Ibiza på 5 dage: alt du behøver at vide

Det er mere end muligt at lære Ibiza at kende på 5 dage, det kræver bare en smule organisation og en rejseplan, der giver dig mulighed for at lære alle øens facetter at kende.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Ibiza på 5 dage: alt du behøver at vide

De Baleariske Øer | ©Travelbusy

Ibiza er en af Spaniens store skatte. Øen byder tusindvis af turister, både nationale og internationale, velkommen hvert år. Selvom mange måske tror, at dens hovedattraktion er nattelivet, har denne baleariske ø meget at byde på.

Både dens kulturelle og naturskønne arv vil få dig til at forelske dig i Ibiza på 5 dage. Og hvis du vil have mere information og vide, hvad du skal se og lave på Ibiza, så læs denne artikel.

Dag 1: Katedralen, Dalt Vila-slottet og den gamle bydel

Dalt Vila-slottet| ©Juan Diego Rivera
Dalt Vila-slottet| ©Juan Diego Rivera

Den første dag på din rejse til Ibiza på 5 dage begynder med et besøg i byens monumenter, nærmere bestemt Ibiza-katedralen og Dalt Vila-slottet.

Begge monumenter ligger på det højeste punkt i Dalt Vila, et befæstet område, der hører til Ibizas historiske centrum. En original måde at se området på er med en af cykelturene rundt på Ibiza.

Oplev Ibizas katedral

Katedralen kan dateres tilbage til 1235, det år, hvor de catalanske tropper erobrede øen. Monumentet blev rejst på samme sted, hvor den gamle arabiske moske stod. Moskeen blev bygget på stedet for et romersk tempel, som igen blev bygget på fønikiske og puniske rester. Det er ikke en stor katedral, men den er ikke mindre smuk af den grund.

Den har et enkelt skib, som består af fjorten kapeller. Det er en blanding af gotisk og barok stil, hvor den første dominerer udvendigt og den anden indvendigt. Det er en beskidt konstruktion med et enkelt udseende, som præsiderer over byen.

Hvis du besøger Ibiza-katedralen, må du ikke gå glip af chancen for at komme op på taget af klokketårnet, som stammer fra det 14. århundrede. Derfra har du mulighed for at få et glimt af den unikke udsigt over øen og endda Formentera. Dette er uden tvivl den perfekte plan for dig, hvis du er på udkig efter en rolig, kulturel og familiær tur på dit besøg på Ibiza.

Overrask dig selv med udsigten fra Dalt Vila-slottet

Et andet af Ibizas bedste monumenter er Dalt Vila-slottet, som kan dateres tilbage til det 16. og 18. århundrede. Monumentet består af tre bygninger: slottet, guvernørens hus og borgen.

Dets historiske betydning er iøjnefaldende, da det har været regeringssæde gennem næsten hele Ibizas historie. I romertiden fungerede det som akropolis, i maurisk tid som Almudaina. Alt dette kommer du til at tænke på, når du går gennem grunden og passagerne, og du vil føle dig i kontakt med tidligere tider.

Indgangen til slottet ligger lige ved siden af katedralen og indledes med en trappe designet af Elías Torres. Ligesom med katedralen er udsigten over øen noget af det bedste, du kan tage med dig fra dit besøg på slottet.

Man kan komme dertil til fods, men man skal op ad nogle meget stejle gader, og det kan være lidt trættende. En anden mulighed er at tage turistbussen, som gør flere stop undervejs ved steder af turistmæssig interesse. På den måde slipper du for at gå hele vejen, og du kan opdage andre skatte i Ibizas gamle bydel.

Besøg Dalt Vila

Ibizas befæstede område, Dalt Vila, er på UNESCO's verdensarvsliste. Ud over katedralen og slottet gemmer denne del af den gamle bydel på mange andre skatte, der er værd at se.

En af dem er Casa de la Cúria, en bygning fra det 15. århundrede, der bruger de gamle bymure som støtte.

Dette monument husede engang Ibizas domstole, men i dag bruges det som turistkontor. Jeg anbefaler selvfølgelig også, at du går rundt om muren, der omgiver Dalt Vila, da den øverste del af Ibiza er et af de bedst bevarede befæstede områder i Middelhavsområdet.

Muren stammer fra det 16. århundrede, da Filip II regerede, og den er i alt 1.800 meter lang. Den har syv bastioner, inklusive San Pedro- og San Jaime-bastionerne.

En spadseretur gennem kystkvartererne

Hvis du udnytter dit besøg i Dalt Vila, anbefaler jeg også, at du besøger bydelene ved havet: Sa Penya og La Marina. De er virkelig et besøg værd og gemmer på alle mulige slags forretninger, nogle af dem meget kuriøse.

Du kan besøge et kunstgalleri, finde unikke smykker i en håndværkshavn eller tage en drink på en bar.

Se solnedgangen over havnen, og nyd en middag på en af restauranterne

Til sidst kan du gå en tur ved solnedgang i havnen i Dalt Vila, som blev taget i brug første gang 650 f.Kr.

Bagefter kan du slutte dagen af med en romantisk middag på terrassen på Corsario Restaurant & Terrace, hvor du kan smage mange retter fra det ibizenkiske køkken.

Dag 2: Besøg på de bedste strande på Ibiza og Ses Salines

Cala d'Hort| ©Nicolas Vigier
Cala d'Hort| ©Nicolas Vigier

Der er ingen tvivl om, at Ibizas største turistattraktion er strandene, det er ubestrideligt. På trods af den kulturarv, jeg nævnte tidligere, er Ibizas strande og bugter den største attraktion.

En af mine yndlingsstrande er Las Salinas-stranden, som ligger i Ses Salines-naturparken. Fra stranden til parken er der 20 minutters gang. Hvis du foretrækker at tage bilen, tager det kun 3 minutter.

Oplev Ibizas bedste strande og bugter

Jeg vil gerne starte med at anbefale Las Salinas-stranden. I modsætning til de andre strande, jeg vil fortælle dig om, er denne strand ikke kendt for at være stille. Faktisk gemmer mange berømtheder, der tilbringer deres ferie på øen, sig under dens parasoller.

I modsætning til andre strande og naturlige bugter på Ibiza, finder du i Las Salinas en bred vifte af tjenester, såsom strandbarer og gadesælgere, der sælger saronger, drikkevarer og frugt. Det er en stor strand, som er op til 1.000 meter lang og 20 meter bred. Når du ankommer, vil du opdage et paradis af hvidt sand og turkisblåt vand, som vil slå benene væk under dig.

Hvis vi lader Las Salinas-stranden ligge, vil jeg gerne anbefale Cala Bassa. Denne bugt er det modsatte af den forrige strand, da den skiller sig ud med sin ro og naturlige ånd. Den ligger i kommunen Sant Josep de sa Talaia, midt i en frodig fyrreskov. Hvis du foretrækker det, kan du komme dertil ved at leje en bådtur på Ibiza.

Hvis du er på udkig efter fred og ro, anbefaler jeg, at du tager til Cala Molí, en af de mest stille strande på øen. Endelig anbefaler jeg, at du nyder strandene på en anden måde og snorklerpå Ibiza.

Gå rundt i naturparken Ses Salines

Naturparken Ses Salines består af 3.000 hektar land og 13.000 hektar hav og strækker sig fra San José til Formentera.

Naturreservatet Ses Salines er hjemsted for mere end 200 fuglearter og mere end 170 plantearter. Alt dette gør dette naturreservat utroligt rigt på biodiversitet.

Et af de mest interessante steder i Ses Salines er Sant Francesc-kirken. Indenfor finder du Centro de Interpretación de las Salinas (Salt Flats Interpretation Centre). Her kan du lære mere om parkens natur og dyreliv. Hvis du rejser til Ibiza med børn, vil de lære takket være centrets aktiviteter og audiovisuelle indhold.

På den anden side anbefaler jeg, at du efter at have nydt nogle af parkens strande sætter tid af i din rejseplan til at se på fugle. Der er flere udsigtspunkter, som gør denne opgave lettere, og et af dem ligger meget tæt på Sant Francesc-kirken. Hvis du er heldig, vil du kunne se alt fra flamingoer til baleariske shearwaters, hejrer og storke.

Slut dagen af med en picnic

For at afslutte denne pragtfulde dag midt i naturen anbefaler jeg, at du spiser en picnic i parken.

Der er picnicområder i Ses Salines Natural Park, men du kan også tage på picnic på stranden. Bare sørg for at samle alt affaldet op og efterlade alt, som det var, før du ankom.

Book en bådtur til Cala Conta og Cala Bassa

Dag 3: Oplev Formentera

Ses Illetes-stranden| ©Isabel Cabezas Cabezas
Ses Illetes-stranden| ©Isabel Cabezas Cabezas

Formentera ligger meget tæt på Ibiza, højst 1 time væk med færge. Derfor anbefaler jeg, at du udnytter din tur til Ibiza til at besøge denne lille, men smukke ø.

Ideelt set bør du ankomme til Formentera tidligt om morgenen og vende tilbage om aftenen, så du kan få mest muligt ud af dagen.

En anden mulighed er at tage på en all-inclusive-udflugt fra Ibiza til Formentera. Det er en måde at forenkle dit besøg på, da du ikke behøver at bekymre dig om færgetider, og du kommer til at se øens smukkeste bugter.

Ses Illetes-stranden

Blandt de mange ting, man kan se og lave på Formentera, vil jeg gerne fremhæve stranden Ses Illetes, som i 2016 vandt prisen som Europas bedste strand. Den er en halv kilometer lang og en af de smukkeste strande på øen med sit turkisblå vand.

Når du har nydt stranden og taget en dukkert, er det tid til at lære landsbyerne på Formentera at kende.

En af mine favoritter er Sant Francesc, et paradis for kunsthåndværkere. Fortab dig i gaderne og gå på opdagelse i de små butikker. Når du er færdig, kan du tage til Sant Ferrán, hvor du finder en bred vifte af barer, strandbarer og restauranter, hvor du kan spise frokost.

Caló des Mort

Sæt eftermiddagen af til en af de smukkeste bugter på øen: Caló des Mort. Du skal have gode sko på for at få adgang til bugten, men det er det hele værd.

Hvil din frokost på det fine gyldne sand, og pak dine ting for at komme til fyrtårnet i Cabo de Barbaria, hvor du vil nyde en af de bedste solnedgange, du nogensinde har set.

Dag 4: Brug formiddagen på hippiemarkederne, og nyd solnedgangen i Es Vedrà

Las Dalias loppemarked| ©David Garcia
Las Dalias loppemarked| ©David Garcia

Ibiza var centrum for hippiebevægelsen i 1960'erne. Mange af tilhængerne af denne bevægelse besluttede sig for at slå sig ned på øen og tilpasse sig indbyggernes livsstil. Det var især den smukke landsby San Carlos, der var hippiebevægelsens favorit, og det er her, øens hippiemarkeder ligger.

Mit forslag er, at du bruger formiddagen på at kigge på markederne og derefter tager til Es Vedrà for at se solnedgangen. Det tager 50 minutter at køre mellem de to steder, så jeg anbefaler, at du stopper halvvejs og spiser frokost.

Gå på opdagelse på Ibizas hippiemarkeder

Min favorit og mest kendte er Las Dalias, som ikke tilfældigvis ligger i San Carlos. De dristige farver og det store udvalg af produkter og tjenester skiller sig ud. Dette loppemarked er åbent hver lørdag året rundt fra kl. 10 om morgenen til kl. 20 om aftenen.

Her kan man slentre rundt mellem mere end 200 boder af alle slags, finde mindre kendte musikinstrumenter, få læst i hånden eller få massage. På søndage, mandage og tirsdage byder Las Dalias også på musikalske forestillinger om aftenen.

Hvis du kan lide usædvanlige genstande og vil finde noget mærkeligt, anbefaler jeg, at du besøger San Jordi. Dette loppemarked ligger ved væddeløbsbanen af samme navn. I modsætning til de fleste loppemarkeder behøver man ikke nogen form for licens for at sælge på San Jordi. Det betyder, at stedet er fyldt med alle mulige produkter, som man aldrig har set før.

Endelig vil jeg også gerne nævne Punta Arabí. Det ligger i Es Caná og skiller sig ud ved at være det første hippiemarked på øen, og samtidig er det det største. Det har i alt 500 boder af alle slags. Og som om det ikke var sjovt nok, er der også liveoptrædener.

Nyd en unik frokost

Hvis din formiddag slutter på loppemarkedet i Punta Arabí, anbefaler jeg, at du spiser frokost på restauranten Marvent, som er et af de bedste steder at spise i Es Caná.

Hvis du derimod er i San Carlos, er mit forslag baren Anita eller restauranten Can Curreu.

Se solnedgangen i Es Vedrà

Ingen forlader Ibiza uden at nyde en god solnedgang, måske med lidt musik i baggrunden og et godt glas vin i hånden. Der er mange steder på øen, som byder på betagende solnedgange. Min favorit er dog Es Vedrà.

Der er mange ting at se og gøre på Es Vedrà, en holm, der ligger lige foran Cala d'Hort. Den er et naturreservat og udgør en del af Parc de Cala d'Hort i Es Vedrà.

Et kuriøst faktum er, at denne holm ejes af 30 familier, hvilket betyder, at det ikke er muligt at bygge eller etablere nogen form for virksomhed på dens overflade. Det har resulteret i en utrolig mangfoldig fauna, hvor Pitiusa-øglen skiller sig ud.

Ulempen ved alt dette er dog, at det ikke er muligt at besøge holmen, selvom det ikke forringer Es Vedràs mangfoldighed af planer. Den eneste måde at se den på tæt hold er ved at leje en båd, der sejler rundt om den. Den perfekte plan er at booke denne udflugt, så du kan nyde solnedgangen undervejs.

Dag 5: Bådfest og rundtur til Ibizas bedste natklubber

Fest på en båd| ©Omar Eagle-Clarke
Fest på en båd| ©Omar Eagle-Clarke

Det handler ikke kun om sightseeing. Ibiza er kendt for sine fester, og på denne liste vil jeg foreslå alle mulige planer, så dit besøg på Ibiza på 5 dage bliver så komplet som muligt.

En af de mest almindelige planer er bådfesterne på Ibiza. Det siger selvfølgelig sig selv, at byens natklubber er verdensberømte.

Tilbring morgenen i San Antonio

Normalt afgår disse fester fra San Antonio midt på eftermiddagen. På den måde kan du tilbringe formiddagen på en af strandene og spise frokost på en af byens bedste restauranter, så du har fået det meste ud af dagen.

Deltag i en bådfest

Årsagen til tidspunktet og stedet for bådfesternes afgang skyldes San Antonios store attraktion: solnedgangene. De er berømte over hele verden som et magisk og drømmeagtigt farvespektakel.

Med hensyn til hvilket selskab, man skal vælge, er der mange, der tilbyder denne service. De inkluderer alle **snacks, drikkevarer, underholdning, forskellige former for vandsport og endda DJ'**s.

Oplev de bedste natklubber på Ibiza

Du ved sikkert allerede, at Ibiza er et yndet rejsemål for dem, der gerne vil feste. Øen er kultur, natur og gastronomi, men den er også en fest. Det sidste er ubestrideligt og har været et af de mest udnyttede aspekter af Ibiza siden slutningen af 1970'erne. Hvis du tilbringer fem dage på øen, kan du dedikere en nat til at lære dens natteliv at kende.

Der er fem store natklubber, som er Ibizas store dronninger, og som besøges af berømtheder fra hele verden: Ushuaïa, Pachá, Privilege, Amnesia og Hï.

Hvis du kan lide elektronisk musik, skal du besøge mindst en af dem, da de bedste DJ's i verden spiller på disse klubber om sommeren. Men som du måske allerede har gættet, er de ikke billige, snarere tværtimod. Men bare rolig, Ibizas natteliv slutter ikke her.

Ud over de fem største er der andre klubber med rigtig god musik, såsom Eden, EsParadís og Bora Bora. De fleste af disse klubber ligger kun 20 minutters kørsel fra San Antonio Abad, hvor bådfesterne starter.

Book en all-inclusive bådfest på Ibiza