Ibiza på 7 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Ibiza, en ø med betagende skønhed, hvor du kan nyde spektakulære strande, charmerende landsbyer, uforglemmelige solnedgange og meget mere.

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minutters læst

Ibiza på 7 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Solopgang på Ibiza | ©Michael Tomlinson

Når man hører Ibiza, tænker man måske først på smukke, hvide sandbugter og vilde fester til den lyse morgen, men Ibiza er så meget mere end det.

Dette hedonistiske turistmekka er også kendt for sin bohemeatmosfære og hippiemarkeder samt sin gamle bydel, som er værd at beundre. Så du skal ikke bekymre dig om noget, og lad mig guide dig gennem denne syv-dages rejseplan, hvor jeg vil fortælle dig alt, hvad der er at se og gøre på Ibiza.

Først og fremmest vil jeg på det kraftigste anbefale, at du lejer en bil, hvis du har mulighed for det, så du kan komme rundt på øen. Ibiza er ret lille og nem at komme rundt på, hvis du kører i bil, da den kun er 41 km lang og omkring 15 km bred. På den måde kan du bevæge dig rundt i ro og mag og opdage alle de hemmeligheder, som øen gemmer på.

1. Første dag: en formiddag i det historiske centrum, og om eftermiddagen et besøg på øens livligste strand

Katedralen Virgen de las Nieves| ©Javier Angel Lopez
Katedralen Virgen de las Nieves| ©Javier Angel Lopez

Den bedste måde at lære byen Ibiza at kende på er at slentre gennem gaderne til fods. Så den første morgen på øen er planen at gå en tur fra det historiske centrum til La Marina-kvarteret.

Efter frokost i centrum går turen til en af de mest livlige strande på Ibiza: Playa d'en Bossa, som har et væld af aktiviteter at byde på.

Start med en spadseretur langs den højeste del af byen.

Vi ved alle, at den største turistattraktion på Ibiza er strandene, men jeg kan forsikre dig om, at du ikke vil fortryde det, hvis du beslutter dig for at investere noget af din tid i at lære byens historie at kende. Som start på din første dag vil jeg råde dig til at tage tidligt af sted for at udnytte den kølige morgen og klatre op til hovedstadens højeste punkt: Jomfruen af Sneens katedral, en særlig konstruktion, der kombinerer gotisk og barok stil og er bygget over en gammel arabisk moské.

Både katedralen og resten af byens centrum ligger på toppen af bjerget Puig de Vila og er omgivet af mure i renæssancestil, kendt som Dalt Vila. Nogle af de arkitektoniske perler, du kan besøge i dette kvarter , er Almudaina-slottet, Santo Domingo-kirken og Portal del Ses Taules.

Fortsæt din tur gennem bydelen La Marina

For enden af Dalt Vila-kvarteret finder du det ibizanske kvarter La Marina, som strækker sig hele vejen til havnen.

Dette tidligere kvarter med fiskere og havnearbejdere har nu nogle af de travleste og livligste gader på Ibiza, hvor du kan finde et bredt udvalg af modebutikker, håndværksboder, souvenirs, barer og restauranter. Jeg opfordrer dig til at slentre rundt i gaderne, kigge på boderne og, hvis du har lyst, tage en drink på en af terrasserne.

Gør et stop og spis frokost på den ældste restaurant på Ibiza

I La Marina-kvarteret ligger den legendariske Bar San Juan, den ældste restaurant på Ibiza.

Selv om den ved første øjekast kan virke ret barsk på grund af lokalernes enkelhed, er det et fantastisk sted at spise, hvis du er på udkig efter traditionel hjemmelavet mad til en meget økonomisk pris, især i betragtning af de høje priser på øen.

En anden sjov og interessant mulighed for en rundtur i hovedstaden er at booke en gastronomisk og kulturel rundtur på Ibiza, hvor du vil blive guidet rundt til de bedste kulinariske hotspots og smage på lokal mad.

Oplev Ibizas livligste strand

Efter et fantastisk måltid i byens centrum vil jeg bede dig om at tage en tur til en af de mest populære strande: Playa d'en Bossa. Playa d'en Bossa er en af de længste strande på øen med mere end to en halv kilometer fint, gyldent sand.

Der er en festlig atmosfære, som aldrig går i stå, men hvis du er på udkig efter afslapning, kan du ligge på en af de balinesiske senge i de mange strandklubber mellem parasoller og chill out-musik spillet af DJ's. Hvis man derimod har lyst til lidt action, kan man vælge mellem et væld af vandaktiviteter som snorkling, kajaksejlads eller leje en jetski.

Når det nærmer sig aftensmadstid, kan du gå en tur rundt til de mange restauranter i området, som tilbyder et bredt udvalg af gastronomiske lækkerier. Hvis du ikke vil bruge mange penge, kan du altid købe din aftensmad fra en af de små takeaway-gadeboder.

Hvis du er en af dem, der er kommet til Ibiza for at feste, er en mulighed i området Ushuaïa, en eksklusiv klub, hvor de mest kendte internationale DJ's optræder. Men det bliver ikke billigt.

2. Dag to: Udforsk to utrolige bugter, og se solnedgangen fra et helt særligt sted

Cala d'Hort| ©Nicolas Vigier
Cala d'Hort| ©Nicolas Vigier

Til din anden dag har jeg forberedt en ekspedition til to af de smukkeste bugter på øen: Cala Vadella og Cala d'Hort. Sidst på eftermiddagen vil du kunne nyde solnedgangen fra en udsigt, der vil gøre det til en uforglemmelig oplevelse, foran holmen Es Vedrá. Og endelig har du mulighed for at slentre rundt blandt de luksuriøse yachter og både, der ligger fortøjet i Ibizas havn.

Start dagen i den rolige Cala Vadella

Omgivet af et smukt naturlandskab finder du Cala Vadella, en billedskøn strand med hvidt sand og gennemsigtigt turkisblåt vand. Noget af det særlige ved denne strand er, at den ligger i en lille bugt på knap 250 meter.

Det betyder, at vandet altid er roligt, lavt og beskyttet mod tidevandet, hvilket gør det til en fantastisk plan at lave med børn på Ibiza. Desuden gør det rolige vand det perfekt til vandsport som paddelsurfing, dykning og vandski.

Skift strand og oplev Cala d'Hort-stranden

Som du ved, er der utallige små og storslåede bugter på Ibiza, så jeg anbefaler, at du besøger mere end én om dagen, hvis du vil have mest muligt ud af din tur. Cala d'Hort ligger lidt over ti minutter i bil fra Cala Vadella, så du spilder ikke meget tid på turen.

Det er en lille bugt, der kun er 150 meter lang, beskyttet af en klippe og med en fantastisk udsigt over holmen Es Vedrà. Når du er der, vil jeg opfordre dig til at forkæle dig selv med en lækker lokal risret på Es Boldadó-restauranten, som ligger på toppen af klipperne.

Beundre solnedgangen fra La Torre des Savinar

La Torre des Savinar, også kendt som Torre del Pirata, ligger meget tæt på Cala d'Hort på en høj klippe. Dette tårn blev tidligere brugt som vagttårn, og fra det overvågede de, at ingen fjender nærmede sig piratskibene, der lagde til kaj der, deraf navnet.

Selvom målet er at komme derhen for at se solnedgangen, anbefaler jeg, at du tager af sted i forvejen, da det er en gåtur, der vil tage dig noget tid, og det ville være en skam at gå glip af synet.

For at komme derhen skal du tage vejen, der går fra Es Cubells til Cala d'Hort. På et af de højeste punkter på vejen, når du ser den øverste del af Es Vedrà, bør du se en sti mod havet med et skilt til Torre de Es Savinar. Man kan køre et par meter ad denne sti, men det sidste stykke skal man gå ad en skiltet sti, og det tager ca. 30 minutter.

Når man er fremme, kan man nyde den utrolige udsigt over holmene Es Vedrà og Es Vedranell, der oplyses af solnedgangens svage gyldne lys.

Slut dagen af med middag og måske lidt fest i Ibizas havn

Når du har set solnedgangen og er gået tilbage til bilen, kan du tage tilbage til Ibiza by. Og om aftenen er planen at slentre rundt på havnen i Ibiza, et livligt område i byen, hvor de mest eksklusive restauranter, pubber og natklubber er koncentreret.

Du kan også se de berømte natklubparader, et af nattens mest berømte shows. En anden mulighed ville være at slentre gennem håndværksmarkederne, hvor du kan finde smykker, plader, tøj, karikaturer og meget mere.

Til middag anbefaler jeg Calma Restaurant. Jeg må indrømme, at det ikke er billigt, men den fantastiske udsigt over den oplyste havn gør det det hele værd. Desuden er retterne her blandt de bedst bedømte restauranter i området.

Hvis du endelig har lyst til at feste lidt, er det her, du finder Ibizas mest ikoniske natklub, Pacha. Hvis du vil lære Ibizas festscene at kende, må du ikke gå glip af chancen for at gå på denne legendariske natklub. Men pas på tømmermændene, for i morgen er der mere spændende planer i vente for dig.

3. Dag tre: fra Can Marça-grotten til Benirrás-bugten

Can Marça-grotten| ©Jorge Alpiste
Can Marça-grotten| ©Jorge Alpiste

På turens tredje dag har jeg forberedt et besøg i en mystisk grotte gemt inde i en klippe. Bagefter tager du til Cala de Benirrás, hvor du, hvis du er heldig, kan se en af de mest beundrede seværdigheder på øen.

Besøg den tusind år gamle Can Marça-grotte

I klipperne ved Port de Sant Miquel finder du Can Marça-grotten, en mere end 100.000 år gammel grotte, der gemmer på hundredvis af stalaktitter og stalagmitter samt vandfald og vandstrømme.

For at komme til indgangen skal du forbi et udsigtspunkt med en privilegeret udsigt, hvor der også er en lille bar med en terrasse, hvor du kan få en drink, mens du kigger ud over havet. Adgangen er i ikke mindre end 14 meters højde, og for at komme ind skal man krydse en forskudt sti mellem klipperne.

Det er nødvendigt med en guide til dette besøg, men man kan købe billetter i døren, så det er ikke nødvendigt at gøre det i forvejen.

  • Hvor: Port de Sant Miguel. På den nordlige del af øen.

  • Åbningstider: dagligt om vinteren (november til april): 10:30 til 17:30. Hver dag om sommeren (maj til oktober): 10:30 til 19:30.

  • Pris: fra 12 €.

Oplev den lille, men ekstraordinære Benirrás Cove

Mindre end ti minutter i bil fra Cueva de Can Marça finder du den lille Cala de Benirrás, som kun er 150 meter lang. Denne smukke ibizenkiske bugt er omkranset af klippevægge på begge sider.

Da det er en bugt, er den beskyttet mod bølgerne, og dens vand er helt krystalklart og har en stenet bund. Disse egenskaber gør det til et ideelt sted at nyde en snorkeloplevelse. En anden ejendommelighed ved denne legendariske strand er dens klippeformation kendt som**"Guds finger**", en lille holm, der ligger kun få meter fra kysten.

Hvis du rejser til Ibiza om sommeren, kan du desuden finde et hippiemarked i denne bugt næsten alle ugens dage, undtagen onsdag og torsdag.

Når det kommer til at spise, kan du nyde det gastronomiske tilbud, som restauranterne med udsigt over havet tilbyder. En anden mulighed er at nyde dit måltid i en af strandbarerne, der ligger lige på stranden. Den største attraktion ved denne bugt er dog den romantiske solnedgang og det spektakel af timbales og trommer, som en gruppe hippier underholder dem, der er på stranden på dette tidspunkt af dagen, med.

Traditionelt blev trommefesten afholdt om søndagen hver uge, men på grund af ritualets popularitet og de store menneskemængder, det tiltrækker, kan du nu nyde showet på andre aftener i ugen, hvis du kommer til denne bugt om sommeren.

Slut aftenen af på et sted, hvor middagen bliver til en fest

Efter solnedgang er næste stop på turen tilbage til Ibiza. Her kan du besøge et af byens mest luksuriøse etablissementer, STK Ibiza, en eksklusiv restaurant, som senere bliver til en natklub.

Her kan du nyde forskellige shows, optrædener af de mest kendte DJ's, vilde fester og et uendeligt udvalg af cocktails og drinks til en uforglemmelig aften.

4. Fjerde dag: Hav det sjovt til en fest midt i havet

Fest på en båd| ©Omar Eagle-Clarke
Fest på en båd| ©Omar Eagle-Clarke

Som du måske allerede ved, tiltrækker Ibiza et stort antal turister, hvis eneste mål er at opleve de berømte Ibizan-fester, som sammen med strandene kan betragtes som øens hovedattraktion. Det er derfor, at selvom jeg i denne guide har forberedt planer af enhver slags og for enhver smag, kan du ikke forlade Ibiza uden at have oplevet en rigtig festdag.

Deltag i en fest om bord på en båd

For at starte din fjerde dag, vil jeg bede dig om at tage tilbage til Playa d'en Bossa. Derfra har du mulighed for at sejle langs Ibizas kyst ombord på Oceanbeat.

Denne udflugt inkluderer en åben bar, frokost, en professionel fotograf, så du har en souvenir fra denne vidunderlige dag, champagne og en velkomstaperitif. Under festen kan du desuden nyde levende musik fra en DJ, og hvis du har lyst, kan du tage en svømmetur i havet, da båden gør holdt for dem, der har lyst til at køle af i det krystalklare vand.

Om aftenen sejler båden den flydende fest tilbage til kysten. Udflugten inkluderer dog også adgang til en af efterfesterne, så du kan feste til langt ud på natten.

Et af øens mest kendte steder er Bora Bora, som holder fest på hjemvejen fra din sejltur, så hvis du vil tjekke denne berømte natklub ud, er det det perfekte tidspunkt at gøre det på.

Book en all-inclusive bådfest

5. Dag fem: En rundtur i nord

Xarraca-bugten| ©Ivar Abrahamsen
Xarraca-bugten| ©Ivar Abrahamsen

Til din femte dag har jeg forberedt en tur til forskellige steder på den nordligste del af øen. Til at begynde med besøger du Cala Xarraca, som er kendt for at have det klareste vand på Ibiza. Efter en lækker menu baseret på typisk lokal mad, besøger du den lille by Portinatx. Og til sidst kan du se solnedgangen fra fyrtårnet Faro des Moscarter.

Besøg en ny bugt på den nordlige del af øen

Den lille gyldne sandstrand Cala Xarraca ligger mellem to klipper og foran en stenø. Det mest bemærkelsesværdige ved den er det klare vand, som gør den til et ideelt sted at dykke.

Bugten er opdelt i to sektioner, den første er den længste og er den, der fører til stranden. For at komme til den anden sektion skal du tage en lille sti til venstre. Denne sidste del er mere skjult, hvilket har fået mange mennesker til at benytte dette sted til nudisme.

Når det gælder mad, anbefaler jeg, at du vælger en af restauranterne med speciale i fisk og benytter lejligheden til at prøve en af øens typiske retter: Bullit de peix, en fiskegryde ledsaget af kartofler og ris "a banda".

Oplev den populære turistby Portinatx

Byen Portinatx er et lille bykompleks, der ligger på et klippeområde på øens nordkyst. Selvom det er et ret populært område, er atmosfæren mere rolig end på andre strande på Ibiza.

I Portinatx-bugten finder du tre forskellige strande: S'Arenal Gros, den største af dem alle, S'Arenal Petit, den mest private, og Playa Porto, den roligste af de tre.

Når du bliver træt af at solbade på en af strandene, kan du tage en drink på den fantastiske terrasse med havudsigt på Hotel Los Enamorados.

Når solnedgangen nærmer sig, anbefaler jeg en vandretur til Faro des Moscarter-fyrtårnet. For at komme dertil skal du gå ad en sti gennem skoven, og det vil tage dig lidt over en halv time. Når du er fremme, kan du nyde det vidunderlige syn af solnedgangen fra dette sted.

På vej til Ibiza by kan du stoppe og spise middag på den charmerende Om Sweet Home - Sabores Naturales Restaurant i Sant Joan de Labritja.

6. Sjette dag: Tag med båd til bugterne Salada og Saladeta, og slut dagen af på en helt særlig café

Salada-bugten| ©Sakari Pönniö
Salada-bugten| ©Sakari Pönniö

På rejsens sjette dag begynder din plan med en bådtur, der blandt mange andre aktiviteter vil tage dig til to af Ibizas mest berømte bugter. Ved slutningen af turen kan du opleve en af de smukkeste solnedgange fra Café del Mar.

Start med en bådtur

Ibiza har utallige bugter og naturområder at besøge, men desværre varer ferier som regel ikke så længe, som vi gerne vil have dem til. Derfor anbefaler jeg, at du booker en båd tur, der starter i Sant Antoni de Portmany og blandt andet stopper ved Calas Salada og Saladeta.

På den måde kan du nå mere på én dag, og du gør det oven i købet på en eksklusiv båd med en smuk udsigt over Ibizas kyst. Og som om det ikke var nok, inkluderer denne tur en snack, entré til Cap Blanc Aquarium, drikkevarer og snorkeludstyr, hvis du vil prøve kræfter med denne vandsport.

Book en bådtur langs kysten

Tag en cocktail på Ibizas mest berømte café

Når du er tilbage på kysten, kan du udnytte, at du er i Sant Antoni de Portmany til at gå en tur til Café del Mar, øens mest berømte sted at se solnedgangen.

Når du har set den storslåede solnedgang fra caféen, kan du få en cocktail, eller så mange du vil. Du har også mulighed for at spise på den smukke terrasse, selvom priserne ikke er billige. Et tip er at bestille bord i forvejen, da der kan være ret travlt, især ved solnedgang.

Som afslutning på aftenen anbefaler jeg, at du går en tur gennem Sant Antonis centrum, da det er et område med en fantastisk atmosfære, hvor du kan finde et stort antal pubber og diskoteker. En af de mest kendte klubber er Éden.

7. Syvende dag: Besøg et autentisk hippiemarked, oplev en sidste strand, og slut af med et solnedgangseventyr

Las Dalias loppemarked| ©David Garcia
Las Dalias loppemarked| ©David Garcia

Du kan ikke forlade Ibiza uden at besøge et af de berømte ibizenkiske gademarkeder, så på din sidste dag vil dit første besøg være på Mercadillo de las Dalias. Til frokost stopper du ved den smukke Cala Jondal, og som afslutning på dagen har jeg forberedt en paddle surfing-udflugt, hvor du kan se solnedgangen.

Køb en souvenir på Ibizas mest berømte loppemarked

Loppemarkedet Las Dalias ligger i San Carlos, som var fødestedet for hippierne i 1960'erne. Mere end halvtreds år senere kan man stadig mærke deres præg på dette loppemarked, der ligger i landlige omgivelser omgivet af træer.

I sommersæsonen, som løber fra juni til september, er markedet åbent på lørdage og søndage fra kl. 10.00-11.00. Men hvis det ikke passer med datoerne for din rejse, skal du ikke bekymre dig, da markedet er åbent hele året rundt, selvom du bliver nødt til at tjekke åbningstiderne.

På dette marked kan du finde en bred vifte af produkter, såsom tøj, dekoration, smykker, kunsthåndværk, bøger og musikinstrumenter, blandt mange andre. Det er det perfekte sted, hvis du vil købe en gave eller en souvenir fra din rejse, som du kan tage med dig.

Et af markedets særkender er, at du endda kan finde optrædener af musikgrupper og andre shows. Der er også en restaurant, en tapasbar, flere drinksbarer og små madboder.

Besøg Cala Jondal og spis på en fantastisk strandbar

Når du har købt alle de souvenirs, og hvorfor ikke, luner, som du kunne lide på Las Dalias' loppemarked, vil jeg bede dig om at tage til Cala Jondal. Denne strand er kendt for at være en af de få strande på Ibiza med store sten og for sin livlige lokalbefolkning.

Når du er der, vil jeg, ud over at bade og slappe af på din sidste dag på stranden, invitere dig til at spise på den smukke Casa Jondal strandbar, et gastronomisk sted, hvor de serverer lækker hjemmelavet mad. Restaurantens specialitet er fiske- og skaldyrsretter.

Sig farvel til Ibiza med en solnedgang ved havet

Jeg har forberedt en helt særlig plan for dine sidste par timer på øen. Når I har spist, skal I tage til Playa d'en Bossa, for der starter den paddle surfing-tur ved solnedgang, som jeg har forberedt til jer.

På denne tur tager I på en afslappende paddle surfing-tur, hvor I besøger forskellige bugter og grotter indtil solnedgang. Og hvis udsigten til solnedgangen fra Ibizas strande allerede er imponerende, så forestil dig at se den fra havet!

Når du er færdig med turen, vender du tilbage til Playa d'en Bossa. Der kan du beslutte, om du vil hvile dig inden hjemrejsen, eller om du tværtimod har lyst til en sidste fest på Ibizas mest livlige strand.

Book en paddle surf-tur ved solnedgang