Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Marrakech i juni: bedste ting at gøre i byen (aktiviteter, begivenheder, rejseplaner)

Juni er en måned, hvor du kan nyde Marrakech. De første fjorten dage, hvor temperaturen endnu ikke er høj, er ideelle til din rejse, og i de anden fjorten dage kan du ikke gå glip af nogle af sommersæsonens typiske planer.

María Cano

María Cano

10 minutters læst

Marrakech i juni: bedste ting at gøre i byen (aktiviteter, begivenheder, rejseplaner)

Ørken i Marrakech | ©Yeo Khee

Med sommerens komme begynder termometeret i Marrakech at registrere højere temperaturer i juni med en gennemsnitlig dagtemperatur på mellem 25 og 35 °C, som falder til mellem 15 og 20 °C om natten.

Alligevel er det en meget behagelig måned at besøge de forskellige monumenter og haver i, da det ikke er så varmt som i juli og august, og der er mange solskinstimer, så du kan få mest muligt ud af dine dage. Desuden er det ikke højsæson, og du vil finde billigere priser end i andre måneder af året, og der er nogle særlige begivenheder i denne måned, såsom Marrakech du Rire.

Hvis du leder efter mere information om byen, som ikke er specifik for juni måned, så tøv ikke med at besøge indlægget Hvad skal man se og lave i Marrakech.

1. Grin højt med Marrakech Du Rire

På Marrakech Du Rire| ©Marrakech Due Rire
På Marrakech Du Rire| ©Marrakech Due Rire

Hvis du rejser til Marrakech i juni, skal du huske, at juni er juni måned for Marrakech Du Rire Festival, en begivenhed, der har fundet sted i over ti år og er så populær, at den bliver sendt på tv.

Parader, karneval, gallafester og forskellige shows er blot nogle af attraktionerne ved denne anerkendte begivenhed, hvor komedie og humor er de vigtigste hovedpersoner, og hvor tilskuerne vil have det sjovt.

Hvert år byder Marrakech Du Rire velkommen til lovende unge og store kunstnere, både nationale og internationale, som ud over deres talent har noget til fælles: de vil få dig til at grine. Tøv ikke med at komme, du vil ikke fortryde det!

  • Beliggende i... forskellige dele af Marrakech

2. Nyd Gnaoua-musikfestivalen i Essaouira

Gnaoua musikfestival i Essaouira| ©Magharebia
Gnaoua musikfestival i Essaouira| ©Magharebia

Hvis du tager til Marrakech i juni, må du ikke gå glip af Essaouira Gnaoua-musikfestivalen. Uanset hvornår du tager til Marrakech, er det faktisk altid tilrådeligt at tage en tur til Essaouira, da det er en af de smukkeste byer i Marokko. Men hvis din rejse desuden falder sammen med den sidste uge af juni, har du en dobbelt grund til at tage af sted.

Festivalen har været afholdt siden 1998 med det formål at fremme Gnaoua-musikken og visse værdier som f.eks. foreningen af kulturer og fred. Faktisk er festivalen en eksponent for musikalsk krydsning, og brugen af forskellige instrumenter, der er typiske for Gnaoua-musikken, såsom trommer (ganga), bækkener (qraqeb), den trestrengede tromme (guembri) og lut, er almindelig.

Arrangementet har en stor international tilstedeværelse og samler hvert år musikere fra forskellige stilarter som reggae, jazz, pop og rock med et publikum på omkring 400.000 mennesker. Og med gratis adgang er det en begivenhed, du ikke må gå glip af!

Tøv ikke med at læse indlæggene udflugter til Essaouira fra Marrakech og hvordan du kommer fra Marrakech til Essaouira for at forberede din rejse.

  • Det ligger i Essaouira, 180 km fra Marrakech.

Bestil en udflugt til Essaouira

3. Spadseretur gennem Majorelle-haven

Majorelle-haven| ©Kamal Hammadi
Majorelle-haven| ©Kamal Hammadi

En af de bedste ting at lave i juni er at besøge Majorelle-haven. Det er en meget speciel tid, for sidst på foråret er haven i al sin pragt, og dammen gør temperaturerne mildere, hvilket gør det til et meget behageligt sted at besøge. En ægte oase i hjertet af Marrakech. Haven gemmer på mere end 300 plantearter fra hele verden. Palmer, kaktusser, rosenbuske, bougainvillea, bambus og damme med lotusblomster og vandliljer er nogle af højdepunkterne.

Forløberen for denne have var den franske maler Jacque Majorelle, som i 1922 købte en ejendom med palmer. Senere byggede han en art deco-villa og anlagde en botanisk have med et stort antal arter. Majorelle var en passioneret naturelsker og bragte eksemplarer med hjem fra alle sine rejser. Maleren var ude for en ulykke, og i de følgende år blev haven meget forsømt, men senere, i 1980'erne, købte forretningsmanden og modedesigneren Yves Saint Laurent ejendommen og fordoblede antallet af arter. I dag er det et af de mest besøgte steder i byen.

Majorelle-haven er åben fra kl. 11 til 17 til en pris på 12 €. Det er også hjemsted for det berbiske kunstmuseum. Hvis du tager af sted, anbefaler jeg, at du køber din billet online og reserverer dit besøgstidspunkt.

  • Det ligger på... Rue Yves St Laurent, (40090), Marrakech.

4. Gå en tur i Jardin Secret

Den hemmelige have| ©Mike Finn
Den hemmelige have| ©Mike Finn

Le Jardin Secret ligger i hjertet af Marrakech og er også en ideel plan for juni måned, da du kan undslippe byens travlhed og varme, mens du nyder en behagelig og eksotisk spadseretur. Ligesom de andre grønne områder i byen vil planterne og blomsterne være i fuldt flor på denne tid af året.

Le Jardin Secret åbnede sine døre i 2016, selv om det går tilbage til det saadiske dynasti for mere end 400 år siden og er hjemsted for næsten hundrede arter. Den er opdelt i to dele, en eksotisk have på den ene side og en islamisk have på den anden side.

Le Jardin Secret er åben fra 9:30 til 19:30 og koster fra 7 €.

  • Det ligger på... Rue Mouassine 121 (40030). Medinaen i Marrakech

5. Undgå travlheden med en spadseretur i palmelunden i Marrakech

Golf i Palm Grove| ©Iain I
Golf i Palm Grove| ©Iain I

En anden ideel plan for juni måned er en tur til Palmeral, en enklave med omkring 100.000 palmer, der blev plantet under Almoravid-dynastiet og ligger nordøst for byen. Det anses for at være et eksklusivt område og er hjemsted for en række luksushoteller og golfbaner.

Det er almindeligt at tage rundt i Marrakesh Palmelund på kamelryg, på hesteryg eller på en tur på quadcykel. En behagelig og ideel måde at flygte fra byens travlhed midt i juni og lave en plan med hele familien. Du kan også tage en pause af og til, mens du nyder en grøn te.

Og hvis denne oplevelse ikke er nok for dig, kan du vælge en tur på kamel rundt i andre dele af Marrakech.

  • Det ligger på... Route de Fès, (40000). Marrakech

Bestil en tur på kamel i palmelunden i Marrakech

6. Tag en tur til Anima Garden

I Anima Garden| ©Anima Garden
I Anima Garden| ©Anima Garden

En anden god mulighed er at tage en tur til Anima Garden eller Andre Heller Garden. De skyggefulde stier og de mange blomster og planter gør det til et magisk sted at besøge i juni. Der er også en række kunstinstallationer.

Denne have på næsten to hektar er skabt af kunstneren André Heller, en af de mest internationalt anerkendte multimediekunstnere, og er en ideel måde at flygte fra storbyens travlhed på. Du kan også benytte lejligheden til at nyde en lækker kage og te eller en velsmagende menu med traditionelle retter lavet af lokale råvarer.

Anima Garden er åben hver dag fra kl. 9 til 18, og entréen koster 3 €. Der er også gratis transport fra torsdag til søndag, så det er nemt at komme til stedet, som ligger ca. 30 km fra byens centrum.

  • Det er beliggende på... Douar Sbiti Ourika, Route d'Ourika (40000). Marrakech

7. Tag en dukkert på feriestedet Plage Rouge

Plage Rouge swimmingpool| ©lapiguerouge
Plage Rouge swimmingpool| ©lapiguerouge

En anden ideel plan for en af de varmeste dage på dit besøg i Marrakech i juni er at benytte lejligheden til at tage en dukkert i Rouge Beach Resort, der ligger lidt over 15 kilometer fra medinaen, og som har en swimmingpool på over 2.000 kvadratkilometer med balinesiske senge og liggestole til en dag med afslapning.

Du kan også benytte lejligheden til at nyde en cocktail, lytte til levende musik eller nyde en velsmagende middag under dit besøg.

Dette turistkompleks åbner i april, selv om juni, når varmen kommer, er den måned, hvor det er mest populært blandt publikum. Entréprisen starter ved 14 €.

  • Det ligger på Route de Casablanca (40000). Marrakech

8. Tag en aftenspadseretur på Yamaa el-Fna-pladsen

Yamaa el-Fna-pladsen om natten| ©Alexander J.E. Bradley
Yamaa el-Fna-pladsen om natten| ©Alexander J.E. Bradley

Uanset hvilken tid på året du besøger Marrakech, er pladsen Jamaa el-Fna et sted, du ikke bør gå glip af. Det ligger i Medinaen i Marrakech, det historiske område i Marrakech. Og fra juni og fremefter anbefaler jeg, at du besøger den om aftenen, da det er meget mere behageligt at gå på grund af temperaturen. Derudover er pladsen fuld af madboder, hvor du kan spise, mens du nyder et improviseret show.

Desuden er pladsen omgivet af flere restauranter og barer, så du kan også slappe af, mens du tager en drink og betragter stedets liv. Jeg giver dig indlæggene om marokkansk mad og de bedste restauranter i Marrakech, så du kan lære alle detaljerne i den lokale gastronomi at kende.

  • Det ligger i... Avenue Jamaa El Fna (40000). Marrakech

9. Oplev de saadiske grave uden menneskemængderne

Saadiske grave| ©Montse PB
Saadiske grave| ©Montse PB

Et af de mest besøgte monumenter i Marrakesh er Saadid-gravene. De er små i størrelse, så kapaciteten er begrænset. Derfor er juni en ideel måned til at se dem, da der ikke er så mange turister som i andre måneder af året, og du behøver ikke at stå i kø så længe.

Sa'did-dynastiet regerede mellem 1524 og 1659, og Sa'did-gravene stammer fra denne tid, da de blev opdaget og åbnet for offentligheden i begyndelsen af det 20. århundrede. Der er et hovedmausoleum, som huser Sultan Ahmad al-Mansur og hans familie.

Entréen koster 6,50 €, og åbningstiderne er fra kl. 9 til 12 og fra kl. 14.30 til 14.30. - kl. 12.00 og fra kl. 14.30 - 18.00 ca.

  • Det ligger på... Rue de La Kasbah (40000). Marrakech

10. Tag på en tur til Marrakech-ørkenen, en uforglemmelig oplevelse

Besøg i Merzouga| ©Jeff Jewiss
Besøg i Merzouga| ©Jeff Jewiss

Hvis du har lyst til en tur til ørkenen, har du flere muligheder. Du kan tage til Merzouga-ørkenen, Zagora-ørkenen eller Agafay-ørkenen, og de er alle perfekte valgmuligheder i juni måned *** inden den brændende varme i juli og august kommer**.

Agafay-ørkenen ligger ca. 40 kilometer væk, Zagora-ørkenen ligger lidt over 350 kilometer væk og Merzouga-ørkenen ligger ca. 550 kilometer væk, og alle tre er uforglemmelige besøg.

Tøv ikke med at besøge indlæggene om, hvordan du kommer til ørkenen fra Marrakech, eller hvilke er de bedste udflugter til ørkenen i Marrakech, samt de bedste aktiviteter i ørkenen i Marrakech for at få alle oplysninger om denne oplevelse. Bemærk også, at du kan tilbringe en nat i ørkenen i Marrakech.

  • Den ligger i... Sahara-ørkenen.

Book en ørkenudflugt

Temperaturen i Marrakech i juni

Besøg ved den blå port i Fez| ©Bjørn Christian Tørrissen
Besøg ved den blå port i Fez| ©Bjørn Christian Tørrissen

Som optakt til sommeren begynder temperaturen i Marrakech i juni at stige, men det er langt fra de centrale måneder af sommersæsonen, hvor det næsten er umuligt at gå rundt midt på dagen. I juni kan du generelt nyde alle former for aktiviteter, da den gennemsnitlige temperatur ligger på 20-35ºC, og der falder sjældent regn.

Marrakech's turistmængder i juni

Spadseretur gennem Medinaen i Marrakech| ©Juan Antonio Segal
Spadseretur gennem Medinaen i Marrakech| ©Juan Antonio Segal

Antallet af turister i Marrakech i juni er lavt. Dette er i modsætning til august, hvor der er mange besøgende på trods af varmen, eller april, maj og oktober, som falder sammen med højsæsonen. Det gør det til en ideel måned at besøge, da du ikke behøver at vente i lange køer ved de forskellige attraktioner, og du vil kunne se på sightseeing i ro og mag.

Det er meget vigtigt, at du inden dit besøg har alle oplysninger om sikkerheden i Marrakech og om, hvordan du kommer rundt i Marrakech.

Festligheder i juni i Marrakech

Udsigt over Atlasbjergene| ©Med EDDARAMI
Udsigt over Atlasbjergene| ©Med EDDARAMI

Feriekalenderen i Marrakech i almindelighed og Marokko i særdeleshed er helt unik, som det er tilfældet på alle andre destinationer. Alligevel har Marrakech ingen særlige festligheder, der falder sammen med juni måned. Juni er dog en måned med Marrakech Du Rire, en festival, der er meget populær, og som på grund af sin popularitet endda bliver sendt i fjernsynet.

Priser i Marrakech i juni

Marokkanske penge| ©Doug Knuth
Marokkanske penge| ©Doug Knuth

Marokko er et ideelt rejsemål at besøge i juni, hvad angår priser, da det ikke falder sammen med højsæsonen, så priserne på rejser, indkvartering og mad er billigere end på andre tidspunkter af året. Alligevel er det generelt set en billig rejse. De dyreste udgifter kan være flybilletter og indkvartering, afhængigt af hvilken tid på året du besøger landet.

På den anden side er du velkommen til at besøge posterne Marrakech på én dag, Marrakech på to dage, Marrakech på tre dage, Marrakech på fire dage, Marrakech på fem dage og Marrakech på syv dage og oprette din egen rejseplan i henhold til dine opholdsdage.

Hvad skal du pakke til et besøg i Marrakech i juni

Klargøring af din bagage| ©Craig Adderley
Klargøring af din bagage| ©Craig Adderley

Hvis du besøger Marrakech i juni, skal du huske på, at temperaturerne vil være høje, så det er tilrådeligt at bære let linned- eller bomuldstøj, som er ideelt til de højere temperaturer. Det er også tilrådeligt at medbringe en hat eller kasket til at dække hovedet og et tørklæde eller en foulard til at dække skuldrene, hvis du går ind i en moské eller lignende.

Du bør også huske på, at Marokko er et muslimsk land, og det anbefales, at kvinder ikke bærer lavt udskåret, stropløst eller kort tøj for at undgå ubehagelige blikke. Selv om det er et islamisk land, er det dog et af de mest vestlige lande, så de er ikke så strenge med hensyn til påklædning som andre steder.

Hvornår skal man besøge Marrakech

Besøg i Todra-slugterne.| ©albertxebic
Besøg i Todra-slugterne.| ©albertxebic

Hvis du stadig ikke er sikker på, hvornår det er bedst at besøge Marrakech, så tøv ikke med at læse indlægget hvornår du skal rejse til Marrakech, eller hvis du leder efter oplysninger om andre specifikke måneder, så læs artiklerne om januari Marrakech, februar i Marrakech, marts i Marrakech, april i Marrakech, maj i Marrakech, juli i Marrakech, august i Marrakech, september i Marrakech, oktober i Marrakech, november i Marrakech og december i Marrakech. Hvis du derimod er i tvivl om, hvorvidt det er bedre at tage af sted på den ene eller den anden årstid, kan du læse indlæggene Marrakech om sommeren eller Marrakech om vinteren.