Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Harry Potter på Broadway: alt du har brug for at vide om billetter, priser og tidsplaner

I bog, i film og også i musical! Hvis du har fået din læsning og dine filmoplevelser, må du ikke gå glip af Broadway-musicalen "Harry Potter og det forbandede barn". Her er alt, hvad du behøver at vide om dette anerkendte show.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

9 minutters læst

Harry Potter på Broadway: alt du har brug for at vide om billetter, priser og tidsplaner

Adgang til Broadway-teatret til Harry Potter og det forbandede barn på Broadway. | ©Ajay Suresh

Siden premieren i 2018 har der ikke været andet at tale om. Fans af den mest berømte saga nogensinde har endelig mulighed for at se Harry Potter-figurerne på scenen - på Broadway, intet mindre! Efter at have taget Londons teatre med storm ser Harry Potter og det forbandede barn ud til at gøre det samme i New York og blive en af Broadways bedste musicals.

Det vil ikke vare længere end til i år. Gå ikke glip af billetter til Harry Potter og det forbandede barn på Broadway. De er til salg nu, og du vil blive indhyllet i mysteriet om Hogwarts Skole, mens du fordyber dig i en historie fuld af eventyr fra start til slut. Og selvfølgelig er der ingen mangel på trylleformularer og selvfølgelig magi.

Selv om denne musical blev født i to dele, opføres den i dag kun i én session. Hele den intense oplevelse er således kondenseret til en enkelt forestilling.

Sådan får du billetter til Harry Potter og det forbandede barn på Broadway

Adgang til Harry Potter-forestillingen| ©Melissa Castor
Adgang til Harry Potter-forestillingen| ©Melissa Castor

Jeg anbefaler, at du ikke venter med at købe billetter til sidste øjeblik. Internettet gør det som bekendt meget let at gøre dette; for musicals som denne er det praktisk talt umuligt at få billetter til en tidlig dato i billetsalget. Det eneste, du skal gøre, er at vælge den dag, du foretrækker, og gennemføre købsprocessen, som i de fleste tilfælde er meget intuitiv.

Det har flere fordele atkøbe billetter på forhånd. Du kan f.eks. nogle gange få en lavere pris, og du kan også vælge et sæde med godt udsyn.

Du har allerede dit fly, dit hotel og du ved, hvad du skal lave i New York. Det eneste, du mangler, er prikken over i'et: gå til musicalen Harry Potter and the Cursed Child på Broadway. For et storsatsende show som dette er fremsynethed særlig vigtigt. Og det betyder kun én ting: Køb dine billetter til Harry Potter-musicalen i god tid, flere måneder før du vil se den.

Køb billetter til Harry Potter på Broadway

Hvor meget koster billetter til Harry Potter og det forbandede barn på Broadway?

Inde i Lyric Theatre| ©Joe Shlabotnik
Inde i Lyric Theatre| ©Joe Shlabotnik

Billetpriserne til Harry Potter-musicalen på Broadway varierer afhængigt af visse faktorer. De fås fra ca. 70 € til 180 €. Men hvis du køber dem i god tid, kan du måske få en bedre pris, hvis du køber dem i god tid.

Sammenligning af de forskellige sektioner af Lyric Theatre for at se Harry Potter-musicalen

Prisen kan naturligvis være højere eller lavere afhængigt af, hvor dit sæde er placeret. Lyric Theatre, hvor Broadway-musicalen Harry Potter og det forbandede barn opføres, er opdelt i tre forskellige sektioner: orkesteret, kjolekredsen og balkonen.

  • Orkester. Det bedste område går fra række F til række T.
  • Kjole Circle. De forreste rækker i Dress Circle er de mest bekvemme.
  • Balkon. Der er betydeligt mindre synlighed på balkonen end i de andre dele af teatret.

Køb billetter til Harry Potter på Broadway

Hvad man kan forvente sig af Harry Potter og det forbandede barn på Broadway

En af skuespillerne under forestillingen| ©Steve Sorensen
En af skuespillerne under forestillingen| ©Steve Sorensen

En vigtig kendsgerning om Harry Potter-musicalen er, at den ikke er en sceneudgave af nogen af filmene. Det betyder, at det er et originalt værk, der er skabt specielt til at blive opført på scenen.

Det er en vidunderlig iscenesættelse. Den kombinerer på perfekt vis stille scener med actionfyldte scener. Den følelsesmæssige komponent forlader dig ikke under hele seancen, men du vil også blive helt vild med de specielle effekter- jeg undrer mig stadig over, hvordan de har formået at lave noget af magien!

Harry Potter-musicalen synes at være skræddersyet til de mest loyale fans. Desuden har den vundet hele 6 Tony Awards, herunder prisen for bedste skuespil. Også førende amerikanske aviser og magasiner har givet den beskrivelser som spændende, spændende og fantastisk - så mange kan ikke tage fejl!

Plottet

Musicalen udspiller sig 19 år efter, at Harry, Ron og Hermione reddede verden. Harry Potter er nu voksen, gift og har børn. Hans liv går mellem hans familie og hans arbejde i Ministeriet for Magi. Eventyrene og mysterierne lader til at være blevet efterladt i fortiden, eller er de det? Det er startskuddet til en forestilling, der vil holde dig klistret til dit sæde, næsten uden at blinke med øjnene.

Køb billetter til Harry Potter på Broadway

Harry Potter og det forbandede barn på Broadway Showtimes

En del af kulisserne til Broadway-showet| ©Daniel Staud
En del af kulisserne til Broadway-showet| ©Daniel Staud

Musicalen Harry Potter og det forbandede barn opføres fra tirsdag til søndag på forskellige tidspunkter og i en enkelt session, i modsætning til i London, hvor den var opdelt i to dele. Afhængigt af ugedagen er der forestillinger kl. 13.00, 19.00 eller endda begge dele. Selv om tidspunkterne kan variere fra hverdag til hverdag, er det de overordnede tidspunkter for forestillingerne, der er angivet her. Overvej dem under hensyntagen til, hvornår det er Bedste tidspunkt på året at rejse til New York City.

  • Tirsdag kl. 19.00
  • Onsdag kl. 13.00 og kl. 19.00
  • Torsdag kl. 19.00
  • Fredagkl. 19.00
  • Lørdag kl. 13.00 og kl. 19.00
  • Søndag kl. 13.00

Hvor længe varer Harry Potter og det forbandede barn på Broadway?

En del af omgivelserne i Theatre by teatret| ©Heidi Anne Ward
En del af omgivelserne i Theatre by teatret| ©Heidi Anne Ward

Harry Potter-musicalen varer ca. 2 timer og 40 minutter. Desuden er der i hver forestilling en pause på et par minutter, så du kan gå på toilettet eller købe vand eller forfriskninger.

Tidligere var musicalen opdelt i to separate dele, så publikum skulle komme to gange i teatret. Nu er hele showet koncentreret i én session.

Hvilket teater spiller Harry Potter og det forbandede barn på Broadway, og hvad er adressen?

Teatrets facade på åbningsdagen| ©Ajay Suresh
Teatrets facade på åbningsdagen| ©Ajay Suresh

Siden premieren på Broadway i 2018 har musicalen Harry Potter and the Cursed Child været opført på Lyric Theatre. Lyric Theatre blev bygget i 1998 på stedet for et teater af samme navn, som dog ikke må forveksles med det. Den nøjagtige adresse er 214 West 43rd Street.

For blot et par år siden gennemgik det en større renovering. Der er nu plads til over 1.600 personer, hvilket gør det til en af de 10 største teatre på Broadway.

Sådan kommer du til Lyric Theatre

Du må ikke gå glip af Lyric Theatre. Den nærmeste undergrundsstation i New York City er Times Square - 42 St, som ligger blot et par minutters gang derfra. Det ligger også meget tæt på den ikoniske skyskraber One Times Square, som er kendt for sine oplyste reklameskilte. Lige overfor Lyric Theatre ligger Den Dominikanske Republiks konsulat i New York.

Kan jeg se Harry Potter og det forbandede barn på Broadway med børn, og er den egnet for børn?

Familien nyder forestillingen| ©nmpack78
Familien nyder forestillingen| ©nmpack78

At se Harry Potter-skuespillet er en af de ting, man kan lave i New York med børn. Ideelt set bør de dog være over 8 år. Musicalens produktion angiver, at børn under 4 år ikke må komme ind, sandsynligvis på grund af de specielle effekter og andre teatralske elementer, som måske ikke anbefales til denne aldersgruppe.

Alle tilskuere, uanset alder, skal være i besiddelse af en billet for at komme ind i teatret. Det skal også bemærkes, at op til 15 år skal publikum ledsages af en voksen. Hvis dette ikke er tilfældet, kan billetten afvises. Fra denne alder kan børnene gå ind i teatret på egen hånd.

Det er mærkeligt nok, at den anbefalede alder for at se Harry Potter-filmene er 11 år, selv om skaberne af denne musical har fundet det passende at tilpasse den selv til yngre børn. Det gør det til en god plan for hele familien.

Hvilket niveau af engelsk skal jeg have for at se Harry Potter and the Cursed Child på Broadway?

Reklame for stykket i New York| ©Eden, Janine and Jim
Reklame for stykket i New York| ©Eden, Janine and Jim

Det fantastiske ved musicals er, at fordi de er så visuelle, behøver man ikke at være tosproget for at følge med i handlingen. Jeg vil heller ikke lyve for dig, men hvis du ikke er bekendt med amerikanske accenter, kan du føle dig lidt fortabt i dialogen. Hvis du ikke er nybegynder i Harry Potter-universet og har læst bøgerne eller set filmene, kan du sagtens følge med.

På dette tidspunkt har jeg en anbefaling at komme med. Selv hvis du ikke forstår alt, vil du have det lige så sjovt! Men hvis du stadig ikke vil føle dig fortabt, og hvis du ikke vil have noget ord, der undslipper dig, er der dem, der bruger mobilapplikationer som GalaPro.
Denne app, der fås til iPhone og Android, genererer undertekster i realtid til det stykke, der spilles. Sig ikke, at det ikke er en fremragende idé!

Hvad er påklædningsreglerne for denne Broadway-musical?

Venter på, at spillet begynder| ©Sivya Leah
Venter på, at spillet begynder| ©Sivya Leah

Den store dag nærmer sig, og du ved ikke, hvad du skal tage på? Det første, jeg må fortælle dig, er, at der ikke er nogen specifik dresscode for at gå til en Broadway-musical. Hvis du ser dig omkring, vil du bemærke, at alle klæder sig efter deres egen smag. Mens nogle er meget komfortable i deres jeans og en original trøje, benytter andre lejligheden til at klæde sig lidt mere på. Det er trods alt en unik begivenhed!

I den forbindelse kan du overveje et par detaljer, når du vælger din garderobe. Først og fremmest, hvilken session du skal deltage i. Dagssessioner kan være mere afslappede, mens aften- eller natsessioner normalt er mere påklædte. Tænk f.eks. på, at du efter teaterstykket måske har lyst til at gå på en god restaurant eller tage en drink.

Generelt set er det ikke tilrådeligt at være for sporty (gem træningsskoene til en anden gang). Hvis du rejser til New York om sommeren, skal du sørge for at pakke et ekstra lag tøj, så du ikke bliver overrasket af airconditionen.

Skal jeg spise aftensmad før eller efter showet, og vil restauranterne i området være åbne?

Hard Rock Cafe Time Square| ©Jimmy Teoh
Hard Rock Cafe Time Square| ©Jimmy Teoh

Hvis New York er byen, der aldrig sover, så forestil dig Broadway! Det er svært at forestille sig, at dette lysende kvarter kan slukke lyset. Her er tiden hektisk, og der er altid folk ude og i gang. Da den sidste forestilling af Harry Potter-musicalen er kl. 19.00 og varer over 2 timer og 30 minutter, kan du sagtens spise middag på vej ud.

Husk, at du befinder dig i hjertet af Manhattan, så alle spisemuligheder er inden for rækkevidde. Hvis du ikke ønsker at gå for langt, kan du altid spise på en restaurant i området. De fleste af dem er velkendte kæder og fastfoodrestauranter. På den anden side af gaden ligger Hard Rock Cafe, og der er også et mexicansk spisested, Los Tacos.

Har du lyst til italiensk mad? Ikke langt derfra finder du Tony's di Napoliog Carmine's Italian Restaurant.
og Carmine's Italian Restaurant. Og hvis du vil have en ren amerikansk restaurant, kan du besøge Junior's Restaurant & Bakery eller Brooklyn Diner. Du kan endda overveje at spise i nærheden af Top of Rock eller tjek denne guide over, hvor du kan spise i New York- der er ikke noget at vælge imellem!

Hvorfor anbefaler jeg denne musical?

En del af Scenes from te Broadway Play| ©Mary Record
En del af Scenes from te Broadway Play| ©Mary Record

Musicalen Harry Potter og det forbandede barn spilles ikke kun i New York, men også i andre byer som London, San Francisco, Melbourne og Hamborg. Den vil snart være at finde mange andre steder. Der er ingen tvivl om, at der er tale om et verdensomspændende fænomen. Vil du virkelig gå glip af det?

Hvis du for længst har læst en af Harry Potter-bøgerne eller set en af filmene, vil du elske de episke eventyr, besværgelser og kampe. Broadway-musicalen Harry Potter og det forbandede barn er en helt ny, original historie, så du kan kun finde den på scenen og ikke i biograferne.

Andre lignende Broadway-musicals, som du måske vil være interesseret i

En del af castet i Cats på Broadway| ©Mike Prince
En del af castet i Cats på Broadway| ©Mike Prince

Broadway er stedet, hvor drømme går i opfyldelse, eller hvor vi i det mindste sætter et ansigt på dem. Et besøg i New York uden at se en musical ville være ufuldstændigt. Du er forkælet med valgmuligheder. Når det drejer sig om globale fænomener, tænker man på nogle af de bedste Broadway-musicals som Løvernes Konge, der har været opført i over 14 år.

Et andet stort hit på den berømte teaterboulevard er The Phantom of the Opera. Musicalens spektakulære karakter har gjort, at den har været opført i New York i mere end 30 år. Gå heller ikke glip af Cats eller Moulin Rouge.

Køb billetter til Broadway-musicals