Hvor man kan spise i nærheden af London Eye

Hvis du har været i London Eye og har lyst til en bid mad, er her de bedste restaurantmuligheder, så du ved, hvor du skal gå hen på forhånd.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

12 minutters læst

Hvor man kan spise i nærheden af London Eye

© Chait Goli

En tur i det imponerende London Eye er et must i London. Beliggenheden er også perfekt til at udforske området, som er fuld af attraktioner og gode spisesteder.

Selvom det engelske køkken ikke er så kendt, har London et stort antal gode restauranter, som tilbyder mad fra hele verden. Det store udvalg af spisesteder i området gør det svært at vælge. I denne artikel anbefaler jeg de bedste muligheder tilpasset alle budgetter og smagsløg.

1. Den bedste romantiske middag på Themsen på London Showboat

Nyd middagen på London Showboat & Dinner| ©viator.com
Nyd middagen på London Showboat & Dinner| ©viator.com

At besøge London Eye-området er et must, men du kan også tilføje et krydstogt på Themsen, hvad synes du om planen? Det bedste er, at du har flere muligheder at vælge imellem.

På den ene side kan du tage en guidet bustur i løbet af dagen og booke den sammen med et middagskrydstogt om aftenen, London Showboat & Dinner. Det er en fantastisk oplevelse for dem, der gerne vil se området om dagen og nyde den utrolige natudsigt over de mest attraktive bygninger i den britiske hovedstad.

Og hvis du foretrækker det, kan du nøjes med middagskrydstogtet om aftenen eller booke dagskrydstogtet, som du kan nyde med en frokostmenu. Hvilken en vælger du?

Nyttige detaljer

 • Hvor: Afgang fra Westminster Pier Victoria Embankment
 • Gennemsnitspris pr. person: £76 - £93
 • Frokosttidspunkter: 19:00 - 19:30 afhængigt af sæsonen
 • Anbefalet ret: Menuen skifter, men hvis der er lam, skal du prøve det.

Derfor kan jeg lide dette sted: Muligheden for at tilbringe en aften på en båd, der sejler på Themsen og nyder et godt måltid, er ikke noget, der sker hver dag, og du er nødt til at drage fordel af det.

Anbefaleshvis... du vil nyde en stille, romantisk spadseretur langs floden efter en dag med sightseeing i London.

Book en madtur i London

2. Den bedste traditionelle pubmad på St Stephen's Tavern

Uden for St Stephen's Tavern| ©Kurayba
Uden for St Stephen's Tavern| ©Kurayba

Hvis du allerede har købt billetter til London Eye og har besluttet dig for at spise i området, kan det være en god idé at kombinere det store hjuls modernitet med traditionel britisk pubmad. Stephen's Tavern, som åbnede sine døre helt tilbage i 1875.

Denne pub tilbyder dig ikke kun god mad til gode priser, især når man tænker på dens placering foran Big Ben, men også en god portion historie. Pubben ligger i hjertet af Westminster, ikke langt fra Westminster Abbey, og har været besøgt af en række britiske politikere, herunder premierministre som Churchill og Macmillan. Faktisk har pubben stadig en klokke, der advarede parlamentsmedlemmerne om, at afstemningen ville begynde om et par minutter, så de kunne nå frem.

Hvad maden angår, er pubbens menu ikke særlig omfattende, og du kan kun vælge mellem et dusin forretter samt forskellige snacks. Selvom pubben tilbyder vegetariske retter, er hovedretterne de sædvanlige fish & chips og en lækker bøftærte (på menuen kaldet Steak & Tangle Foot Pie).

Interessante detaljer

 • Hvor: 10 Bridge Street, Westminster
 • Gennemsnitspris pr. person: £8 - £21
 • Spisetid: 12.00 til 21.00
 • Anbefalet ret: Kødtærten er virkelig pengene værd

Derfor kanjeg lide dette sted: Atmosfæren, stedets historie og den traditionelle pubmad, der tilbydes.

Anbefales,hvis ... du vil føle dig som en britisk premierminister, mens du spiser fish & chips og nyder en god pint.

Book en madtur i London

3. En fantastisk pizza på La Cucina Di Mamma

Nyd en pizza på La Cucina Di Mamma| ©Andrea Sinico
Nyd en pizza på La Cucina Di Mamma| ©Andrea Sinico

Hvis du allerede har nydt udsigten fra London Eye og leder efter et sikkert valg til frokost, er denne italienske restaurant en af de bedste muligheder, især hvis du tager børn med. Restauranten ligger kun 1 minut fra det enorme pariserhjul og meget tæt på Waterloo Station.

En af dens stærke sider, ud over maden, er den gode service fra det venlige personale. Hvis du er i London om sommeren, anbefaler jeg, at du beder om et bord på terrassen. Et andet meget positivt element er den gode behandling af de små, som gør restauranten til et af de bedste steder at spise med familien.

Selvom menuen ikke er særlig omfattende, er den fuld af retter af god kvalitet til en meget konkurrencedygtig pris i den britiske hovedstad. Blandt højdepunkterne er Pizza Piccante og pizzaen med fire oste, men hvis det er lidt køligt, kan du starte med den lækre minestronesuppe.

Interessante detaljer

 • Hvor: 3K Belvedere Rd Lambeth
 • Gennemsnitspris pr. person: €9 - €20
 • Spisetid: fra 12:00 til 22:30
 • Anbefalet ret: Dessertelskere bør prøve de tre chokoladetærter.

Derfor kan jeg lide dette sted: For personalets venlighed og den karakter, de giver deres italienske opskrifter.

Anbefaleshvis... du er på udkig efter mad af god kvalitet til en god pris, og du er fan af italiensk mad, især pizzaer.

Book en madtur i London

4. Spis morgenmad på Pret a Manger

Besøg på Pret a Manger| ©Marco Verch
Besøg på Pret a Manger| ©Marco Verch

Selvom jeg ikke er den store fan af fastfoodkæder, er Pret a Manger en god mulighed, hvis din tidsplan for at besøge London Eye kræver, at du spiser morgenmad, før du går ind.

Pret a Manger har specialiseret sig i økologisk mad og sandwich af alle slags. Hvis du vil, kan du også spise frokost eller aftensmad der, men det er bedst at gå tidligt for at nyde morgenmaden, inden du starter en lang dag i London.

Alt, hvad de tilbereder, kan spises på stedet eller bestilles til afhentning. De har et bredt udvalg af kaffe i alle afskygninger, som du kan nyde sammen med deres lækre croissanter, baguettes med forskelligt fyld eller sandwich kaldet Breakfast rolls. En anden af deres mest kendte (og britiske) retter er den grød, de serverer til morgenmad.

Selvfølgelig har de også den traditionelle engelske Milky Tea på menuen, samt en vidunderlig varm chokolade, der er perfekt til enhver vinterdag i London. Alt i alt er dette sted, selvom det måske ikke er en del af nogen madtur i London, en god mulighed for at genoplade batterierne.

Interessante detaljer

 • Hvor: Enhed 4, Royal Festival Hall
 • Gennemsnitspris pr. person: omkring €7 i gennemsnit
 • Spisetid: 8:00 til 20:00
 • Anbefalet ret: Prøv den særlige morgengrød.

Derfor kanjeg lide dette sted: For de økologiske ingredienser og den hurtige og venlige service

Anbefales, hvis... du vil have en hurtig, men velsmagende morgenmad, der giver dig den styrke, du har brug for til en udmattende dag med sightseeing.

Book en madtur i London

5. Den bedste atmosfære nær London Eye på All Bar One Waterloo.

Nyd maden på All Bar One Waterloo.| ©8wendy
Nyd maden på All Bar One Waterloo.| ©8wendy

Selvom man kan spise frokost, er det bedst at spise på pubben, hvis man vil nyde essensen af den. Det giver dig også mulighed for at gå op eller i det mindste se London Eye om aftenen, et skue, du ikke vil glemme.

All Bar One Water loo har et omfattende menukort, der spænder fra morgenkaffe til aftendrinks, herunder en række retter og det, de kalder tapas, noget anderledes end det spanske koncept. Det er også værd at dele en god flaske vin og altid tjekke prisen på forhånd.

Denne pub, som tilbyder mange vegetariske retter, har alt fra gode burgere til hummus, røget avocado, quesadillas og selvfølgelig fish & chips på menuen.

Interessante detaljer

 • Hvor: 1-3 Chicheley Street
 • Gennemsnitspris pr. person: mellem €10 og €20
 • Spisetid: 9.00 til 23.00
 • Anbefalet ret: 10 oz Ribeye, perfekt til dem, der kan lide kød.

Derfor kan jeg lide dette sted: God værdi for pengene, variationen på menuen og den hyggelige indretning

Anbefales, hvis... du vil spise godt i en fantastisk atmosfære.

Book en madtur i London

6. Prøv den bedste burger på Honest Burgers Southbank

Burgeren på Honest Burgers Southbank| ©Maicol S
Burgeren på Honest Burgers Southbank| ©Maicol S

Efter en formiddag i London Eye og Madame Tussauds er der ikke mange, der kan modstå at smage nogle af de bedste burgere i byen. Tro ikke, at det er den slags, du finder på en fastfood-restaurant, for de burgere, der serveres på Honest Burg ers, fortjener at blive betragtet som førsteklasses mad.

Filosofien bag Honest Burgers antyder allerede deres engagement i kvalitet. Siden de åbnede dørene, har de satset på lokale råvarer, lige fra kød til grøntsager. For dem handler det om at tilbyde de bedst mulige ingredienser, så resultatet bliver optimalt.

Dette sted kan desuden ikke kun anbefales til kødelskere. Deres veganske burger er højt værdsat af kunderne, og den portion kartofler, der ledsager den, har en krydret og velsmagende smag. Alt dette er ledsaget af god service, venlig betjening og en meget interessant pris for området.

Interessante detaljer

 • Hvor: 9 Festival Terrace
 • Gennemsnitspris pr. person: mellem 12 og 18 €.
 • Spisetid: fra 11:30 til 22:00 (i weekenden lukket en halv time senere)
 • Anbefalet ret: South Bank Honest Beef Burger, en sand eksplosion af smag.

Hvorfor jeg kan lide dette sted: Det eneste mulige svar er de sensationelle burgere

Anbefales, hvis... du kan lide kvalitetsburgere med et strejf af originalitet.

Book en madtur i London

7. Hard Rock Café

En anden af de legendariske restauranter, hvor du kan finde gode burgere, er Hard Rock Café, der ligger i nærheden af London Eye-området. Vi anbefaler, at du booker på forhånd til deres menu, hvor du kan vælge mellem burgere, kød, salater ... og selvfølgelig en børnemenu til de små.

Og med denne reservation kan du også få adgang til deres private museum, hvor du kan finde personlige genstande fra de mest symbolske rockstjerner, indgang uden køer, 2 eller 3 retter at vælge imellem ... Du vil ikke fortryde det!

Interessante detaljer

 • Hvor: Hard Rock Cafe, 150 Old Park Ln, London W1K 1QZ, UK
 • Gennemsnitspris pr. person: Fra £30
 • Spisetid: Åben fra 11:30 til 22:30
 • Menuer: Gold Menu (2 retter) eller Diamond Menu (3 retter)

Hvorfor jeg kan lide dette sted: Fordi det er en klassiker, der kombinerer burgere og rockhistorie

Anbefales, hvis... du vil være sikker på at få et godt måltid og også besøge deres private museum

Book en madtur i London

8. Fordi Japan ikke kun handler om sushi: Okan South Bank

Okonomiyaki-ret| ©Loozrboy
Okonomiyaki-ret| ©Loozrboy

Når vi hører om japansk mad, nævner de fleste af os bare sushi eller i bedste fald ramen. Men det japanske køkken er meget mere varieret, som menuen på Okan South Bank viser.

Denne restaurant kunne nemt blive et af de steder, man besøger efter at have besøgt nogle af Londons bedste museer og klatret op i London Eye. Grundlæggerens filosofi er at bringe en lille smule Osaka til Londons hovedstad og hylde sin mors madlavning (Okan betyder faktisk mor på japansk).

Interiøret er indrettet som en lille autentisk japansk restaurant, og det samme er stemningen på stedet. Den imødekommende service og selvfølgelig smagen af retter som gyozas, teppanyaki og frem for alt den særlige okonomiyaki, som tilberedes tæt på gæsterne, skiller sig også ud.

Interessante detaljer

 • Hvor: South Block 1 Belvedere Road
 • Gennemsnitspris pr. person: 12 € - 29 €.
 • Åbningstider: Åbner kl. 12.00, og der kan bestilles mad indtil kl. 22.00.
 • Anbefalet ret: Okonomiyaki special, som mange kalder den japanske pizza.

Hvorfor jeg kan lide dette sted: Fordi man føler sig hensat til Osaka, og fordi maden er af høj kvalitet

Anbefales, hvis... du vil prøve japansk mad ud over den traditionelle sushi.

9. Har du travlt? Intet er bedre end en hotdog på Oh My Dog! Hotdogs Southbank

Nyder en hotdog fra Oh My Dog! Hot Dogs Southbank| ©Richard Ziebold
Nyder en hotdog fra Oh My Dog! Hot Dogs Southbank| ©Richard Ziebold

Uanset om det er, fordi du er ude at se London bydel for by del, eller fordi du har travlt med at komme op i Tower of London, er du nogle gange nødt til at nøjes med noget fastfood. Heldigvis betyder det ikke, at det, man spiser, ikke er af god kvalitet, som det er tilfældet på Oh My Dog! Hot Dogs Southbank.

Hvis du er på vej til London Eye eller i nærheden, er det et must at stoppe ved denne bod. Alt på menuen er lækkert, især deres spektakulære hotdogs. Vegetarer har også deres muligheder, da de serverer røgede seitanpølser og vegansk cheddarost.

Interessante detaljer

 • Hvor: Riverside Level Southbank Centre, under Hungerford Bridge,
 • Gennemsnitspris pr. person: €8 - €19
 • Spisetid: Mellem kl. 11.00 og 23.00
 • Anbefalet ret: The Baconator, en hotdog toppet med sprød bacon og Frazzles.

Derfor kan jeglide dette sted: Kvaliteten af deres håndlavede boller adskiller dem fra hotdogs andre steder

Anbefales, hvis... du ikke har travlt med at besøge de mest interessante steder i byen for at finde kvalitetsfastfood.

Book en madtur i London

10. Gillray's Steakhouse & Bar: den autentiske britiske oplevelse.

Besøg på Gillray's Steakhouse & Bar| ©Serko_uk
Besøg på Gillray's Steakhouse & Bar| ©Serko_uk

bredden af Themsen og med en virkelig spektakulær udsigt over London Eye er denne restaurant et godt valg, når du skal spise i området. På Gillray's vil du føle dig helt opslugt af den britiske atmosfære, både på grund af menukortet og indretningen, der skal minde om den tidligere storhed i det nærliggende parlament.

De retter, du kan spise, er tilberedt medingredienser fra engelske gårde, da restauranten er forpligtet til kun at arbejde med lokale produkter af høj kvalitet. Personalets venlighed, som altid er klar til at anbefale de bedste retter, er et andet af restaurantens stærke punkter.

Menuen er hovedsageligt kødædende, selvom der er nogle muligheder for vegetarer. Rib Eye med ostesauce skiller sig f.eks. ud, og det samme gør den uundgåelige fish & chips.

Resultatet er et sted, hvor de besøgende kan tilbringe et øjeblik i fred og ro med udsigt til Big Ben, pariserhjulet og floden. Hvis du bare vil slappe af, er det ikke en dårlig idé at vælge en af de 100 typer gin til en drink.

Interessante detaljer

 • Hvor: County Hall Westminster Bridge Road
 • Gennemsnitspris pr. person: £12 - £59
 • Spisetid: mellem 07:00 (til morgenmad) og 22:00
 • Anbefalet ret: Den spektakulære T-Bone steak, som tilberedes præcis, som den enkelte gæst ønsker det.

Hvorfor jeg kan lide dette sted: At kunne spise kvalitetsprodukter, især kød, i en afslappet atmosfære og med den bedste udsigt over London er uvurderligt

Anbefales hvis... du vil tilbringe en hyggelig stund, mens du spiser og krone din drink efter middagen med en god gin.

Book en madtur i London

11. Du kan ikke forlade London uden at prøve den bedste fish&chip på Fishcotheque.

Fish&Chip på Fishcotheque| ©Kirk M
Fish&Chip på Fishcotheque| ©Kirk M

Jeg vil ikke sige, at dette sted kan sammenlignes med f.eks. restauranten på The Shard, men jeg kan forsikre dig om, at deres fish&chip er blandt de bedste i London. Denne kvalitet har gjort den til en af de ældste restauranter, der har specialiseret sig i denne opskrift, og den har også en interessant retro-atmosfære indenfor.

Fisken er af meget høj kvalitet, og kokkene formår at stege den perfekt, uden at den overhovedet bliver fedtet. De store portioner er generøse og ikke meget dyrere end de mellemstore.

Restauranten serverer ikke kun fish & chips, denne meget britiske ret. På menuen finder du også andre specialiteter som f.eks. fiskeburger og laksetærte.

Interessante detaljer

 • Hvor: 79A Waterloo Road
 • Gennemsnitspris pr. person: 8 € - 15 €.
 • Spisetid: Mellem kl. 12.00 og 23.00
 • Anbefalet ret: Helt klart fish & chips.

Derfor kanjeg lide dette sted: For retro-atmosfæren og fiskens kvalitet. Stegeteknikken, som forhindrer den i at blive fedtet, hvilket er almindeligt mange steder, er særligt bemærkelsesværdig

Anbefales, hvis... du ikke vil komplicere dit måltid, og du leder efter de mest traditionelle retter i byen.

Sådan giver man drikkepenge på restauranter i nærheden af London Eye

At give drikkepenge| ©cottonbro
At give drikkepenge| ©cottonbro

Selvom skikken med at give drikkepenge stammer fra England, er det i dag ikke obligatorisk at give drikkepenge. Men på restauranter er det almindeligt at give drikkepenge, hvis servicen og maden var efter din smag. Det mest almindelige beløb er 10% eller 15% af regningen.

Frokost, middag og åbningstider for restauranter nær London Eye

Ur, der viser tiden| ©KoolShooters
Ur, der viser tiden| ©KoolShooters

Det er velkendt, at spisetiderne i Storbritannien (som i resten af Europa) er meget forskellige fra dem i Spanien. London er som storby mere fleksibel i denne henseende, men det vil stadig være nødvendigt at tilpasse sig disse skikke. Generelt spiser briterne på disse tidspunkter:

 • Morgenmad: starter omkring kl. 7.30 om morgenen.
 • Frokost: på hverdage er det et lille måltid, der indtages mellem kl. 12.00 og 14.00. På restauranter er dette det mest almindelige tidspunkt for frokost, og mange restauranter lukker deres køkkener til sidst på eftermiddagen/aftenen.
 • Middag: Den normale engelske middagstid er mellem kl. 19.00 og 20.00.

Som jeg har bemærket, er Londons restauranter meget mere fleksible i deres åbningstider end dem i mindre byer. Derfor er det ret nemt at finde steder at spise senere på dagen, i hvert fald indtil kl. 23.00. Jeg anbefaler dog, at du tjekker åbningstiderne om aftenen for at undgå overraskelser.

Book en madtur i London