Dagsudflugter til Wadowice fra Krakow

På grund af dens nærhed og historiske betydning er et besøg i Wadowice fra Krakow en fremragende måde at få mest muligt ud af din ferie i Polen.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minutters læst

Dagsudflugter til Wadowice fra Krakow

Krakow, Polen | ©Jacek Dylag

Wadowice er en by beliggende i den mindre region i Polen, 52 km sydvest for Krakow. Wadowice er kendt verden over for sine middelalderlige monumenter, trækirker og bjerglandskaber, og et besøg i Wadowice er en af de bedste ting at lave i Krakow, hvis du er interesseret i at udforske andre dele af Polen.

Her er de Wadowice-sightseeingmuligheder, der er tilgængelige i byen Krakow, de attraktioner, du ikke må gå glip af, og hvorfor det er et besøg værd.

1. Halvdagsudflugt til Wadowice fra Krakow.

Wadowice, Polen| ©Grzegorz
Wadowice, Polen| ©Grzegorz

Wadowice er en lille by, der er berømt for at være pave Johannes Paul II's fødested. Det er et af de mest populære besøg for pilgrimme, der besøger Polen, samt for nysgerrige turister, der ønsker at lære om de centraleuropæiske områders historie og religiøse traditioner.

Som følge heraf er det blevet en af de bedste ture og udflugter fra Krakow. Dens vigtigste attraktioner ligger tæt på hinanden, og en tur på et par timer er normalt nok til at se alle de vigtige seværdigheder.

Bemærk, at turens rute kan variere afhængigt af det selskab, du hyrer til oplevelsen.

Alligevel er nogle af de højdepunkter, du kan forvente at se, pave Johannes Pauls familiehjem, der fungerer som museum og kan besøges af besøgende, byens hovedtorv, der er opkaldt Johannes Paul II-pladsen til ære for paven, Minor Basilica, Shrine of Divine Mercy og Kalwaria Zebrzydowska-helligdommen.

De fleste af arrangørerne tilbyder direkte afhentning på hotellet. Turene arrangeres i små grupper af rejsende og forlader Krakow tidligt om morgenen for at få mest muligt ud af dagens udflugt.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Denne type oplevelse kan fås fra 80 € pr. rejsende.
 • Turens varighed: Dette er den korteste tur sammenlignet med andre alternativer, så du bør reservere en halv dag eller 6 timer for at gennemføre denne oplevelse.
 • Anbefales hvis... Du er på en kort 3-dages tur til Krakow eller mindre og ønsker at få glæde af nogle af de mest bemærkelsesværdige seværdigheder. Denne tur kan gennemføres på en halv dag og kan nemt kombineres med andre oplevelser.

Book din halvdagstur til Wadowice

2. Endagsudflugt til Wadowice og Czestochowa fra Krakow

Krakowska 18, 42-202 Częstochowa, Polen, Częstochowa| ©Anton Mentii
Krakowska 18, 42-202 Częstochowa, Polen, Częstochowa| ©Anton Mentii

En anden interessant alternativ tur fra Krakow er en dagstur til Wadowice og Czestochowa.

Som du vil se, er dette en meget speciel tur med en dyb åndelig betydning, der er designet til rejsende med interesse for den katolske religion.

Selv om begge byer ligger i forskellige retninger fra Krakow, er det klart, at de er af stor betydning for den katolske tros religion og historie i Europa.

På den ene side er Wadowice berømt som pave Johannes Paul II's fødested, mens Czestochowa anses for at være Polens religiøse hovedstad.

Disse ture afgår fra byen tidligt om morgenen, og derfor tilbyder de fleste selskaber i Polen direkte afhentning fra dit hotel i Krakows centrum.

Hvis du har mod på det, kan du besøge de ovennævnte landsbyer og se vigtige steder som f.eks. pave Johannes Paul II's hus, den mirakuløse Sorte Madonna og mange andre interessante steder.

Endelig vil du opdage, at turen på grund af sin popularitet gennemføres med guider på flere sprog, herunder spansk, engelsk, italiensk og fransk.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Prisen varierer lidt afhængigt af antallet af rejsende; ture for store grupper fås fra 90 € og mindre grupper fra 140 €.
 • Turens varighed: På grund af ruten tager denne tur ca. 10-12 timer at gennemføre, så du bør reservere mindst 1 hel dag til oplevelsen.
 • Anbefales hvis... Du ønsker at få mest muligt ud af din tid i Krakow og ønsker at udforske det omkringliggende område.

Book din tur til Wadowice og Czestochowa

3. Dagstur til Wadowice og Kalwaria fra Krakow.

Kalwaria Pacławska, Polen| ©NISZOgen
Kalwaria Pacławska, Polen| ©NISZOgen

Et besøg til Wadowice og Kalwaria fra Krakow er et andet interessant alternativt udflugtsmål, som du kan tage på under dit besøg i byen.

Turen er kendt af lokale selskaber som "Pave Johannes Paul II-ruten", da den omfatter to steder i Polen, der har præget den vigtige religiøse leders liv og ungdom.

Først får du mulighed for at besøge Wadowice, byen sydvest for Krakow, der er kendt som pavens fødested.

Derefter vil du besøge Kalwaria Zebrzydowska, et af de mest interessante områder i Centraleuropa, der blev erklæret UNESCO's verdensarvsområde i 1999.

Denne by er kendt som det sted, hvor Johannes Paul II modtog sin religiøse uddannelse, og ligger kun 20 minutters kørsel fra Wadowice.

Selv om de specifikke detaljer i turens rute kan variere en smule afhængigt af det selskab, du hyrer til oplevelsen, kan du finde selskaber i Krakow, der tilbyder både gruppe- og privatrundture, hvor private rundture er dyrere end traditionelle rundture.

Tours forlader byen ret tidligt om morgenen for at få mest muligt ud af tiden. Endelig tilbyder de fleste selskaber denne tur på engelsk, men du kan måske finde selskaber, der tilbyder oplevelsen på flere sprog.

Nogle nyttige oplysninger

 • Pris: Den billigste turmulighed koster omkring 70 € pr. rejsende. Dette gælder for grupper på ca. 20 rejsende eller mere. Den private tur kan koste op til 330 € for to rejsende i et privat køretøj.
 • Turens varighed: Den kan variere en smule afhængigt af det selskab, du hyrer til oplevelsen, men du bør bestille mellem 5 og 7 timer cirka.
 • Anbefales hvis... Din hovedinteresse i at besøge denne del af Polen er ikke kun den religiøse baggrund, men også pave Johannes Paul II's liv og historie. Du vil finde denne tur, der udelukkende fokuserer på hans liv i Polen, meget interessant.

Book din udflugt til Wadowice fra Krakow

4. Dagsudflugt til Wadowice, Kalwaria og Łagiewniki fra Krakow.

Krakow, Polen| ©Dawid Labno
Krakow, Polen| ©Dawid Labno

Denne tur kombinerer de Wadowice-oplevelser, der er tilgængelige fra Krakow, i én tur. Du får således mulighed for at besøge tre af de steder omkring Kraków, der har størst betydning for katolicismens historie i Centraleuropa: Wadowice, Kalwaria og Łagiewniki.

Wadowice er kendt som pave Johannes Paul II's fødested, mens Kalwaria var hans uddannelsessted. Endelig vil du i distriktet Łagiewniki have mulighed for at besøge den guddommelige barmhjertighedshelligdom, som hvert år besøges af millioner af pilgrimme fra hele verden.

Łagiewniki ligger nordøst for Wadowice i en afstand på ca. 45 km.

De specifikke detaljer om oplevelsen kan variere afhængigt af det selskab, du hyrer til turen. De starter dog alle eventyret tidligt om morgenen for at få mest muligt ud af turens tid.

Nogle yderligere aspekter, som ofte ikke er inkluderet i prisen, er ledsagelse af en guide på historiske steder, mad og drikkepenge.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Fra 100 € for grupperejser.
 • Turens varighed: Afhængigt af hvilket selskab du bestiller hos, skal du regne med mellem 08 og 10 timer til oplevelsen.
 • Anbefales hvis... Du har taget de mest populære sightseeing-ture i Krakow, herunder et besøg i Wieliczka saltminen eller en Auschwitz-tur fra Krakow.

Book din tur til Wadowice fra Krakow

Hvad jeg vil se på denne type tur

Krakow, Polen| ©Lucas Albuquerque
Krakow, Polen| ©Lucas Albuquerque

Wadowice og det omkringliggende område er kendt over hele verden for at tilbyde den rejsende et imponerende kulturelt miljø af stor åndelig betydning.

Siden begyndelsen af det 17. århundrede er der i området blevet indrettet en række symbolske steder for tilbedelse i forbindelse med Jesu Kristi lidelse og Jomfru Maria. Disse steder er forblevet stort set uændrede gennem tiden og udgør i dag et vigtigt pilgrimssted for katolikker.

Endelig er Wadowice trods sin lille størrelse berømt som pave Johannes Paul II's fødested. Besøgende kommer til området for at udforske deres egen tro og for at lære om den øverste pave i hans tidlige år.

Book din udflugt til Wadowice fra Kraków

Tips til en udflugt til Wadowice fra Krakow

Krakow, Polen| ©Severinus Dewantara
Krakow, Polen| ©Severinus Dewantara

Hvis du vil påtage dig denne type oplevelse, er der et par tips, du skal overveje inden din rejse. Overvej dem sammen med andre vigtige Krakow-rejsetips, og forbered dig på den mest fantastiske ferie.

Tag behagelige vandresko på

Selv om du vil opleve, at Wadowice og de omkringliggende områder faktisk er små byer, skal du gå en del fra det ene punkt til det andet, når du først kommer dertil.

Min anbefaling er at tage så behagelige sko som muligt på, så du kan bevæge dig rundt hele dagen uden at få ømme fødder. På samme måde skal du have vand med dig, så du hele tiden holder dig hydreret.

Når det er muligt, skal du foretage din reservation på forhånd.

Når du organiserer din ferie i Krakow, kan du bestille de fleste udflugter online. Dette er en uvurderlig ressource, hvis du gerne vil have din rejseplan fuldt tilrettelagt, og også hvis du beslutter dig for at besøge Polen i højsæsonen for turister som f.eks. sommermånederne i Krakow.

Nyd den lokale mad

Uanset om du har mulighed for at besøge Wadowice eller udforske andre nærliggende byer, kan jeg varmt anbefale at smage på den lokale mad. Hele dette område af Polen er kendt for sin tilknytning til gamle skikke og sit ønske om at bevare den polske kultur gennem sit køkken.

Men hvis du ikke har mulighed for eller lyst til at prøve traditionelle opskrifter på din rejse til Wadowice, er et glimrende alternativ at udforske de bedste restauranter i Krakow for at finde lækre retter.

Book din udflugt til Wadowice fra Kraków

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge Wadowice fra Krakow på egen hånd?

Krakow, Polen| ©Ostap Senyuk
Krakow, Polen| ©Ostap Senyuk

At se Wadowice fra Krakow på en guidet tur er den smarteste beslutning og anbefales i flere scenarier: For det første, hvis det er første gang du besøger Polen, og du ikke har meget erfaring med at komme rundt.

For det andet bør du overveje en organiseret tur, hvis du ikke behersker sprog som polsk eller engelsk ud over enkle grundudtryk...

Det er disse sprog, der bruges til at kommunikere med de lokale, men i rejseselskaberne vil du finde uddannet personale, der taler flydende andre sprog, herunder spansk, fransk, tysk og italiensk.

Endelig er den organiserede tur det perfekte alternativ for dem, der ønsker at forenkle deres ferieplanlægning mest muligt.

Ved at hyre et rejseselskab er væsentlige aspekter som transport til og fra Wadowice, den rute, der skal følges, og rejseplanen fuldt organiseret, så dit eneste problem er at dukke op på din destination på den aftalte dato og det aftalte tidspunkt.

Bestil din tur til Wadowice fra Krakow