10 ting at gøre i Venedig om sommeren

Et af de bedste tidspunkter at rejse til Venedig på er om sommeren, hvor byen stråler i al sin pragt og tilbyder besøgende et væld af aktiviteter.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

11 minutters læst

10 ting at gøre i Venedig om sommeren

Strand i Venedig | ©Mark Haynes

Kanalernes by er en af de mest besøgte turistdestinationer i verden. Venedigs attraktioner er ikke begrænset til dens monumenter, kirker og paladser, da selve byen med dens kanaler og broer er en attraktion for alle, der leder efter en destination, hvor de kan tilbringe flere dage.

Den venetianske sommer er normalt varm, og byen er fuld af turister. På trods af disse ulemper er der ingen tvivl om, at det er et besøg, man ikke må gå glip af, da det er den tid på året, hvor byen fejrer sine mest attraktive festivaler og aktiviteter. Det er også det bedste tidspunkt at nyde natten, især en romantisk gondoltur under stjernerne.

1. Tag en romantisk aftentur langs Venedigs kanaler

Venedig om natten| ©Luca Sartoni
Venedig om natten| ©Luca Sartoni

Hvis en gondoltur om dagen allerede er en fantastisk oplevelse, så forestil dig, at du kan gøre det om natten, hvor bygningerne og broerne er svagt op lyste omkring dig. Denne aktivitet, som vinterkulden i Venedig ikke tillader, kan varmt anbefales, hvis du rejser om sommeren. Så tøv ikke med at booke en gondoltur i Venedig.

Når det bliver mørkt, begynder årstidens varme at sænke sig, og det er det bedste tidspunkt for interessante aktiviteter. En af dem, især hvis man rejser som par, er at slentre en tur langs Venedigs kanaler og nyde de refleksioner, som lysene efterlader på vandet.

Natten er også det ideelle tidspunkt at besøge de mindre besøgte kanaler og områder væk fra centrum. Hvis du kan, så bed gondolieren om at passere under Sukkenes Bro, når han tager dig med på denne vidunderlige rejse.

Book en gondoltur i Venedig

2. Hold øje med stjernerne på Venedigs internationale filmfestival.

På filmfestivalen| ©Igor Filippov
På filmfestivalen| ©Igor Filippov

Hvis der er én begivenhed (ud over karnevallet), der kan konkurrere med Venedigs fineste vartegn, når det gælder tiltrækningskraft på både lokale og besøgende, så er det den berømte filmfestival. Faktisk kommer de fleste til Lidoen, hvor den afholdes, i håb om at få et glimt af en af de internationale stjerner, der deltager hvert år, men det alene er nok til at lokke dig til at komme.

Venedigs film festival er den ældste filmfestival i verden og afholdes normalt i den første uge af september. Som sagt finder den sted på øen Lido, og en af hovedattraktionerne er at se skuespillerne ankomme i gondoler for at præsentere deres film, og selvfølgelig ikke at forglemme turen ned ad den røde løber.

Husk på, at der er mange mennesker, der forsøger at se disse øjeblikke, så hvis du ikke vil sidde på femte række, bør du komme tidligt. Du kan selvfølgelig også deltage i en af visningerne som publikum. Bare køb billetter til dem, der ikke er specifikt for journalister.

3. Oplev den venetianske nat i bacari og på terrasserne

Udsigtspunkt fra T Fondaco dei Tedeschi| ©LVMH
Udsigtspunkt fra T Fondaco dei Tedeschi| ©LVMH

Sommeren er den bedste tid på året til at nyde den venetianske nat. Der er to typer steder, hvor man kan opleve disse nætter: bacari og nogle bygningers terrasser.

Hvis du er på udkig efter en velkendt og populær atmosfære, er bacari det rette sted for dig. Det er typiske venetianske taverner med få siddepladser og en lang disk. De mest populære er dem i San Polo- og Cannaregio-kvartererne. Det er normalt at bestille et glas vin eller en spritz, som er den mest populære aperitif blandt de lokale. Til din drink er der ikke noget bedre end de populære cicchetti, den italienske version af tapas. Blandt andre specialiteter kan jeg anbefale:

Terrasserne er et andet alternativ til at få en drink. Den største fordel, og det er ikke så lidt, er den fantastiske udsigt, du kan nyde. Prisen er dog normalt meget højere, da de ofte tilhører luksushoteller som Danieli. En anden interessant mulighed er at booke en gastronomisk tur i Venedig, hvor du vil opdage alle hemmelighederne i den venetianske kulinariske historie.

Book en madtur i Venedig

4. Sig farvel til sommeren med Sagra del Pesce og Regata di Burano.

På Sagra del Pesce| ©Carlo M
På Sagra del Pesce| ©Carlo M

Det bedste sted at sige farvel til den venetianske sommer er på en nærliggende ø, der er berømt for sine tekstilarbejder: Burano. Så tøv ikke med at booke en udflugt til Burano. To stærkt anbefalede begivenheder finder sted der i den tredje uge af september, for ikke at nævne, at øen i sig selv er et must-see for dem, der rejser til Venedig.

 • Regatadi Burano: Regattaen har samme karakteristika som Regata Storica. Både mænd og kvinder deltager med forskellige bådtyper. Tusindvis af venetianere kommer for at heppe på deltagerne, og det samme gør turisterne i området.
 • Sagra del Pesce Den afholdes samtidig med regattaen og er en festival dedikeret til fisk. Der er mange boder på øen, som sælger stegt fisk, altid ledsaget af en god hvidvin.

Buranos indbyggere, venetianere og turister deltager i festlighederne og nyder fiskeretterne blandt øens karakteristiske farvede huse.

Book en udflugt til Burano

5. Nyd venetiansk gelato i sommervarmen

Gelato| ©JÉSHOOTS
Gelato| ©JÉSHOOTS

Hvis Italien er gelatoens land, eller rettere gelato, så er Venedig gelatoens hovedstad. I de varme sommerdage bør du ikke gå glip af at smage en af dens varianter.

Det siges, at gelato efter en tid, hvor den mistede sin popularitet, genvandt sin pragt, da den venetianske købmand Marco Polo vendte tilbage fra sin rejse til Kina. Den rute, som Polo åbnede, bragte en række gelato-opskrifter til Venedig, som fascinerede byens adel og derfra spredte sig til resten af Italien. I dag har Venedig et stort antal isbarer, hvor man kan finde alle slags smagsvarianter. Blandt de mest fremragende er følgende:

 • Bacaro del Gelato: Her tilbydes håndlavede is til en meget overkommelig pris. En af de mest populære smagsvarianter er chokolade og pistacie.
 • Suso: ligger meget tæt på Rialto, og her finder du is med meget originale smagsvarianter og med venetianske navne som Opera eller Bellini.
 • La Mela Verde: La Mela Verde ligger ikke langt fra Markuspladsen og tilbyder et stort udvalg af smagsvarianter, som alle er håndlavede.
 • Gelato Fantasy: Nogle mener, at det er den bedste isbar i byen. Den mest populære is er pistacie cremino, men gianduiotto cup, en venetiansk specialitet, er ikke langt bagefter.

Og hvis du booker en madtur i Venedig og får mulighed for at prøve dem, skal du ikke tøve med at gøre det.

Book en madtur i Venedig

6. Slap af på en af Venedigs strande.

Venedigs strand| ©Linus Henning
Venedigs strand| ©Linus Henning

At rejse rundt i Venedig om sommeren med de mange turister og køerne for at komme ind i Markuskirken eller Dogepaladset kan være udmattende. Løsningen er at bruge en formiddag eller eftermiddag på at slappe af på en af strandene i nærheden af byen.

De mest kendte er dem på øen Lido, som du kan nå med vaporetto. For at gøre dette skal du bestille et transportpas til Venedig, så kan du komme dertil uden ekstra omkostninger. Disse strande blev valgt af det europæiske borgerskab til at tilbringe sommeren på, og i dag betragtes de som de bedste i området. Strandene ved Lido har fint sand, og landskabet er ganske smukt og malerisk. Men i juli og august er der ofte mange mennesker.

De, der foretrækker at slippe for menneskemængden (om end kun en smule), kan vælge strande på andre øer, såsom Jesolo, Eraclea eller Cavallino. Den bedst bedømte er Jesolo, hvor man også kan besøge det smukke fyrtårn.

Book et transportpas til Venedig

7. Gå ikke glip af det store show i La Regata Storica

Regata Storica| ©Dimitris Kamaras
Regata Storica| ©Dimitris Kamaras

Regata Storica er en af de mest spændende og engagerende begivenheder i den venetianske sommer for både lokale og besøgende. Hvis du tilfældigvis er i Venedig under Regata Storica, så stop, hvad du er i gang med, og gå ikke glip af det farverige optog og spændingen ved konkurrencerne. Hvis du kan, så prøv at få en plads på tribunen med udsigt over Rialtobroen.

Denne regatta (regattaer i virkeligheden) er en hyldest til byens afhængighed af de vandveje, der udgør mange af dens gader. Den finder normalt sted den første søndag i september, og de fire kapsejladser involverer forskellige bådtyper, herunder gondoler.

Mange af deltagerne, især gondolførerne, klæder sig ud i tidstypiske kostumer for at komme frem langs Venedigs Canal Grande. Både paraden før løbet og selve løbene er ledsaget af musikalske optrædener, traditionel mad og drikke, især vin.

Book en gondoltur i Venedig

8. Deltag i Festa del Redentore, sommerens vigtigste festival.

Festa del Redentore fyrværkerifestival| ©Karen C
Festa del Redentore fyrværkerifestival| ©Karen C

Den tredje weekend i juli fejrer Venedig sommerens vigtigste festival med aktiviteter, der strækker sig ind i de følgende dage: Redentore-festen, som ud over sit religiøse aspekt byder lokale og besøgende på et fantastisk fyrværkeri, dans, traditionel mad og tre regattaer med typiske venetianske både.

Denne festival er blevet fejret i fem århundreder og mindes afslutningen på den forfærdelige pestepidemi, der hærgede byen mellem 1575 og 1577. I slutningen af epidemien, da en tredjedel af Venedigs indbyggere var døde, blev Forløserens Kirke bygget på øen Giudecca, overfor byen.

Venetianerne begynder at forberede sig på festlighederne allerede lørdag eftermiddag. Først sætter de deres både op, dekoreret med kulørte lys og lanterner, og med små borde til at spise ved. Stemningen på vandet er festlig med musik, mad og sang. Selvom det ikke er nemt, kan du måske finde nogen, der vil lade dig sejle med på deres båd for at deltage aktivt. Ellers er der langs kanalernes bredder opstillet store borde (især på Giudecca-kanalen), hvor der serveres traditionelle retter til middag.

Fyrværkeri

Herefter forsøger tusindvis af mennesker at finde det bedste sted at se fyrværkeriet. Vær opmærksom på, at det er svært at finde en god plads, da mange mennesker står der i et par timer. Fyrværkeriet starter normalt omkring kl. 23.30 og varer i ikke mindre end 45 minutter.

Fyrværkeriet affyres fra øen Giudecca, hvilket får formerne og lysene fra fyrværkeriet til at reflektere smukt på vandet. Man får fornemmelsen af, at hele bugten er oplyst i dette tidsrum.

Efter fyrværkeriet fortsætter festen på Lido (en anden ø, du skal besøge) med dans og musik indtil daggry. Om morgenen finder Forløserregattaen sted, hvor et stort antal typiske både deltager.

Book en gondoltur i Venedig

9. Tag del i den årtusindgamle historie om festa di San Piero i Casteo

Festa di San Piero i Casteo| ©Argomenti
Festa di San Piero i Casteo| ©Argomenti

En af de mest historiske fester i Venedig er Festa di San Piero di Casteo. Ikke alene kan du deltage i denne ældgamle tradition, men du kan også nyde levende musik og boder med typiske venetianske retter.

Begivenheden finder sted over flere på hinanden følgende dage i slutningen af juni (selvom den nogle gange kan strække sig til de første dage af juli). Den har en religiøs oprindelse og begynder faktisk med en messe i Peterskirken, som indledes af byens patriark selv. Messen efterfølges af en procession langs vandet fra San Giuseppe-kanalen, og byens fiskere tilbyder den såkaldte "anillo piscatore" til patriarken.

De fleste aktiviteter finder sted foran San Pietro-basilikaen, der ligger i Castello-distriktet (sestiere) øst for det historiske centrum. Du kan komme dertil til fods eller med en af de venetianske vaporettoer, der kører til området.

10. Gå i sommerbio i Arena di Campo San Polo

Biograf i Campo San Polo| ©Martin Pettitt
Biograf i Campo San Polo| ©Martin Pettitt

At gå i sommerbio er for mange en måde at vende tilbage til barndommen på. Og hvis du kan gøre det i en by som Venedig, bliver oplevelserne mangedoblet. Cinema Arena Campo de San Polo er det ideelle sted at nyde et par timers biograf, socialisere og møde mennesker i kanalernes by.

Stedet, hvor forestillingerne finder sted, er Campo San Polo i San Polo-distriktet. Det er en friluftsbiograf med en lang historie i byen, og den er kun åben fra slutningen af juli til de sidste dage af august i Venedig.

Skærmen i friluftsbiografen er den største i hele byen, og den viser normalt genudsendelser af årets mest populære film. Af og til er der dog nogle nye udgivelser. Selvom det er en oplevelse værd, selv hvis man ikke kan italiensk, bliver nogle af filmene vist i deres originale version.

Vejret i Venedig om sommeren

Pakning| ©Craig Adderley
Pakning| ©Craig Adderley

Sommeren i Venedig er normalt ret varm og fugtig. I begyndelsen, i slutningen af juni, kan der være perioder med regn, men nedbøren aftager, efterhånden som sæsonen skrider frem. Temperaturerne overstiger ofte 30 grader celsius. Sørg under alle omstændigheder for at tjekke vejrudsigten kort før din rejse for at gøre den mere pålidelig.

 • Juni
 • De sidste dage af måneden
 • Højeste 27ºC
 • Lav 16ºC
 • Regn: 7 dage i måneden
 • Juli måned
 • Hele måneden
 • Maksimum 30ºC
 • Minimum 19ºC
 • Regn: 5 dage
 • August
 • Hele måneden
 • Maksimum 29ºC
 • Laveste 18ºC
 • Regn: 5 dage
 • September
 • De første tre uger
 • Maksimum 25ºC
 • Laveste 14ºC
 • Regn: 5 dage

Er der en dresscode for kirker?

Inde i Markuskirken| ©Michael Vadon
Inde i Markuskirken| ©Michael Vadon

Det er almindeligt kendt, at turister, der besøger Vatikanet, skal følge visse dresscode-regler, men er det også tilfældet i venetianske kirker?

I princippet har de fleste kirker ikke nogen dresscode, selvom man altid kan få noget at vide. Det er oftest tilfældet i Markuskirken. Der vil du sandsynligvis blive bedt om at dække ben og skuldre, og der er normalt en bod, hvor de sælger brunt stof til at bære som tørklæde eller sarong.

Book din billet til Dogepaladset

Fordele og ulemper ved at rejse til Venedig om sommeren

Gondoler i Venedig| ©Pedro Szekely
Gondoler i Venedig| ©Pedro Szekely

Venedigs attraktioner gør den til en by, der altid er værd at besøge. Men alligevel har hver årstid sine fordele og ulemper.

I modsætning til Venedig om vinteren er fordelene ved at rejse til Venedig om sommeren som følger:

 • Flere solskinstimer: Ikke alene regner det meget mindre, men der er også mange timer med dagslys, og derfor kan man forlænge sine ture.
 • Du kan tage på stranden: Venedig betragtes normalt ikke som en stranddestination, men hvis du ikke kan undvære at ligge i sandet og tage en svømmetur, finder du flere strande på de nærliggende øer.
 • Mere atmosfære: Byens barer begynder at fyldes op, når aftenen falder på. Det er nu, man kan tage en aperitif på terrasserne og nyde den musik, der sætter liv i aftenen.

På den anden side vil du også finde nogle ulemper, hvis du rejser om sommeren:

 • Varmen om dagen: Den venetianske sommer efterlader altid nogle dage med overdreven varme. Luftfugtigheden bidrager heller ikke til at gøre atmosfæren behagelig.
 • Højere priser: Da det er højsæson, stiger priserne på fly og indkvartering meget. Mit råd er at forsøge at booke i god tid.
 • Stort antal turister: Byen fyldes op med besøgende i sommermånederne. Sightseeing vil ikke være så behageligt, som du kunne ønske dig, og der er lange køer for at komme ind til de mest populære seværdigheder.

Book en guidet tur i Venedig