Ting at lave i London på 4 dage

Selvom fire dage ikke er nok til at se alle attraktionerne i en by som London, kan det være nok til at se de vigtigste. For at gøre dette er det vigtigt at planlægge sine ture godt og få mest muligt ud af sin tid.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

9 minutters læst

Ting at lave i London på 4 dage

Millennium Bridge, London | ©Anthony Delanoix

I denne firedages rejseplan har jeg medtaget de mest fremragende steder at se i London, selv om jeg ved, at andre steder, som også er meget interessante, må udelades. Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Big Ben, Tower of London og St Paul's Cathedral er de vigtigste punkter for ethvert besøg, men den britiske hovedstad er også hjemsted for nogle af verdens mest interessante museer, gademarkeder og gader, der er gennemsyret af historie.

Dag 1: Rundtur i det centrale London

Londons vagter| ©R Spegel
Londons vagter| ©R Spegel

Til den første rundtur i London har jeg valgt de mest emblematiske steder i centrum af byen. Selvom afstandene kan virke korte, anbefaler jeg, at du er forberedt på at gå i lang tid, især hvis du beslutter dig for at besøge et museum. Alternativt kan du tage en sightseeingtur i London først for at få en idé om stederne og lave lidt indledende sightseeing.

Vagtskifte på Buckingham Palace

Der er ikke noget mere typisk at starte sin rejse til London med end at se det berømte vagtskifte på Buckingham Palace. Dette palads er naturligvis også et must-see i sig selv, men hvis du er i området kl. 11, bør du ikke gå glip af vagtskifteceremonien.

Efter dette første stop kan du gå over den smukke St James's Park til Whitehall og fortsætte til Westminster Cathedral.

Book billetter til vagtskiftet i London

Westminster-katedralen

Selvom den er mindre berømt end det nærliggende kloster af samme navn, er Westminster Cathedral et kort stop værd. Det er den vigtigste katolske kirke i England og Wales og blev bygget på betingelse af, at dens indre ikke skulle ligne klosteret.

Her kan du se det berømte St Edward's Tower samt kapellet for det velsignede sakramente. Hvis du er fan, vil du måske være interesseret i at vide, at det er den eneste katedral i verden med daglige syngende messer.

Westminster Abbey

Westminster Abbey| ©Zaymuel
Westminster Abbey| ©Zaymuel

Et af de steder i London, man bare må se, er Westminster Abbey. Du skal regne med, at et fuldt besøg tager omkring to timer, og du kan komme ind med London Pass eller ved at købe billetter til Westminster Abbey på forhånd.

Westminster Abbey er den ældste kirke i den britiske hovedstad. Det er en anglikansk gotisk kirke, men den har samme størrelse som en katedral. Det er her, at kroningerne og begravelserne af landets konger finder sted.

Derudover finder du gravene for nogle af de vigtigste personer i britisk historie, såsom Isaac Newton, Charles Dickens, Charles Darwin og Geoffrey Chaucer. Ligeledes er resterne af Englands konger også begravet her

Book billetter til Westminster Abbey

Big Ben

Den næste destination, tæt på Westminster Abbey, er et af byens ikoner: Big Ben. Selv om den 14 tons tunge klokke på klokketårnet i Houses of Parliament faktisk hedder Big Ben, bruges navnet om hele tårnet.

Tårnet er i nygotisk stil, og det stod færdigt i 1858. Det er 106 meter højt, overlevede de tyske bombardementer under Anden Verdenskrig og er i dag et af landets vigtigste symboler.

Guidet rundtur i London

Efter alle de ovenstående besøg er det måske det bedste tidspunkt at booke en af de mange guidede ture i London. Ikke alene vil du kunne opdage nogle attraktioner, du måske er gået glip af, men det vil også hjælpe dig med at forstå, hvad du har set indtil nu, og give dig information om, hvad du skal besøge i de følgende dage.

Udbuddet af ture er virkelig imponerende. Du kan vælge mellem vandre-, cykel-, bus- eller bådture, dag eller nat og med et tema efter eget valg.

Book en guidet tur i London

Trafalgar Square og Piccadilly Circus

Atmosfæren på Trafalgar Square og Piccadilly Circus er altid imponerende, men det er muligvis om natten, at begge steder er bedst.

Start på Trafalgar Square og se de fire løver og statuen af Admiral Nelson. Resten af ruten er en hyggelig spadseretur gennem Piccadilly Circus, Piccadilly Street (hjemsted for verdens største boghandel og Ritz Hotel) og Burlinton Arcade, et smukt galleri af traditionelle butikker.

Leder du efter en måde at komme hurtigt og komfortabelt rundt i det centrale London? Jeg vil helt klart anbefale dig at tage City Sightseeing Londons sightseeingbus- du vil elske det!

Book et sæde på Londons sightseeingbus

Dag 2: Slentretur gennem parker og shoppinggader

Luftfoto af Hyde Park| ©Bald Boris
Luftfoto af Hyde Park| ©Bald Boris

Efter en temmelig fuld første dag er den tur, jeg foreslår til den anden dag, lidt mere afslappet. Og en del af den foregår i nogle af Londons mest imponerende parker, såsom Hyde Park.

Hyde Park

Hvis du starter dagen med en kort gåtur gennem Hyde Park, indtil du når den pragtfulde sø, bliver resten af dagen mere afslappet.

Denne park er den ældste i byen og har været skueplads for mange koncerter, demonstrationer og ikke at forglemme, at det var et af de steder, hvor de gamle duellanter valgte at bilægge deres uoverensstemmelser. Ud over at slentre langs stierne kan man også leje en robåd og sejle rundt på Serpentine, parkens centrale sø. Den er beboet af en bred vifte af vandlevende dyr.

Hvis du besøger London om sommeren, er det en god idé at tjekke de arrangementer, der finder sted i parken, hvis du er interesseret i at deltage i et af dem.

Book en cykeltur i Londons parker

Speaker's Corner og Oxford Street

Stadig inde i Hyde Park, på vej til Marble Arch, kommer man forbi det velkendte Speaker's Corner. Her kan alle holde en tale, og der er ingen grænser for, hvad de kan sige. Under Anden Verdenskrig var det faktisk det eneste sted i byen, hvor nogle mennesker forsvarede tyskerne.

Når du kommer til Marble Arch, kan du gå langs nogle af Londons mest berømte shoppinggader, nemlig Oxford Street og Regent Street.

På Oxford Street kan du se nogle af de butikker, der er blevet symboler på byen:

  • Det historiske stormagasin Selfridge's.
  • Marks & Spencer.
  • House of Fraser.
  • St Christopher's Place, et lille torv, som ligger lidt skjult og derfor ikke er så kendt.

I dette område kan du stoppe for at spise frokost eller drikke kaffe, da der er mange caféer og restauranter at vælge imellem.

Book en guidet tur i London

Regent Street, Carnaby Street og Soho

Gåtur langs Regent Street i London| ©aurélien
Gåtur langs Regent Street i London| ©aurélien

Gåturen fortsætter, indtil du når Oxford Circus, hvor du drejer til højre ind på Regent Street, en af de mest berømte gader i byen. Her ligger bl.a. verdens største legetøjsbutik, Hamleys.

Fra Regent Street kommer du til Carnaby Street, hvor Londons Soho begynder. Dette område er uden tvivl et af de mest trendy områder i hovedstaden og er hjemsted for de vigtigste teatre, nogle af de bedste butikker og hundredvis af barer og restauranter.

Hvis du har tid, er det også en god idé at vandre lidt rundt i det nærliggende Chinatown, inden du tager til Leicester Square, hvor byens filmpremierer som regel finder sted.

Book en guidet tur i London

Covent Garden

Fortsætter du turen, kommer du til en plads, der er fuld af magi takket være det gamle æblemarked og gadeartisterne: Covent Garden.

Hvis du rejser med børn, er denne plads hjemsted for et museum, som de plejer at elske: London Transport Museum.

Endelig, hvis du er musicalelsker, er dette det perfekte område at fange en af Londons bedste musicals.

Book dine billetter til musicals i London

Dag 3: Besøg Tower of London, St Paul's Cathedral og museer i London

Tårnet i London| ©BigStock
Tårnet i London| ©BigStock

Når man rejser til en ny by, har man som regel brug for et par dage til at gøre sig bekendt med den og lære om ting som den bedste måde at tage Londons undergrundsbane på, eller hvad man kan lave om aftenen i London.

Med denne forhåndsviden er tredjedagsturen muligvis den mest omfattende af turene og inkluderer besøg som Tower of London og St Paul's Cathedral.

Tårnet i London

Du starter dagen med at krydse Tower of London Bridge, en af de mest fotograferede seværdigheder i byen.

På den anden side af broen ligger Tower of London, en fæstning, der rummer skrækindjagende historier indeni. Til at begynde med var dette tårn i mere end 900 år et fængsel, hvor alle, der var anklaget for at fornærme kronen, blev fængslet. Nogle døde der på grund af tortur eller dårlige fængselsforhold, mens andre blev henrettet, men ikke før de var blevet tortureret.

Du kan købe billetter til Tower of London og beundre udstillingen med kronjuvelerne. Det huser også et kapel, nogle værelser, der blev brugt af den kongelige familie, og Det Hvide Tårn, som er det mest kendte i komplekset.

Køb din billet til Tower of London

St Paul's Katedral

St Paul's Cathedral er 110 meter høj, og dens dimensioner gør den til den næststørste katedral i verden, kun overgået af Peterskirken i Rom. Dette tempel har været vidne til mange historiske begivenheder, såsom Winston Churchills begravelse eller brylluppet mellem Lady Di og prins Charles.

Katedralen har en korsformet plan, der skiller sig ud med sin fantastiske udsmykning. Det er især iøjnefaldende i lofterne, som er dækket af freskomalerier. Indenfor er det værd at bestige kuplen og besøge krypten.

For at få mest muligt ud af dette besøg er det vigtigt at købe en billet til St Paul's Cathedral, som inkluderer en multimedieguide uden ekstra omkostninger.

Køb din billet til St Paul's Cathedral

Tate Modern

Tate Modern Museum i London| ©Eric Titcombe
Tate Modern Museum i London| ©Eric Titcombe

I den ene ende af broen ligger Tate Modern, et must-see for elskere af moderne kunst. Alene museumsbygningen er et besøg værd, da den tidligere var Bankside Power Station.

På museet, hvor der er gratis adgang, kan du blandt andet se værker af kendte kunstnere som Picasso, Warhol, Salvador Dalí og Monet.

Fortsætter du på vej til Natural History Museum, kan du tage en lille omvej for at se udsigten fra The Shard, en pragtfuld skyskraber med et imponerende observationsdæk indeni. Et besøg på The Shards observationsdæk er også et must.

Køb din billet til udsigtsplatformen The Shard

Naturhistorisk museum

Til dagens sidste besøg anbefaler jeg, at du vælger et af de museer, du ikke har besøgt endnu. Blandt de mest interessante er følgende:

Book din billet til Madame Tussauds Museum

London på nattur

For at afslutte dagen og få mest muligt ud af din tid, kan det være det bedste tidspunkt at tage på en nattur i London og se monumenterne oplyst.

Book en nat-tur i London

Dag 4: Marvel i Harry Potter Studios

Besøg i Dursley House Tour| ©Bill Bartlett
Besøg i Dursley House Tour| ©Bill Bartlett

På turens sidste dag, hvor trætheden har meldt sig, er det måske det bedste tidspunkt at tage på et par afslappede besøg og slutte af med at se sig omkring i det berømte stormagasin Harrod's.

Harry Potter-studierne

En af de hurtigst voksende aktiviteter i de senere år har været relateret til Harry Potter-bøgerne og -filmene.

Ud over ture til de Harry Potter -steder, der optræder i bøgerne, kan mange ikke modstå fristelsen til at bruge en formiddag på at besøge Harry Potter Park

Du kan finde ud af, hvordan man kommer til Harry Potter Studios i denne artikel, og hvordan man får billetter til Harry Potter Studios i denne artikel. Med alle disse oplysninger er der kun tilbage for dig at tage hen og se kulisserne fra filmene, hovedpersonernes kostumer og nogle af de magiske genstande, der optræder i filmene. Der er også et par overraskelser i vente for dig på dit besøg.

Køb din billet til Harry Potter Park

London Eye

Når du har brugt det meste af dagen på at besøge Harry Potter Studios, skal du tilbage til Westminster Bridge for at tage til London Eye (Millennium Wheel), et spektakulært 135 meter højt pariserhjul. På vejen mellem de to anbefaler jeg at stoppe på broen for at tage et billede af begge London-ikoner.

Mit råd er at bestille billetter til London Eye i forvejen, da køerne er endeløse. London Eye har 32 glaskabiner, der hver vejer 10 tons. Kapaciteten er 25 personer. Hjulet drejer ganske langsomt rundt og tager ca. 30 minutter.

Bemærk, at det ikke betyder noget, om det er om natten, da London Eye også er åbent om natten. På disse tidspunkter er udsigten over byen, om muligt, endnu mere spektakulær.

Til middag kan du vælge mellem nogle af restauranterne omkring London Eye eller, endnu bedre, tage på en kulinarisk rundtur i London for at sige farvel til byen, som den fortjener.

Køb din billet til London Eye

Brug sightseeingbussen til at komme rundt på en mere bekvem måde

Sightseeing-bus i London| ©Hellotickets
Sightseeing-bus i London| ©Hellotickets

En af de muligheder, du har, når du besøger mange af Londons attraktioner, er at bruge en af Londons sightseeingbusser. Den britiske hovedstad har flere typer, men mit råd er at vælge en, der giver dig mulighed for at stige på og af, hvor du vil, og som har en billet, der er gyldig i en tilstrækkelig lang periode.

Book en plads på Londons sightseeingbus

Overvej at få et London Tourist Card

London Pass| ©ba7raini
London Pass| ©ba7raini

London er som bekendt ikke ligefrem kendt for at være en billig by. En af de bedste måder at spare penge på er at købe et turistkort, som også sparer dig tid i køerne.

Før du beslutter dig for et, kan du tage et kig på denne artikel om de bedste London turistkort, deres funktioner, og hvad de inkluderer.

Køb dit turistkort til London