Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

De 10 bedste aktiviteter på Ibiza

Ibiza er den mest berømte af De Baleariske Øer, og ud over at være kendt for sine strande og landskaber er den også kendt for sin brede vifte af turistattraktioner, som omfatter alt fra de bedste fester til en af de smukkeste muromkransede byer i Spanien.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

8 minutters læst

De 10 bedste aktiviteter på Ibiza

Ibiza | ©Michael Tomlinson

Ibiza er synonymt med fester, paradisiske strande og bådture, men der er også magiske solnedgange, eventyrbaner og en bred vifte af fredelige planer, hvis du ønsker at slappe af eller opdage naturen. Nogle af de bedste ting at se og lave på Ibiza omfatter også Dalt Vila, den gamle befæstede by, og Cala Bassa-stranden.

Ibiza ligger i hjertet af Det Baleariske Hav og er også meget tæt på Middelhavsøerne Formentera og Es Vedra, så attraktionerne ved dit besøg omfatter også de nærliggende områder. Her er de bedste ting, du kan gøre for at opdage Ibiza på din rejse.

1. Besøg Dalt Vila, Ibizas gamle befæstede bydel

Ses Taules-porten| ©Ralf M
Ses Taules-porten| ©Ralf M

Dalt Vila, Ibizas befæstede by, er ikke bare en af de ældste i Spanien, men også en af de smukkeste. Den krones af Portal de Ses Taules og er hjemsted for katedralen, slottet og Plaza de Armas, og ruinerne af den middelalderlige mur er et af symbolerne på den spanske modstand i Det Baleariske Hav.

Den gamle befæstede bydel er en af Ibizas must-see seværdigheder, fordi den minder om de år, hvor øen blev grundlagt, men også fordi den viser den anden side af et sted, der er gået over i historien for sine fester og sine paradisiske strande. Da gadernes størrelse betyder, at det ikke er muligt at komme rundt i bil, er et godt alternativ at vælge en af cykelturene på Ibiza for at lære alt, hvad dette besøg har at byde på, at kende.

I områderne nær Dalt Vila kan man også besøge Nekropolis, Parc de la Pau, Vara del Rey-promenaden og Portal Nou, som ikke kun er et skue i sig selv, men også fungerer som udgangspunkt for en rundtur i byen.

Hvis du også besøger marinaen, som er Ibizas havn, vil du blive forbløffet over antallet af luksusyachter, der ligger fortøjet der, og over den åbne udsigt over havet. Fra højderne i Dalt Vila er det muligt at se skylinen af næsten hele øens hovedstad.

Book en bådtur på Ibiza

2. Besøg øen Es Vedra på en krydstogtsudflugt

Øen Es Vedra| ©Boris Bollow
Øen Es Vedra| ©Boris Bollow

Es Vedra ligger ud for Ibizas sydvestkyst og er med sine næsten 400 meter faste klipper blevet et af de mest gådefulde og interessante steder for turister, der besøger Ibiza, ikke kun på grund af dens naturlige skønhed, men også på grund af de myter, der omgiver den.

Man kan se holmen Es Ved ra fra bugten Cala d'Hort på Ibiza, men det bedste er at leje en udflugt, der tager dig til holmens nærliggende farvande, hvor du kan svømme eller sejle i kajak til kysten.

Under turen vil du få fortalt historierne bag Es Vedra, som ifølge lokale legender er hjemsted for de græske nymfer og gudinder og et af de mest magnetiske steder på planeten. Det ideelle tidspunkt at besøge holmen på er tidligt på eftermiddagen.

Ud over en bådtur på Ibiza kan du også nå øen ved at leje en sejlbåd eller en lille båd, der giver dig mulighed for at nå kysten ved Es Vedra, selvom det altid tilrådes at gøre det med hjælp fra en lokal ekspert.

Book en krydstogtsudflugt til holmen Es Vedra på Ibiza

3. Oplev Ibizas magiske solnedgange

Solnedgang på Ibiza| ©Marcos Lozada Echenique
Solnedgang på Ibiza| ©Marcos Lozada Echenique

Solnedgangen på Ibiza er et af de bedste syn i verden, og du kan opleve den fra forskellige steder på øen. Fra stranden, havet, byen eller de skovklædte områder vil solnedgangen på Ibiza efterlade dig i ærefrygt med sine dybe farver og refleksionen i vandets horisont.

Hvis du planlægger at besøge Ibiza om sommeren, kan du få en åben og uhindret udsigt til solnedgangen, og du kan også vælge at opleve den på en ATV-udflugt på øen, på en tur til Cala Bassa, Cala Comte og Cala Tarida eller på en cykeltur.

Ibiza er ikke særlig stor, så hvis du planlægger et ophold på flere dage, kan du se solnedgangen fra forskellige steder på øen. Café del MarSan Antonio-stranden, Punta Galeras, Las Salinas og Ses Variades er nogle af de steder, hvor du kan opleve de bedste solnedgange på Ibiza.

Book en udflugt for at se solnedgangen fra Det Baleariske Hav

4. Tag en tur til Middelhavsøen Formentera.

Formentera| ©andreaferracani
Formentera| ©andreaferracani

Formentera er den mindste af De Baleariske Øer og et af de mest besøgte steder af turister, der kommer til Ibiza. Den er berømt for sit krystalklare vand, sine lyserøde sandstrande og for de vandaktiviteter, som naturen byder på, såsom snorkling og dykning.

Du kan besøge Formentera på en dagstur med båd fra Ibiza, og disse ture inkluderer normalt frokost, leje af snorkel- og dykkerudstyr og paddle boards. Man kan også tage en tur til Formenteras bedste strande for at se alle øens kroge og hjørner.

Blandt de bedste strande på Formentera er Ses Illetes, Llevant, Es Arenals, Es Migjorn og Cala Saona. Der er fri adgang til dem alle, og de er ideelle til snorkling og dykning.

Disse udflugter varer normalt mellem 10 og 12 timer og starter ved 139 euro. En tur til Formentera, som er kendt for sin ro, er en af de bedste planer, hvis du besøger Ibiza med børn.

5. Besøg Cala Bassa-stranden

Cala Bassa Strand| ©Eloisa Ozonas
Cala Bassa Strand| ©Eloisa Ozonas

For at beskrive Cala Bassa er det måske nok at sige, at det er en af de bedste strande på Ibiza, men det er også et paradisisk sted med varmt, krystalklart vand, hvidt sand og omgivelser omgivet af en fyrreskov, der erstatter parasollerne og giver skygge på Ibizas vestkyst.

Cala Bassa er også en af Ibizas mest berømte strande og et ideelt sted for dykkeroplevelser på øen, selv om dens berømmelse også gør den til en af de mest besøgte strande, et faktum, du skal huske på, hvis du planlægger at besøge Ibiza i juni eller i højsæsonen.

Cala Bassa er også omgivet af restauranter og turistservice, hvilket gør den til en meget attraktiv strand for besøgende og er en hyppig destination for krydstogtskibe, der sejler langs kysten og tager turister med langs strandene på Ibizas vestkyst.

Selvom solen er allestedsnærværende på Cala Bassa, er det bedste tidspunkt at besøge stranden mellem kl. 10 og 14, hvor der er færre besøgende, og hvor du har størst chance for at få en plads til at slå din parasol op.

Book en krydstogtsudflugt til Ibizas strande

6. Se Ibiza fra luften på en tur i luftballon

Varmluftsballon| ©beth woodrum
Varmluftsballon| ©beth woodrum

Hvis du foretrækker en anderledes oplevelse i hver by, du besøger, er du måske interesseret i at tage en tur i skyerne og lære Ibiza at kende fra en luftballons højde.

Ballonture over øen varer ca. 3 timer og inkluderer instruktion, flyvningens dåbsattest og morgenmad eller en snack, når udflugten er slut, da flyvningerne altid finder sted tidligt om morgenen eller sent om eftermiddagen, hvor temperaturen er køligere, og vinden er mere stabil.

Hvis du vælger ballonturen sidst på eftermiddagen, vil du kunne se solnedgangen fra luften og få nogle af de bedste billeder af Ibiza. Bemærk venligst, at billetter til hver person koster ca. 220 euro.

Bemærk, at minimumsalderen for en tur i luftballon på Ibiza er 10 år, og at personer under 18 år skal være ledsaget af en ansvarlig voksen.

7. Få en dykkeroplevelse på Ibiza

Dykning på Ibiza| ©Carmen Martin Moya
Dykning på Ibiza| ©Carmen Martin Moya

På grund af det krystalklare vand og den rige marine fauna er Det Baleariske Hav et af de ideelle steder til en dykkeroplevelse, og det bedste er, at du ikke behøver at have erfaring eller være certificeret dykker for at gøre det, fordi dykning på Ibiza kan gøres uden nogen forudgående viden.

På Ibiza kan du fordybe dig i en undervandsverden på lavt vand, mens du observerer fisk, søstjerner, tang, blæksprutter og en bred vifte af anemoner. Desuden vil du med hjælp fra en dykkerinstruktør være i stand til at rengøre regulatoren og udføre bjærgningsøvelser for at opnå det internationalt gyldige dykkercertifikat.

Dykning er en kort oplevelse, så det kan også være en passende plan for din rejse, hvis du kun planlægger et ophold på et par dage på Ibiza. Hvis det er tilfældet, er her en liste over aktiviteter, du kan lave på Ibiza på 3 dage

8. Kør rundt i Ibizas skovområder på en ATV-tur

Quad biking på Ibiza| ©La Skimal
Quad biking på Ibiza| ©La Skimal

Hvis du virkelig vil have en eventyrlig oplevelse og er interesseret i terrængående køretøjer, kan det være en god idé at tage på en ATV-tur gennem øens skovområder. På den måde kan du lære en alternativ profil af Ibiza at kende i kommunen San Antonio Abad, hvor turene finder sted.

På disse ture kan du skifte mellem asfalterede veje og sten- og grusstier, besøge strande og klipper og opdage nogle af de landlige landsbyer i området, såsom San Mateo og Santa Agnes. Du kan også lære Punta Galera og Es Broll-dalen at kende på en eventyrlig tur gennem det indre af Ibiza.

Hvis du beslutter dig for at tage på en ATV-tur om eftermiddagen, kan du se solnedgangen, selv hvis du planlægger at besøge Ibiza om vinteren, så længe det er en dag med klar himmel.

Book en ATV-tur på Ibiza

9. Udforsk Ibizas partyscene på Oceanbeat-båden

Fest på en båd| ©Omar Eagle-Clarke
Fest på en båd| ©Omar Eagle-Clarke

Hvis du vil lære Ibizas natteliv at kende, skal du gå om bord på Oceanbeat-båden, som er blevet et referencepunkt for fest på øen og er et af de steder, du ikke må gå glip af, hvis du vil opleve en uforglemmelig dag ude.

Båden starter sin rejse ved molen i Playa d'en Bossa og inkluderer et show med go-go-dansere, en åben bar og tilstedeværelsen af en gæste-DJ med elektronisk house-musik fra første øjeblik.

Oceanbeat-festen består af en 4-timers tur langs Ibizas kyst på en båd fyldt med over 300 gæster fra hele verden og med en rejseplan, der inkluderer stop for en svømmetur i det krystalklare vand, en frisk paella-frokost og tre gratis billetter pr. person til at fortsætte festen i nogle af Ibizas mest berømte klubber, når båden vender tilbage til havnen.

Efter en oplevelse, der kombinerer det rolige vand i Det Baleariske Hav med brølet fra Oceanbeat-musikken, er billetterne en måde at fortsætte natten på og få en uforglemmelig oplevelse.

Book billetter til Oceanbeat partybåd på Ibiza

10. Sig farvel til Ibiza og nyd dens gastronomi

Stegt blæksprutte| ©Pablo Monteagudo
Stegt blæksprutte| ©Pablo Monteagudo

Spanien er kendt for sin gastronomi, og Ibiza er ingen undtagelse, da den også tilfører værdi med sine typiske retter som frita de pulpo, ensalada payesa og sofrito, samt den lækre paella og friske fiskemenuer. På øen vil du opdage unikke smagsoplevelser, og tro mig, en af de ting, du vil savne mest, når du forlader øen, er dens gastronomi.

På Ibiza kan du nyde de bedste retter, uanset hvor du er, da både luksusrestauranter og strandbarer tilbereder udsøgte delikatesser og serverer et bredt udvalg af drikkevarer. Hvis du vil have anbefalinger, kan du besøge La Gaia, Jungle Bowls og Hambre

På øen kan du også vælge at tage på gastronomiske udflugter, der tager dig med til alt fra Ibizas ældste restaurant til en tapasbar med en Michelin-liste. Du kan også besøge Café del Mar, som ligger på stranden i San Antonio og er blevet berømt for sine tapas og for at være det ideelle sted at vente på solnedgangen på Ibiza.