Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Seværdigheder fra London Eye

London er en by fuld af attraktioner, og du har mulighed for at se mange af dem fra højderne. Hvordan? Udsigten fra London Eye er panoramisk, når du går op, kan du tydeligt se mange bygninger og floden i denne hovedstad.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

8 minutters læst

Seværdigheder fra London Eye

Solrig eftermiddag ved London Eye | © John Cameron

Blandt Londons mest berømte attraktioner er et observationshjul kendt som London Eye eller Millennium Wheel. Det blev indviet i 2000 og var i flere år det største pariserhjul i verden.

Selvom det ikke længere er det største, er det stadig et hjul, der besøges af millioner af mennesker hvert år, fordi man ved at købe en billet til London Eye kommer op i en af dets glaskabiner og ser Themsen, Londons skyline og de mest emblematiske områder i hele byen. Her er, hvad du kan se fra dette fantastiske pariserhjul.

Themsen er det første, der fanger dit blik

Udsigt over Themsen fra London Eye| ©Cristian Ungureanu
Udsigt over Themsen fra London Eye| ©Cristian Ungureanu

Når hjulet begynder at dreje, er det første, man ser, den store flod Themsen, den vigtigste flod i England. Og når du er på toppen af hjulet, kan du se op til 40 meter væk, hvis det er en klar dag. Udnyt denne panoramaudsigt, og sørg for at se nogle af de mere end 90 arter af vilde fugle, hvis levested er Themsen, eller hvordan de forskellige slags både navigerer på floden. Hvis du vil vide mere om krydstogter på Themsen, anbefaler jeg, at du læser dette indlæg.

Og du kan også få billetter, der kombinerer en tur i London Eye med et Themsen-krydstogt og et sightseeingbuskort. Med denne mulighed kan du opdage London til lands, til vands og i luften og spare penge på en meget behagelig måde. Fantastisk!

Book billetter til London Eye med krydstogt og Big Bus

Glem ikke at tjekke Westminster Bridge ud!

Udsigt over Westminster Bridge fra London Eye| ©Stig Nygaard
Udsigt over Westminster Bridge fra London Eye| ©Stig Nygaard

Denne bro er en af de ældste og mest genkendelige broer i England og ligger meget tæt på Millennium Wheel, så det er noget af det første, du ser, når du begynder at svæve i pariserhjulet. Westminster Bridge blev bygget i 1862, den er 353 meter lang og har 7 jernbuer, og fra London Eye får du en fremragende udsigt over den.

Men hvis du også vil vide mere om dens historie og relevans, anbefaler jeg, at du booker en rundvisning i Westminster og billetter til London Eye. På den måde ved du ikke kun, hvad du kigger på, men også dens historie og kuriositeter, når du sætter dig op i hjulet.

Book en rundvisning i Westminster og billetter til London Eye

Palace of Westminster set fra oven

Palace of Westminster set fra London Eye| ©João Trindade
Palace of Westminster set fra London Eye| ©João Trindade

Meget tæt på Westminster Bridge og Themsen ligger Palace of Westminster. Når du svæver op i London Eye, kan du se den imponerende struktur i denne victorianske gotiske bygning, som i årevis var residens for de britiske kongelige. Den blev ødelagt af en brand i 1834 og er nu sæde for det britiske parlament, så den er også kendt som Houses of Parliament.

Ved siden af paladset ligger Westminster Abbey, som du også kan se indefra. I dette indlæg får du al den information, du skal bruge for at besøge klosteret, i kombination med eller uden paladset.

En anden mulighed er at købe en kombineret billet, der inkluderer adgang til London Eye og en rundvisning i Westminster, et alternativ, der har mange fordele:

 • Du kommer rundt til de vigtigste monumenter i det centrale London, såsom Westminster Abbey selv, men også Big Ben eller Trafalgar Square, blandt andre.
 • En professionel guide vil fortælle dig om alle hemmelighederne ved disse emblematiske steder.
 • Du tager turen med en lille gruppe, så du kan stille alle de spørgsmål, du måtte have.
 • Når du stiger op i pariserhjulet, vil du vide præcis, hvor du skal kigge hen, og du vil lære om historien og kuriositeterne ved de monumenter, du ser.

Book en rundvisning i Westminster og adgang til London Eye

Et af verdens mest berømte klokketårne

Big Ben ved siden af Palace of Westminster fra London Eye| ©TheeErin
Big Ben ved siden af Palace of Westminster fra London Eye| ©TheeErin

Lige ved siden af Palace of Westminster står Big Ben, et af de mest berømte symboler ikke bare for City of London, men for hele England. Det store tårn er 106 meter højt, og der er installeret store ure med en diameter 7 meter på hver side af tårnet. Inde i denne konstruktion er der også en klokke, der vejer ca. 14 tons.

Fra Millennium Wheel's kabine kan du se Big Ben og kende den nøjagtige tid i byen, endnu en grund til at tage en tur i det store pariserhjul i London. Hvis du vil have alle oplysninger om London Eye ved hånden, finder du i dette indlæg alt, hvad du har brug for at vide.

Book billetter til London Eye

Se et af Londons mest ikoniske vartegn

Udsigt fra London Eye med St Paul's Cathedral i baggrunden,| ©budget trave
Udsigt fra London Eye med St Paul's Cathedral i baggrunden,| ©budget trave

St Paul's Cathedral, der ligger på St Paul's Churchyard, blev bygget mellem 1087 og 1314 og ødelagt i den store brand i London i 1666. Den blev senere genopbygget, og dens kuppel er et ikon for byen.

Fra pariserhjulet kan du se den store k uppel fra oven, men hvis du også bestiller en billet til London Eye, der inkluderer en rundtur i London, vil du kunne få mest muligt ud af din opstigning, fordi du allerede vil have besøgt St Paul's Cathedral:

 • Besøgt St Paul's Cathedral indefra.
 • Overværet vagtskiftet på Buckingham Palace.
 • Gået ind i Tower of London.
 • Taget på krydstogt på Themsen.
 • Kendt Greenwich.

Bestilt en rundtur i London og adgang til London Eye

Få en fremragende udsigt over en moderne bygning

Udsigt fra London Eye fra The Shard| ©Ștefan Jurcă
Udsigt fra London Eye fra The Shard| ©Ștefan Jurcă

Når du er kommet højt nok op, kan du se en af de mest moderne bygninger i byen. The Shards observationsdæk blev åbnet i 2012 og har siden sat sit præg på byen med sit innovative design. Bygningens højde er imponerende 310 meter, og dens 87 etager omfatter restauranter, lejligheder, observationsdækket og et hotel.

The Shard er dækket af ca. 11.000 glasruder, så på dage, hvor solen er stærkest, kan du måske ikke beundre den i detaljer. Men bare rolig, du vil stadig kunne se dens spidse form i Londons bybillede.

Book billetter til London Eye

Beundre byens finansdistrikt

Byen set fra London Eye| ©Timo Newton-Syms
Byen set fra London Eye| ©Timo Newton-Syms

Blandt seværdighederne fra London Eye er Londons finansdistrikt, bedre kendt som The City. Tredive procent af bygningerne i et af Londons førende kvarterer er blevet bygget i de senere år, så fra Millennium Wheel kan du se de moderne bygninger, hvoraf mange er dækket af glas.

The Citys mest ikoniske bygninger omfatter Gherkin Building, Lloyd's of London, Leadenhall Building og Tower 42. Interessant nok står finansdistriktets futuristisk udseende bygninger i kontrast til gamle elementer, såsom kirker, et romersk amfiteater og Smithfield Market.

Book fast-track billetter til London Eye

En bygning formet som en Walkie Talkie

Fenchurch-bygningen fra London Eye| ©my.travels
Fenchurch-bygningen fra London Eye| ©my.travels

Fenchurch-bygningen, som er designet af Rafael Viñoly, har en særlig form, idet dens struktur bliver bredere, jo højere den bliver, hvilket er grunden til, at mange londonere og turister giver den kælenavnet "Walkie Talkie". Selvom man ikke kan se dens særlige form fra London Eye, er det let at skelne den fra andre bygninger, fordi dens form gør, at den reflekterer mere sollys.

Inde i Fenchurch ligger den botaniske have Sky Garden. Der er også restauranter, en bar og en café i bygningen. Når du nyder udsigten fra London Eye, må du ikke glemme at tjekke den Walkie Talkie-formede bygning.

Book billetter til London Eye

En bygning indviet i 2000

Udsigt over Millennium Bridge| ©Brian Chow
Udsigt over Millennium Bridge| ©Brian Chow

Ligesom London Eye blev den seneste bro over Themsen også åbnet ved årtusindeskiftet og kaldes derfor Millennium Bridge. Det er en fodgænger- og hængebro med en længde på 325 meter.

Da den ligger tæt på Millennium Wheel, har du mulighed for at se Millennium Bridge, selv når det ikke er klart vejr.

Book fast-track-billetter til London Eye

Den kongelige families residens

Udsigt fra London Eye| ©Chris Yunker
Udsigt fra London Eye| ©Chris Yunker

Med en panoramaudsigt i 135 meters højde kan du fra London Eye også se Buckingham Palace. Det blev bygget i 1703 og har et neoklassisk design, og fra højderne vil du også kunne se de grønne områder, der ligger tæt på det.

Og som jeg forklarede før, hvis du køber en billet til London Eye kombineret med en rundtur i London, vil du allerede inden du går op i det store hjul kunne se kong Charles III's residens og endda beundre vagtskiftet.

Book en rundtur i London og en billet til London Eye

Kabinerne i London Eye

Inde i en kabine i London Eye| ©Viator.com
Inde i en kabine i London Eye| ©Viator.com

Det spørgsmål, som de fleste førstegangsbesøgende i Millennium Wheel stiller sig selv, er: Hvad kan man forvente? Hvordan er kab inerne? De er naturligvis sikre, men ikke nok med det, alle aspekter af designet bidrager til den optimale oplevelse for alle, der går op.

Kabinerne har aircondition og plads til op til 25 personer, og de er rummelige nok til, at man kan bevæge sig rundt og nyde udsigten fuldt ud. Hvis du foretrækker at blive siddende, er der siddepladser til rådighed, og der er også touch-skærme, som fortæller dig om de bygninger, du kan se fra London Eye.

Book fast-track-billetter til London Eye

Er det muligt at køre i London Eye om natten?

Inde i London Eye om natten| ©echoftourthree
Inde i London Eye om natten| ©echoftourthree

Det meste af året lukker London Eye kl. 18.00, men om sommeren i London tillader London Eyes åbningstider, at du kan køre i hjulet, efter at solen er gået ned, dvs. fra kl. 10.00 til 20.30.

De bygninger, der er oplyst om natten, er følgende:

 • The Shard: Når det bliver mørkt, lyser skyskraberen op, og en af de ting, der skiller sig mest ud i udsigten fra London Eye om natten, er spidsen af denne bygning, da det er den mest oplyste del af dens struktur.
 • Houses of Parliament: Paladset har lys hele vejen rundt, som oplyser facaden og gør det synligt ovenfra.
 • Big Ben: Ligesom Houses of Parliament er tårnstrukturen oplyst om natten, men ikke kun det. Alle urets flader er oplyste, så folk i nærheden og dem, der klatrer op i London Eye, tydeligt kan se, hvad klokken er.
 • Kuplenpå St Paul's Cathedral: Selvom dens belysning ikke er så enestående som de foregående bygninger, er det stadig muligt at se denne kuppel, hvis man kører i London Pariserhjulet om natten.
 • WaterlooBridge: En anden af de broer, der krydser Themsen og ligger tæt på London Eye, er Waterloo Bridge. Den er også oplyst om natten og kan ses, når man går op til en kabine i London Eye.

De ovennævnte bygninger er ikke de eneste, der skiller sig ud i Londons natbillede. London Eye er et af de lyseste steder i hovedstaden, så hvis du går op om natten, er det ikke ualmindeligt, at hjulet er oplyst, som regel i rødt.

Book billetter til London Eye