Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

billetter til at besøge Generalife

Generalife-haverne kan konkurrere med Alhambra i berømmelse og skønhed. Køb dine billetter og oplev et af de smukkeste og mest specielle steder i Granada.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minutters læst

billetter til at besøge Generalife

Detaljer om Generalife | Wikipedia

Generalife ligger på Cerro del Sol og er et af de smukkeste steder i Alhambra. Det er en oase af ro, hvor du kan nyde den friske luft og slentre gennem de blomstrende haver og lytte til den beroligende lyd af vandet fra slottets springvand og bassiner.

Det lyder godt, ikke sandt? Hvis du ønsker at besøge Generalife i Alhambra, anbefaler jeg dig at læse videre, for i dette indlæg fortæller jeg dig, hvordan du får billetter og nogle tips til at få en uforglemmelig oplevelse.

1. Hvordan køber man billetter til Generalife of the Alhambra?

Sultanens gårdsplads| ©F Delventhal
Sultanens gårdsplads| ©F Delventhal

Generalife-paladset og dets haver er sammen med Nasridpaladserne et af de mest populære områder i Alhambra, og det er derfor, at det tiltrækker så mange besøgende. Du er nødt til at se det!

Men for at sikre dig, at du kommer ind på den dato og det tidspunkt, du ønsker, er mit råd at bestille dine Alhambra-billetter online og så langt i forvejen som muligt (ca. en eller to måneder før din rejse), da der er flere fordele i forhold til at gøre det på billetkontoret.

På den ene side vil du kunne sammenligne priser og billettyper (dag- eller natture, med eller uden rundvisning, i små eller store grupper osv.), og på den anden side vil du undgå at skulle stå i endeløse køer ved monumentets billetkontorer med den deraf følgende risiko for at løbe tør for billetter og blive efterladt ved portene, fordi efterspørgslen er meget stor, billetterne er meget efterspurgte, og kapaciteten er begrænset hver dag.

Bestil billetter til Generalife i Granada

2. Hvor meget koster billetter til Generalife-paladset og dets haver?

Generalife-haverne| ©Boca Dorada
Generalife-haverne| ©Boca Dorada

Adgang til Generalife-paladset og -haverne er inkluderet i Alhambra-billetprisen og i de fleste guidede ture til Nasrid-fæstningen, så du behøver ikke betale ekstra for at få adgang til denne del af fæstningen.

Hvis du kun ønsker at besøge Generalife og haverne, koster billetten ved billetkontoret 7 euro og inkluderer også Partal og Alcazaba. For lidt flere penge kan du dog købe en generel Alhambra-billet, som ud over alt det ovenstående også omfatter adgang til Nasridpaladserne, som er kronjuvelen i det monumentale kompleks.

Min erfaring siger mig dog, at jeg ikke anbefaler, at du køber dem på billetkontoret, da efterspørgslen på Alhambra er meget stor, og kapaciteten er begrænset hver dag, så hvis du vælger denne mulighed, risikerer du at stå i kø i meget lang tid uden at være sikker på, at du kan få dem. Billetterne flyver!

Du er kun sikret adgang, hvis du beslutter dig for at købe en online billet til Alhambra uden kø, som giver dig mulighed for at komme direkte ind i monumentet, og du vil blive ledsaget af en ekspertguide under hele besøget.

Hvis du vil vide mere om dette emne, kan du læse indlægget Alhambra billetpriser.

Bestil billetter til Generalife i Granada

3. Er det værd at tage på en guidet rundvisning på Generalife?

Nyd skønheden i Generalife| ©MrT HK
Nyd skønheden i Generalife| ©MrT HK

Efter min mening er der ingen bedre måde at lære Nasrid-fæstningen at kende på end ved at tage en guidet tur i Alhambra, især hvis det er dit første besøg og du ikke kender den, så jeg anbefaler det 100%!

Der er ingen tvivl om, at hvis du udforsker Alhambra på egen hånd, vil du se et meget smukt sted, men oplevelsen er måske ikke nok, for du vil savne sammenhængen, de særlige ting og kort sagt det globale syn på et monument af denne størrelse, som en professionel guide altid giver på en guidet tur.

Under rundvisningen vil guiden forklare alle de steder, du ser, i detaljer, og du vil rejse tilbage i tiden til denne gamle paladsby, hvor du vil opleve dens historie og dykke ned i betydningen af dens delikate arkitektur, som har fascineret rejsende fra hele verden i generationer.

Jeg tror, at det virkelig gør en forskel at få hjælp af en guide under et besøg i Alhambra. De vil give dig et langt mere interessant og komplet billede ikke kun af dens historiske dimension, men også af dens kunstneriske dimension.

Desuden var jeg vild med at få en guidet tur i Alhambra, fordi de ved, hvordan man gør et kulturelt besøg til noget sjovt. Du vil have det sjovt, fordi de ikke bare fortæller kedelige fakta, de interagerer med gruppen, så de har det sjovt, og du kan være sikker på, at du vil have det sjovt. Så tøv ikke, du er sikker på at have det sjovt!

4. Hvordan foregår besøget på Generalife?

Nye haver| ©Elliott Brown
Nye haver| ©Elliott Brown

Hvis du kun køber en billet for at se Generalife og haverne, kan du gå direkte til Generalife, men hvis du besøger Alhambra som en del af en komplet rundvisning, er det bedst at planlægge dit besøg i overensstemmelse med det tidspunkt, der er angivet på din billet, da hver besøgende kun har adgang til denne del af fæstningen på det tidspunkt, der er tildelt ham, og dette kan ikke ændres.

Jeg anbefaler derfor, at du først ser sultanernes residens, derefter udforsker Alcazaba og til sidst Generalife, hvor du kan nyde det smukke landskab, mens du slentrer gennem træerne og ad stier, der fører til de smukke blomsterhaver, frugtplantager og pools, som pryder denne del af Alhambra.

Det er prikken over i'et til et sensationelt besøg! Du vil ikke kunne stoppe med at tage billeder i Generalife og dens haver.

5. Hvor længe varer besøget på Generalife?

Patio de la Acequia| ©Elliott Brown
Patio de la Acequia| ©Elliott Brown

Jeg anbefaler, at du bruger mindst 30 minutter på at se Generalife i ro og mag, nyde udsigten over fæstningen og Granada by i det fjerne og tage så mange billeder af det smukke landskab, som du har lyst til.

Normalt er denne del af Alhambra normalt først i slutningen af besøget, og nogle mennesker går ikke engang derhen og springer den over, så i modsætning til Nasridpaladserne er der ikke overfyldt på dette sted, og der er ingen tidsbegrænsning.

Du kan vandre rundt på Generalife i et stykke tid og nyde den afslappede atmosfære i haverne og springvandene, som de nasridiske sultaner engang gjorde!

Der er ingen tvivl om, at dette er en meget populær del af besøget på Nasrid-fæstningen, men der er også andre meget interessante dele. I min artikel Varighed af besøget på Alhambra fortæller jeg dig i detaljer, hvor meget tid du skal bruge for at se monumentet i sin helhed, blandt andet.

På den måde kan du planlægge aktiviteterne bagefter, f.eks. at bestille et bord på en restaurant i nærheden af monumentet. I indlægget Hvor man kan spise i nærheden af Alhambra kan du finde flere meget fede forslag med smuk udsigt.

6. Er det muligt at besøge Generalife om natten?

Oplyste muqarnas på et besøg om natten| ©Daniel Lobo
Oplyste muqarnas på et besøg om natten| ©Daniel Lobo

Ja, og det er en fascinerende oplevelse! Det er en mulighed, som jeg anbefaler dig at overveje, hvis du gerne vil se Alhambra i måneskin på en original og anderledes måde. Når solen går ned, omslutter mørket og stilheden den med en mystisk og fængslende atmosfære, som ikke vil efterlade dig ligeglad.

Mens dagturene dækker hele det monumentale kompleks, fokuserer natturene udelukkende på Generalife-paladset og dets haver eller Nasrid-paladserne. Begge ture varer 1 time og 30 minutter, men de finder sted hver for sig inden for samme tidsplan.

At betragte Generalife om natten er efter min mening et vigtigt besøg, som du bør aflægge på din tur til Granada, for hvis Alhambra er fantastisk i dagslys, så har det under stjernerne et gådefuldt og særligt charmerende udseende.

Hvis der er én ting, jeg godt kan lide ved at besøge Generalife om natten, er det, at der er færre besøgende end om dagen, og fordi det foregår i nattens stilhed, er turen gennem Alhambra mere fredfyldt og indadvendt.

Desuden skaber den fine belysning af monumentet om natten en intim atmosfære, der er ideel til at nyde fusionen mellem de naturlige omgivelser og arkitekturen i den palatiniske by.

Hvis du gerne vil vide mere om natbesøg på Generalife og dets haver, anbefaler jeg dig at læse min artikel Natbesøg på Alhambra.

7. Hvad skal jeg medbringe for at se Generalife-paladset og dets haver?

Gør dit kamera klar| ©Cody Scott Milewski
Gør dit kamera klar| ©Cody Scott Milewski

Ud over et godt kamera, som du kan bruge til at fange skønheden ved dette ikon i Granada, skal du huske at medbringe dit pas eller ID-kort på dagen for dit besøg.

Glem det ikke! Dette dokument er en forudsætning for at komme ind i Alhambra. Af sikkerheds- og bevaringsmæssige årsager foretager monumentets personale identifikationskontrol af de besøgende, og det er nødvendigt at vise din dokumentation sammen med dine billetter, som er nominative, personlige og ikke kan overdrages.

Hvis du vil se Generalife-paladset og dets haver fra top til bund uden at få ondt i fødderne sidst på dagen, anbefaler jeg dig at tage behagelige sko på, for ruten rundt om Nasrid-fæstningen er lang (3,5 km), og du skal gå en del.

Hvis du som mange andre turister benytter sommerferien til at rejse til Granada og besøge Generalife og resten af det monumentale kompleks, skal du være opmærksom på, at det er meget varmt i byen på denne tid af året. 40ºC kan blive nået!

For at beskytte dig selv mod de høje temperaturer, især når du besøger en del af Alhambra, hvor du vil tilbringe meget tid udendørs, er mit råd at anvende solcreme, dække dit hoved med en hat og bære solbriller. Husk også at pakke koldt vand og en ventilator med i rygsækken for at køle dig ned - det er altid en god idé!

Du kan læse andre nyttige tips til at lære monumentet at kende i indlægget Tips til at besøge Alhambra.

8. Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Generalife, og hvornår er det bedste tidspunkt?

Udsigt over Generalife| ©Charlie Jackson
Udsigt over Generalife| ©Charlie Jackson

Det bedste tidspunkt

Hvis du er passioneret fotograf, er den bedste tid på året til at se Alhambra efteråret (september og oktober) og foråret (april, maj og juni), hvor landskabet er farvet i mange farver, og du kan beundre Generalife-haverne i al deres pragt. Desuden er vejret i disse to årstider mildere og mildere end om sommeren eller vinteren.

Det bedste tidspunkt

Hvis du ønsker at se Generalife-paladset og dets haver sammen med resten af Alhambra om morgenen, er det efter min mening bedst tidligt på dagen, når monumentet åbner sine døre, eller efter frokost omkring kl. 15-16, når der er færre turister indenfor.

Og inden for denne tidsplan råder jeg dig til at tage til Generalife i slutningen af besøget, efter at du har set Nasridpaladserne og Alcazaba, så du kan nyde udsigten til Alhambras natur uden at skynde dig og tage så mange billeder af landskabet, som du ønsker.

Men hvis du ønsker at fokusere på at se Generalife og dens haver, kan det anbefales at besøge Alhambra om aftenen (om vinteren kl. 20.00 og om sommeren kl. 22.00), som er meget charmerende. At betragte den i måneskin og nattens ro er en magisk og speciel oplevelse, som er svær at glemme.

Hvis du gerne vil vide mere om Alhambras åbnings- og lukketider for bedre at kunne planlægge dit besøg, må du ikke gå glip af artiklen Tidsplaner for Alhambra i Granada, hvor jeg fortæller dig alt i detaljer.

9. Er det muligt at se Generalife gratis?

Udsmykning af Generalife| ©Nirgal Ksi
Udsmykning af Generalife| ©Nirgal Ksi

Nej, det er generelt ikke muligt. Som det er tilfældet med Nasridpaladserne, er der adgang til Generalife-paladset og dets haver mod betaling, og du skal købe en billet for at få en rundvisning i dette område af Alhambra, uanset om det er et dag- eller natbesøg.

Men som med alting i livet er der undtagelser! Kun hvis du er fra Granada eller bor i Granada, kan du besøge Alhambra gratis i weekenderne som led i det initiativ, som Patronato de la Alhambra y Generalife har taget for at øge bevidstheden om Alhambras kulturelle betydning blandt lokalbefolkningen.

Der er stor efterspørgsel efter disse typer gratis besøg, og det er ikke let at få en plads. Hvis du er fra Granada, kan du dog forsøge at gøre det ved at foretage en reservation online, udfylde formularen og vedlægge den nødvendige dokumentation. Hvis du foretrækker at ansøge personligt, kan du også henvende dig til indbyggerkontoret i Corral del Carbón.

Men hvis du er en udenlandsk rejsende, der er på vej gennem Granada, skal du ikke bekymre dig, for der er måder at spare penge på dine Alhambra-billetter, som jeg fortæller dig om i artiklen Sådan får du gratis eller nedsatte billetter til Alhambra!

10. Hvad vil jeg se under mit besøg på Generalife?

Forsvind og opdag alt det, som Generalife har at byde på!| ©Paul VanDerWerf
Forsvind og opdag alt det, som Generalife har at byde på!| ©Paul VanDerWerf

Generalife-paladset var en sommervilla, der var adskilt fra Alhambra, hvor de nasridiske sultaner trak sig tilbage for at slappe af og slippe for formaliteterne ved hoffet.

Generalife blev bygget som et rekreativt område for de kongelige i Granada og blev udstyret med alle former for bekvemmeligheder for at gøre deres ophold her så behageligt som muligt. Således blev der plantet et væld af træer og blomster til hyggelige spadsereture og haver, hvor man kunne slappe af i den friske luft.

Når man går gennem Generalife midt i den frodige vegetation, mens man lytter til vandets susen fra vandingskanalerne i baggrunden, kan man virkelig føle den fred, som sultanerne søgte, da de kom hertil for at komme væk fra det travle liv i Alhambra.

Når du træder ind i Generalife-haverne, vil du se, at landskabet ligner noget fra et eventyr fra "Tusind og en nat", da det stammer fra den kulturelle arv fra Al-Andalus, selv om du også kan se ornamentale elementer fra andre historiske perioder som renæssancen og romantikken.

Resultatet er en smuk frugtplantage fuld af roser, jasmin, oleander, lavendel, myrte, cypresser og vandliljer over bassinerne, som er værd at fotografere og nyde med øjne og næse, især ved solnedgang, når luften i Alhambra er imprægneret af duften af de blomster og planter, der pryder den.

Nogle af de smukkeste områder, som du kan besøge på din rundtur på Generalife, er Paseo de los Cipreses, Patio de la Sultana, Jardines Nuevos eller Patio de la Acequia, blandt mange andre. Hav kameraet klar, for du vil ikke blive træt af at tage billeder!