Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Guide til High Line i New York City

Af alle parkerne i New York er High Line en af de mest originale: en ny byhave bygget på en gammel højbane fuld af grønne områder, kunst og rastepladser - en perle!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minutters læst

Guide til High Line i New York City

Hviler på et af gelænderne på High Line | ©Hellotickets

Efter Central Park er High Line blevet den park, der besøges mest af både turister og newyorkere for at slippe væk fra betonen og nyde et grønt område og den bedste udsigt over byen. Den ligger på en gammel jernbanelinje, der var forladt indtil for få år siden, og fører til Hudson Yards, Manhattans mest trendy kvarter.

Det finurlige design blander kunst og natur, og samtidig følger du en cool rute gennem Chelsea og ind i Meatpacking District fra Hudson Yards (eller omvendt). Er du bange for at fare vild? Book en guidet tur til High Line, Chelsea og Meatpacking. Dette er den High Line-rute, jeg anbefaler:

1. Start med den første sektion: Hudson Yards

Udsigt over Hudson Yards fra High Line| ©Hellotickets
Udsigt over Hudson Yards fra High Line| ©Hellotickets

Jeg foreslår, at du starter dit besøg på 34th Street i Hudson Yards. Før du begiver dig ind i High Line-parken, kan du nyde godt af, at du befinder dig i Manhattans hippeste up-and-coming-kvarter, fyldt med butikker, luksuriøse skyskrabere og trendy restauranter. Indgangen til High Line fra dette område er via en rampe, hvilket er en fordel for folk i kørestol eller med barnevogn.

Se skyskraberne ved Hudson Yards

På det sted, hvor der engang lå en trist togremise langs Hudson-floden, bygges der nu et moderne bolig- og underholdningskvarter kendt som Hudson Yards, den hippeste del af Midtown i The Big Apple.

Et område med et stort potentiale, som allerede har nogle nyligt åbnede turistattraktioner som The Edge-observatoriet, The Vessel, madmarkedet Little Spain og kulturcentret The Shed. Det er virkelig et besøg værd, for du kommer til at have det sjovt. Tjek min guide til Hudson Yards for at se, hvad du skal se, og book din guidede tur.

Book en guidet tur på High Line

2. Fortsæt til The Spur

Gåtur blandt skyskrabere| ©Hellotickets
Gåtur blandt skyskrabere| ©Hellotickets

På denne del af turen vil du gå blandt skyskrabere og designerbygninger. Kontrasten mellem bygningernes forskellige former, dekorative elementer og højder er slående, selvom man ærligt talt altid vil føle sig som en myre blandt disse enorme konstruktioner, når man er i New York. Dem ved indgangen til 28th Street er fantastiske, så glem ikke at tage nogle billeder af dem.

Der er også nogle meget smukke skulpturer i denne højde, såsom Love & Love-skulpturerne, og på visse steder vokser vegetationen så frodigt, at den invaderer stien, og et øjeblik virker det, som om man er midt i en skov. Men bilsirenerne i baggrunden minder dig om, at du stadig befinder dig inde i New Yorks High Line park.

Book din guidede tur til High Line og Hudson Yards

3. Tag en pause og nyd noget street art

Eduardo Kobras værk, Tolerance| ©Hellotickets
Eduardo Kobras værk, Tolerance| ©Hellotickets

Ud over den kunst, du kan se langs High Line Park, kan du gå en tur rundt i området og se nogle af den brasilianske kunstner Eduardo Kobras graffiti, hvis du holder en pause og går ud ved indgangen til 23rd Street.

 • Mount Rushmore, på facaden af Empire Diner, som en hyldest til kunstnere som Andy Warhol, Frida Hahlo, Keith Haring og Jean-Michel Basquiat.
 • Tolerance, som er en hyldest til Moder Teresa af Calcutta og Gandhi.
 • Vi elsker NY² med Einstein som hovedperson, der udtrykker sin kærlighed til New York i kvadrat.

Tag et godt billede

Med nogle flotte souvenirbilleder går du tilbage til High Line Park for at fortsætte turen. Læg ikke kameraet fra dig, for lidt længere henne ad 21 Street, til venstre, er der en meget speciel skulptur, under hvis bue du kan tage nogle flere billeder.

4. Kryds Chelsea

Udsigt over Chelsea fra High Line| ©Hellotickets
Udsigt over Chelsea fra High Line| ©Hellotickets

Vi er nået til det sidste stykke! Ved 10th Avenue ligger High Line Observation Deck, en tribune, hvor man kan hvile sig lidt og nyde udsigten, inden man går ind i et lille område, hvor de sælger High Line Park-souvenirs og mad (is, empanadas, tysk currywurst osv.) fra små stande.

Seværdighederne på Chelsea Market

På denne tredje strækning af High Line Park foreslår jeg, at du gør endnu et stop undervejs, da du i niveauet 10th Avenue og 15th Street vil se en slags bro, der forbinder to bygninger i Chelsea, som i dag svarer til Chelsea Market.

Det er et af New Yorks mest berømte madmarkeder, som tidligere var Nabiscos kiksefabrik - den, der opfandt Oreo-kiksene! Hvis du ser godt efter, er væggene på markedet faktisk fulde af referencer til dem. Hvis du beslutter dig for at købe noget at spise i dette område, vil du se, at der er nogle små borde, hvor du kan spise i fred og ro. Under alle omstændigheder vil jeg fortælle dig, hvor du kan spise i nærheden af High Line senere.

Book en guidet tur til High Line og Chelsea

5. Slap af på den sidste strækning, den mest stille

Gåtur langs High Line| ©Hellotickets
Gåtur langs High Line| ©Hellotickets

Hvis du fortsætter med at gå lidt længere langs High Line-parken, kan du nyde et af mine yndlingssteder: trædækstolene. Her kan du ikke bare slappe af i solen eller i skyggen af et træ, men du kan også tage skoene af og køle fødderne i vandet, der strømmer fra skinnerne, hvilket er praktisk om sommeren - det er som en lille oase midt på High Line!

Det gode ved dette område af High Line Park, på den sydlige side af ruten, er, at det ikke er så overfyldt som tidligere sektioner, og der er masser af skygge, hvilket er særligt velkomment på varme dage. Den næste på ruten, lige fremme, er The Standard Hotel, hvis tagbar har en fantastisk udsigt over byen.

Til venstre er indgangen til Gansevoort Street, hvilket betyder, at turen gennem High Line Park er slut. Men ikke det sjove! Hvis du kan lide moderne kunst, foreslår jeg, at du går nedenunder og derefter tager til Whitney Museum, som er specialiseret i amerikansk kunst fra det 20. århundrede.

Book din guidede tur til High Line og Hudson Yards

6. Indånd kultur i Meatpacking District

Slap af langs High Line| ©Hellotickets
Slap af langs High Line| ©Hellotickets

Meatpacking District er et lille område i Greenwich Village, der er kendt for sine barer, hoteller, kunstatelierer og sofistikerede butikker. De industrielt udseende bygninger og brostensbelagte gader minder os stadig om arbejderklassens fortid i begyndelsen af det 20. århundrede, da det var den største slagterbutik i New York (deraf navnet), og hvis du ser godt efter, vil du se en skarp kontrast til de avantgardistiske skyskrabere i Hudson Yards.

I 1980'erne gennemgik kvarteret en svær periode, hvor det blev marginaliseret, men der er ingen spor tilbage af den tid, og i dag er det et meget populært sted med en glamourøs atmosfære, der emmer af alternativ kultur.

At klatre op på taget af The Standard hotel er et alternativ til andre udsigtspunkter i New York. Der er ingen entré, men jeg anbefaler, at du køber en drink i baren, hvis du vil se skylinen.

Book en guidet tur til High Line og Meatpacking

7. Spis som en konge på High Line

På vej ind på Chelsea Market| ©Hellotickets
På vej ind på Chelsea Market| ©Hellotickets

Når det gælder mad, er der få byer i verden, der kan prale af et så varieret gastronomisk udbud som New York. Fordelen ved at få appetit under dit besøg i High Line Park er, at du kan vælge mellem en række lækre steder, hvor du kan få en bid mad, der efterlader en god smag i munden.

Chelsea Marked

Jeg anbefaler et besøg på Chelsea Market, hvor du kan smage lækre retter som sushi, tacos, nudler, pasta og fisk og skaldyr (markedets specialitet) i fastfood-boderne. Der er også afdelinger dedikeret til vin, kaffe og slik, så hvis du har en foodie-ven, vil de blive begejstrede, hvis du tager en velsmagende souvenir med hjem fra New York.

Old Homestead Steakhouse

Ved siden af Chelsea Market ligger Old Homestead Steakhouse, et tempel for oksekødselskere og et ikon i Meatpacking District, som har været åbent siden 1868. Selvom menuen også omfatter fisk, er den mest populære ret, som stedet er så kendt for, bøfferne. Portionerne er af høj kvalitet, lækre og ret generøse, hvilket i øvrigt afspejles i prisen. Men jeg kan forsikre dig om, at du vil gå tilfreds ud af døren med et smil fra øre til øre.

Det lille spanske marked

I Hudson Yards må du ikke gå glip af Little Spain Market, et gastronomisk sted dedikeret til smagen af det traditionelle spanske køkken af kokken José Andrés og brødrene Ferrán og Albert Adriá. Her kan du slippe fråden løs og bestille tapas, sandwiches, cocas, oste, spanske vine, churros og meget mere - det bedste fra det spanske køkken uden for Spanien!

Butikker og restauranter i Hudson Yards

Kig ind i dette moderne indkøbscenter for at få en bid mad og shoppe lidt. Der er masser af restauranter, hvor man kan spise sig mæt, fx Shake Shacks berømte hotdogs og burgere, Kawis muslinger med hot sauce eller Peach Marts panerede katsu-sandwich med svinekød. Mums!

Book din guidede tur til High Line & Hudson Yards

8. Tag på tur når som helst på året og på alle tider af døgnet

Spadseretur langs High Line| ©Hellotickets
Spadseretur langs High Line| ©Hellotickets

Da High Line Park er åben hele året rundt, er det altid et godt tidspunkt at komme og gå en dejlig tur i det fri i dette område af New York City. Men da det er en park, er det sandt, at landskabet ændrer sig med årstiderne.

Efter min mening er High Parks vegetation smukkest, når det er forår og sommer i New York. Træerne er frodigere, og solen skinner gennem bladene og skaber et smukt lysspil langs stien. Stien er også fyldt med farverige planter og blomster. Det er generelt det bedste tidspunkt at besøge New Yorks bedste parker på.

Om efteråret og vinteren er dagene kortere, og temperaturerne er køligere. Vegetationen er mere sparsom, og landskabet ændrer sig fuldstændigt, selvom sneen giver det en særlig charme. Derudover er der altid nye kunstudstillinger at se, hvilket også er et incitament til at besøge High Line-parken i de koldere måneder af året.

Og det bedste tidspunkt på dagen?

Min anbefaling er at sætte lidt tid af tidligt om morgenen til at udforske High Line Park i ro og mag, da stien er smal, og High Line Park er et meget populært sted, der nemt bliver overfyldt (især om aftenen og i weekenden), og i nogle sektioner kan du føle, at du undviger mennesker i stedet for at gå.

En anden mulighed er dog at besøge High Line Park sidst på eftermiddagen, når det begynder at blive mørkt. Banen er oplyst fra bund til top, og du kan nyde kontrasten mellem den og de omkringliggende bygninger. Det er et interessant syn at se, især hvis du er fotoentusiast.

9. Tjek kalenderen for arrangementer, og besøg den sammen med børn

Gåtur blandt skyskraberne på High Line| ©Hellotickets
Gåtur blandt skyskraberne på High Line| ©Hellotickets

Ud over at nyde naturen, udendørs kunst og en dejlig gåtur, arrangerer High Line Park også astronomi-events, pilates og gratis guidede ture, der gives af frivillige. Du kan se aktivitetskalenderen og alle parkens nyheder på den officielle High Line-hjemmeside.

Er det værd at tage afsted med børn?

Selvfølgelig er det det! De vil elske deres legetid, og High Line er også vært for særlige arrangementer for de små.

10. Planlæg dit besøg: praktiske oplysninger

Rundt om High Line| ©Hellotickets
Rundt om High Line| ©Hellotickets
 • Start: 34th St (undergrund: 34th St - Hudson Yards)
 • Slut: Gansevoort St (undergrund: 14th St - 8th Ave)
 • Åbningstider: Mandag til fredag fra kl. 7.00 til 19.00. Weekender fra kl. 10 til 18.
 • Pris: Gratis

Hvor ligger High Line Park?

High Line Park ligger mellem Gansevoort Street og 34th Street. Den to og en halv kilometer lange, lige rute starter (eller slutter, afhængigt af hvilken retning man tager) mod nord nær Hudson Yards. Derefter løber den gennem Chelsea og ender til sidst mod syd i Meatpacking District ved siden af Whitney Museum.

Det fantastiske ved High Line Park er, at der langs ruten er mellemliggende adgangspunkter til at komme ud og udforske eller genoptage turen via elevatorer og trapper, så du kan udforske området i dit eget tempo og gøre så mange stop, som du har lyst til.

Adgang til High Line

 • Gansevoort St (elevator, offentlige toiletter og trapper)
 • 14th St (elevator og trapper)
 • 16th St (elevator, offentlige toiletter og trapper)
 • 20th St (trapper)
 • 23rd St (elevator og trapper)
 • 26th St (trapper)
 • 28th St (trapper)
 • 30th St (elevator og trapper)
 • 34th St (trapper)

Hvor lang tid tager det at gennemføre turen?

Det tager cirka en time at gennemføre turen i High Line Park, men det tager lidt længere tid, hvis du stopper op for at tage billeder, nyde udsigten, spise en snack eller hvile dig på en af bænkene eller liggestolene.

Men hvordan blev High Line Park til?

High Line Parks historie går tilbage til 1930'erne, hvor der kørte godstog fra byens West Side, som forsynede New York med kød. Senere, da motorvejen begyndte at blive brugt til at transportere varerne, blev sporene ikke brugt, og ukrudt begyndte at gro på dem, hvilket gav dem et forsømt udseende.

I 1990'erne var der planer om at nedlægge jernbanesporene for at gøre plads til nybyggeri, men en ivrig Chelsea-kvarterforening kaldet Friends of the High Line reddede dem fra at blive nedtaget for at bevare dette stykke Big Apple-historie.

Det blev endelig besluttet at restaurere sporene og omdanne dem til en hævet byhave, hvoraf den første sektion åbnede i 2009. Den anden og tredje sektion åbnede i henholdsvis 2011 og 2014, og The Spur, den seneste tilføjelse, åbnede i juni 2019.

Book en guidet tur på High Line