Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Harry Potter på Broadway: alt du har brug for at vide om billetter, priser og tidsplaner

I bogform, på film og nu også som musical! Hvis du har haft din læse- og filmoplevelse, må du ikke gå glip af Broadway-musicalen Harry Potter and the Cursed Child. Her er alt, hvad du har brug for at vide om dette roste show.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

9 minutters læst

Harry Potter på Broadway: alt du har brug for at vide om billetter, priser og tidsplaner

Indgang til Broadway-teaterscenen til Harry Potter og det forbandede barn på Broadway. | ©Ajay Suresh

Siden premieren i 2018 har der ikke været andet at tale om. Fans af den mest berømte saga nogensinde har endelig chancen for at se Harry Potter-figurerne på scenen - på Broadway, intet mindre! Efter at have taget Londons teatre med storm, ser Harry Potter and the Cursed Child ud til at gøre det samme i New York og blive en af de bedste musicals på Broadway.

Det kommer ikke til at ske igen i år. Gå ikke glip af billetter til at se Harry Potter på Broadway. De er allerede til salg, så du kan lade dig indhylle i mysteriet om Hogwarts-skolen, mens du lever dig ind i en historie fuld af eventyr fra start til slut. Der er selvfølgelig ingen mangel på besværgelser og magi.

Selvom denne musical blev født i to dele, opføres den nu kun i én session. På den måde bliver hele den intense oplevelse komprimeret til en enkelt forestilling.

Køb billetter til Harry Potter på Broadway

Sådan får du billetter til Harry Potter and the Cursed Child på Broadway

Harry Potter-billetter| ©Melissa Castor
Harry Potter-billetter| ©Melissa Castor

Jeg anbefaler, at du ikke venter til sidste øjeblik med at købe billetter. Internettet gør det som bekendt meget nemt; til musicals som denne er det praktisk talt umuligt at få billetter i billetkontoret til en tidlig dato. Det eneste, du skal gøre, er at vælge den dag, du foretrækker, og gennemføre købsprocessen, som i de fleste tilfælde er meget intuitiv.

Atkøbe Harry Potter-billetter på forhånd har flere fordele. For eksempel kan du nogle gange få en lavere pris, og du kan også vælge et sæde med godt udsyn.

Du har allerede dine flybilletter, dit hotel, og du ved, hvad du skal lave i New York. Det eneste, du mangler, er prikken over i'et: at se musicalen Harry Potter and the Cursed Child på Broadway. Til et blockbuster-show som dette er det særligt vigtigt at være forudseende. Og det betyder kun én ting: Køb billetter til Harry Potter-musicalen i god tid , måneder før du gerne vil se den.

Køb billetter til Harry Potter på Broadway

Hvor meget koster billetter til Harry Potter and the Cursed Child på Broadway?

Inde i Lyric Theatre| ©Joe Shlabotnik
Inde i Lyric Theatre| ©Joe Shlabotnik

Billetpriserne til Harry Potter-musicalen på Broadway varierer afhængigt af visse faktorer. De fås fra ca. 70 € til 180 €. Men hvis du køber dine Harry Potter on Broadway-billetter i god tid, kan du måske få en bedre pris.

Sammenligning af de forskellige sektioner i Lyric Theatre, hvor du kan se Harry Potter-musicalen.

Prisen kan selvfølgelig være højere eller lavere afhængigt af, hvor din plads er placeret. Lyric Theatre, hvor Broadway-musicalen Harry Potter and the Cursed Child opføres, er opdelt i tre forskellige sektioner: Orchestra, Dress Circle og Balcony.

  • Orkester. Det bedste område går fra række F til række T.
  • DressCircle. De forreste rækker i Dress Circle er de mest bekvemme.
  • Balkonen. Sigtbarheden på balkonen er betydeligt mindre end i de andre sektioner af teatret.

Køb billetter til Harry Potter på Broadway

Hvad du kan forvente af Harry Potter og det forbandede barn på Broadway

En af skuespillerne under forestillingen| ©Steve Sorensen
En af skuespillerne under forestillingen| ©Steve Sorensen

Et vigtigt faktum om Harry Potter-musicalen er, at det ikke er en sceneversion af nogen af filmene. Det betyder, at det er et originalt stykke, der er skabt specielt til at blive opført på scenen.

Iscenesættelsen er vidunderlig. Den kombinerer perfekt stille scener med actionfyldte scener. Den følelsesmæssige komponent bliver hos dig hele vejen igennem, men du vil også blive vild med de specielle effekter- jeg undrer mig stadig over, hvordan det lykkedes dem at lave noget af magien!

Harry Potter-musicalen ser ud til at være skræddersyet til dens mest loyale fans. Desuden har den vundet hele 6 Tony Awards, herunder for bedste skuespil. Den er også blevet kaldt spændende, hæsblæsende, tempofyldt og forbløffende af førende amerikanske aviser og magasiner - så mange kan ikke tage fejl!

Handlingen

Musicalen finder sted 19 år efter, at Harry, Ron og Hermione reddede verden. Harry Potter er nu voksen, gift og har børn. Han bruger sit liv på familien og sit job i Ministeriet for Magi. Eventyrene og mysterierne ser ud til at være fortid, eller er de? Det er udgangspunktet for en forestilling, der vil holde dig klistret til sædet, næsten uden at du blinker med øjnene.

Køb billetter til Harry Potter på Broadway

Harry Potter og det forbandede barn Broadway-tidspunkter

En del af Broadway-showets kulisse| ©Daniel Staud
En del af Broadway-showets kulisse| ©Daniel Staud

Musicalen Harry Potter and the Cursed Child spiller fra tirsdag til søndag på forskellige tidspunkter og i en enkelt forestilling, i modsætning til i London, hvor den var delt op i to dele. Afhængigt af ugedagen er der forestillinger kl. 13, kl. 19 eller endda begge steder. Selv om tidspunkterne kan variere fra ugedag til ugedag, er dette de store linjer i forestillingstiderne. Overvej dem under hensyntagen til, hvornår det er Bedste tidspunkt på året at rejse til New York City.

  • Tirsdag kl. 19.00
  • Onsdag kl. 13.00 og kl. 19.00
  • Torsdag kl. 19.00
  • Fredag kl. 19.00
  • Lørdag kl. 13.00 og kl. 19.00
  • Søndag kl. 13.00

Køb billetter til Harry Potter på Broadway

Hvor længe er Harry Potter and the Cursed Child på Broadway?

En del af kulissen i teatret til stykket.| ©Heidi Anne Ward
En del af kulissen i teatret til stykket.| ©Heidi Anne Ward

Harry Potter-musicalen er ca. 2 timer og 40 minutter lang. Derudover har hver forestilling en pause på et par minutter, så man kan gå på toilettet eller købe vand eller forfriskninger.

Tidligere var musicalen delt op i to forskellige dele, så publikum skulle komme i teatret to gange. Nu er hele showet koncentreret i én session.

Hvilket teater spiller Harry Potter and the Cursed Child på Broadway, og hvad er adressen?

Teatrets facade på åbningsdagen| ©Ajay Suresh
Teatrets facade på åbningsdagen| ©Ajay Suresh

Siden Broadway-premieren i 2018 har musicalen Harry Potter and the Cursed Child spillet på Lyric Theatre. Lyric Theatre blev bygget i 1998 på stedet for et teater med samme navn, men må ikke forveksles med det. Den nøjagtige adresse er 214 West 43rd Street.

Det gennemgik en større renovering for blot et par år siden. Det har nu over 1.600 siddepladser, hvilket gør det til et af de 10 største teatre på Broadway.

Sådan kommer du til Lyric Theatre

Du kan ikke gå glip af Lyric Theatre. Den nærmeste undergrundsstation i New York City er Times Sq - 42 St, som kun ligger et par minutters gang væk. Den ligger også meget tæt på den ikoniske skyskraber One Times Square, som er kendt for sine oplyste reklametavler. Lige over for Lyric Theatre ligger Den Dominikanske Republiks konsulat i New York.

Køb billetter til Harry Potter på Broadway

Kan jeg se Harry Potter and the Cursed Child på Broadway med børn, og er den egnet for børn?

Familie nyder forestillingen| ©nmpack78
Familie nyder forestillingen| ©nmpack78

At se Harry Potter-forestillingen er en af de ting, man kan gøre i New York med børn. Ideelt set bør de dog være over 8 år gamle. Produktionen af musicalen angiver, at børn under 4 år ikke må komme ind, sandsynligvis på grund af de specielle effekter og andre teatralske elementer, som måske ikke anbefales til denne aldersgruppe.

Alle tilskuere, uanset alder, skal have en billet for at komme ind i teatret. Det skal også huskes, at op til 15 år skal en voksen ledsage publikum. Ellers kan billetten blive afvist. Efter denne alder kan børn komme ind alene.

Mærkeligt nok er den anbefalede alder for at se Harry Potter-filmene 11 år, selvom skaberne af denne musical har fundet det passende at tilpasse den selv til yngre børn. Så det er en god plan for hele familien.

Køb billetter til Harry Potter på Broadway

Hvilket engelskniveau skal jeg have for at se Harry Potter and the Cursed Child på Broadway?

Reklame for stykket i New York| ©Eden, Janine and Jim
Reklame for stykket i New York| ©Eden, Janine and Jim

Det fantastiske ved musicals er, at fordi de er så visuelle, behøver du ikke at være tosproget for at følge med i handlingen. Jeg vil heller ikke lyve for dig, hvis du ikke er bekendt med den amerikanske accent, kan du føle dig lidt fortabt under dialogen. Hvis du ikke er ny i Harry Potter-universet og har læst bøgerne eller set filmene, vil du nemt kunne følge med.

På dette tidspunkt har jeg en anbefaling at komme med. Selv om du ikke forstår alt, vil du have det lige så sjovt! Men hvis du stadig ikke vil føle dig fortabt, og du ikke vil gå glip af et ord, bruger nogle mennesker mobilapplikationer som GalaPro. Tilgængelig til iPhone og Android, dette er en app, der genererer undertekster i realtid af det stykke, der opføres. Fortæl mig ikke, at det ikke er en fremragende idé!

Køb billetter til Harry Potter på Broadway

Hvad er dresscoden til denne Broadway-musical?

Venter på, at stykket går i gang| ©Sivya Leah
Venter på, at stykket går i gang| ©Sivya Leah

Den store dag nærmer sig, og du ved ikke, hvad du skal tage på? Det første, jeg må fortælle dig, er, at der ikke er nogen specifik dress code for at deltage i en Broadway-musical. Hvis du ser dig omkring, vil du bemærke, at alle klæder sig efter deres egen smag. Mens nogle er meget komfortable i deres jeans og en original trøje, benytter andre lejligheden til at pynte sig lidt mere. Det er trods alt en unik begivenhed!

I den forstand kan du overveje et par detaljer, når du vælger din garderobe. Først og fremmest, hvilken session du skal til. Sessioner i dagtimerne kan være mere afslappede, mens sessioner om aftenen eller natten har tendens til at være mere påklædte. Tænk for eksempel på, at du efter stykket måske har lyst til at gå på en cool restaurant eller tage en drink.

Generelt anbefales det ikke at klæde sig for sporty (gem træningsskoene til en anden gang). Hvis du rejser til New York om sommeren, skal du sørge for at pakke et ekstra lag tøj, så du ikke bliver overrasket af airconditionen.

Skal jeg spise middag før eller efter showet, og har restauranterne i området åbent?

Hard Rock Cafe Time Square| ©Jimmy Teoh
Hard Rock Cafe Time Square| ©Jimmy Teoh

Hvis New York er byen, der aldrig sover, så forestil dig Broadway! Det er svært at forestille sig dette lysende kvarter slukke lyset. Her er tiden hektisk, og der er altid mennesker i gang. Da den sidste forestilling af Harry Potter-musicalen er kl. 19 og varer over 2 timer og 30 minutter, kan du sagtens spise middag på vej ud.

Husk, at du er i hjertet af Manhattan, så alle spisemuligheder er inden for rækkevidde. Hvis du ikke har lyst til at gå for langt, kan du altid spise på en restaurant i området. De fleste af dem er velkendte kæder og fastfoodrestauranter. Lige på den anden side af gaden ligger Hard Rock Cafe, og der er også en mexicansk restaurant, der hedder Los Tacos.

Har du lyst til noget italiensk mad? Ikke langt derfra finder du Tony's di Napoliog Carmine's Italian Restaurant. Og hvis du vil have en ren amerikansk restaurant, kan du tjekke Junior's Restaurant & Bakery eller Brooklyn Diner ud. Du kan endda overveje at spise i nærheden af Top of Rock eller tjekke denne guide til, hvor du kan spise i New York. Det er ikke for muligheder!

Hvorfor anbefaler jeg denne musical?

En del af Broadway-scenerne fra stykket| ©Mary Record
En del af Broadway-scenerne fra stykket| ©Mary Record

Harry Potter and the Cursed Child spiller ikke kun i New York, men også i andre byer som London, San Francisco, Melbourne og Hamborg. Snart kommer den mange andre steder. Det er helt sikkert et verdensomspændende fænomen- vil du virkelig gå glip af det?

Hvis du har læst en af Harry Potter-bøgerne eller set en af Harry Potter-filmene, vil du med glæde kunne huske de episke eventyr, besværgelser og kampe. Harry Potter and the Cursed Child på Broadway er en helt ny, original historie, så du finder den kun på scenen og ikke i biografen.

Køb billetter til Harry Potter på Broadway

Andre lignende Broadway-musicals, du måske er interesseret i

En del af castet til Cats på Broadway| ©Mike Prince
En del af castet til Cats på Broadway| ©Mike Prince

Broadway er stedet, hvor drømme bliver til virkelighed, eller i det mindste hvor vi sætter ansigt på dem. Et besøg i New York uden at se en musical ville være ufuldstændigt. Du er forkælet med valgmuligheder. Når det drejer sig om verdensomspændende fænomener, kommer man til at tænke på nogle af Broadways bedste musicals, såsom Løvernes Konge, som har kørt i over 14 år.

Et andet af den berømte teaterboulevards største hits er The Phantom of the Opera. Denne musicals spektakulære karakter har sikret, at den har spillet i mere end 30 år i New York. Gå heller ikke glip af Cats eller Moulin Rouge.

Køb billetter til Broadway-musicals