Ting at lave i NYC i december

At rejse til New York i december er synonymt med en jul som ingen anden. Her er en liste over ting, du kan lave i denne måned, så du får mest muligt ud af dit besøg.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

10 minutters læst

Ting at lave i NYC i december

Juleudsmykning på Manhattan | ©Jon Tyson

Med nytårsaften lige om hjørnet byder New York på masser af aktiviteter og gør sig klar til det, der nok er den vigtigste tid på året for de fleste newyorkere. Julemarkeder og farverige lys invaderer byen og skaber den perfekte atmosfære til al den shopping.

Og selv om temperaturen er lav, er det aldrig et dårligt tidspunkt at snuppe en varm kaffe med på farten, mens man slentrer gennem gaderne med skøjtebaner. Selvom det er en travl turistsæson, er det den bedste tid på året at rejse til The Big Apple, hvis du elsker julen. Så er vi i gang!

1. Oplev spændingen ved en NBA-kamp

NBA-fanatikere| ©Seth Hoffman
NBA-fanatikere| ©Seth Hoffman

NBA betragtes som en af de mest specielle sportsbegivenheder i verden. At se en kamp er uden tvivl noget, du ikke må gå glip af, hvis du rejser til USA. Publikums fanatisme og rivaliseringen mellem holdene vil få dig til at nyde basketballbanens stjerner, som tilbyder en ekstraordinær oplevelse. Det er en forestilling med musik, dans, fest og frem for alt sport, selvfølgelig.

Og hvis du tager af sted i december, kan du være heldig at se en kamp midt i sæsonen. Og så er der sørget for alle detaljer, så man kan klæde sig ud i særlige dragter til lejligheden!

Madison Square Garden ligger i hjertet af Midtown Manhattan. En imponerende indendørs arena, hvor New York Knicks (NBA) og New York Rangers (NHL) spiller. I den følgende artikel vil jeg fortælle dig, hvordan du køber NBA-billetter til den bedste pris.

Køb NBA-billetter

2. Udforsk Niagara Falls

Niagara vandfaldene|©Venti Views
Niagara vandfaldene|©Venti Views

Atbooke en tur til Niagara Falls fra New York er et must. Når alt kommer til alt, hvornår får du så mulighed for at nyde dette naturlige vidunder? Og december byder på et vidunderligt vinterlandskab, som vil tryllebinde dig endnu mere.

Du har flere muligheder, afhængigt af hvor mange dage du har til rådighed, og om du vil kombinere Niagara Falls med andre byer:

På denne tur, hvor du ledsages af en ekspertguide, besøger du Bridal Veil Falls, The Horseshoe Falls og American Falls, og du kommer rundt til parkens udsigtspunkter. Du kommer også til at gå gennem Cave of the Winds, et sted, der vil blænde dig, så grib din mackintosh og gør dig klar til et eventyr!

Book en tur til Niagara Falls

3. Bliv blændet af udsigten over New York City fra luften

Udsigt over New York fra flyet|©a4027100
Udsigt over New York fra flyet|©a4027100

Et andet must på din rejse til New York i december er en helikoptertur. Og på denne tid af året, med de festlige dekorationer og belysningen, får du nogle drømmeagtige billeder. Alle vil misunde dig, når du kommer tilbage fra ferien.

At flyve over Manhattan og beundre byens imponerende skyskrabere fra oven er en spektakulær oplevelse, og tro det eller ej, der er stor efterspørgsel på den slags. Så meget, at der er mange muligheder og en bred vifte af priser til rådighed. Her er blot nogle få af dem:

Book en helikopterflyvning i New York

4. Snup en varm chokolade på Serendipity III

Restaurant Serendipity 3 i New York City| ©Can Pac Swire
Restaurant Serendipity 3 i New York City| ©Can Pac Swire

Som du kan forestille dig, er der masser af koldt vejr i New York på denne tid af året. Derfor er det almindeligt at se folk pakke sig varmt ind med en kop kaffe til at varme hænderne med.

Vi foreslår noget lidt sødere! Tag en varm chokolade på Serenipity III, et ekstraordinært sted, hvis ekstravagante udsmykning ikke vil efterlade dig ligeglad. For de mere ubeslutsomme er det altid en god idé at bestille deres specialitet, Frozen Hot Chocolate.

Og hvis du generelt er en af dem, der nyder gastronomi, når du rejser, efterlader jeg dig med denne liste over de bedste steder at spise i New York. Jeg kan også varmt anbefale dig at booke en madtur på Manhattan- en uforglemmelig oplevelse!

Book en madtur på Manhattan

5. Besøg det imponerende træ i Rockefeller Center

Det ikoniske juletræ i Rockefeller Center| ©Ibrahim Boran
Det ikoniske juletræ i Rockefeller Center| ©Ibrahim Boran

Kun en uge efter Thanksgiving er den 1. december den officielle åbningsdag for julen. Og det er en tradition at deltage i Rockefeller Centers træbelysningsceremoni, hvor musikalske stjerner synger julesange og spreder julestemning til publikum på pladsen.

Du skal bruge et vidvinkelobjektiv på dit kamera for at få det hele med på dit billede! Du kan besøge den hele måneden og frem til begyndelsen af januar. Den er normalt oplyst fra skumring til midnat, undtagen den 25. december, hvor du kan nyde belysningen hele dagen.

Mens du er her, må du ikke gå glip af Top of the Rock eller Top of the Rock at night. Book dine billetter til Top of the Rock for at sikre, at du ikke går glip af den spektakulære udsigt. Gå heller ikke glip af de bedste juletræer i New York!

Book billetter til Top of the Rock

6. Tag en tur rundt til de mest spektakulære vinduesudstillinger, og shop lidt

Udnyt de gode tilbud i New York| ©Gustavo Fring
Udnyt de gode tilbud i New York| ©Gustavo Fring

Det er altid en god idé at tage på shopping i New York, men december er uden tvivl et af de mest fantastiske tidspunkter at besøge butikkerne på. Det er den måned, hvor butikkerne har årets (og sandsynligvis verdens) mest spektakulære vinduesudstillinger.

Der er ingen tvivl om, at det ikke efterlader nogen ligeglade, og i slutningen af denne måned afholder de desuden After Holiday Sales, et par dage, hvor de drager fordel af at gøre udsalg, og vi kan få mange produkter til utrolige priser. Hvis du er på udkig efter de bedste priser, så tøv ikke med at besøge de bedste outlets i New York.

Du kan også benytte lejligheden til at købe julegaver eller de mest originale souvenirs. Her er en guide til de bedste ting at købe i New York.

7. Stå på skøjter på en af skøjtebanerne over hele byen

Skøjteløb i Rockefeller Center| ©Peter Cruise
Skøjteløb i Rockefeller Center| ©Peter Cruise

Når vintersæsonen kommer, kan newyorkerne glæde sig, for en af deres yndlingsaktiviteter er at stå på skøjter- og byen er fuld af skøjtebaner! Den mest berømte, den første, der sættes op hvert år, og den mest emblematiske er den, der sættes op ved Rockefeller Center til jul.

Og selvfølgelig kommer mange mennesker hver dag for at glide på deres skøjter. Derfor skal du, ud over et godt halstørklæde og varme handsker, være forberedt på en lang kø. Et alternativ er at bestille din billet til The Rink at Rockefeller Center på forhånd.

En anden typisk og noget mindre overfyldt skøjtebane er Central Parks skøjtebane, hvor du kan glide gennem et vinterlandskab.

8. Oplev det lille tog i Botanisk Have

Ferietog i New Yorks botaniske have| ©Daniel Berek
Ferietog i New Yorks botaniske have| ©Daniel Berek

En af New Yorks mest populære traditioner er Holiday Train Show. Det er et lille tog, der kører gennem en miniaturemodel af byen. Det er en fantastisk måde at se alle seværdighederne fra en anden synsvinkel.

At se toget omgivet af mos, grene, bark og mange andre naturlige elementer er en tradition, som man kun kan nyde i december, og det er blevet en tradition i New York. Det er uden tvivl en oplevelse, der varmt kan anbefales, især hvis man rejser med børn.

Et kuriosum er, at denne model er skabt af bæredygtige materialer, og de fleste af dem kommer fra Botanisk Have selv. Præcis som du læste. På dette tidspunkt anbefaler jeg, at du booker din billet til Botanisk Have, så du er klar over, hvilke materialer den er lavet af.

Book din billet til Botanisk Have

9. Fejr nytårsaften på Times Square

Time Square nytårsaften Ball Drop| ©Scott Lynch
Time Square nytårsaften Ball Drop| ©Scott Lynch

At fejre nytårsaften i New York er noget, man skal gøre én gang i sit liv, uanset om det er på Times Square, Empire State Building eller Central Park. Siden 1907 har der været tradition for at fejre nytårsaften på Times Square med det berømte ball drop, hvor en enorm krystalkugle falder ned for at indlede det nye år. Op til en million mennesker samles her! Der er koncerter med store kunstnere som Lady Gaga og Justin Bieber.

Empire State

En anden af de mest berømte fester, du ikke må gå glip af, er den, du kan opleve, hvis du går op på toppen af Empire State Building, hvor bygningen er oplyst, og der er et spektakulært fyrværkeri. Tøv ikke med at booke din billet til Empire State Building og oplev det i fulde drag.

Andre interessante steder at nyde nytårsaften

Hvis du vil væk fra menneskemængderne og byde det nye år velkommen med noget lidt mere stille, kan du altid se fyrværkeriet i Central Park eller på Brooklyn Bridge.

Book din billet til Empire State Building

10. Nyd et af New Yorks mest berømte shows: The Rockettes.

The Rockettes i Radio City Hall| ©Kevin Poh
The Rockettes i Radio City Hall| ©Kevin Poh

Hvis du besøger New York i december, er der ét show, du ikke må gå glip af: The Rockettes at Radio City Music Hall: Christmas Spectacular. Det er indbegrebet af et juleshow i New York, da det begyndte i 1933. Showet foregår på Nordpolen og udføres af mere end 130 kunstnere med imponerende koreografier, hvor vi kan nyde skøjteløb og mere end 1.300 kostumer, inklusive julemanden!

Dette er endnu en aktivitet, som man ikke kan undgå at nyde. Hvis du rejser med børn, må du ikke gå glip af et besøg hos jule manden, som venter på at tage billeder i slutningen af showet.

Og hvis du er i humør til en aften i biografen, kan du også se de bedste Broadway-musicals.

Køb billetter til Radio City Christmas Spectacular

11. Bliv blændet af de oplyste huse i Dyker Heights-kvarteret.

Et oplyst hus i Dyker Heights-kvarteret| ©Hellotickets
Et oplyst hus i Dyker Heights-kvarteret| ©Hellotickets

Hvis du vil opleve julen i ægte amerikansk stil, er Dyker He ights det kvarter, du ikke må gå glip af. Det er berømt for sin ekstravagante julebelysning, og på denne tid af året fylder de lokale deres hjem med lys, og alle mulige julefigurer som rensdyr, julemænd og nisser bevæger sig rundt og synger julesange.

Hvis du vil til dette Brooklyn-kvarter, kan du gøre det på egen hånd med undergrundsbanen, eller hvis du er i nærheden af finansdistriktet, er bussen en god mulighed. Alternativt kan du tage med på en af New Yorks mange julelys-ture.

Book en juletur i Brooklyn

12. Far vild i New York Public Library

Det offentlige bibliotek i New York| ©Joel Bernstein
Det offentlige bibliotek i New York| ©Joel Bernstein

Hvert år får New York Public Library en intim atmosfære. Ud over at opstille et af de mest besøgte træer i byen, er hele rummet dekoreret med stearinlys, lys og guirlander. Der er også aktiviteter som workshops med ansigtsmaling, kunsthåndværk, trylleshows, julefortællinger og meget mere.

Kan varmt anbefales, især hvis du besøger New York med børn!


Vejret i New York i december

Sne i Battery Park| ©Will Hedington
Sne i Battery Park| ©Will Hedington

Det er ikke ualmindeligt at se billeder af New York City om vinteren dækket af sne, da vinteren officielt begynder den 21. december, så du skal være forberedt på at bekæmpe de kolde temperaturer.

Sørg for at pakke varmt tøj og en mackintosh til at beskytte dig mod kulden, da temperaturerne varierer fra 7ºC til 0ºC, og vi har et gennemsnit på 8 dage med regn om måneden.

Det bliver mørkt ret tidligt, omkring kl. 16.30, når gaderne begynder at lyse op, og julestemningen kan opleves. Du kan måske lide kulden mere eller mindre, men hvis du er forberedt, er den den perfekte ven, der hjælper dig med at opleve New York på den mest magiske måde.

Book en sightseeingtur i New York City med krydstogt og bustur

New York Citys turistmængder i december

Besøg i New York| ©Samson Katt
Besøg i New York| ©Samson Katt

New York har meget at byde på, og december er nok den måned, hvor Big Apple modtager flest besøgende. Det er uden tvivl den bedste tid på året at rejse til The Big Apple. Men turismen i juletiden er meget travl, så jeg anbefaler, at du bestiller overnatning og aktiviteter i forvejen og regner med, at priserne vil være ret høje, både for overnatning, fly og endda restaurantmenuer, da det er højsæson.

Men det skal ikke afholde dig fra at besøge denne vidunderlige by, for i juletiden vil du se byen som på intet andet tidspunkt af året, og du vil få en helt uforglemmelig oplevelse, som du sent vil glemme.

Book en New York City Contrast Tour