Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Marrakech i april: bedste ting at gøre i byen (aktiviteter, begivenheder, rejseplaner)

Hvis du er interesseret i ramadanen i Marokko, er fan af sport, urban kunst og betragter dig selv som en frygtløs vandrer, bør du helt sikkert overveje at besøge Marrakech i april.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Marrakech i april: bedste ting at gøre i byen (aktiviteter, begivenheder, rejseplaner)

Postkort fra ørkenen | ©Sofia Gomez

April er det perfekte tidspunkt at besøge Marrakech på, da det er en af de mest interessante perioder på året på grund af de begivenheder, der finder sted i denne smukke by.

Forår og efterår er de bedste årstider at besøge Marrakech på, og for mig er det bedste tidspunkt april, når temperaturen begynder at stige, og vejret bliver tørrere og mere solrigt. Kort sagt er det den perfekte måned til at opleve de mest specielle traditioner i Marrakech.

1. Oplev Medina ved midnat

Medina om natten| ©Alexander J.E. Bradley
Medina om natten| ©Alexander J.E. Bradley

April falder normalt sammen med ramadanen, så mange steder er lukket. Så det er det perfekte tidspunkt til at lære Medinaen at kende på en helt særlig måde.

I løbet af denne måned ændrer byens livstempo sig. Markederne lukker om morgenen, men de er åbne ved midnat. Efter Ramadan-måltiderne går de lokale på gaden, og stemningen bliver livlig og behagelig, når man går rundt i gaderne i Medinaen i Marrakech.

Du kan benytte lejligheden til at shoppe, nyde gadeforestillinger på Jamaa el Fna, Marrakech's hovedtorv og et af de mest berømte i verden, eller prøve marokkanske specialiteter på mobile restauranter i centrum af torvet. Det er også et godt tidspunkt at gå rundt i souken på jagt efter souvenirs og lære kunsten at prutte som en professionel.

Bestil en rundvisning i Marrakech

2. Smag de typiske slik fra Marrakech

Chebakia-bolsjer| ©Mandy Sinclair
Chebakia-bolsjer| ©Mandy Sinclair

Chebakia er en af de mest eftertragtede søde sager i ramadanmåneden, da de på grund af deres høje kalorieindhold er den perfekte måde at bryde fasten på i slutningen af dagen.

Chebakias er kendt for deres karakteristiske blomsterform og fremstilles hovedsagelig af mel, ristede mandler og dyppet i honning. Det er en meget speciel slik for marokkanerne, og det er almindeligt, at de samles ved mørkets frembrud for at nyde dem som en familie.

Jeg kan forsikre dig om, at de er lækre! Du kan nyde dem på caféer, mens du nyder en typisk myntete, eller du kan bestille dem til dessert på mange af de bedste restauranter i Marrakech. De er en fornøjelse, som du ikke vil gå glip af.

3 Udforsk de spændende detaljer i Marrakesh

Koutoubia-moskeen| ©Daniel Csörföly
Koutoubia-moskeen| ©Daniel Csörföly

April er højsæson for turister i Marrakech, så du vil sætte pris på at få lidt tid væk fra byens travlhed og travlhed og få lidt fred og ro. Så jeg inviterer dig til at fortabe dig i de gader i Medinaen, der er mindre udforsket af turisterne.

Marrakech er fuld af moskeer, smukke gyder og andre arkitektoniske perler, så det er værd at tage lidt længere væk for at opdage mindre kendte, men charmerende steder som Dar el Bacha Street, en af de mest farverige og originale gader, eller den mystiske Jardin Secret. Du skal være forsigtig og bruge din sunde fornuft for at undgå at havne i nogle uønskede gyder.

Hvis du derimod er bekymret for sikkerheden i Marrakech og foretrækker at blive ledsaget af en lokal person, kan du vælge at kontakte en guide, som vil fortælle dig alle byens hemmeligheder.

Tip til rejsende

Sørg for, at du altid har internet på din mobiltelefon. Gaderne i Marrakech er lidt labyrintiske, så det er vigtigt at have internetadgang, så du kan bruge kortene på din enhed til at undgå at fare vild.

4. Deltag i Marathon des Sables

Marathon des Sables| ©Cimbali International
Marathon des Sables| ©Cimbali International

Marathon des Sables anses for at være et af de hårdeste løb i verden. Det består af et 250 kilometer langt løb på kun syv dage over klitter og klippeterræn i ekstremt varme temperaturer. Desuden skal løberen bære sin egen mad og andet udstyr, hvilket er en sand prøve på selvforsyning.

Løbet afholdes normalt i den første uge af april og er åbent for alle, der har mod på at tilmelde sig. Den eneste betingelse er, at de er raske nok til at kunne holde tempoet i denne krævende konkurrence. Så hvis du mener, at du er en god atlet, og du tror, at du er klar til at tage dette vanskelige løb, så gå ikke glip af muligheden for at deltage i dette eventyr, for jeg forsikrer dig om, at det bliver en oplevelse, som du kun får én gang i dit liv.

5. Nyd den årlige tennisturnering i Marrakech (Grand Prix Hassan ii)

Grand Prix Hassan ii| ©Tomkeene
Grand Prix Hassan ii| ©Tomkeene

En af de vigtigste begivenheder er Grand Prix Hassan II, som finder sted hvert år i den første og anden uge af april i Royal Tennis Club i Marrakech. Turneringen spilles over 6 dage, og den store finale finder normalt sted om søndagen.

Det er en af de mest populære begivenheder i byen, da det er den eneste professionelle tennisturnering (ATP), der afholdes i Marokko. Den er også fuldt ud finansieret af Marokkos kong Mohammed VI. Kort sagt, hvis du er en tennisfan, må du ikke gå glip af det.

6. Deltag i den vidunderlige Jardin'art Festival i Marrakech

Jardin'art Festival| ©E. SANDER
Jardin'art Festival| ©E. SANDER

I april afholdes også Jardin'art Festival i byens Jardin des Arts. Den består af flere botanikrelaterede arrangementer, som pryder parken med udstillinger, flygtige skulpturer og andre storslåede blomsterudstillinger.

Det er et ideelt sted at tage hen med børn, da de kan deltage i workshops om havearbejde og andre aktiviteter for dem. Om aftenen arrangeres der koncerter, hvor lokale kunstnere optræder og skaber en meget behagelig atmosfære.

Derer gratis adgang, hvilket er endnu en grund til at få mest muligt ud af dit besøg og deltage i denne spektakulære forårsbegivenhed. Få et bedre indtryk af Jardin'art de Marrakech med denne video.

7. Udforsk Essaouira på en dag

Bølgerne skvatter mod Essaouiras volde| ©Doug Knuth
Bølgerne skvatter mod Essaouiras volde| ©Doug Knuth

Hvis du har tid nok på din rejse til Marrakech i april, kan jeg anbefale et besøg i den lille kystby Essaouira. Det er et meget behageligt og fredeligt sted med fascinerende strande og smukke smalle gader, som det er værd at vandre igennem, og april er det perfekte tidspunkt til det takket være det gode vejr og det varme, tørre klima.

Du kan nyde den bedste udsigt over Essaouira fra Skala du Port-fæstningen, se fisk blive losset i havnen og stoppe op for at tage et billede af medinaen fra det runde hul i muren. Du kan købe din adgangsbillet direkte derfra, og den koster ca. 1 €.

Du kan nemt finde velsmagende fiskeboder, der serverer store mængder mad til meget gode priser. Du må ikke gå glip af de unikke solnedgange, der er blevet et symbol på byen, mens du drikker en kop te på en café i medinaen.

Som et kuriosum er Essaouira rammen om nogle scener fra Game of Thrones, så hvis du har set serien, er det meget sandsynligt, at nogle af stederne vil være velkendte for dig.

Sådan kommer du til Essaouira

Den nemmeste måde at komme fra Marrakech til Essaouira på er med bus, som koster omkring €10. Husk på, at ramadanen kan påvirke tidsplaner og priser for transport og aktiviteter. En anden interessant mulighed er at leje en privat tur for at gøre dit besøg lettere.

Bestil en udflugt til Essaouira

8. Tag en betagende tur over højderne ved daggry

Tur i varmluftballon i Marokko| ©Agnecia Marruecos
Tur i varmluftballon i Marokko| ©Agnecia Marruecos

Hvis du har lyst til at opleve byen fra et andet perspektiv, kan jeg anbefale dig at planlægge en tur i varmluftballon ved solopgang. April er en ideel måned til at få mest muligt ud af oplevelsen, da det giver dig mulighed for at flyve over byen på en klar, skyfri himmel.

Dette er en meget komplet aktivitet, der varer ca. 5 timer: Ikke alene flyver du over de mest spektakulære landskaber i Atlasbjergene under en enestående solopgang, men i slutningen af turen kan du også stoppe for en velsmagende traditionel marokkansk berbermorgenmad, der er frisk tilberedt på en typisk lokal restaurant. Og der er mere: turen slutter med en magisk kameltur gennem palmerne i ørkenen. Det lyder godt, ikke sandt?

Der er mange bureauer, der tilbyder denne tur, men alligevel skal den bestilles på forhånd, da der er stor efterspørgsel efter dem - jeg forsikrer dig, at det er værd at starte tidligt!

9. Kom til det største fartshow i Afrika

World Touring Car Cup (WTCR)| ©Chris Garamvolgyi
World Touring Car Cup (WTCR)| ©Chris Garamvolgyi

FIA's (Fédération Internationale de l'Automobile) World Touring Car Cup (WTCR ) er et af de mest spændende internationale bilmesterskaber, hvor de bedste kørere i branchen konkurrerer sammen med de mest prestigefyldte bilmærker. Den gør i alt 20 stop i forskellige dele af verden i løbet af 10 weekender.

Hvert år stopper mesterskabet i Marrakech, som regel den første weekend i april. Den afholdes på Moulay El Hassan Circuit, en fascinerende bybane gennem byen, som er kort og lidt kompliceret, hvilket giver endnu mere underholdning til konkurrencen.

Så hvis du er til fartglæde, så få mest muligt ud af dit besøg i Marrakech i april og stop ved den mest imponerende biltur i Afrika - spænding og adrenalin er garanteret.

10. Sænk dig i Ouzoud-vandfaldene

Ouzoud-vandfaldene| ©Tomkeene
Ouzoud-vandfaldene| ©Tomkeene

En perfekt måde at slippe væk fra Marrakeshs travlhed på under dit besøg i april er at arrangere en heldagstur til Ouzoud-vandfaldene, der ligger lidt over 150 kilometer fra byen.

En lokal guide vil vise dig alle seværdighederne, indtil du når frem til et fantastisk naturligt vandfald, hvor vandet vælter ned fra toppen af bjerget fra 110 meters højde. Efter de udfordrende stier vil du helt sikkert få lyst til at tage en dukkert i Abid-flodens indbydende kølige vand midt i vildmarken i selskab med de venlige lokale aber, der bor i området.

I din fritid kan du spise frokost på en af de mange caféer og restauranter, mens du beundrer det betagende landskab omkring dig og tager nogle unikke billeder.

Turen varer ca. 7 timer og koster ca. 24 € pr. person. Det er utroligt, at man så tæt på byen Marrakech kan finde et så spektakulært naturpanorama: det er en meget anbefalelsesværdig oplevelse.

Bestil en udflugt fra Marrakech

Bemærk venligst, at april kan falde sammen med ramadanen.

Traditioner i forbindelse med fejringen af ramadanen| ©Gabby Canonizado
Traditioner i forbindelse med fejringen af ramadanen| ©Gabby Canonizado

Ramadanen er den vigtigste hellige begivenhed i Marokko. Den fejres hvert år i den niende måned i månekalenderen, normalt mellem marts og juni.

I denne hellige måned, som varer 29 eller 30 dage, er sunde muslimer verden over forpligtet til at afholde sig fra at spise og drikke om dagen indtil solnedgang.

Husk på, at byens tempo ændrer sig i forbindelse med denne særlige fest, og i dette tilfælde går det langsommere. På grund af de krav, som ramadanen stiller, er det meget sandsynligt, at butikker, restauranter og kulturelle monumenter vil være lukket eller ændre deres åbningstider for at imødekomme ramadantraditionerne.

Så hvis du besøger Marrakech i april, er det en fantastisk mulighed for at opleve denne utrolige kulturelle eksplosion på egen hånd, men vær opmærksom på, at det kan påvirke planlægningen af visse aktiviteter og transport i Marrakech.

Hvordan er vejret i Marrakech i april?

Forår i Marrakech| ©Gunther S. Thompson
Forår i Marrakech| ©Gunther S. Thompson

Hvis du besøger Marrakech, er april det bedste tidspunkt, da de forårsagtige temperaturer giver dig mulighed for at besøge alle hjørner af byen og for at tage på udflugter i ørkenen og Atlasbjergene uden at lide under sommerens sviende varme eller vinterens dårlige vejr.

Om sommeren når temperaturen ofte op over 40ºC, og om vinteren falder der ofte regn. Foråret, nærmere bestemt april, er det perfekte tidspunkt at besøge Marrakesh, da den gennemsnitlige temperatur er 26ºC, med højder på 25ºC og lavder på ca. 12ºC.

 • Vinter i Marrakech
 • December - marts
 • Klima: køligt
 • Højst 20ºC
 • Mindst 6ºC
 • Forår
 • Marts - juni
 • Klima: Tempereret
 • Højst 29ºC
 • Mindst 10ºC
 • Sommer
 • Juni - august
 • Klima: Varmt og tørt
 • Højst 37ºC
 • Mindst 17ºC
 • Efterår
 • september - november
 • Klima: Tempereret
 • Højst 33ºC
 • Minimum 11ºC

Hvad skal du pakke til et besøg i Marrakech i april

Rejsebagage| ©Dids
Rejsebagage| ©Dids

Som du kan se, vil du nyde et mildt, næsten sommerlignende klima, hvis du besøger Marrakech om foråret, så mit råd til at besøge Marrakech i april er, at din kuffert hovedsageligt skal indeholde let tøj i kølige, åndbare stoffer som f.eks. linned eller bomuld.

På grund af afstanden mellem Marrakesh og kysten er der en stor temperaturforskel, så det bliver køligere om natten. Glem ikke at pakke en trøje og nogle varmere lange bukser, så du kan holde varmen, hvis du beslutter dig for at gå ud og spise eller gå en tur i stjernebilledet.

En ting, du skal huske på, er, at Marrakech er en ret konservativ by, hvor den muslimske kulturs traditioner og skikke er dybt forankret. Derfor anbefaler jeg, at du vælger løstsiddende tøj, der dækker dine ben og skuldre. På denne måde undgår du potentielt ubehagelige og uønskede situationer.

Glem ikke dit fodtøj. Jeg anbefaler, at du vælger behagelige, åndbare sko, som du kan gå i uden at få skrammer og skader, da den bedste måde at lære Marrakesh at kende på er at gå rundt i alle gaderne.

Husk, at solen er meget intens der, så du bør altid have en hat eller kasket på dig for at beskytte dit hoved og solbriller, så du ikke går glip af noget på dine udflugter.

En anden vigtig ting, som du altid bør have med i din kuffert, er solcreme og myggespray.