Ting at lave i Paris på 7 dage

Planlægger du at tilbringe en uge i Paris, og sikke en fornøjelse! Syv dage i Paris er den perfekte tid til at lære byen at kende og virkelig absorbere alt, hvad denne smukke by har at byde på: fra gastronomi, historiske monumenter, kunst fra alle epoker - på syv dage ser du det hele!

Katherine Betances

Katherine Betances

11 minutters læst

Ting at lave i Paris på 7 dage

Udsigt over Triumfbuen om natten | ©Florian Wehde

Paris er en storslået, gigantisk by og en af de mest besøgte destinationer i Europa og verden, og derfor kan turist- og kulturudbuddet være overvældende. Hvis du ikke ved, hvor du skal begynde at planlægge din rejse til Paris, er her en detaljeret guide med en rejseplan, der dækker syv hele dage. Den vil fungere som et udgangspunkt for at finde ud af, hvad man kan se og lave i Paris og planlægge den perfekte ferie i den franske hovedstad.

På en uges rundtur i Paris får du mulighed for at besøge de vigtigste turistattraktioner i byen og omegnen; desuden vil du opdage de mest charmerende kvarterer.

Dag 1: Besøg de mest emblematiske monumenter i Paris

Avenue Champs Elysées.| ©Josh Hallett
Avenue Champs Elysées.| ©Josh Hallett

Morgenvandring og shopping på Champs Elysees

Start din første dag i Paris med at gå langs det, der betragtes som en af de smukkeste veje i verden: Les Champs Elysees. Den er 1,9 km lang og betragtes som en af de vigtigste avenuer i Paris, og her ligger nogle af de mest prestigefyldte forretninger i hele Frankrig.

Det er det perfekte sted til en morgentur, vinduesshopping og en lækker snack. Nogle af seværdighederne inkluderer:

 • Parisiske restauranter og caféer: Café Di Roma, Fouquet's, Ladurée.
 • Butikker og modemærker: Boutique Lancôme, Sephora Paris, L'Occitane , Petit Bateau, Zara, DIOR Paris, Louis Vuitton og BOSS Store.
 • Kunst og underholdning: Cinéma Pathé, L'Atelier Renault og Galeries Lafayette på Champs-Elysées.

Besøg Triumfbuen

Champs-Elysées Avenue er også forbindelsesleddet mellem to vigtige parisiske monumenter, Triumfbuen og Place de la Concorde, så på et eller andet tidspunkt undervejs skal du nå denne destination.

Triumfbuen er i sig selv et lille museum. Adgang til det indre og muligheden for at klatre op på toppen af buen koster ca. 15 euro, hvis du køber dine billetter i forvejen, og fra dette sidste punkt får du en storslået udsigt over Paris, men især over Champs Elysées.

Hvis du ikke har lyst til at gå op på toppen af buen, kan du tage et øjeblik til at beundre de ydre mure, der indeholder fire store skulpturer. Ved foden af monumentet finder du Den anonyme soldats grav.

 • Åbningstider**:** fra kl. 10 til 23.
 • Entré**:** Gratis adgang til pladsen. Adgang til museet koster ca. 15 euro.
 • Varighed af besøget: cirka 45 til 1,30 minutter.

Book dine billetter til Triumfbuen

Frokost ved Eiffeltårnet

Venter på at komme op| ©gckwolfe
Venter på at komme op| ©gckwolfe

Det er tid til at besøge Paris' ikon par excellence. Med denne tur ankommer du til Eiffeltårnet ved frokosttid, og hvis du bestiller bord på Eiffeltårnets luksuriøse restaurant, kan du ikke bare nyde et autentisk parisisk gourmetmåltid, men du kan også få adgang til Eiffeltårnet uden om de lange køer. Det er overflødigt at sige, at udsigten fra dette punkt er helt spektakulær, så tag ikke af sted uden at tage nogle flotte billeder af byen!

 • Åbningstider: fra kl. 9.30 til kl. 23.45.
 • Entré: fra 10,7 €, prisen stiger, hvis du vil op til toppen og bruge liftene.
 • Besøgets varighed: Afsæt ca. 1,5 time til at besøge første sal og 2,5 time, hvis du vil op på toppen.

Book din billet til Eiffeltårnet

Besøg Trocadero-pladsen og haverne

Lige foran Eiffeltårnet, hvor man krydser Seinen ved Pont d'léna, ligger indgangen til Trocadero-haverne og Trocadero-pladsen, hvor man kan besøge Warszawa-fontænen, hvis hovedattraktion er det gigantiske springvand, der består af et vandspejl og 12 skulpturelle fontæner, der udspyr op til 164 meter høje stråler.

Jeg anbefaler også, at man stopper ved Trocadero-pladsen, der anses for at være det bedste sted i Paris at tage billeder af Eiffeltårnet på grund af sin strategiske placering. Effekten med solnedgangen sidst på dagen er virkelig dramatisk og giver virkelig smukke billeder.

 • Åbningstider**:** åbent 24 timer i døgnet
 • Entré: gratis
 • Besøgets varighed: 20 til 30 minutter vil være nok til at gå rundt i haven og tage billeder.

Tangoaften på Seinen

Hvis du besøger Paris om sommeren, er fredage hver uge til tangoaften på Seinen. Den improviserede dansefest starter fra kl. 19 og varer til skumringen. Erfarne dansere viser deres talent for alle, der har lyst til at se på, samtidig med at de promoverer danseundervisning i parisiske skoler over hele byen.

Dag 2: Se Quartier Latin, museer og krydstogter

Indgang til Musée d'Orsay.| ©Daniel Vorndran
Indgang til Musée d'Orsay.| ©Daniel Vorndran

Rundvisning i Latinerkvarteret

Latinerkvarteret er kendt for sit studenterliv, sin livlige atmosfære og sine fantastiske bistroer. Det er hjemsted for en række højere læreanstalter, såsom University of Paris og Sorbonne University.

Du kan booke en halvdags guidet tur i Quartier Latin. Disse inkluderer normalt besøg til store seværdigheder som: Pantheon i Paris, Jardin du Luxembourg, Shakespeare & Co, Sorbonne de Paris og meget mere.

Book din tur i Latinerkvarteret

Orsay Museum

Hvis du elsker kunst og malerier eller er interesseret i at udvide din viden, er et besøg på Musée d'Ors ay et must på din ugelange rejse til Paris. Du kan bruge eftermiddagen på din anden dag på at beundre nogle af de vigtigste værker fra impressionismen og den tidlige moderne kunst. På Orsay finder du originale fresker af Matisse, Van Gogh, Claude Monet og Edgar Degas.

 • Åbningstider: Fra kl. 9.30 til kl. 18.00
 • Entré: Ca. 16 €.
 • Besøgets varighed: Du bør bestille mellem 2 og 4 timer.

Få dine billetter til Musée d'Orsay

Solnedgangskrydstogt på Seinen

Afslut aftenen på din anden dag i Paris med et krydstogt på Seinen ombord på en flot båd. Om aftenen byder byens turisthøjdepunkter på et dramatisk lysshow, som kan nydes på en tur på Seinen; du vil se lysene fra Eiffeltårnet, Louvre-museet, Notre-Dame-katedralen og meget mere. Derudover kan du booke en middagsreservation på flodkrydstogtet på Se inen og nyde synet, mens du nyder et lækkert parisisk måltid.

Book et krydstogt på Seinen

Dag 3: Se byen Versailles

Blomster og træer i Versailles| ©Gary Todd
Blomster og træer i Versailles| ©Gary Todd

Nyd en tur til Versailles-slottet

Versailles er en by lige uden for Paris, som er verdensberømt for Versailles-slottet og den fabelagtige Versailles-have. Turen fra den franske hovedstad tager kun en time, så resten af dagen kan bruges på at udforske skønheden i det indre af Versailles-slottet og det omkringliggende område.

Versailles-slottet blev optaget på UNESCO's verdensarvsliste i 1979 og er en af Europas mest populære attraktioner. Det blev bygget i 1623 og ombygget og udvidet af Ludvig XIV. Indtil monarkiets fald under den franske revolution var paladset kongens hovedhjem.

Det rigt dekorerede interiør i rokokostil, den perfekt bevarede struktur trods årene og de majestætiske udendørs haver, der dækker et område på 2.000 hektar, er særligt imponerende. En tur til Versailles fra Paris er den bedste måde at se slottet på.

Book din tur til Versailles-slottet

Dag 4: Tilbring dagen i Quartier Le Marais

Place de la Bastille| ©Pierre Blaché
Place de la Bastille| ©Pierre Blaché

Dag fire på din syv-dages rejse i den franske hovedstad kan du bruge på at lære Quartier Le Marais at kende, som ligger i byens 3. og 4. arrondissement.

Se Place de la Bastille

Efter en kop kaffe på et af de mange etablissementer, du finder på din tur rundt i Le Marais, anbefaler jeg, at du tager dig tid til at besøge en af de ældste pladser i byen: Place de la Bastille.

I århundreder symboliserede denne plads det franske kongehus' magt, og det var derfor, den blev indtaget af en bevæbnet pøbel af parisere under revolutionens tidlige dage.

Se Place des Vosges og Victor Hugos hus

Place des Vosges er en af de ældste pladser i Paris, en af de smukkeste og en favorit blandt pariserne, der bor i Le Marais.

Den ligger kun 5 minutter fra Place de la Bastille, og de besøgende kan slentre under buerne og på stierne og solbade i haverne på forårsdagene. Butikkerne, boutiquerne og caféerne i røde mursten bidrager til stedets vitalitet med deres smukke facader. Le Maison de Victor Hugo, som ligger lige ved siden af pladsen, blev omdannet til museum efter forfatterens død i 1885.

 • Åbningstider**:** Victor Hugo-museet er åbent for offentligheden fra tirsdag til søndag fra kl. 10 til 18.
 • Entré: Museets permanente samling er gratis for offentligheden. Der er et gebyr for adgang til de midlertidige samlinger.
 • Besøgets varighed: En time eller mindre vil være nok til at besøge de forskellige områder af huset.

Besøg Picasso-museet i Paris

Picasso-museet i Paris| ©commons
Picasso-museet i Paris| ©commons

Det nationale Picasso-museum i Paris præsenterer den spanske kunstner Pablo Picassos værker og huser hans personlige samling af skulpturer. I dag er det også et vigtigt center for forskning i den spanske kunstners liv og arbejde. Turen gennem museet tager normalt omkring 2 timer i alt.

 • Åbningstider**:** Fra tirsdag til søndag er der adgang fra kl. 10 til 18.
 • Entré**:** fra €40 for en voksenbillet.
 • Besøgets varighed: Cirka en time for den indvendige rundvisning.

Få dine billetter til Picasso-museet

Besøg kunstcentret Pompidou

Afslut din tur i Le Marais med et besøg i Pompidou-centret. Det er åbent for offentligheden alle ugens dage fra kl. 11 til 23. Selve bygningen er et kunstværk og et af de vigtigste arkitektoniske vartegn i vores tid.

Centret tilbyder sine besøgende 6 forskellige samlinger: en samling af moderne kunst, en samling af samtidskunst, en samling af kunstfotografi, en samling af design og en samling af nye medier.

 • Åbningstider: fra kl. 11 til 21. Museet er lukket på tirsdage.
 • Entrépris: En almindelig entrébillet for voksne koster ca. 18 euro.
 • Besøgets varighed: Afsæt cirka to timer til at gå rundt på museet, nyde arkitekturen og se udstillingerne.

Book din billet til Centre Pompidou

Dag 5: Maison Monet og Quartier Montmartre

Basilikaen Sacre-Coeur| ©Superchilum
Basilikaen Sacre-Coeur| ©Superchilum

Halvdagstur til Giverny og Monets hus

Giverny er en lille fransk by, der ligger 1,5 time fra Paris i det maleriske Normandiet. Det var her, Monet og andre impressionistiske kunstnere fra det 20. århundrede indrettede deres boliger og kunstatelierer. Claude Monets residens viser en kærlighed til naturens skønhed og har en frodig have dækket med lilla liljer under store skyggefulde træer.

 • Åbningstider: fra 9.30 til 18.00.
 • Entré**:** Entré for voksne starter ved €9,50.
 • Besøgets varighed: En tur fra Paris vil tage mindst 5 timer inklusive returrejsen.

Book din tur til Giverny

Sacre Coeur

Denne juvel i fransk arkitektur udviser en romersk-byzantinsk stil. Basilikaen ligger imponerende på en bakke i Montmartre-distriktet i det 18. arrondissement og har udsigt over hele Paris fra en privilegeret placering.

Sacre Coeur betragtes som en af de smukkeste og mest ikoniske kirker i byen, så jeg anbefaler, at du bruger eftermiddagen på din sjette dag, efter du er kommet tilbage fra Giverny, til at udforske Montmartre på egen hånd. Kuplen er 83 meter høj og kan nås ved at gå op ad en trappe med 300 trin.

 • Åbningstider**:** Basilikaen er åben for besøg fra kl. 6 om morgenen. Adgang til kuplen er fra kl. 9 til 20.30, med variationer i visse måneder.
 • Entré**:** gratis.
 • Besøgets varighed: Beregn 45 minutter til at besøge både kuplen og krypten i Sacré Coeur.

Book en rundvisning i Sacre Coeur

Dali Museum i Paris

Indgang til Dali| ©Florian75018
Indgang til Dali| ©Florian75018

Kun 5 minutter fra Montmartre ligger Dali-museet eller Espace Dali i Paris, et must for alle, der beundrer denne excentriske kunstners arbejde eller er nysgerrige på hans arbejde. Nogle af hans bedste værker kan findes på dette lille museum, som kan besøges på kun 1,5 time.

 • Åbningstider: fra kl. 10 til 18.
 • Entré: Indgangsbilletten koster fra €13 for voksne.
 • Besøgets varighed: Det er et lille museum, så du kan klare hele turen på omkring en time eller mindre.

Place de Montmartre

Tæt på Dalí-museet ligger Place du Tertre, et af de vigtigste mødesteder i det 18. arrondissement. Det er her, pariserne tager hen for at shoppe, hænge ud og drikke en kop kaffe med vennerne. Hvis du vil se lidt af den ægte parisiske dag med en meget mindre turistet tilgang, vil du elske dette sted!

Denne plads fungerede engang som et offentligt område, hvor kunstnere og håbefulde kunstnere holdt udstillinger af deres arbejde, så bliv ikke overrasket, hvis du finder nogle rigtige talenter med et stort potentiale på din gåtur.

 • Åbningstider**:** fra kl. 10 til 20.
 • Adgang**:** gratis, pladsen er åben for offentligheden.
 • Besøgslængde: Du kan bruge lige så lang tid, du vil, der er masser af aktiviteter og caféer, hvor du kan få noget at spise.

Book en tur til Montmartre

Dag 6: Nyd den franske gotik og Louvre

Museets facade om natten| ©Lonni Besançon
Museets facade om natten| ©Lonni Besançon

Besøg Ile de la Cité

Om morgenen på din sjette dag tager du til det 4. arrondissement i Paris og besøger Ile de la Cité, en lille ø midt i Seinen, hvor du finder nogle af de vigtigste bygninger i Paris' gotiske arkitektur:

 • Notre Dame-katedralen: lukket for offentligheden siden branden i 2019 og kan kun ses fra pladsen.
 • La Sainte Chapelle: har den største samling af farvede glasvinduer fra det 13. århundrede i verden.
 • La Conciergerie: et palads fra det 14. århundrede, som senere blev omdannet til et fængsel og var stedet, hvor Marie Antoinette sad fængslet indtil sin død ved guillotinen.

Det tager ca. 30 minutter at se interiøret. Entreen koster fra 11,50 euro, og Saint Chapelle er åben for offentligheden fra kl. 9 til 17. Det tager ca. 30 minutter at se interiøret.

Book en rundtur på Ile de la Cité

Tilbring dagen på Louvre

At komme til Louvre fra Ile de la Cité tager dig en kort gåtur på 10 minutter langs boulevarden George Pompidou på bredden af Seinen. Det betragtes som et af de mest berømte museer i verden og var engang et palads og hjem for den kongelige familie, indtil Ludvig XIV flyttede sit hjem til Versailles-slottet.

En af de bedste måder at undgå de lange køer på Louvre er at købe din billet i forvejen. På den måde får du mere tid til at nyde Louvres spektakulære samling af værker, herunder: utrolige skulpturer som Venus de Milo eller skulpturen af Artemis, berømte malerier som Mona Lisa, de franske kronjuveler, i gennemsnit 2000 tekstiler og næsten 3000 møbler.

 • Åbningstider**:** fra kl. 9 til 18.
 • Entré: entréen er omkring 15 euro for voksne.
 • Besøgets varighed: For at se de vigtigste kunstværker bør du afsætte mindst to timer til dit besøg.

Book din billet til Louvre

Dag 7: Gå på opdagelse uden for Paris

Indgang til Chateau Cheverny| ©amanderson2
Indgang til Chateau Cheverny| ©amanderson2

Heldagstur til Loire-slottene

Prisbelønnede vingårde, eventyrslotte, fantastiske landskaber og steder på UNESCO's verdensarvsliste... Loire-dalen er en af de mest fortryllende regioner i hele Frankrig og en destination, man ikke må gå glip af, hvis man er i den franske hovedstad i et par dage.

Tours afgår dagligt fra Paris for at tage turister og lokale med til dalen på en dags udforskning og vender tilbage til hovedstaden om aftenen. Men rejseplanen kan variere meget, afhængigt af hvilken tur du vælger. De mest populære slotte at besøge på en tur til Loiredalen er:

 • Chenonceau (Château de Chenonceau)
 • Slottet i Cheverny (Château de Cheverny)
 • Château de Chambord (Château de Chambord)

Glem ikke at tage behagelige vandresko på, klæde dig på efter vejrforholdene og oplade dine kamerabatterier, men frem for alt skal du hygge dig!

Book din rejse til Loire-dalene