10 ting du kan lave i Malaga i december

Når resten af Europa er koldt og regnfuldt, er Malaga lys og solrig. Hvis du vil vide alt, hvad du kan lave i december, vil jeg i dag fortælle dig alt om det i detaljer.

Andressa García

Andressa García

8 minutters læst

10 ting du kan lave i Malaga i december

Malaga i julen | ©lameato feliz

At besøge byen Malaga i december måned og til jul er en af de bedste beslutninger, du kan træffe. Klimaet, med omkring 300 solskinsdage året rundt, tilbyder både turister og lokale masser af sjove alternativer året rundt!

En anden stor fordel ved at besøge Costa del Sol i denne sæson er det tydelige fald i antallet af turister, der besøger stedet, hvilket giver dig mere plads til at nyde de bedste ting at lave i Malaga med mere lethed og komfort.

Her er en liste over specifikke, sjove og anbefalede ting at lave i Malaga i december. Organiser din rejse med disse forslag i tankerne, og inkluder så mange af dem som muligt i din rejseplan.

1. Tag på shopping på Malagas julemarkeder

Benalmádena julemarked| ©AYTO
Benalmádena julemarked| ©AYTO

December er et dejligt tidspunkt at besøge Spanien på, men især Malaga. Hvis du har mulighed for at arrangere en rejse i juletiden, skal du vide, at der både i byen og i det omkringliggende område er nogle af de livligste og mest maleriske julemarkeder.

At shoppe på markederne er en af de bedste ting at lave i Malaga, mens du går gennem gaderne og lærer mere om byens historie og kultur. Her er en lille liste over de mest traditionelle og populære markeder i Malaga.

Julemarked i Muelle Uno

Muelle Uno i Malaga er en plads, der ofte bruges til at fejre messer og lokale begivenheder. I juletiden er det ikke anderledes, og dette sted, som byder på en vidunderlig udsigt over Middelhavet, er vært for det største julemarked i byen.

Hvis du beslutter dig for at deltage, vil du finde en række boder, der sælger tøj, kunsthåndværk, men frem for alt gastronomi og lokalt producerede pølser og kødpålæg.

 • Dato: Markedet starter i slutningen af november og fortsætter til helligtrekonger i januar.
 • Åbningstider**:** Åbent for offentligheden fra mandag til søndag fra kl. 10 til 18.

Julemarked i Fuengirola

Det betragtes som et af de mest originale og smukke markeder på Costa del Sol, og det finder sted på Plaza de la Constitución i den lille by Fuengirola. Den ligger 30 minutters kørsel sydvest for Malaga.

 • Dato: Fra begyndelsen af december til omkring den 20. december.
 • Tidsplan: Fra kl. 10.30 til kl. 18.

Book en privat rundtur i Malaga

2. Casas Corralones i Malaga fejrer deres festival i december

Jul i Malaga| ©alienganímedes
Jul i Malaga| ©alienganímedes

Corralones er en af Malagas skjulte overraskelser: traditionelle huse med indvendige gårdhaver i andalusisk design, fulde af planter og blomster. Det er private boliger, som er lukkede det meste af året. Men i midten af december og en uge frem åbner de dørene for offentligheden.

Historisk set var disse rum designet til at være til glæde for de sociale aktiviteter for de familier, der boede i komplekset. I løbet af den uge, hvor Corralones-festivalen finder sted, kåres den bedst dekorerede og smukkeste gårdhave.

Besøg så mange af Corralones i Malaga, som du har mulighed for, og se nogle af de smukkeste spanske gårdhaver, du nogensinde har set. Selv hvis dit ophold er af kort varighed, f.eks. 3 dage i Malaga eller mindre, anbefaler jeg, at du afsætter en eftermiddag til denne tur.

Nyttige oplysninger

 • Beliggenhed: Disse traditionelle bygninger ligger hovedsageligt i Malaga-kvarteret La Trinidad og også i Perchel-kvarteret.
 • Pris: Arrangementet er gratis for den brede offentlighed.
 • Åbningstider**: Åb** ningstiderne kan variere, men generelt er der åbent for offentligheden fra morgen til aften.

3. Gå rundt i Malaga om natten for at se byen oplyst

Julelysene| ©Remy Frank
Julelysene| ©Remy Frank

Hvis du er i byen i juledagene, er en af de bedste ting at lave i Malaga om aftenen at nyde den vidunderlige julebelysning, der oversvømmer Malagas vigtigste pladser, gader og historiske bygninger.

Julelysene i Malaga indvies i slutningen af november og forbliver installeret indtil de første dage af januar; derfor er december den bedste måned at nyde synet i. I disse dage er en af de bedste planer altid at gå en tur gennem gaderne for at nyde lysene, smage nogle tapas eller et glas vin.

Nyttige oplysninger

 • Beliggenhed: Den mest berømte og mest detaljerede lyskæde er nok den på Calle Larios, der går i retning af Plaza Constitución. Men jeg kan varmt anbefale at gå en tur i sidegaderne og det omkringliggende område for at finde nogle virkelig imponerende kreationer.
 • Pris: Ikke nødvendigt, bare reserver en af dine aftener til at gå rundt i Malagas gader alene eller med venner.

4. Skøjteløb i Malagas julelandsby

Skøjtebane| ©Sergey Zayko
Skøjtebane| ©Sergey Zayko

Hvert år i december installerer den berømte butikskæde El Corte Inglés sin attraktion El Pueblo Navideño i hjertet af Malaga. Et sted med familiehygge, hvor du kan finde alt fra karruseller, snedekorationer, kælke, rutsjebaner, et juletog og en skøjtebane.

Hvis du tager til Malaga med børn i december måned, er dette en attraktion, du simpelthen ikke må gå glip af. Malagas skøjtebane ved Corte Inglés installeres normalt i de første dage af december og forbliver åben for offentligheden indtil efter Helligtrekonger.

Nyttige oplysninger

 • Beliggenhed: El Corte Inglés de Málaga ligger på Av, Andalucía i det centrale distrikt i Málaga. Du finder flere buslinjer, der stopper blot et par minutter væk, for eksempel Alameda Principal og Plaza de Arriola.
 • Pris: Billetter kan købes direkte i billetkontoret til en pris på omkring €6 pr. deltager.
 • Åbningstider**:** De officielle åbningstider er mandag til søndag fra kl. 11.00 til 14.00 og fra kl. 16.00 til 22.00, så du har masser af tid til at organisere et besøg.

5. Nyd de traditionelle julekoncerter i Malaga

Malagas filharmoniske orkester.| ©E Press
Malagas filharmoniske orkester.| ©E Press

Julekoncerter i Malaga finder normalt sted i forskellige teatre og kunstcentre i byen, som regel i dagene før jul.

Som du hurtigt vil opdage, er musik og dans en vigtig del af Malagas kultur og traditioner. Hvis du tager til byen i december, skal du derfor benytte lejligheden til at nyde de traditionelle julekoncerter og også nogle af de bedste flamenco-shows i Malaga i en af de vidunderlige lokale tablaos.

Du finder adskillige muligheder over hele byen. Den bedste måde at købe billetter på er direkte fra billetkontoret på dagen for forestillingen; nogle koncerter, som den i Malagas katedral, er gratis.

Nogle af de mest populære og med spænding ventede forestillinger er:

6. Få det bedste ud af en regnvejrsdag og nyd Malagas museer

Picasso-museet i Malaga| ©Fran Villena
Picasso-museet i Malaga| ©Fran Villena

Fra december til januar er sæsonen med de fleste regnvejrsdage i Malaga. Hvis du tilfældigvis får en regnvejrsdag i løbet af din ferie, har byen fremragende alternativer til disse lejligheder; en af mine favoritter er at besøge de fantastiske museer i Malaga og bruge en eftermiddag på at udforske den mere kunstneriske side af byen.

Som du måske husker, er Malaga berømt for at være Pablo Picassos fødested, hvilket er grunden til, at Picasso-museet er et af de mest besøgte museer i byen. Her kan du finde den mest komplette samling af den berømte kunstners værker, men også udstillinger af andre berømte kunstfigurer.

Nyttige oplysninger

 • Beliggenhed: Museet ligger i det historiske Buenavista-palads på Calle San Agustín. Museet ligger i hjertet af det historiske centrum af Malaga, og den bedste måde at komme til og rundt i dette område af byen er til fods.
 • Pris: Den bedste måde at købe billetter på er normalt et par dage før din rejse ved hjælp af en digital kanal. Billetprisen til Picasso-museet er omkring 11 euro pr. voksen deltager.
 • Åbningstider**:** Picassomuseets officielle åbningstider er fra kl. 10.00 til 18.00 om aftenen.

Book din billet til Picasso-museet

7. December: det bedste tidspunkt for en tur til Gibraltar fra Malaga

Vandring langs Gibralfaro-muren.| ©Rafael Gómez
Vandring langs Gibralfaro-muren.| ©Rafael Gómez

Vinteren er uden tvivl det bedste tidspunkt at tage på en biltur gennem de smukke dale, havlandskaber og landsbyer på Malagas Costa del Sol. En udflugt til Gibraltar, for eksempel, er en ideel dagstur fra Malaga.

Gibraltar ligger mindre end 2 timer fra Malaga. Dette lille britiske oversøiske territorium har behagelige temperaturer hele året rundt. December er en fremragende måned at udforske det, da turiststrømmen er stærkt reduceret.

Husk på, at territoriet er ekstremt lille, så en dagstur er normalt nok til at udforske alle højdepunkterne.

Det er bedst at planlægge og bestille billetter på forhånd, inden du ankommer til Malaga. Udflugter koster omkring 70 €, hvilket dækker transport tur/retur, ledsagelse af en guide og entré til nogle attraktioner.

Book din udflugt til Gibraltar

8. Nyd strandene og en snorkeloplevelse i Malaga

Marbella Strand| ©Damien Ramos
Marbella Strand| ©Damien Ramos

Malagas strande er berømte i hele Europa og er byens unikke varemærke. Uanset hvornår på året du besøger Malaga, bør du udnytte din rejse til at tage en hurtig dukkert i Middelhavets vand.

Hvis du har mulighed for at kombinere en svømmetur på strandene med en snorkeloplevelse i krystalklart vand og endda en bådtur rundt i Malaga, får du den fulde Costa del Sol-oplevelse.

December er en fremragende måned til at udføre disse aktiviteter og nyde en dag med sjov i havet i Malaga på grund af det lave antal besøgende i disse områder og de behagelige temperaturer, der kan nydes. På solrige dage ligger temperaturerne på kysten mellem 20 og 25 grader.

Byen Malaga byder på mange drømmesteder til dette eventyr, og et af lokalbefolkningens yndlingssteder er naturparken i Nerja kommune, kendt somklipperne i Maro-Cerro Gordo, 50 minutters kørsel fra Malaga.

9. Tag på en gastronomisk vin- og tapastur i Málaga

Gademad i Malaga| ©TeaMeister
Gademad i Malaga| ©TeaMeister

En perfekt måned til at nyde en anden af Malagas store fornøjelser; ud over de smukke strande er der den lækre gastronomi i det sydlige Spanien.

I december kan du nyde de traditionelle gastronomiske ture i Malaga, men ogsåsæsonens delikatesser og retter, der kun tilberedes til højtiderne, såsom picadillo-suppe, lomo en manteca eller borrachuelos.

Turene varer normalt omkring 2 eller 3 timer og ledsages af en ekspertguide. Når du booker dem, kan du vælge at gøre det på forskellige tidspunkter i løbet af dagen, så det kan gennemføres selv på en 1-dags tur til Malaga.

For disse oplevelser er det bedst at booke på forhånd ved hjælp af digitale kanaler, på denne måde sikrer du tilgængelighed på den dag og det tidspunkt, der passer bedst til din rejseplan. Gennemsnitsprisen for oplevelsen er ca. 79 € pr. deltager.

10. December: det bedste tidspunkt at besøge hammamerne i Malaga på

Hammam Al Ándalus| ©OneTwoTrip Travel Expert
Hammam Al Ándalus| ©OneTwoTrip Travel Expert

Tag en pause fra de mere traditionelle turistaktiviteter og besøg den berømte hammam i Malaga. Jeg anbefaler, at man udnytter de lidt køligere vintertemperaturer til at nyde denne aktivitet.

De tyrkiske bade er en måde at forbinde sig med resterne af den mauriske kultur og selvfølgelig slappe af i processen. Spa-oplevelsen omfatter dampbade, afslappende eksfolierende massage, tid til at svømme i indendørs pools og smage på traditionel arabisk myntete.

Hvis du vil lære mere om den mauriske arv i Malaga, bør du benytte lejligheden til at besøge det gamle Alcazaba-slot, som er en af de mest imponerende historiske seværdigheder.

Nyttige oplysninger

 • Hvor finder man dem: En af de mest traditionelle og berømte arabiske hammams, El Hammam Al Ándalus, ligger i hjertet af den gamle bydel.
 • Pris: Prisen for oplevelsen er normalt omkring 55 euro pr. deltager.

Book dit arabiske bad i Malaga