10 ting du kan lave på Ibiza i marts

Årets tredje måned lægger vinteren bag sig og byder forårets skønhed velkommen. Det gør Ibiza til en fremragende idé på denne tid af året.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

7 minutters læst

10 ting du kan lave på Ibiza i marts

Ibiza | ©Ibiza Magic

Ibiza er en destination, der er interessant for international turisme hele året rundt. Samtidig gør overgangen fra vinter til forår i marts måned det til et af de bedste tidspunkter på året at besøge øen og nyde den ordentligt.

Så her er de bedste ting at se og gøre på Ibiza for at få mest muligt ud af denne overgang til godt vejr.

1. Besøg de mest berømte bugter

Cala d'Hort| ©Nicolas Vigier
Cala d'Hort| ©Nicolas Vigier

Ibiza er en af de mest eftertragtede turistdestinationer i hele Middelhavet, og lige i marts har du mulighed for at nyde stedet uden at skulle forholde dig til den overflod af turister, der har tendens til at ske på tidspunkter som sommer eller jul.

I marts er mange af øens ikoniske steder gratis, så du kan udforske dem i ro og mag. Her er nogle af dem:

  • Platges de Comte, med flere kilometer uafbrudt sand.
  • Cala d'Hort, med direkte udsigt til den berømte holm Es Vedrà.
  • Cala de Benirrás, Cala Bassa og strandene i Ses Salines.

Faktisk er en god måde at lære dem alle at kende på at tage en bådtur langs Ibizas kyster, da den lave turisttilstrømning i løbet af måneden også kan gøre denne type service meget billigere end resten af året.

Book en bådtur rundt om bugterne på Ibiza

2. Lær at snorkle i lavsæsonen

Snorkling på Ibiza| ©juan sosa
Snorkling på Ibiza| ©juan sosa

Snorkling og dykning er andre fantastiske vandaktiviteter på Ibiza, hvis du besøger øen i marts, da det er en ideel måned til at nyde disse sjove begivenheder.

Den første grund er de økonomiske besparelser, da den lave turisttilstrømning i denne måned får de fleste bureauer, der tilbyder snorkling på Ibiza, til at sænke deres priser drastisk for at overbevise turisterne om, at de skal deltage i aktiviteten på revene langs øens nord- og sydkyst.

Den anden grund er tilgængeligheden af tjenesten, da dykning og snorkling er meget populære aktiviteter i højsæsonen på Ibiza. Men i marts vil du have flere muligheder for at tage del i denne oplevelse uden at skulle booke så lang tid i forvejen (selvom jeg anbefaler, at du booker, før du ankommer til øen).

Book en snorkelsession på Ibiza

3. Nyd diskoteket under åben himmel

Fest på et diskotek| ©Edoardo Tommasini
Fest på et diskotek| ©Edoardo Tommasini

Selvom marts ikke er den bedste måned til at feste på Ibiza, er det også sandt, at forårets komme og festlighederne til ære for San Josés skytshelgen gør de lokale i humør til at feste med stil.

Det er mottoet bag Flower Power, en musikfestival midt på byens torv, hvor deltagerne klæder sig ud i 60'er-, 70'er- og 80'er -tøj, ligesom på Pacha, det legendariske diskotek, der arrangerer sit årlige program.

Hvis du ikke ønsker, at festen skal stoppe, kan du også tilmelde dig en fest på en båd i Ibizas farvande. Forestil dig at nyde timevis af den bedste musik, drinks og sejlads på Middelhavet. Lyder det ikke godt?

Book en bådfest på Ibiza

4. Nyd de sidste vinterbølger til surfing

Surfing på Ibiza| ©Gary Cordingley
Surfing på Ibiza| ©Gary Cordingley

Middelhavsområdet er ikke kendt for at være et internationalt epicenter for surfing, og Ibiza er bestemt ingen undtagelse i denne generelle sammenhæng. Det betyder dog ikke, at man ikke kan nyde god surfing på visse tidspunkter af året, som er gunstige for det i nogle hjørner af øen.

Marts er netop den sidste måned, hvor man kan gøre det, da vintersæsonen er den bedste periode på året til at udnytte de mange bølger og give den hele armen på et godt surfbræt. Her er de bedste strande til surfing:

  • Aigua Blanca-stranden, et af de bedste steder i den nordlige ende af øen.
  • Cala Jondal, på den sydlige del af Pitiusa-øen.
  • Cala Nova, med sine 250 meter uafbrudt sand.

5. Fejr dagen på De Baleariske Øer

De Baleariske Øer om natten| ©Stefan Sellmer
De Baleariske Øer om natten| ©Stefan Sellmer

Den første marts åbner måneden med stil med fejringen af De Baleariske Øers Dag. Det er en festival, der blev skabt for at fejre autonomistatutten for dette spanske autonome samfund.

Der arrangeres normalt kulturelle aktiviteter i Ibiza by, lige fra friluftskoncerter og gastronomiske messer til kunstudstillinger og teaterforestillinger. Ud over disse traditionelle begivenheder er der ofte andre sammenkomster såsom sportskonkurrencer.

Husk, at alle disse begivenheder, som også finder sted i andre dele af øen som San Antonio de Abad, er en af de ting, man kan lave på Ibiza med børn, da de er helt familievenlige planer, der giver børnene mulighed for at lege frit og deltage i pædagogiske workshops.

6. Nyd smagen af Pintxa Sant Antoni

Pintxa Sant Antoni| ©CWhatPhotos
Pintxa Sant Antoni| ©CWhatPhotos

Marts og april er to måneder, der også byder på nogle af Ibizas mest interessante og sjove kulinariske traditioner, såsom Pintxa Sant Antoni. Det er en slags kulinarisk festival, hvor flere moderne og traditionelle restauranter i Sant Antoni de Portmany kommune går sammen om en rute med de typiske pinchos og tapas fra spansk gastronomi.

Det bedste er, at de tilbyder meget billige priser, der giver dig mulighed for at prøve dem alle samme dag og give din dom. Samtidig har du ved at deltage i ruten mulighed for at stige på en slags turisttog, der gratis kører dig til hver eneste af de restauranter, der deltager i denne festival.

Husk, at disse rabatter og denne type turistrute ikke gives hver dag i måneden, traditionelt er Pintxa Sant Antoni reserveret til torsdage i marts.

7. Fejr skytshelgenens dag i San José

Virgen de las Nieves-katedralen| ©Javier Angel Lopez
Virgen de las Nieves-katedralen| ©Javier Angel Lopez

Øens traditionelle festivaler har en stor turistattraktion af den simple grund, at alle kommunerne forsøger at skille sig så meget ud som muligt, når det er deres tur til at fejre deres lokalsamfunds skytshelgen. San José er ingen undtagelse fra reglen, da festlighederne begynder i begyndelsen af måneden og fortsætter indtil de sidste dage af marts.

I virkeligheden er der ingen forudbestemt struktur for kalenderen over begivenheder i løbet af måneden, da intentionen om konstant fornyelse betyder, at programmet for alle aktiviteterne omkonfigureres hvert år.

Men den 19. marts, som er San Josés store dag, fejres der normalt en højtidelig messe i kirken i hovedbyen i denne kommune. Denne religiøse aktivitet efterfølges af en opvisning i traditionelle danse, en typisk håndværksmesse og en smagsprøve på lokale gastronomiske produkter.

8. Oplev roen i Santa Gertrudis de Fruitera

Santa Gertrudis de Fruitera| ©Els
Santa Gertrudis de Fruitera| ©Els

Dette er en typisk ibizenkisk landsby, der har al øens traditionelle charme og ligger lige i det geografiske centrum af Ibiza. Den er meget turistet, men i marts ændrer det sig, og du kan besøge den i absolut fred og ro.

Dens maleriske gader er fulde af de hvide huse, der kendetegner de landlige landsbyer på Balearerne. Det gastronomiske tilbud, som ligger på terrasserne nær øens kirke, er også ganske interessant, da retterne er meget enkle, men fængslende traditionel Ibiza-gastronomi.

9. Tag en cykeltur langs mandeltræsruten

Cykeltur| ©Erick K
Cykeltur| ©Erick K

Fra slutningen af januar til slutningen af marts er der som regel et naturspektakel på Ibiza, som du ikke må gå glip af. Det drejer sig om mandeltræernes blomstring i Corona-dalen, en højslette af rødlig jord, der strækker sig over ca. 3 kvadratkilometer i den nordlige del af øen.

Der er forskellige måder at nyde denne naturbegivenhed på, men en af de bedste er at tage på en af de turistcykelture rundt på Ibiza, der planlægger at nå dette samfund. Hvis du ikke er interesseret i at cykle så mange kilometer, kan du vælge at køre i en privat bil.

Åh, og du må ikke gå glip af gaderne i landsbyen Santa Inés, som også vil tilbyde dig gastronomisk underholdning og chancen for at få en drink, før du tager til den næste destination på din turistrute. Husk, at denne dal også er kendt lokalt som Pla de Corona eller Santa Inés-dalen.

10. Nyd den lokale humor

Café teatro Ibiza| ©Claudia Masulli
Café teatro Ibiza| ©Claudia Masulli

Som du måske har bemærket med de aktiviteter, jeg har nævnt, giver den lave turisttilstrømning i marts den lokale befolkning på Ibiza mulighed for at forme deres livsstil og nyde øen på en anden måde, end de normalt gør på den travleste tid af året om sommeren.

Så du kan få mest muligt ud af dit besøg i marts og deltage i de lokales traditioner på de steder, der underholder dem mest. Teatercaféen på Ibiza og pubben La Kokotxa er to meget interessante steder, der er værd at besøge i denne kulturelle sammenhæng.

Torsdag aften i marts er de værter for komediemonologer fra et lokalt Stand Up Comedy-kredsløb.

Temperaturer på Ibiza i marts

Marts på Ibiza| ©Ibiza Magic
Marts på Ibiza| ©Ibiza Magic

Ibiza i marts er en køligere måned, end man kunne forvente af en paradisisk destination midt i det spanske Middelhav. Maksimumstemperaturerne ligger normalt mellem 16 og 18 grader celsius, mens minimumstemperaturerne næsten altid ligger mellem 9 og 11 grader celsius i løbet af måneden.

Tilstrømningen af turister til Ibiza i marts

Turister på Ibiza| ©Stan de Haas
Turister på Ibiza| ©Stan de Haas

Marts er en måned med lav turisttilstrømning på alle Balearerne og er faktisk den måned med det laveste antal besøgende i årets første kvartal.

I januar er der stadig folk fra julefesterne, og i februar er der en vis bevægelse af rejsende på det europæiske kontinent på grund af karneval og skoleferier, der finder sted i løbet af denne måned i nogle lande i unionen.

Priser på Ibiza i marts

Person, der betaler| ©Towfiqu barbhuiya
Person, der betaler| ©Towfiqu barbhuiya

Marts er en meget billig måned, hvis man sammenligner omkostningerne ved at besøge øen på dette tidspunkt med priserne i sommersæsonen. Samtidig gør det faktum, at der ikke er nogen festligheder som karneval eller helligtrekonger, det også til den billigste vintermåned af alle.

Hvad skal man pakke for at besøge Ibiza i marts?

Rejsebagage| ©Swansway Motor Group
Rejsebagage| ©Swansway Motor Group

Som jeg nævnte, er denne måned kold efter baleariske standarder, især i de første to uger. Så ud over badetøj og solcreme bør du pakke en frakke til eventuelle natlige aktiviteter, hvis vinden spiller dig et puds og beslutter sig for at blæse hårdere end forventet.