første dag?

Uanset om du skal tilbringe en eller tre dage i Venedig, anbefaler jeg, at du den første dag tager på en guidet tur rundt i byen som en første kontakt med kulturen og historien i "Adriaterhavets dronning", især hvis du ikke har været her før. Du vil optimere din tid maksimalt, og det vil give dig den nødvendige kontekst til at lære hver af de vigtigste turistattraktioner, der har gjort den verdensberømt, bedre at kende.

Derudover vil du høre mange fantastiske anekdoter fra den professionelle guide, der vil ledsage dig. Kort sagt vil alt, hvad du ser under en guidet tur i Venedig, tjene som grundlag for resten af din rejse.

Guidede ture starter normalt på Markuspladsen, der betragtes som hjertet af Venedig, fordi det er her, flere af de vigtigste seværdigheder ligger: Correr-museet, klokketårnet, Dogepaladset eller Markuskirken og Campanile. Om eftermiddagen, efter frokost omkring den ikoniske Markusplads, kan du fortsætte gennem centrum og gå tilbage i dine skridt for at se de monumenter, du så om morgenen, i dit eget tempo og i detaljer - du får nogle fantastiske billeder!

Book en tur til Markuspladsen og basilikaen

Hvad skal man lave på andendagen?

Morgenen på den anden dag kan bruges på en udflugt til Murano, Burano og Torcello, de tre mest berømte øer i Venedigs lagune. På turen besøger du fiskerøen Burano, Venedigs første katedral i Torcello eller de berømte glasværksteder i Murano. Det er en superkomplet oplevelse, og du får nogle fantastiske billeder, som du kan tilføje til dit album.

Når du kommer tilbage til centrum efter turen, efter at have været ude hele formiddagen, vil du gerne samle kræfter ved at spise frokost på en billig restaurant.

Bagefter tager du tilbage til dit hotel for at slappe af, og så tager du på en gastronomisk rundtur i Venedig med en lokal guide for at opdage de bedste vine og typiske retter i området. Venedig er berømt for sine fisk og skaldyr og sin is, så du kan være sikker på at få noget for pengene!

Book en mad- og vintur i Venedig

Hvad skal vi se på tredjedagen?

Facaden på Dogepaladset, Venedig| ©Son of Groucho
Facaden på Dogepaladset, Venedig| ©Son of Groucho

Der er så meget at se og lave i Venedig! Uanset hvilken tid på året du tager af sted, vil du altid kunne finde noget interessant og sjovt at lave. Så på tredjedagen kan du bruge formiddagen på at få et indblik i nogle af de bygninger, du så under din guidede tur rundt i byen dagen før, såsom Dogepaladset, Markuskirken eller museerne på Markuspladsen.

Sightseeing er ret sulten! Du vil se frem til en frokostpause i slutningen af din tur. Da det er din sidste dag i byen, kan du spise frokost i nærheden af Markuskirken og nyde den spektakulære udsigt. Bagefter kan du i stedet for en lang frokostpause bruge tiden på at shoppe i Venedigs gader, overvære en venetiansk koncert eller tage et kursus i at lave din egen karnevalsmaske- mulighederne er uendelige!

Og for at runde en uforglemmelig tur til Venedig af, må du ikke gå glip af en romantisk gondoltur langs de kanaler, der har gjort byen verdensberømt. At se solnedgangen over Venedigs paladser og kirker fra vandet er en oplevelse, du vil huske resten af dit liv! Dette er nogle af de mest interessante og sjove ting, man kan lave i Venedig. Hvis du kunne lide disse forslag, må du ikke gå glip af indlægget Venedig på 3 dage, hvor du finder mange flere gode ideer.

Book en tur i gondol i Venedig