Sådan kommer du til Stonehenge fra London

At besøge det imponerende megalitiske monument Stonehenge fra London er ret praktisk takket være de forskellige transportmuligheder.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

8 minutters læst

Sådan kommer du til Stonehenge fra London

Stonehenge overskyet | © Samuel Wölfl

At udnytte et besøg i London til at se Stonehenge bør stå øverst på enhver rejsendes liste, når de har mulighed for det. Der er selvfølgelig mange ting at se og lave på en tur til London, men dette forhistoriske monument opfylder alle de krav, der gør det nødvendigt at besøge det og nyde den mystik og spiritualitet, det udstråler.

Stonehenge ligger kun to timer fra hovedstaden, nær Salisbury. For at komme dertil og nyde dens vidundere kan du vælge mellem en privat bil, tog, bus eller, mest praktisk, en af de organiserede ture, som du kan leje i London. Mange af de sidstnævnte giver dig også mulighed for at besøge andre interessante steder i nærheden af monumentet.

Den bedste måde at komme dertil på: en organiseret tur

Solopgang ved midsommer på Stonehenge| ©Mike Norton
Solopgang ved midsommer på Stonehenge| ©Mike Norton

Den mest bekvemme mulighed for rejsende er at booke en organiseret tur fra London til Stonehenge. For det første vil turen sørge for transport, hvilket er vigtigt, da der ikke er nogen direkte offentlig transportforbindelse fra London til Stonehenge.

En anden stor fordel ved organiserede ture er, at du kan glemme alt om at booke billetter eller åbningstider.

Desuden bruger mange Stonehenge-ture dagen på at besøge nogle af attraktionerne tæt på Stonehenge, såsom Salisbury, Oxford, Windsor eller Bath. Alt dette gør disse ture til den bedste mulighed blandt dem, der rejser fra London for at opdage en del af Sydengland i komfort og uden bekymringer.

Book din tur til Stonehenge fra London

Stonehenge-tur inklusive entré

Stonehenge|©Richard Bradford
Stonehenge|©Richard Bradford

Den første type tur, du kan booke, er den, der tager dig til Stonehenge. Selvom den normalt ikke har en guide, er det en af de bedste muligheder, hvis du vil lære monumentet at kende uden besværet.

Entréen er inkluderet, og det samme er en gratis audioguide, som er yderst nyttig til at få information om hvert sted, du besøger. Disse udflugter giver også mulighed for at leje et måltid.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 80 €.
 • Varighed: 6 timer og 30 minutter
 • Fordele: Det giver mulighed for at besøge hele komplekset i dit eget tempo uden at skulle bekymre dig om at booke billetter på forhånd. Ved at booke turen kan du gå rundt i dit eget tempo og få alle de oplevelser, som Stonehenge har at byde på.
 • Anbefales, hvis du ikke har så meget tid til en længere tur, der inkluderer andre steder, men ikke vil gå glip af charmen ved Stonehenge.

Book din tur til Stonehenge fra London

Sådan kommer du til Stonehenge med Windsor Castle og Bath Tour

Ved Windsor Castle| ©Kevin Hutchinson
Ved Windsor Castle| ©Kevin Hutchinson

En god mulighed for dem, der ønsker at se andre attraktioner i området på en længere tur, er at kombinere Stonehenge med den vidunderlige by Bath og Windsor Castle.

Denne heldagstur foregår i en komfortabel bus. Du får mulighed for at besøge de afmærkede områder af Windsor Castle, som er residens for den britiske kongefamilie, med en guide, der forklarer alle slottets hemmeligheder.

Der er også inkluderet billetter til Stonehenge, så du kan gå rundt om de klippestrukturer, som vores forfædre rejste. Sidst, men ikke mindst, stopper Stonehenge-turen i den smukke by Bath, hvor du kan se de romerske bade og vandre gennem gaderne.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra £92
 • Varighed: 12 timer
 • Fordele: Det er en fantastisk måde at bruge en hel dag på at besøge tre af områdets hovedattraktioner, alt sammen på en behagelig og ubekymret måde. Bath har også en tendens til at blive en af alle turisters yndlingsbyer.
 • Anbefales, hvis du vil have mulighed for at besøge tre store attraktioner på samme dag, da det ville være næsten umuligt at gøre det på egen hånd på den tid.

Book din tur til Stonehenge, Windsor og Bath

Sådan kommer du dertil med turen til Stonehenge, Oxford og Windsor

Windsor Slot|©Jesús
Windsor Slot|©Jesús

Et af de mest interessante aspekter ved denne tur er muligheden for at gå rundt i den unikke inderkreds af Stonehenge, hvilket normalt ikke er tilladt.

De, der bestiller denne aktivitet, får også mulighed for at se Windsor Castle, men afhængigt af den valgte løsning er indgangen til Windsor Castle muligvis ikke inkluderet. Endelig ankommer deltagerne til den berømte by Oxford, hvor de kan slentre gennem gaderne, der er fulde af historie, og de bygninger, der udgør det historiske universitet.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 92 €.
 • Varighed: 11 timer og 30 minutter
 • Fordele: uden tvivl for muligheden for at komme tæt på den indre stencirkel i det megalitiske monument, samt for besøget i Oxford.
 • Anbefales, hvis du vil have mest muligt ud af din tid til at besøge tre af landets største attraktioner på én dag.

Book din tur til Oxford, Stonehenge og Windsor

Sådan kommer du til Stonehenge med fly

At rejse med fly| ©Nikita Grishin
At rejse med fly| ©Nikita Grishin

Flyrejser er stadig den hurtigste måde at komme til London og derfra til Stonehenge. På grund af det store antal monumenter i London er byen et af turisternes foretrukne rejsemål, hvilket betyder, at der er direkte fly fra mange spanske byer, bl.a. Madrid, Barcelona, Malaga, Bilbao, Valencia og Tenerife.

Et af de aspekter, man skal huske på, er, at med undtagelse af Heathrow, som har en direkte busforbindelse til Salisbury eller Amesbury for at besøge Stonehenge, skal man først finde en måde at komme til London på, hvis man ankommer til en anden lufthavn. Her er nogle oplysninger om ruterne fra Gatwick Lufthavn, Luton Lufthavn og Stansted Lufthavn samt ruterne fra Heathrow Lufthavn, hvis du har brug for det.

Med hensyn til flyselskaber, der flyver til London, har lavprisselskaberne i de senere år fået en stor andel af markedet. Derudover er der andre med en mere traditionel prispolitik. Nogle af de vigtigste er følgende:

Joaquín Travel Tip

Husk, at efter Storbritanniens udtræden af EU har kravene for at rejse til landet ændret sig, og det bør du huske på, når du forbereder din rejse.

Sådan kommer du til Stonehenge i bil

Rejser med bil| ©Peter Fazekas
Rejser med bil| ©Peter Fazekas

Medmindre du har valgt at rejse i bil over Den Engelske Kanal, er det sandsynligt, at du bliver nødt til at leje en bil i London, hvis du vil bruge privat transport. Heldigvis for dem, der foretrækker denne mulighed, er der adskillige biludlejningsfirmaer i den britiske hovedstad:

 • Sixt kan fås fra omkring 75 euro og har afhentningssteder i lufthavne og nogle steder i byen.
 • Europcar starter ved omkring 100 euro og har afhentningssteder i lufthavne.
 • Hertz ' priser svarer til Europcars, og du kan hente bilen både i lufthavne og på nogle kontorer i byen.
 • Easirent fra €65, med afhentningssteder både i lufthavne og i andre dele af byen.

I modsætning til andre områder (selvom du bør tjekke regelmæssigt for at se, om loven ændres), har Brexit ikke ændret kravene til at køre i landet. Derfor behøver du kun et spansk kørekort for at kunne køre i Spanien. Glem ikke, at du også vil blive bedt om dit pas, før du booker din bil. Et andet lovkrav, du skal huske på, er, at minimumsalderen for at leje en bil i Storbritannien er 21 år. Hvis du derimod er under 25 år, skal du betale et særligt gebyr for unge chauffører.

Turen fra London til Stonehenge tager omkring 1 time og 30 minutter, og når du har forladt den britiske hovedstad mod sydvest, skal du følge skiltene til Salisbury/Andover. Når man er i Salisbury, er vejen til monumentet godt skiltet. Rejsen fra London er derfor ikke så vanskelig, så længe du kan vænne dig til at køre i venstre side, hvilket er grunden til, at mange vælger at tage på en tur fra London.

Book din tur til Stonehenge fra London

Sådan kommer du til Stonehenge med bus

National Express-bus| ©BusBud
National Express-bus| ©BusBud

Den billigste måde at komme til Stonehenge fra London er med bus. Det er National Express, der står for rejsen, og de har afgange fra både Victoria Station og Heathrow Airport. Det anbefales at bestille i forvejen.

Bussen kører dig på cirka to timer til enten Salisbury eller Amesbury, afhængigt af hvad du vælger:

 • Amesbury ligger lige under 3 km fra Stonehenge, som du kan nå til fods, med taxa eller med offentlig bus.
 • Hvis du har valgt at ankomme til Salisbury, er den bedste måde at komme til Stonehenge bagefter at tage en anden bus kaldet The Stonehenge Tour Bus.

Det største problem med denne måde at komme til Stonehenge på er, at køreplanen er ret kort, så hvis du vil have mest muligt ud af dit besøg, bliver du sandsynligvis nødt til at sove i Salisbury. Selvom det ikke er en dårlig løsning, kan de, der foretrækker at spare tid, være bedre tjent med at booke en tur, der inkluderer direkte transport og adgang.

Book din tur til Stonehenge fra London

Sådan kommer du dertil med tog

Tog i London| ©VivirElTren.es
Tog i London| ©VivirElTren.es

Som med busser er der ingen direkte forbindelse mellem London og Stonehenge. Det nærmeste stoppested til monumentet er i Salisbury, så du skal til Salisbury og derefter tage Stonehenge Tour-bussen.

Tog mellem London og Salisbury afgår fra Waterloo station (meget gode forbindelser til undergrundslinjerne London Northern, Bakerloo, Jubilee, City og Waterloo). Frekvensen er ret høj med afgange næsten hver time.

Denne hyppighed er en af fordelene ved toget i forhold til bussen. Da den sidste bus tilbage til London kører ret sent, kan du gå rundt i Salisbury og besøge katedralen næsten lige så komfortabelt, som hvis du var på en udflugt.

Joaquin Rejsetip

Hvis du rejser i en gruppe, kan du tage en taxa fra Salisbury til Stonehenge.

Vi sammenligner de forskellige muligheder for at besøge Stonehenge fra London

Windsor Slot|©a_marga
Windsor Slot|©a_marga
 • Tur fra London
 • Fra €80 inklusive entré
 • Fordele: Transport og entré inkluderet
 • Varighed: 6 timer og 30 minutter
 • Tur fra London til Stonehenge, Windsor Castle og Bath
 • Fra £92 inkl. indgangsbilletter
 • Fordele: Transport og entréer inkluderet
 • Varighed: 12 timer
 • Tur fra London til Stonehenge, Oxford og Windsor
 • Fra £92 inkl. indgangsbilletter
 • Fordele: Transport og entréer inkluderet
 • Varighed: 11 timer og 30 minutter
 • Flyrejse
 • Afhænger af sæson, og hvor lang tid i forvejen du booker.
 • Fordele: Hurtig ankomst til London.
 • Ulemper: Du skal først til London, og det inkluderer ikke endelig transport og entréer.
 • Bil
 • Leje fra ca. 30 € + brændstof + entrébilletter
 • Fordele: Mere frihed, når det gælder om at besøge London
 • Ulemper: Du kører i venstre side, chaufføren nyder turen mindre, og indgangsbilletter er ikke inkluderet.
 • Bus
 • Omkring 10 £ + metro til stationen + entréer
 • Fordele: Ofte den billigste løsning
 • Ulemper: Sjældne, især når man vender tilbage til London om aftenen.
 • Tog
 • Omkring £30 hver vej + billetter + transport fra Salisbury til Stonehenge
 • Fordele: Komfortabelt og har tilstrækkelig hyppighed
 • Ulemper: Kører kun til Salisbury og inkluderer ikke entré.

Men er det virkelig værd at tage til Stonehenge fra London?

Ved Stonehenge| ©Mario Sánchez Prada
Ved Stonehenge| ©Mario Sánchez Prada

Det er næsten umuligt at svare på dette spørgsmål, da det afhænger meget af den enkelte persons personlige smag. Men hvis du tøver, kan du altid tage nogle detaljer i betragtning, især den tid, du skal bruge i hovedstaden.

London er en by, hvor du næppe kommer til at kede dig. Den britiske hovedstad har et stort antal turistattraktioner og aktiviteter, så man kan tilbringe flere dage med lidt fritid. Hvis du skal være i London i mere end tre dage, kan det være en god idé at tage på en af de organiserede ture til Stonehenge, især hvis du kombinerer det med et andet sted.

Book din Stonehenge-tur fra London