Rejseguide til New York i januar: rejseplan, tips og hvad du ikke må gå glip af

Start året i New York med en travl tidsplan med utrolige planer for at nyde byen: gastronomi, shows, monumenter og meget mere!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minutters læst

Rejseguide til New York i januar: rejseplan, tips og hvad du ikke må gå glip af

New York i sneen | ©Todd Torabi

Begyndelsen af året er et godt tidspunkt til at sætte sig mål. Som en tom notesbog har vi mulighed for at fylde siderne i vores tid med det, der gør os lykkelige. Og er der noget, der gør dig lykkeligere end at rejse?

I januar måned i New York kan du afslutte juletiden, fejre det kinesiske nytår, udnytte de bedste udsalg og meget mere. Her er vores liste over beslutninger i form af de bedste planer, så du kan nyde byen fuldt ud.

1. Nyd Broadway Week-tilbuddene på Broadway Week-shows

Leder du efter de bedste tilbud på Broadway| ©Ludo Raedts
Leder du efter de bedste tilbud på Broadway| ©Ludo Raedts

Mens december er den dyreste måned at besøge New York i, er januar en tid, hvor du helt sikkert kan spare flere penge end på nogen anden tid af året. For det første fordi det ikke længere er højsæson, og for det andet fordi det er en måned fuld af gode tilbud! Og en af de vigtigste er Broadway-shows takket være BroadWay-ugen.

I et par uger kan du finde så søde tilbud som at betale halv pris 2x1 i de mest berømte musicals som Wicked, The Lion King, Aladdin og mange flere. Hvad venter du på? Glem ikke at tjekke på forhånd, da billetterne sandsynligvis bliver udsolgt.

Bestil billetter til en Broadway-musical

2. Nyd en jazzkoncert til Winter Jazzfest

Vinter JazzFest-forestilling| ©Steven Pisano
Vinter JazzFest-forestilling| ©Steven Pisano

Som du kan se, kan du i januar nyde godt af nogle fantastiske tilbud, men det er ikke det eneste, du kan nyde! I løbet af denne måned finder Winter Jazzfest sted. Hvis du elsker jazz, inviterer denne festival dig til at nyde snesevis af koncerter i Village og andre hjørner af New York. Stjernen på Jazzfest er koncertmaratonerne fredag og lørdag aften.

Du kan finde jazzkoncerter samt tre jazzmaratonløb på forskellige spillesteder rundt om i byen. To af dem er på på hinanden følgende dage og afholdes på Manhattan. Brooklyn er også vært for et maraton en uge senere. Der er også en særlig børnekoncert i løbet af dagen.

Hvis du tager til Winter Jazzfest, vil du sikkert gerne finde ud af mere om denne musikstil; stedet at gøre det er Harlem, og dette er de bedste steder at høre jazz i dette kvarter.

Book en jazztur i Harlem

3. Gå ikke glip af de sidste dage af efterferieudsalget

Udnyt New York Citys udsalg efter ferien| ©Gustavo Fring
Udnyt New York Citys udsalg efter ferien| ©Gustavo Fring

New York sover aldrig, og det beviser udsalget efter årets store højtid, julen. Hvis du ikke har brug for en undskyldning for at gå på vinduesshopping i Big Apple, så forestil dig, hvordan det er at tage dertil midt i udsalgssæsonen.

Indtil den 2. januar kan du drage fordel af uendelige tilbud i New York, og på steder, hvor de allerede har regelmæssige udsalg som Woodbury Common Premium Outlets, hvor der er rabatter hele året rundt på topmærker, kan du nyde endnu flere rabatter! Museer og turistattraktioner er alt sammen godt og vel, men tag ikke fejl: Outlets er et must, når du tager til New York. Gør plads i din kuffert, for når dine venner finder ud af, at du er i New York under udsalget, vil de spørge efter mere end et par ting.

Book en shoppingtur i New York

4. Gå en tur gennem den sneklædte Central Park

Central Park dækket af sne| ©Mack Male
Central Park dækket af sne| ©Mack Male

Januar er bogstaveligt talt årets koldeste måned i New York. De kolde temperaturer og de sædvanlige regnvejrsdage får vanddråberne til at blive til snefnug, som dækker byen og dermed Central Park.

Den store park forvandles hver sæson, men vinteren er utvivlsomt den tid, hvor makeoveren er mest markant. Træerne bliver hvide, stierne fyldes med sne, og resultatet er et elskeligt postkortbillede - husk at komme forberedt med vandtæt og varmt tøj!

Lej en cykel i Central Park

5. Skøjteløb på New Yorks mest naturskønne skøjtebane

Skøjteløb på New Yorks Wollman Rink| ©Charley Lhasa
Skøjteløb på New Yorks Wollman Rink| ©Charley Lhasa

Som jeg nævnte i den foregående aktivitet, findes der stadig skøjtebaner over hele byen, og heldigvis er de ikke så overfyldte som i højsæsonen. I januar måned er der stadig mange isbaner som f.eks. den i Central Park, Rockefeller Center, men jeg vil gerne anbefale dig en helt speciel isbane: isbanen på William Vale Rink Hotel. Denne skøjtebane ligger på 23. etage i en skyskraber og byder på en fantastisk udsigt over byens skyline.

Og apropos udsigt ... hvis du er så heldig at have sne i New York i januar (hvilket er meget sandsynligt), må du ikke gå glip af udsigten fra udsigtspunkter som Top of the Rock i Rockefeller Center.

Køb billetter til Top of the Rock

6. Smag de bedste menuer i New York til en god pris under Restaurant Week

Smag en hotdog| ©Caroline Attwood
Smag en hotdog| ©Caroline Attwood

Når du har slugt de bedste tilbud fra Broadway-musicals, er det tid til at sluge New Yorks lækre menuer til spotpris takket være Restaurant Week. I en uge (som i virkeligheden altid er lidt længere) har du adgang til New Yorks bedste restauranter til nedsat pris.

Det er rigtigt, at New York er en dyr by, men på denne tid af året kan du spise meget billigt selv på Michelin-stjernede restauranter. Nogle restauranter har faste priser til frokost og aftensmad, så er det ikke et godt tidspunkt at tage en bid af Big Apple på?Glem selvfølgeligikke at reservere, bordene flyver!

7. Få det bedste ud af de sidste juledage i New York!

Fejring af det kinesiske nytår i New York City| ©Kyle T.
Fejring af det kinesiske nytår i New York City| ©Kyle T.

Selv om december er måneden, hvor man fejrer julen par excellence, er januar heller ikke sløj, når det kommer til juleaktiviteter. Der er koldt vejr i overflod i byen, og der er stadig nogle af juletræerne og flere aktiviteter som skøjtebaner og modeltog, sammen med de mest symbolske træer og julemarkeder, hvor du kan finde gode priser på grund af julesæsonens afslutning. Udnyt det!

Kinesisk nytår, en jul med en forskel

Og du ved måske allerede, at mens årsskiftet i Vesten er en del af julen, har de i Kina en lidt anderledes kalender. De fejrer det kinesiske nytår, og kan du gætte det? Ja, du er heldig, for det er normalt i januar eller februar. Tjek den nøjagtige dato inden din rejse, og tøv ikke med at aflægge Chinatown et besøg for at få denne unikke oplevelse.

8. Tag undergrunden på "No Pants Subway Ride"-dagen

Venter på undergrundsbanen på
Venter på undergrundsbanen på "No Pants Subway Ride| ©Jessica Fejos

No Pants Subway Ride vil efterlade dig målløs... og uden bukser! En dag om måneden i januar finder denne mærkværdige begivenhed sted, hvor undergrunden er fyldt med folk uden bukser. Historien stammer fra 2022, hvor syv personer steg på på forskellige stationer og kørte syv stop uden bukser. Hvert år er dette antal vokset og er blevet et fænomen.

For at finde ud af, hvornår det fejres og få flere oplysninger om denne mærkelige dag kan du besøge den officielle hjemmeside, og hvis du ikke vil fare vild i undergrunden, kan du tage et kig på vores guide til New Yorks undergrundsbane. Jeg er dog ikke ansvarlig for en eventuel forkølelse, du måtte få, hvis du deltager i dette initiativ, som efter min mening ville være mere passende for en køligere måned.

9. Besøg New Yorks bedste attraktioner til den bedste pris i Must See Week

Ved portene til MET| ©Hellotickets
Ved portene til MET| ©Hellotickets

På alle feriedestinationer findes der en "Must See"-liste, en liste over steder, som du ikke må gå glip af, hvis du skal besøge det pågældende sted. Nå, New York er ingen undtagelse, og hvis du skal besøge Big Apple i januar, er du heldig, for i denne måned kan du nyde Must See Week, en uge, hvor mange af New Yorks attraktioner og mange af de bedste museer tilbyder imponerende rabatter.

I alt har du mere end 70 unikke oplevelser til spotpriser. Et eksempel er, at du kan få billetter til Empire State Building, One World Observatory, Whtney Museum og mange flere med 2-for-1-billettilbud. I disse dage blander du dig med de lokale, da de er de første til at udnytte disse rabatter, så køb dine billetter i god tid, for disse tilbud bliver hurtigt udsolgt!

10. Oplev en by uden menneskemængder på Martin Luther King's Day.

Tomme gader i New York på Martin Luther King's Day| ©Jazz Guy
Tomme gader i New York på Martin Luther King's Day| ©Jazz Guy

Martin Luther King er en af USA's mest ikoniske figurer. Han stod i spidsen for en racemæssig revolution, der startede den forandring, der stadig varer ved i dag, når det gælder racediskrimination. Den tredje mandag i januar er en helligdag i New York, hvor virksomheder og skoler holder lukket, selv om de vigtigste turistattraktioner stadig er åbne.

Det er en fantastisk dag til at se byen i et roligt tempo, uden travlhed og stress fra folk, der skal på arbejde, og uden den stress fra resten af året, der sætter sig i Big Apple. Men hvis du har mulighed for det, anbefaler jeg, at du tjekker kalenderen for at deltage i nogle af de arrangementer, der arrangeres omkring denne amerikanske helts skikkelse; det kan være en meget autentisk oplevelse.

Vejret i NYC i januar

New York vinter| ©Stuardo Herrera
New York vinter| ©Stuardo Herrera

Som jeg nævnte, er januar den koldeste vintermåned i New York. Temperaturerne svinger fra omkring -5ºC til omkring 4ºC, men derudover er New Yorks karakteristiske kulde meget fugtig og vindafkølingen endnu lavere. Ud over at have varmt tøj på skal du købe varme sokker og T-shirts, for du kommer til at fryse.

Derfor skal du få mest muligt ud af hver eneste time med solskin. På denne tid af året står solen op omkring kl. 7 om morgenen, og solen forsvinder over horisonten omkring kl. 17, hvilket giver os en dag på ca. 10 timer til at nyde Big Apple fuldt ud. For selv om byen aldrig sover... det gør solen!

Priser i NYC i januar

Betaling for shopping| ©Jack Sparrow
Betaling for shopping| ©Jack Sparrow

Det faktum, at det kolde vejr er til stede på denne tid af året, er en mulighed for at rejse til New York selv for de kølige, da fly og hoteller har tendens til at have mere overkommelige priser for at holde turisterne til at besøge byen. Og hvis du tilføjer alle de aktiviteter, jeg har forklaret ovenfor ... du har ingen undskyldning!

Selv om en tur til New York aldrig bliver billig, vil du helt sikkert få et meget mere omkostningseffektivt besøg, hvis du planlægger det på forhånd og får alle de "særlige uger", der finder sted i løbet af denne måned, til at falde sammen.