De bedste snorkeloplevelser på Ibiza

Ibiza er berømt for sit gennemsigtige og varme vand, så kom og oplev en uforglemmelig aktivitet. De mest fascinerende bugter, grotter og drømmende solnedgange er blot nogle af de ting, du kan nyde på en snorklingoplevelse på Ibiza.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

8 minutters læst

De bedste snorkeloplevelser på Ibiza

Snorkling på Ibiza | ©Benjamin L. Jones

Øen Ibiza byder på et stort udvalg af steder at udforske, dens farverige og excentriske by, dens endeløse nætter og selvfølgelig dens paradisiske strande med hvidt sand og krystalklart vand. Hvis du er en af dem, der foretrækker strandene, må du ikke gå glip af en af de mange vandaktiviteter, som Ibiza har at byde på, og hvilken bedre måde at lære et sted at kende på end ved bogstaveligt talt at fordybe sig i det?

Der er virkelig så mange ting at se og gøre på Ibiza, men snorkling er en aktivitet, der giver dig mulighed for at betragte den fascinerende undervandsverden uden at skulle bruge tungt udstyr. På Ibiza kan du nyde forskellige snorkeloplevelser, som ikke blot giver dig mulighed for at forfriske dig selv og have det sjovt, men også for at lære de mest fantastiske steder på Ibiza at kende. Bådture rundt i bugterne og grotterne eller en kombination af snorkling og stand up paddle er nogle af mulighederne.

1. Bådtur med snorkling rundt om strandene, bugterne og grotterne

Snorkling på Ibiza| ©juan sosa
Snorkling på Ibiza| ©juan sosa

Denne tur er især rettet mod at glæde sig over de naturvidundere, der er en del af Ibiza. Du går om bord på en komfortabel båd, som fører dig rundt i naturparken, der ligger i øens vestlige område. Naturparken Ses Salines er hjemsted for den populære strand Las Salinas, der er berømt for at være en favorit blandt mange af de berømtheder, der besøger den spanske ø. Hvis du fortsætter turen, vil du få mulighed for at se de klippehuler, der er så karakteristiske for området.

Fra båden vil du kunne nyde den bedste panoramaudsigt over kysten. Du vil også have god tid til at svømme på de to steder, hvor du stopper. Her vil du kunne se havets dyreliv svømme helt tæt på dig.

Prisen for denne udflugt omfatter komplet snorkeludstyr, to paddleboards og drikkevarer til at køle dig ned efter din svømmetur.

Detaljer om interesse

 • Pris: fra 57 euro pr. person.
 • Varighed: ca. 3 timer i alt.
 • Transportmiddel: bådtransport under hele udflugten.
 • Fordele ved denne mulighed: omfatter drikkevarer og snacks til at genopbygge energien.
 • Ulemper ved denne mulighed: omfatter ikke afhentning og aflevering af varevogn eller minibus.

Book din snorkeltur med båd

2. 6 timers sejltur med stop ved Cala Bassa og Cala Comte

Bassa-bugten| ©Michela Simoncini
Bassa-bugten| ©Michela Simoncini

Dette er en ideel oplevelse for dem, der ønsker at få mest muligt ud af deres tid ved at kombinere flere oplevelser på samme tur.

På denne tur rejser du om bord på en krydstogt/katamaran med to niveauer. Båden har et glasgulv, så du kan betragte den undersøiske skønhed under hele turen. Fordi den er så fuld af interaktive aktiviteter, er dette en af de bedste ting at lave med børn på Ibiza.

Under turen vil I se de bedste strande på Ibizas vestkyst. I vil gøre to mellemstop, et ved Cala Bassa og et ved Cala Comte. Her kan I benytte jer af muligheden for at svømme og snorkle, padle båd og padle surfing.

Udflugten omfatter snorkeludstyr, padlebåde og noget andet flydende vandlegetøj, så du kan have det sjovt sammen med dine ledsagere. Derudover har katamaranen trampoliner og to rutsjebaner, som I også kan bruge i jeres fritid (børnene elsker dem!). Nogle snacks og forfriskninger er også inkluderet, selv om I har lov til at medbringe jeres egne, hvis I ønsker det.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 64 euro pr. person.
 • Varighed: ca. 6 timer.
 • Transportmidler: Der er ingen transport inkluderet, men der er adgang til startstedet med offentlig transport for ca. 3 euro. Turen finder sted om bord på et komfortabelt krydstogtskib.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan kombinere flere forskellige aktiviteter på den samme tur. Desuden er der en snack og alt det nødvendige udstyr inkluderet for at få en komplet oplevelse.
 • Ulemper ved denne mulighed: Transporten til havnen, hvorfra krydstogtet afgår, er ikke inkluderet.

3. Solnedgang på stranden med snorkling og flere vandaktiviteter

Snorkling for børn| ©Roberto
Snorkling for børn| ©Roberto

Denne mulighed kombinerer også snorkling med andre typer vandaktiviteter, f.eks. paddle surfing og kajaksejlads. Selv om dagens hovedperson her er solnedgangen.

Forslaget går ud på at tage en dukkert i havet, mens man nyder et par drinks og betragter en privilegeret solnedgang. Det er et helt fantastisk skue, og derfor fortjener denne oplevelse, hvis du skulle foretage et valg, sin plads blandt de 10 bedste aktiviteter på Ibiza.

Under denne aktivitet bliver du sejlet med båd fra havnen i San Antonio, hvor du sejler langs vestkysten og kommer forbi nogle imponerende steder. Du vil kunne nyde skønheden i bugter som Cala Bassa, Cala Comte, Cala Tarida, Isla Margarita, Cala Salada og Cala Saladeta.

Du vil have mulighed for at mærke solens varme om bord, og i bugterne vil du få tid til at snorkle, svømme, padle kajak og paddle surfing. Alt det nødvendige udstyr til disse aktiviteter er inkluderet. Du kan også nyde drikkevarer som champagne, vin, øl eller sangria for at skåle, mens du ser solnedgangsshowet.

Detaljer af interesse

 • Pris: fra 88 euro pr. person.
 • Varighed: ca. 3 timer i alt.
 • Transportmiddel: Afhentning fra din indkvartering er ikke inkluderet. Turen foregår om bord på en luksuriøs og komfortabel båd.
 • Fordele ved denne mulighed: Dette er en ideel måde at slappe af på. Grupperne er små, så det er praktisk talt en privat tur. Alt nødvendigt udstyr og forfriskninger er inkluderet.
 • Ulemper ved denne mulighed: Der er ikke inkluderet transport fra din indkvartering til afgangsstedet i havnen i San Antonio, så du skal selv sørge for at komme dertil.

4. Kajak, snorkel, stand up paddle og meget mere på Ibiza

Snorkling dag| ©Xavier Mas Ferrà
Snorkling dag| ©Xavier Mas Ferrà

Dette alternativ omfatter alt, hvad du har brug for til en mere end komplet vanddag på Ibiza. Ud over snorkling kan du på denne udflugt padle i kajak, svømme og stå op-padle, og alt det nødvendige udstyr er inkluderet. Hvis du har mod på det, har du også mulighed for at springe ud fra en klippe i havet ved et af stoppestederne.

Båden, der tager dig med til disse aktiviteter, har en atmosfære, der indbyder til total afslapning, parasoller, liggestole, loungesenge, Wi-Fi-forbindelse, afslappende musik og endda en åben bar med drikkevarer for enhver smag. På dækket har du alt, hvad du behøver for at nyde solen, og derfor er dette en af de bedste ting at lave om sommeren på Ibiza.

Turen starter foran det symbolske æg i havnen i Sant Antoni og fører dig langs strandene og bugterne på øens vestkyst og slutter samme sted 3 timer senere. Det er virkelig en meget alsidig mulighed, der kombinerer luksusturisme, eventyr og afslapning.

Detaljer af interesse

 • Pris: fra 86 euro pr. person.
 • Varighed: ca. 3 timer i alt.
 • Transportmiddel: Afhentning og aflevering i havnen er ikke inkluderet. Turen foregår om bord på en luksusbåd.
 • Fordele ved denne mulighed: På kun 3 timer har du mulighed for at lave flere vandaktiviteter og nyde al den luksus midt i Middelhavet. Det nødvendige udstyr er inkluderet. Der er en åben bar om bord.
 • Ulemper ved denne mulighed: Denne oplevelse anbefales ikke til personer med hjerteproblemer eller gravide kvinder. Båden er ikke kørestolsvenlig.

5. Snorkling på en udflugt til Formentera med sejlbåd

Formentera| ©andreaferracani
Formentera| ©andreaferracani

Dette er en god mulighed for at kombinere din snorklingoplevelse med en sejltur til øen Formentera. Denne tur foregår i grupper på højst 6 personer, så du kan undgå menneskemængder og opholde dig i en helt afslappet atmosfære med personlig opmærksomhed.

Udgangspunktet er i Cala Jondal midt på formiddagen. Her sejler I mod Formentera med to stop for snorkling. Sejlbåden stopper ved S'Espalmador, en strand, der kun kan nås med båd. Du får ca. to timer til at nyde dens skønhed, udforske dens vand med din snorkel og tage billeder.

Næste stop er den paradisiske strand Ses Illetes, som uden tvivl er en af de mest fremragende strande på Formentera.

Ud over at nyde det hvide sand og det klare vand kan du også nyde din smag på en af de mange prestigefyldte restauranter, herunder Chezz Gerdi Formentera, Es Molí de Sal og Tanga Restaurant.

Udflugten omfatter alt det nødvendige udstyr til snorkling og også et paddle board til stand up paddle boarding, hvis du ønsker det. En perfekt plan for at lære et utroligt sted at kende og nyde vandaktiviteter, dette er uden tvivl en af de bedste bådture på Ibiza.

Detaljer af interesse

 • Pris: fra 140 euro pr. passager.
 • Varighed: ca. 8 timer fra ombordstigning til hjemkomst til udgangspunktet.
 • Transportmiddel: transport fra din bolig er ikke inkluderet. Turen foregår om bord på en smuk sejlbåd. Du har også en båd til at nå kysten ved stoppestederne, hvis du ikke vil blive våd og bade.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil lære den utrolige ø Formentera at kende på en rolig og afslappet udflugt. Denne oplevelse omfatter alt det nødvendige udstyr.
 • Ulemper ved denne mulighed: Frokost eller enhver form for snack eller drikkevarer er ikke inkluderet.

Hvad skal jeg være opmærksom på, hvis det er første gang, jeg snorkler?

Snorkling| ©maymonides
Snorkling| ©maymonides

Hvis det er din første oplevelse med snorkling, har du måske nogle bange anelser eller tvivl. Først og fremmest skal du huske på, at dette er en aktivitet, der kan udføres roligt, selv om du ikke er en ekspert i svømning, så længe du ved, hvordan du flyder i vandet uden problemer og kan bevæge dig rundt, er det nok. Snorkling foregår tæt på overfladen. Børn, hvis de opfylder disse krav og er over 10 år, kan også snorkle.

Hvad angår vejrtrækning og brug af maske, vil du få de relevante instruktioner af guiderne på din udflugt, men grundlæggende skal du holde dine beskyttelsesbriller stramt på, men ikke for stramt, og trække vejret gennem snorklen (slangen), dvs. altid gennem munden. Du vil se, at du hurtigt vil finde den rigtige måde at gøre det korrekt på, og du vil kunne nyde denne aktivitet i fulde drag.

Anbefalinger til din kuffert

Rejsebagage| ©Swansway Motor Group
Rejsebagage| ©Swansway Motor Group

Snorkling på Ibiza er en aktivitet, som du vil elske, uanset om du er fan af vandaktiviteter eller ej. Takket være det krystalklare vand vil du ved hjælp af din maske kunne betragte al den undervandsskønhed, som Middelhavet har at byde på.

Når du skal pakke din kuffert, spekulerer du måske på, om du har brug for dit eget snorkeludstyr eller ej. Svaret er, at det afhænger af dit mål. Hvis du bare vil observere, er det nok at tage på en af de mange udflugter, hvor det nødvendige udstyr er inkluderet, og du behøver ikke at optage ekstra plads i din kuffert.

Hvis du derimod er vandfanatiker og vil benytte enhver lejlighed til at dykke ned på en ny strand, er det bedst at anskaffe din egen snorklemaske, som du kan tage med dig overalt.

En anden vigtig ting, du skal pakke i din kuffert, er et hurtigtørrende håndklæde. Disse håndklæder fylder virkelig meget lidt, så de er super praktiske at tage med på udflugter, og som navnet antyder, tager de meget kort tid om at tørre, så du slipper for fugt i din taske.

Du må selvfølgelig ikke glemme at medbringe solcreme for at holde din hud sund, mens du har det sjovt. Husk, at selv om din krop er under vand, vil din ryg, dit hoved og dine ben blive udsat for solens stråler.