Ting at lave på Hudson Yards

Hudson Yards er Manhattans nyeste kvarter og hjemsted for blandt andet et af byens mest spektakulære observationsdæk, The Edge og The Vessel-strukturen, Big Apples nye MUST-see.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutters læst

Ting at lave på Hudson Yards

The Vessel og nogle af områdets nye skyskrabere | | ©Hellotickets

I New York er der altid tusind nye ting at se og gøre: Det er et levende sted i forandring. Det er svært at forestille sig, at der på en ø så overfyldt som Manhattan stadig var plads til at bygge, men så skete miraklet med Hudson Yards.

Hvad er den bedste måde at lære Hudson Yards at kende på?

Hudson Yards' skyline| ©Hellotickets
Hudson Yards' skyline| ©Hellotickets

Uanset om du besøger New York for første gang, eller om du besøger The Big Apple regelmæssigt, vil du gerne tage en af turene til Hudson Yards, det trendy nye kvarter i Midtown, som er bygget på det, der engang var en trist togstation langs Hudson-floden.

Dette område, som er tilgængeligt til fods fra Times Square, kombinerer skyskrabere med superinnovativt design, byens højeste observatorium, luksuriøse indkøbscentre og selvfølgelig The Vessel, Manhattans nyeste turistattraktion. The High Line, den højtliggende park bygget på en gammel jernbanelinje, ender her. Kort sagt er det en af de bedste parker i New York- et must!

Hudson Yards betragtes som det største private ejendomsprojekt i USA's historie. Denne nye bydel, der blev bygget oven på et industriområde, var for centralt placeret til at være så underudnyttet. I en by som New York, hvor kvadratmeteren er højt værdsat, satte mange deres lid til dette område for at revitalisere det.

Hvad kan man se i Hudson Yards?

Du kan forvente at bruge omkring en halv dag i dette område (afhængigt af hvor meget fritid du vil bruge på at shoppe eller spise på restauranterne). For at få mest muligt ud af din tid er her min foreslåede rejseplan:

1. Start med at gå en tur på High Line

Gadekunst set fra High Line| ©Hellotickets
Gadekunst set fra High Line| ©Hellotickets

Hudson Yards er stedet, hvor en af Manhattans grønneste promenader, High Line, begynder (eller slutter). High Line er dybest set en lineær park på omkring halvanden kilometer, bygget på et gammelt jernbanespor, der løber langs Manhattan-siden af Hudson-floden. Mit råd er at gå High Line fra Chelsea Market (Gansevoort St. undergrund: 14th St - 8th Ave) for gradvist at nærme sig Hudson Yards og fordybe dig i skyskraberne.

Begynd at gå efter frokost: Det vil tage dig omkring en time at gennemføre High Line-ruten, selvom det vil tage dig lidt længere tid, hvis du stopper for at nyde udsigten, tage billeder eller hvile dig på en af bænkene eller liggestolene. The High Line er også vært for gratis astronomi-events, pilates og guidede ture (tjek kalenderen på den officielle hjemmeside).

Lad ikke kulden tage overhånd, hvis du tager af sted om vinteren - High Line er en spadseretur værd på alle tider af året (selvom foråret og sommeren er de mest frodige).

Nyttig information

 • Start: Gansevoort St (undergrundsbane: 14th St - 8th Ave)
 • Slut: 34th St (undergrund: 34th St - Hudson Yards)
 • Hvor skal man tage trappen: Gansevoort St, 14th St, 16th St, 18th St, 20th St, 23rd St, 26th St, 28th St, 30th St og 34th St.
 • Hvor kan man tage elevatoren: Gansevoort St, 14th St, 16th St, 23rd St og 30th St.
 • Pris: Gratis
 • Mere information: Guide til High Line i New York City

Book en Hudson Yards og High Line Tour

2. Hav det sjovt på The Vessel

Posering foran The Vessel| ©Hellotickets
Posering foran The Vessel| ©Hellotickets

Omgivet af skyskrabere og luksuslejligheder vil du se, at omgivelserne er helt anderledes: velkommen til fremtiden! For enden af High Line kommer du til The Vessel, en slags gigantisk bikube, som er blevet symbolet på Hudson Yards-kvarteret.

The V essel er en futuristisk struktur på 45 meter, som giver dig en fantastisk udsigt over byen fra forskellige højder, tilgange og vinkler (glem ikke at medbringe din telefon eller dit kamera med masser af batterilevetid). Du kan bestige denne labyrint fra fire forskellige trapper, der fører dig til toppen: Mit råd er at bruge lidt tid på at nyde udsigten over byen og selve strukturen og lege med dit kamera.

Køb dine billetter til The Vessel i god tid, og se ud over Hudson River, kulturcentret The Shed, parken High Line og de omkringliggende skyskrabere fra toppen. Selv hvis du kigger godt efter, kan du se One World Trade Center og Empire State Building i horisonten.

Nyttige oplysninger

Book en Hudson Yards og High Line Tour

3. Hop på og bliv forbløffet af The Edge

Udsigt fra The Edge| ©Hellotickets
Udsigt fra The Edge| ©Hellotickets

Nu er solen ved at gå ned, og det er tid til at teste din svimmelhed. The Edge er et af de mest spektakulære udsigtspunkter i New York, især med sit imponerende glasgulv. Skyskraberen, som den hænger fra, hedder 30 Hudson Yards, og dens silhuet har ændret Manhattans skyline.

Dette futuristiske, pileformede friluftsobservatorium på 100. etage er 345 meter højt, hvilket gør det til det højeste friluftsobservatorium på den vestlige halvkugle. At klatre op ad The Edge er en spændende oplevelse. Fra den 700 kvadratmeter store glasterrasse kan du mærke vinden og få en enestående 360-graders panoramaudsigt over New York.

Ligesom med The Vessel anbefaler jeg, at du køber dine billetter til The Edge på forhånd, så du er sikker på, at du kan komme ind på det tidspunkt, du ønsker, på den dag, du planlægger at tage af sted.

Nyttig information

Book billetter til The Edge

4. Tag på shopping i The Shops at Hudson Yards

Inde i indkøbscentret| ©Hellotickets
Inde i indkøbscentret| ©Hellotickets

For at komme op til The Edge skal man ind i det luksuriøse shoppingcenter The Shops at Hudson Yards og op på fjerde sal. Shopaholics vil gå amok i dette syv-etagers moderne indkøbscenter i 20 Hudson Yards-bygningen, hvor det bedste fra "modeuniverset" mødes.

Der er mere end 100 high fashion-butikker og butikker som Dior, Fendi og Kenzo samt mærker som Zara, H&M og Uniqlo, der passer til alle budgetter.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: 20 Hudson Yards, New York City, NY
 • Sådan kommer du derhen: 34th Street-Hudson Yards Station undergrundsstation (linje 7)
 • Åbningstider: Mandag til lørdag 11:00 til 19:00 og søndag 11:00 til 19:00

Book en Hudson Yards og High Line-tur

5. Middag på Hudson Yards

Lille spanske marked af New York Eater
Lille spanske marked af New York Eater

Efter shopping og adrenalinsus i The Edge har du sikkert fået appetit på aftensmad. Hudson Yards byder også på nogle gode spisesteder i New York.

En bid mad i Little Spain

Little Spain Market, et gastronomisk sted i 10 Hudson Yards-bygningen, er dedikeret til smagen af det traditionelle spanske køkken af den berømte kok José Andrés i samarbejde med brødrene Ferrán og Albert Adriá.

Bravas, tortilla de patata, pintxos og churros er kommet til New York for at blive og erobre USA. Little Spain har et dusin boder, hvor du kan smage de store klassikere inden for spansk gastronomi som tapas, sandwiches, cocas, alle former for friturestegt mad og selvfølgelig spanske oste, kødpålæg og vine.

Shake Shack

Shake Shack ligger i The Shops and Restaurants at Hudson Yards og begyndte som en hotdogvogn i Madison Square Park, der blev en kæmpe succes. I 2004 åbnede de deres første sted og har gjort tusindvis af mennesker glade med deres burgere, hotdogs, shakes og wavy fries lige siden.

Kawi

Kawi er en koreansk restaurant, der ligger på femte sal i The Shops and Restaurants at Hudson Yards på 20 Hudson Yards. Det er det perfekte sted at spise, hvis du er på udkig efter en mere eksklusiv spiseoplevelse. Gå ikke glip af deres muslingeretter med krydret sauce og wagyu-riskager. Hvis du vil, kan du bestille bord på deres hjemmeside.

Fersken Mart

Denne take away-bod i japansk stil på femte sal i The Shops and Restaurants at Hudson Yards på 20 Hudson Yards sælger lækker krydret kyllingekimbap og katsu-sandwich med paneret svinekød og sauce med en samurai-smag, der vil transportere dig til Fjernøsten uden at forlade Manhattan. Du kan se deres menu her: Peach Mart.

Andre restauranter

Ud over disse steder til snacks fuldender restauranterne Mar, Leña og Spanish Diner udbuddet med en udendørs plads og en købmandsbutik, hvor du kan købe alle slags typiske spanske produkter som olivenolie, konserves og arroz bomba, blandt mange andre. At spise på Little Spain Market er uden tvivl en af de bedste ting, man kan lave i Hudson Yards.

6. Tjek The Sheds kalender

The Shed i skumringen
The Shed i skumringen

The Shed er en anden ultramoderne bygning, som vil fange dit blik, så snart du ser den. Den er designet som et kulturcenter, der samler alle former for kunstneriske oplevelser (teater, dans, musik, teknologi ...) og samler de største nationale og internationale talenter i øjeblikket. For at gøre det har de designet et dristigt, interessant og originalt program. Du kan tjekke det ud på deres officielle hjemmeside.

Som et kuriosum kan taget trækkes tilbage og indtage den ene eller anden position afhængigt af programmets behov på det pågældende tidspunkt, hvilket efterlader en anden bygning utildækket. Jeg sagde jo, at et besøg i Hudson Yards ville være en rejse til fremtiden, ikke?

Hvor ligger Hudson Yards helt præcist?

Kort over Hudson Yards på Manhattan
Kort over Hudson Yards på Manhattan

Hudson Yards er området mellem 10th og 11th Avenue og 30th og 34th Street langs Hudson-floden(jeg kan ikke lade være med at fortælle dig, at udviklingen af hele dette område har kostet hele 25 milliarder dollars).

Hvordan kommer man til Hudson Yards?

Udsigt over Hudson Yards fra The Edge| ©Hellotickets
Udsigt over Hudson Yards fra The Edge| ©Hellotickets

For at komme til Hudson Yards-kvarteret anbefaler jeg 100% offentlig transport; som altid i New York er den hurtigste måde at komme rundt på som regel New Yorks undergrundsbane. Den nærmeste station er: 34th Street - Hudson Yards Station (linje 7, den lilla). Du kan også gå til Hudson Yards, hvis du er i Midtown.

En anden mulighed for at komme til Hudson Yards er at tage en taxa eller Uber, hvilket er meget praktisk, men afhængigt af myldretiden måske ikke så hurtigt. Hvis du går rundt i Midtown, kan du sandsynligvis derhen.

Er det værd at tage til Hudson Yards med børn?

Spadseretur langs High Line| ©Hellotickets
Spadseretur langs High Line| ©Hellotickets

Svaret er ja. Alle steder omgivet af grønne områder og spektakulære bygninger har de tid til at lege, men også til at blive distraheret af skyskrabernes former. Derudover har The Vessel for eksempel elevatorer, hvis du har en klapvogn, og The High Line har også ramper og elevatorer.

Og det er netop i High Line-parken, at man ser mange New York-familier slentre rundt i weekenden. Hvis du er kommet hele vejen til New York med dine børn, så tag dem med til det modernistiske Hudson Yards.

Ofte stillede spørgsmål

 • Er Hudson Yards et besøg værd?

  Ja, det er et fuldstændig renoveret område af Manhattan, fuld af avantgarde skyskrabere, nye restauranter og luksusbutikker - et syn for guder!

 • Hvad kommer jeg til at se på Hudson Yards?

  Hudson Yards must-sees inkluderer: The Vessel, The Edge Observatory, The Shops luksusindkøbscenter og High Line.

 • Hvordan kommer man til Hudson Yards?

  Det er nemt at komme til Hudson Yards: Du kan gå dertil fra Times Square.

 • Hvor lang tid skal jeg bruge på at se Hudson Yards?

  Du kan bruge omkring to timer i området, men hvis du går ind i The Vessel eller op til The Edge, har du brug for mere tid. Det kan tage yderligere to timer at gå hele High Line, men det er det værd på grund af udsigten fra promenaden.