Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rejseguide til New York i januar: rejseplan, tips og hvad du ikke må gå glip af

Start året i New York med en travl tidsplan med utrolige planer for at nyde byen: gastronomi, shows, monumenter og meget mere!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minutters læst

Rejseguide til New York i januar: rejseplan, tips og hvad du ikke må gå glip af

New York i sneen | ©Todd Torabi

Begyndelsen af året er et godt tidspunkt til at sætte sig mål. Som en tom notesbog har vi mulighed for at fylde vores tid med det, der gør os lykkelige, og er der noget, der gør dig lykkeligere end at rejse?

I januar måned i New York kan du nyde julen, fejre det kinesiske nytår, nyde godt af de bedste udsalg og meget mere. Jeg efterlader dig med en liste over beslutninger i form af de bedste planer, så du kan få det bedste ud af byen.

1. Nyd tilbuddene på Broadway Week-shows

Leder du efter de bedste tilbud på Broadway| ©Ludo Raedts
Leder du efter de bedste tilbud på Broadway| ©Ludo Raedts

Selv om december er den dyreste måned at besøge New York i, kan du i januar helt sikkert spare flere penge end på nogen anden tid af året. For det første fordi det ikke længere er højsæson, og for det andet fordi det er en måned med masser af gode tilbud! Og en af de vigtigste er Broadway-shows takket være BroadWay Week.

I et par uger kan du finde tilbud så søde som at betale halv pris 2x1 på de mest berømte musicals som Wicked, Løvernes Konge, Aladdin og mange flere. Hvad venter du på? Husk at tjekke spillene på forhånd, for jeg advarer dig om, at billetterne sandsynligvis vil blive udsolgt.

Bestil billetter til en Broadway-musical

2. Nyd en jazzkoncert til Winter Jazzfest

Præsentation på Winter JazzFest| ©Steven Pisano
Præsentation på Winter JazzFest| ©Steven Pisano

Som du kan se, kan du i januar nyde godt af fantastiske tilbud, men det er ikke det eneste, du kan nyde godt af! I løbet af denne måned finder Winter Jazzfest sted. Hvis du elsker jazz, inviterer denne festival dig til at nyde snesevis af koncerter i Village og andre hjørner af New York. Jazzfestivalen er stjernen på fredag og lørdag aften med koncertmaratonerne.

Du kan finde jazzkoncerter og tre jazzmaratonløb på forskellige steder i byen. To af dem er på hinanden følgende dage og afholdes på Manhattan. Brooklyn er også vært for et maraton en uge senere. Der er også en særlig børnekoncert i løbet af dagen.

Hvis du tager til Winter Jazzfest, vil du sikkert gerne finde ud af mere om denne musikstil; stedet for det er Harlem, og her er de bedste steder at høre jazz i dette kvarter.

Book en jazztur i Harlem

3. Gå ikke glip af de sidste dage af salget efter ferien

Udnyttelse af tilbuddene i New York| ©Gustavo Fring
Udnyttelse af tilbuddene i New York| ©Gustavo Fring

New York sover aldrig, og det beviser salget efter årets store højtid, julen, at der er gang i den. Hvis du ikke har brug for en undskyldning for at shoppe i Big Apple, så forestil dig, hvordan det er at tage af sted midt i udsalgssæsonen.

Indtil den 2. januar kan du drage fordel af et væld af gode tilbud i New York, og steder som Woodbury Common Premium Outlets, hvor der året rundt er rabatter på topmærker, har allerede regelmæssige udsalg, og du kan få endnu flere rabatter! Museer og turistattraktioner er alle gode ting, men tag ikke fejl: forretningerne er et must, når du tager til New York. Gør plads i din kuffert, for når dine venner hører, at du er i New York under udsalget, vil de bestille hos dig.

Bestil en shoppingtur i New York

4. Gå en tur gennem den snedækkede Central Park

Central Park dækket af sne| ©Mack Male
Central Park dækket af sne| ©Mack Male

Januar er bogstaveligt talt årets koldeste måned i New York. De kolde temperaturer og de sædvanlige regnvejrsdage får vanddråberne til at blive til snefnug, der dækker byen og dermed Central Park.

Den store park forvandles hver sæson, men vinteren er utvivlsomt den tid, hvor ombygningen er mest markant. Træerne er farvet hvide, stierne er fyldt med sne, og resultatet er et yndig postkortbillede. Husk at komme forberedt med vandtæt og varmt tøj!

Bestil en rundvisning i Central Park

5. Skøjteløb på New Yorks bedste skøjtebane med den bedste udsigt i byen

Skøjteløb på Wollman Rink i New York City| ©Charley Lhasa
Skøjteløb på Wollman Rink i New York City| ©Charley Lhasa

Som jeg nævnte i den foregående aktivitet, er der stadig skøjtebaner over hele byen, og heldigvis er de ikke så overfyldte som i juletiden. I januar måned er der stadig mange isbaner som f.eks. den i Central Park og Rockefeller Center, men jeg vil gerne anbefale dig en helt speciel isbane, nemlig isbanen på William Vale Rink Hotel. Denne skøjtebane ligger på 23. etage i en skyskraber og byder på en fantastisk udsigt over byens skyline.

Og når vi nu taler om udsigt... Hvis du er så heldig, at New York er sneet inde i januar måned (hvilket er meget sandsynligt), kan du ikke gå glip af udsigten fra udsigtspunkter som Top of the Rock i Rockefeller Center.

Køb billetter til Top of te Rock

6. Smag de bedste menuer i New York til en god pris under Restaurant Week

Smagning af en hotdog| ©Caroline Attwood
Smagning af en hotdog| ©Caroline Attwood

Når du har slugt de bedste Broadway-musicals, er det tid til at nyde New Yorks lækre menuer til en uhyrlig pris takket være Restaurant Week. I en uge (som i virkeligheden altid er lidt længere) får du adgang til New Yorks bedste restauranter til en reduceret pris.

Det er rigtigt, at New York er en dyr by, men på denne tid af året kan man spise meget billigt, selv på Michelin-stjernede restauranter. Nogle restauranter har faste priser til frokost og aftensmad, så er det ikke et godt tidspunkt at tage en bid af Big Apple på? Husk selvfølgelig atreservere, for der er mange borde!

7. Få mest muligt ud af de sidste juledage i New York City

Fejring af det kinesiske nytår i New York City| ©Kyle T.
Fejring af det kinesiske nytår i New York City| ©Kyle T.

Selv om december er den måned, hvor man fejrer julen i bedste velgående, er januar ikke dårlig, når det kommer til juleaktiviteter. Der er koldt vejr i byen, og der er stadig nogle af juletræerne og flere aktiviteter som skøjtebaner og modeltog, sammen med de mest ikoniske træer og julemarkeder, hvor du kan finde gode priser, da julesæsonen er ved at være slut. Udnyt det!

Kinesisk nytår, en jul med en forskel

Og du ved måske allerede, at mens årsskiftet i Vesten er en del af julen, har Kina en lidt anderledes kalender. De fejrer kinesisk nytår, og kan du gætte det? Ja, du er heldig, for det er normalt i januar eller februar. Tjek den nøjagtige dato før din rejse, og tøv ikke med at besøge Chinatown for at få denne unikke oplevelse.

8. Tag metroen på "Ingen bukser i undergrunden"-dagen

Venter på undergrundsbanen på en tur i undergrundsbanen uden bukser| ©Jessica Fejos
Venter på undergrundsbanen på en tur i undergrundsbanen uden bukser| ©Jessica Fejos

Den togbane uden bukser vil efterlade dig målløs... og uden bukser! En dag om måneden i januar finder denne mærkelige begivenhed sted, hvor undergrunden er fyldt med mennesker uden bukser. Historien stammer fra 2022, hvor syv personer steg på på forskellige stationer og kørte de syv stop uden bukser. Hvert år er dette antal steget og er blevet et fænomen.

For at finde ud af, hvornår den fejres, og for at få flere oplysninger om denne mærkelige dag kan du besøge den officielle hjemmeside, og hvis du ikke vil fare vild i undergrunden, kan du tage et kig på vores guide til New Yorks undergrundsbane. Jeg er dog ikke ansvarlig for en eventuel forkølelse, som du måtte blive smittet med, hvis du deltager i dette initiativ, som efter min mening ville være mere passende i en køligere måned.

9. Besøg New Yorks største attraktioner til den bedste pris i Must See Week

Ved portene til den markedsøkonomiske behandling| ©Hellotickets
Ved portene til den markedsøkonomiske behandling| ©Hellotickets

På alle feriedestinationer findes der en "Must See"-liste, en liste over steder, som du ikke må gå glip af, hvis du skal besøge det pågældende sted. New York er ingen undtagelse, og hvis du besøger Big Apple i januar, er du heldig, for i denne måned kan du nyde Must See Week, en uge, hvor mange af New Yorks attraktioner og mange af de bedste museer tilbyder imponerende rabatter.

I alt kan du få mere end 70 unikke oplevelser til spotpriser. Du kan f.eks. få billetter til Empire State Building, One World Observatory, Whtney Museum og mange andre steder med 2-for-1-billettilbud. I disse dage vil du blande dig med de lokale, da de er de første til at drage fordel af disse rabatter, så køb dine billetter på forhånd, fordi disse tilbud sælges hurtigt ud!

10. Oplev en ubesøgt by på Martin Luther King's Day

Tomme gader i New York City på Martin Luther King's Day| ©Jazz Guy
Tomme gader i New York City på Martin Luther King's Day| ©Jazz Guy

Martin Luther King er en af USA's mest ikoniske figurer. Han stod i spidsen for en racemæssig revolution, der indledte den ændring, som stadig er gældende i dag, når det gælder racediskrimination. Den tredje mandag i januar er en helligdag i New York, hvor virksomheder og skoler er lukket, selv om de vigtigste turistattraktioner stadig er åbne.

Det er en fantastisk dag til at se byen i et roligt tempo uden travlhed og stress fra folk, der skal på arbejde, og uden den stress, der er resten af året. Men hvis du har mulighed for det, vil jeg anbefale dig at tjekke kalenderen for at deltage i nogle af de arrangementer, der arrangeres omkring denne amerikanske helt, for det kan være en meget autentisk oplevelse.

Vejret i NYC i januar

New York Vinter| ©Stuardo Herrera
New York Vinter| ©Stuardo Herrera

Som jeg nævnte, er januar den koldeste vintermåned i New York. Temperaturen ligger mellem -5 °C og 4 °C, men New Yorks karakteristiske kulde er også meget fugtig, og vindafkølingen er endnu lavere. Ud over varmt tøj skal du købe varme sokker og T-shirts, for du kommer til at fryse.

Derfor bør du udnytte hver eneste solskinstime bedst muligt. På denne tid af året står solen op omkring kl. 7 om morgenen og forsvinder over horisonten omkring kl. 17, hvilket giver os en dag på ca. 10 timer til at nyde Big Apple fuldt ud. For selv om byen aldrig sover... solen gør det!

NYC-priser i januar

Betaling for indkøb| ©Jack Sparrow
Betaling for indkøb| ©Jack Sparrow

Det faktum, at det kolde vejr er i overflod på denne tid af året, er en mulighed for at rejse til New York selv for de koldeste af de rejsende, da fly og hoteller har tendens til at have mere overkommelige priser, så turisterne bliver ved med at besøge byen. Og hvis du tilføjer alle de aktiviteter, som jeg har forklaret ovenfor... så har du ingen undskyldning!

Selv om en tur til New York aldrig bliver billig, vil du helt sikkert få et meget mere omkostningseffektivt besøg, hvis du planlægger det på forhånd og får alle de "særlige uger", der finder sted i løbet af denne måned, til at falde sammen.