Bedste ture i det jødiske kvarter i Krakow

Kan du lide at besøge historiske steder, og er du interesseret i at lære alt om jødisk historie under Anden Verdenskrig? Så kan jeg anbefale dig en rejse tilbage i tiden i Krakows jødiske kvarter.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Bedste ture i det jødiske kvarter i Krakow

Kazimierz, Krakóws jødiske kvarter | ©pa00lo

Blandt de ting, du skal se og gøre i Krakow, skal du også tage et besøg i det jødiske kvarter. Dette sted, der også er kendt som den jødiske ghetto i Krakow, var et af de fem store kvarterer, som nazisterne oprettede under besættelsen af Polen under Anden Verdenskrig. Der er stadig mange punkter tilbage i dag, der tjener som bevis på en af de største historier og forbrydelser i menneskehedens historie.

Til din rundvisning i dette kvarter kan du vælge mellem gå-, cykel- og Segway-ture. Hver af dem dækker visse attraktioner og museer. Du kan vælge den, der passer bedst til din tid og dine præferencer. Selv om de fleste af dem er historiske ture, viser nogle af dem, som f.eks. den gastronomiske tur, dig en anden side af det berømte kvarter.

1. Privat rundvisning i det jødiske kvarter: forbi Schindlers fabrik og Ghettoens helteplads

Schindler-fabrikken| ©DzidekLasek
Schindler-fabrikken| ©DzidekLasek

Krakows fascinerende jødiske kvarter er et must-see, hvis du er på ferie i Krakow. Jeg anbefaler at vælge denne tur, da den giver dig mulighed for at opleve flere attraktioner på én dag.

Under turen vil din guide fortælle dig historien bag alle de steder, du besøger. Den samlede varighed af turen er ca. 3 timer, og den gennemsnitlige pris for turen er 50 €.

Når du har mødt din rejseleder og din gruppe i Krakow, går du til fods til det jødiske kvarter, Kazimierz. Gåturen varer ca. 20 minutter, afhængigt af mødestedet. Når du når frem til kvarteret, vil du indse, hvordan to kulturer, polsk og jødisk, kan leve sammen på ét sted.

Hvis du kun har to dage til at udforske Krakow, er dette den ideelle tur for dig. Når du ankommer til Kazimierz, det jødiske kvarter, kommer du forbi Schindlers fabrik, stedet, der reddede over 1200 jøder fra Holocaust.

Andre steder, du kommer forbi, er Ghetto Heroes Square og Eagle's Pharmacy Museum. Dette apotek bliver ofte overset under besøg i kvarteret. Det spillede dog en vigtig rolle i den jødiske historie, da det fungerede som mødested og ly for at modtage medicin og mad.

Ejeren af apoteket var polsk og nægtede at forlade sit hjem, da nazisterne udpegede området som jødisk ghetto. På rundvisningen vil du lære mere om denne historie.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 50 €.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Transportmiddel: til fods.
 • Fordele ved denne mulighed: Du får en hurtig rundvisning i det jødiske kvarter og ser de mest berømte steder udefra.
 • Ulemper ved denne mulighed: Denne tur vil sandsynligvis give dig lyst til at se mere, da turen kun foregår udefra. Guiden vil dog gøre sit bedste for at sikre, at du får alle detaljerne om hvert enkelt historisk sted at vide.

Book en rundvisning i Krakows jødiske kvarter

2. Gastronomisk rundvisning i Kazimierz

Jødisk mad| ©Brian Nelson
Jødisk mad| ©Brian Nelson

Hvis du er interesseret i gastronomiske ture i Krakow, inviterer jeg dig til at tage på en sådan tur til Kazimierz-kvarteret. Turen foregår til fods, så du kan besøge op til 5 restauranter.

Under turen vil I bruge ca. 3 timer, så I kan smage alle retterne i ro og mag. I entréprisen på ca. 70 EUR er de smagsprøver, du får i hver restaurant, inkluderet.

Kazimierz-kvarteret er et af de ældste i Krakow, så dets kultur og historie er ikke kun til stede i de historiske steder, men også i maden. Mens du smager på maden, vil din guide fortælle dig historien bag mange af retterne. De er som regel en blanding af polsk og jødisk kultur.

Turlederen vil fortælle dig, hvilket område af restauranterne du skal gå hen til for at få en smagsprøve på maden. I alt vil du smage 15 retter. Ud over maden kan du smage på den lokale håndværksøl og vodka. Andre drikkevarer som vand og sodavand er til rådighed, hvis du foretrækker det.

Jeg opfordrer dig til at benytte dig af denne tur, ikke kun for at spise, men også for at møde mennesker med samme interesser som dig. Mad er altid en god undskyldning for at føre en samtale.

Ud over de restauranter, du besøger, vil din guide anbefale caféer, barer og andre restauranter. Disse kan tilføjes til din liste over de bedste restauranter i Krakow.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 70 €.
 • Varighed: ca. 3,5 timer.
 • Transportmiddel: til fods
 • Fordele ved denne mulighed: Med denne type tur får du mulighed for at lære en anden side af det jødiske kvarter at kende og ikke kun dets historie og mest populære steder.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis du har forskellige fødevareintolerancer eller allergier, bør du være meget forsigtig med denne tur.

Book en gastronomisk rundvisning i det jødiske kvarter

3. Rundvisning i Kazimierz: omfatter besøg på museer og synagoger.

Synagoge| ©Lainie Berger
Synagoge| ©Lainie Berger

Hvis du ikke vil gå glip af nogen af seværdighederne i det jødiske kvarter, kan jeg anbefale denne vandretur. Ved hvert stop har du tid nok til at komme ind og gå rundt på stedet, mens du lytter til de historier, som din guide vil fortælle dig. Turen varer ca. 4+ timer og koster i gennemsnit 70 €.

Det første stop er Oskar Schindler-fabrikken. I denne tidligere emaljefabrik vil du se udstillinger, der viser, hvordan livet var i Krakow under Anden Verdenskrig. Du kan gå ind så længe din guide siger, og derefter fortsætte din rundvisning.

Næste stop er Ghetto Heroes' Square. Her kan du beundre monumentet for ghettoheltene og lytte til de historiske fakta, som guiden fortæller.

Derefter går du til Fader Bernatek-fodbroen over floden Vistula, som forbinder Kazimierz-distriktet med Podgorze-distriktet. Her vil du se, at mange turister hænger hængelåse op som et symbol på et løfte.

Turen stopper også normalt ved Remuh-synagogen, Stara, Izaak, Highen og Tempel.

Den stopper også ved det galiciske jødiske museum i Krakow, som mindes ofrene for Holocaust, og den nye jødiske kirkegård.

Du kommer også forbi de gamle ghettomure, Szeroka-gaden, statuen af Jan Karski og den nye plads.

Fru Dresners gårdsplads og trapper er et forventet sted for mange besøgende, da dette sted er med i Steven Spielbergs film "Schindlers liste", så filminteresserede stopper altid op for at tage billeder.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 80 €.
 • Varighed: ca. 4 timer
 • Transportmiddel: til fods
 • Fordele ved denne mulighed: Det er en af de mest komplette ture, da den giver dig mulighed for at besøge de mest interessante steder og ikke blot køre forbi dem.
 • Ulemper ved denne mulighed: Det er en tur, der kræver en masse energi, så du kan gå i timevis. Jeg anbefaler, at du spiser morgenmad, inden du tager af sted, og at du medbringer vandflasker og snacks til vejen. Husk, at du ikke må spise mad inde på museerne og i synagogerne.

Book en privat rundvisning i det jødiske kvarter

4. Segway-tur i Krakows jødiske kvarter

Gruppe af personer på segway| ©Markus Tacker
Gruppe af personer på segway| ©Markus Tacker

For nogle mennesker kan gåturen gennem det jødiske kvarter i Krakow være lidt trættende. Der er dog andre måder at komme rundt her uden problemer på:Med en segway kan du tage rundt til alle de mest populære seværdigheder i området på ca. 2 timer. Den gennemsnitlige pris for disse ture er 40 €. Om bord på dette køretøj kan du udforske gaderne fulde af restauranter og barer, men også den historiske side af det jødiske kvarter.

Først skal du starte turen med en kort lektion eller træning. Guiden vil forklare, hvordan Segway'en fungerer, et ideelt transportmiddel for personer med nedsat mobilitet

Herefter er du klar til at udforske de lokale gader og markeder. Du vil også komme forbi Schindler-fabrikken, Ghetto Heroes Square, de mest berømte synagoger, Fader Bernatek-fodbroen og andre interessante steder. Bemærk venligst, at turen ikke omfatter adgang til museer eller fabrikker, du vil kun passere foran dem. Vi opfordrer dig til at være opmærksom på alle de historiske fakta, som guiden vil fortælle dig undervejs.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 40 €.
 • Varighed: ca. 2 timer.
 • Transportmiddel: Segway.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan se alle de populære seværdigheder i det jødiske kvarter på et let håndterbart køretøj.
 • Ulemper ved denne mulighed: Denne tur giver dig ikke adgang til museer og andre steder, som kan udforskes indefra.

Bestil en rundvisning i Krakows jødiske kvarter

5. Cykeltur i Krakow og det jødiske kvarter

Krakow på cykel| ©Nomadic Julien
Krakow på cykel| ©Nomadic Julien

Hvis du kunne lide ideen med segway-turen i det jødiske kvarter, er jeg sikker på, at du vil elske denne cykeltur. Denne mulighed er ideel, hvis du leder efter ting at lave på 1 dag i Krakow, da du ikke kun vil se det jødiske kvarter, men også en god del af Krakow. Denne tur kan tage op til 4 timer og koster kun gennemsnitligt €19.

Start turen ved det mødested, som din guide har sat op på forhånd. Der vil du blive tildelt en cykel og få instruktioner. Det siger sig selv, at du skal vide, hvordan man cykler for at undgå ulykker.

Det er ikke alle selskaber, der stiller hjelme, albuebeskyttere og knæbeskyttere til rådighed. Jeg råder dig til at tage dem med dig for at undgå skader i tilfælde af en ulykke.

Turen starter i den gamle bydel i Krakow og følger byens netværk af cykelstier. Undervejs vil du se Krakows markedsplads og det kongelige Wawel-slot. Du kan besøge Krakow Slot en anden gang, da det er et meget populært sted, som er værd at se. Markedspladsen byder også på flere ting at gøre og fortjener et særligt besøg.

Ruten fører dig til det jødiske kvarter i Krakow. Fra din cykel vil du kunne værdsætte den moderne del af dette område, der er fyldt med kunstgallerier, restauranter osv. Men du vil også komme forbi synagoger, kirkegårde og museer. Guiden vil give dig mulighed for at stoppe på visse steder, så du kan nyde landskabet og tage nogle billeder.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 19 ¤.
 • Varighed: 4 timer eller mindre.
 • Transportmiddel: Cykel.
 • Fordele ved denne mulighed: Med denne tur kan du se en del af byen Krakow, før du kommer ind i det jødiske kvarter.
 • Ulemper ved denne mulighed: Ligesom Segway-turen kan du ikke komme ind nogen steder med cyklen.

Book en cykeltur i Krakow

Hvad vil jeg se på denne type tur?

Kazimierz, Krakows jødiske kvarter| ©Svitlana
Kazimierz, Krakows jødiske kvarter| ©Svitlana

Krakow er en by i det sydlige Polen, hvor der boede omkring 60.000 jøder. Da den tyske hær besatte byen, intensiveredes jødeforfølgelsen af jøderne.

En af de foranstaltninger, der blev truffet, var oprettelsen af et jødisk kvarter i Krakow. I dag er dette sted bevaret, så du kan besøge det og aldrig glemme disse historiske begivenheder.

Kvarteret var indhegnet med pigtrådshegn og endda stenmure. Selv om stedet nu er moderniseret, kan man stadig se sporene af den måske mørkeste episode i Polens historie. Turlederen vil fortælle dig detaljeret om hvert af de steder, du besøger.

Selv om man kan sige, at hver eneste gade, mur og hjørne af dette sted har noget at fortælle, er der visse steder, som du ikke må gå glip af. Som jeg har nævnt i resten af denne artikel, vil du se museer, der rummer historien om jøderne og deres forfølgelse. Mange af disse steder var engang fabrikker, hvor jøder arbejdede.

Andre steder, såsom det kongelige Wawel-slot, blev residens for den nazistiske advokat Hans Frank, som blev udnævnt til generalguvernør i Polen. Ud over dette finder du andre seværdigheder.

Køb din billet for at besøge Krakow Castle

Tips til en udflugt til Krakows jødiske kvarter

Kazimierz, Krakows jødiske kvarter| ©Ewa Urban
Kazimierz, Krakows jødiske kvarter| ©Ewa Urban

Som du måske har bemærket, foregår de fleste af turene til fods. Derfor er mit vigtigste råd at tage ergonomiske sko med, som giver dig mulighed for at gå frit.

Et andet vigtigt punkt er dit tøj. Jeg anbefaler også, at du tager behageligt tøj på, som gør det muligt for dig at bevæge dig frit rundt, selv om det afhænger af årstiden, for i Krakow kan det blive ret koldt om vinteren.

Hvis du vil på en cykeltur, skal du tage bukser på, som gør det nemmere for dig at køre. Mange ulykker sker, fordi en person ikke kan træde frit i pedalerne på grund af sit tøj eller sine sko.

På denne tur vil du konstant være udsat for solen. Hvis du rejser til Krakow om sommeren, anbefaler jeg dig at være mere forsigtig. Påfør altid solcreme på din hud, og medbring din vandflaske for at holde dig hydreret.

Hvis du besøger Krakow om vinteren, kan du også tage på disse ture, men tag altid varmt tøj på, der holder dig varm, men stadig er behageligt for dig.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge Krakows jødiske kvarter på egen hånd?

Kazimierz, det jødiske kvarter i Krakow| ©Tomasz Mikołajczyk
Kazimierz, det jødiske kvarter i Krakow| ©Tomasz Mikołajczyk

Mange mennesker spørger ofte, om det er værd at betale for en sightseeingtur eller om det er værd at besøge det jødiske kvarter på egen hånd. Helt ærligt, begge måder har deres fordele. Jeg anbefaler dog, at du besøger dette sted med en rejseleder, fordi denne person kender alle stederne og vil være i stand til at føre dig hurtigere til dem.

Hvis du derimod tager af sted på egen hånd, vil du højst sandsynligt være nødt til konstant at bruge din smartphone til at tjekke vejvisningen på Google Maps. Dette forhindrer dig nogle gange i at koncentrere dig fuldt ud om de nye seværdigheder foran dig.

Desuden er turene allerede planlagt og har en organiseret tidsplan, så du kan besøge alle seværdighederne uden at gå glip af noget. Hvis du tager af sted på egen hånd, ved du måske ikke præcis, hvordan du skal komme rundt på museerne, eller hvor meget tid du skal bruge på de enkelte aktiviteter.

Hvis du stadig ønsker at besøge stedet på egen hånd, vil jeg råde dig til at planlægge din dag omhyggeligt ved at tjekke afstande og billetpriser.

Lad os sammenligne mulighederne

Kazimierz, Krakows jødiske kvarter| ©Vaidosa
Kazimierz, Krakows jødiske kvarter| ©Vaidosa
 • Privat rundvisning i det jødiske kvarter: forbi Schindlers fabrik og Ghettoens helteplads.

 • Pris: ca. 50 €.

 • Varighed: ca. 3 timer.

 • Transportmiddel: til fods.

 • Gastronomisk tur til Kazimierz fra Krakow

 • Pris: ca. 70 €.

 • Varighed: ca. 3,5 timer.

 • Transportmiddel**: til fods

 • Rundvisning i Kazimierz: med besøg på museer og i synagoger.
 • Pris: ca. 80 EUR.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmiddel: til fods

Segway-tur gennem det jødiske kvarter i Krakow.

 • Pris: ca. 40 €.

 • Varighed: ca. 2 timer.

 • Transportmiddel: Segway.

 • Cykeltur i Krakow og det jødiske kvarter

 • Pris: ca. 19 €.

 • Varighed: 4 timer eller mindre.

 • Transportmiddel: Cykel.