Ting at lave i London på 2 dage

London er en by fuld af monumenter, parker, hotspots og fantastiske steder at være. To dage er ikke nok tid til London, men nok til at blive forelsket i denne berømte by.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Ting at lave i London på 2 dage

Postkort af bygningerne i London | ©João Barbosa

Med 2 dage i London kan du kun nå at se højdepunkterne i den britiske hovedstad, så jeg har designet en rejseplan, der hjælper dig med at se de fleste af Londons ikoniske seværdigheder. Du kan selvfølgelig tage det som en guide og tilpasse det til din smag, så vær forberedt på et par travle dage med sightseeing!

Dag 1: Buckingham Palace, Westminster Abbey, London Eye & det centrale London

Det udvendige af Buckingham Palace| ©Craige McGonigle
Det udvendige af Buckingham Palace| ©Craige McGonigle

På den første dag vil vi forsøge at se de mest ikoniske seværdigheder i byen for at få et mere generelt overblik over, hvordan byen er.

Buckingham Palace

Denne bygning, der er kendt som Buckingham House, er Hans Majestæt Kongens officielle residens og har 775 værelser og den største private have i London.

Monarkens gemakker er naturligvis ikke åbne for besøgende, men hvis du køber billetter til Buckingham Palace, kan du beundre bygningens arkitektur indvendigt og se nogle af værelserne:

  • Statsværelserne, der er udsmykket med kunstværker og antikke møbler.
  • Tronværelserne, som er mere end emblematiske.
  • Det Kongelige Billedgalleri, hvor du kan se nogle af de vigtigste mesterværker fra den kongelige samling.

Book billetter til Buckingham Palace

Udskiftning af vagten

The Changing of the Guard i London er en vagtskifteceremoni, der udføres af den kongelige garde. Det er en parade, der finder sted om morgenen og er en af de mest berømte og vigtigste turistattraktioner i London.

Vagtskiftet finder sted hver dag i juni og juli og resten af året kun mandage, onsdage, fredage og søndage.

Der er så mange mennesker, at det nogle gange er svært at se. Så hvis du virkelig er interesseret, er min anbefaling at tage en tur, der inkluderer vagtskiftet, ellers spilder du måske værdifuld tid, hvis du besøger London i to dage.

Book en tur, der inkluderer vagtskiftet

Westminster Abbey

Westminster Abbey er et London-ikon med over 1000 års historie og derfor et must-see under dit besøg i London.

Det indre af denne gotiske kirke er måske endnu mere spektakulært end det ydre, så jeg anbefaler, at du booker en guidet tur i Westminster Abbey for at suge det hele til dig.

Hvis du har London Pass, et af de bedste sightseeingkort til London, er indgangen til Westminster Abbey også inkluderet.

Book en guidet tur i Westminster Abbey

Houses of Parliament og Big Ben

Parlamentets huse og Big Ben| ©Berit
Parlamentets huse og Big Ben| ©Berit

Når du har set Westminster Abbey, fortsætter du gennem Parliament Square til Houses of Parliament og Big Ben, Londons mest ikoniske vartegn.

Houses of Parliament, også kendt som Palace of Westminster, er det vigtigste mødested for den britiske regering. Paladset blev genopbygget mellem 1840 og 1870, og du kan se det i forgrunden ved bredden af Themsen.

Mens ture til Big Ben udelukkende er forbeholdt indbyggere i Storbritannien, tilbydes besøg i Houses of Parliament via deres officielle hjemmeside.

Book en rundvisning i Westminster

London Eye

Dit næste stop bliver at se udsigten fra London Eye. Fra Houses of Parliament skal du krydse Westminster Bridge til Southbank. Derfra har du to fremragende udsigter: den ene mod Houses of Parliament og Big Ben, og den anden mod London Eye.

Hvis London Eye er på din liste over ting, du skal lave i London, anbefaler jeg, at du bestiller billetter til London Eye på forhånd, da der normalt er lang kø.

Køb billetter til London Eye

Trafalgar Square

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

Fra Southbank fortsætter du ad Hungerford Bridge mod Trafalgar Square og holder en pause for at nyde udsigten fra broen tilbage mod London Eye og Houses of Parliament.

Trafalgar Square er en offentlig plads omgivet af nogle af Londons største attraktioner, herunder museer, gallerier, historiske bygninger, statuer og monumenter, der er værd at se.

Book en rundtur i London

Covent Garden

En kort gåtur fra Trafalgar Square fører dig til Covent Garden, et område fuld af gadeartister. I centrum af Covent Garden finder du en række butikker og restauranter - det kan være et godt sted at gemme sig på en regnvejrsdag!

Hvis du ikke har spist frokost endnu, så er Covent Garden et godt sted at stoppe og få en bid mad. Tag en tur gennem Neal's Yard, som er en farverig oase væk fra byens stress og jag, med masser af madmuligheder, herunder fremragende veganske måltider.

Book en rundtur i London

Nationalgalleriet

Hvis du er kunstelsker, vil National Gallery, der er hjemsted for over 2300 kunstværker, være en vigtig del af dit besøg i London. I så fald anbefaler jeg, at du booker en guidet tur til National Gallery, fordi det kun tager en time, og du vil kunne se de vigtigste værker på museet.

Men hvis kunst ikke er noget, du sætter så stor pris på, anbefaler jeg, at du springer denne plan over, så du ikke spilder tiden på noget, der ikke fylder dig op.

Book en guidet tur på National Gallery

Piccadilly Circus og Leicester Square

Picadilly Circus - hjertet af West End| ©Jimmy Baikovicius
Picadilly Circus - hjertet af West End| ©Jimmy Baikovicius

Fra Regent Street og en tur ned ad Oxford Street (en af de travleste gader) skal du til Piccadilly Circus. Uanset tidspunktet på dagen er Piccadilly Circus altid summende. Det er Londons svar på New Yorks Time Square og er en stor turistattraktion.

Fortsæt langs Piccadilly Circus, og du vil ved inerti komme til Leicester Square. Det er her, Londons filmpremierer finder sted, og denne del af London er uden tvivl endnu bedre om natten. Det er også hjertet af Theatreland, så der er masser af teatre i nærheden, hvor man kan se en forestilling.

Selvom der også er masser af madmuligheder på Leicester Square, er det ikke det bedste sted at spise på grund af de høje priser.

Book en rundtur i London

Soho

Dette område er meget populært blandt både londonere og turister. Det er helt sikkert det perfekte sted at afslutte dagen med en række underholdnings-, mad- og nattelivsmuligheder.

Du finder mange fremragende restauranter langs Wardour Street og det omkringliggende område. Du kan prøve Princi, hvis du er til italiensk mad.

For at runde dagen af kan du nyde en cocktail på en af de mange barer eller klubber i området.

Book en rundtur i London

Dag 2: Tower of London, Tower Bridge, Shard, Millennium Bridge & Sky Garden

Inde i Tower of London| ©Doug Kerr
Inde i Tower of London| ©Doug Kerr

For at se så meget af London som muligt på to dage, vil jeg anbefale, at du starter tidligt igen. Den anden dag på din rejseplan starter ved Tower of London, som åbner kl. 9 tirsdag til lørdag (og fra kl. 10 søndag til mandag), og slutter ved Sky Garden.

Tower of London

Dette ikoniske historiske sted, der dateres tilbage til 1070'erne som en imponerende flodfæstning, har tjent mange formål gennem sin eksistens som fæstning, fængsel, kongelig møntanstalt og endda en zoologisk have og i dag en turistattraktion.

Du kan bestille billetter til Tower of London på forhånd for at undgå at spilde tid eller få adgang med London Pass

Hvis du ikke er interesseret i at komme ind, kan du i det mindste gå rundt i omkredsen, hvorfra du kan få en fremragende udsigt og en idé om tårnets omfang.

Book billetter til Tower of London

Tower Bridge

Tower Bridge i London| ©Chris Schippers
Tower Bridge i London| ©Chris Schippers

Når du har set kronjuvelerne, kan du tage til Tower Bridge, et af Londons vartegn.

Broen åbner ret regelmæssigt for at lade store skibe passere. Det er et imponerende syn, så det er værd at tjekke Tower Brid ges hjemmeside for at se, om den er planlagt til at åbne i løbet af dine to dage i London.

Køb dit London Pass

Skibet

Med sine 95 etager byder Londons højeste skyskraber på en betagende udsigt over byen.

Book billetter til The Shard, og klatr 310 meter over jorden i det, der er den højeste bygning i Vesteuropa.

Du kan også tage et smut forbi Ting-restauranten på The Shard, som serverer en af de bedste eftermiddagsteer, selvom den ligger på 35. etage, så udsigten vil ikke være helt så spektakulær.

Køb billetter til The Shard

Det gyldne skjul

Det gyldne skjul| ©Jose L. Marin
Det gyldne skjul| ©Jose L. Marin

Din rute på denne 2-dages London-tur vil tage dig forbi Golden Hide. Det er en fuldskala rekonstruktion af det første engelske skib, der sejlede jorden rundt med Sir Francis Drake som kaptajn.

Du kan også komme om bord ved at købe dit London Pass. Det er et imponerende bygningsværk og et besøg værd.

Køb dit London Pass

Borough Marked

Du burde være ret sulten nu! Stop ved Borough Market, et af de bedste steder at spise street food i London. Her finder du et fristende udvalg af mad fra hele verden.

De lækre aromaer vil øjeblikkeligt gennemtrænge dine sanser, og hvis du ikke er sulten? Markedet er normalt åbent hver dag undtagen om søndagen. Tjek Borough Markets hjemmeside for opdaterede åbningstider.

Køb dit London Explorer Pass

Shakespeare Globe

Shakespeares Globe-teater| ©Diego Delso
Shakespeares Globe-teater| ©Diego Delso

Når du fortsætter din tur langs flodens sydlige bred, vil du uundgåeligt støde på Shakespeare's Globe, et verdenskendt udendørs scenekunstcenter, som er en rekonstruktion af Globe Theatre, som William Shakespeare skrev sine bedste skuespil til.

For Shakespeare- eller teaterfans er det et besøg værd. Det er også inkluderet i London Pass.

Hvis du ikke har det, koster billetter til Shakespeare Globe £17 (20,23 euro) og kan bookes online via Shakespeare's Globes hjemmeside.

Køb dit London Pass

Tate Modern

Efter yderligere 5 minutters gang kommer du til Tate Modern. Som på de fleste museer og kunstgallerier i London er der gratis adgang til Tate Modern, men hvis du virkelig elsker kunst og gerne vil have mest muligt ud af dit ophold, er det bedst at booke en guidet tur på Tate Modern.

Dette kunstgalleri huser den største samling af moderne kunst i Storbritannien. Jeg vil ikke fortælle dig mere.

Book en guidet tur på Tate Modern

Millennium-broen

Udsigt over Millennium Bridge| ©Brian Chow
Udsigt over Millennium Bridge| ©Brian Chow

Millennium Bridge åbnede i 2000 og var den første bro, der blev bygget over Themsen i 100 år. Denne imponerende hængebro af stål forbinder Tate Modern og Shakespeare's Globe på Themsens sydlige bred med St Pauls i nord. Et skue af historiske monumenter!

På selve broen er der også små skjulte kunstværker malet på tyggegummi og designet af kunstneren Ben Wilson.

Harry Potter-fans vil genkende Millennium Bridge fra åbningsscenen i Harry Potter og Halvblodsprinsen. Hvis du kan lide Harry Potter, anbefaler jeg, at du booker en Harry Potter-tur i London- du vil elske det!

Book en Harry Potter-tur i London

Sky Garden

Vores sidste stop på denne 2-dages guide til London er Sky Garden, en temahave i tre niveauer, hvor du kan opleve en forhistorisk skov af figentræer og træbregner samt blomstrende planter fra Middelhavet og Sydafrika.

Sky Garden har også udsigtsplatforme, to restauranter, en bar og en udendørs terrasse. En af de bedste ting ved Sky Garden er, at det er gratis!

Book en plads på London Sightseeing Bus