Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Dagsudflugter til Giverny og Monet-huset fra Paris

Oplev inspirationskilden til den impressionistiske maler, der slog sig ned her i 1883. Nogle af hans mest berømte værker blev til her.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

6 minutters læst

Dagsudflugter til Giverny og Monet-huset fra Paris

Jardin de Monet, Giverny, Frankrig | ©Adora Goodenough

Giverny er en malerisk landsby kun 80 kilometer fra den franske hovedstad, hvilket gør den til et ideelt valg til en udflugt fra Paris. Huset og haven, hvor Monet boede, er charmerende og et besøg værd.

Attraktionerne i Paris er utallige, men efter et par dage mellem Louvre og Eiffeltårnet har man af og til lyst til at komme væk fra metropolens travlhed og lade batterierne op på landet. Her er de guidede ture til Giverny.

Udflugt til Giverny og Monets hus

Giverny| ©Baptiste Riffard
Giverny| ©Baptiste Riffard

Halvvejs mellem Paris og Rouen ligger byen Giverny. Den ligger ved bredden af Seinen og er berømt for at have været hjemsted for den impressionistiske maler Claude Monet. Kunstneren kom til Giverny i 1883 og boede her indtil 1926, hvor han døde.

Bussen sætter dig af foran hans tidligere hus, som er omgivet af en pragtfuld have med en dam, maleriske broer og frodig vegetation. Guiden vil fortælle dig de mest interessante anekdoter og vise dig de steder, der inspirerede hans malerier.

Monets hus er en lille perle. Dets mest elskede rum er den lille blå stue (hvor hans kone plejede at tilbringe tid med børnene), det charmerende køkken dekoreret med Rouen-fliser og spisestuen med gule vægge og møbler og en samling af japanske tryk.

Forresten, hvis du kan lide japansk kunst, anbefaler jeg et besøg på Maison de la culture du Japon i Paris.

 • Varighed: ca. 4,5 timer
 • Pris: omkring 98 €.

Book en udflugt til Giverny og Monets haver

Kombineret besøg i Giverny og Versailles

Besøg i Giverny| ©Aaron Perkins
Besøg i Giverny| ©Aaron Perkins

Den mulighed, der kombinerer to franske seværdigheder. Den første del af denne tur ligner den foregående: En bus med aircondition kører dig til G iverny, hvor du får mulighed for at besøge Monets hus. Boligen har bevaret de originale møbler og dekorationer samt kunstnerens samling af japanske graveringer.

Den guidede tur fortsætter gennem haverne, hvor georginer, åkander, iris, grædepil og snesevis af andre arter trives.

Ved slutningen af turen stiger du på bussen igen for at komme til Versailles-slottet, juvelen i det 17. århundredes franske kunst. I 1682 flyttede kong Louis XIV det kongelige hof hertil og beordrede opførelsen af mange af de bygninger, der kan ses i dag.

Dets smukkeste rum er Spejlsalen med sine krystallysekroner og malerier af Le Brun. Ruten fortsætter gennem haverne, hvor monarker og aristokrater holdt deres fester.

Hvis du besøger Paris i april, kan du nyde synet af de musikalske fontæner (hver tirsdag, lørdag, søndag og helligdage mellem april og oktober).

Hvis du vil suge fransk kultur til dig sammen med en historisk ekspertguide, har du også mulighed for at tage denne lille gruppetur til Giverny og Versailles fra Paris.

 • Varighed: ca. 9 timer
 • Pris: mellem 250 € og 300 €.

Book en tur til Giverny og Monets haver

En dag i Giverny og Rouen

Monets hus| ©Deborah Bates
Monets hus| ©Deborah Bates

Disse udflugter afgår normalt fra Paris om morgenen. Efter en kort køretur på motorvejen ankommer bussen foran Monets hus. Besøget omfatter både det indre af huset og haven, som var den franske malers vigtigste inspirationskilde.

En ekspertguide vil være til rådighed hele tiden for at forklare stedets historie og anekdoter. Efter besøget kører bussen tilbage til Paris med et stop i Rouen, den historiske og kulturelle hovedstad i Normandiet.

Rouen er først og fremmest kendt for to ting: for at have været stedet, hvor Jeanne d'Arc blev henrettet, og for at være byen med de 100 klokketårne.

Kirkerne er mange, og den smukkeste og mest berømte er uden tvivl Notre Dame-katedralen. Selv om den blev alvorligt beskadiget af bombardementer under Anden Verdenskrig, har efterfølgende arbejde genoprettet den til sin oprindelige form.

Andre bemærkelsesværdige monumenter omfatter Saint Maclou-kirken (et storslået eksempel på sengotisk arkitektur), Gros-Horloge (et ur med allegoriske figurer, der repræsenterer månens dage og faser) og Sainte-Jeanne-d'Arc-kirken, hvor "jomfruen af Orleans" led martyrdøden.

Hvis du besøger Paris i juni, kan en tur til Rouen varmt anbefales. I den første halvdel af måneden finder Armadaen sted, en stor samling af sejlskibe og militærbåde. Du kan nyde synet på bredden af Seinen.

 • Varighed: ca. 9 timer
 • Pris: omkring 250 €.

Book en udflugt til Giverny og Monets haver

Hvorfor tage en tur til Giverny og Monets hus?

Valmuer, Monet| ©Frederick Stephenson
Valmuer, Monet| ©Frederick Stephenson

Frankrig er meget mere end Paris. Landet gemmer på tusindvis af smukke byer og naturområder af stor skønhed. Derfor er det værd at tage en tur væk fra Eiffeltårnet for at opdage nogle fortryllende steder, især hvis du rejser til Paris om foråret.

Elskere af impressionistisk kunst bør ikke gå glip af denne tur. Kunstneren flyttede til Giverny i 1883 og fandt sin inspiration her. Oliecyklussen "Åkanderne" og malerier som "Kunstnerens have i Giverny" og "Åkandedammen" blev malet her.

Disse berømte malerier findes i øvrigt på Musée Orangerie og Musée d'Orsay.

Book en udflugt til Giverny og Monets haver

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge Giverny og Monets hus på egen hånd?

Monets hus| ©Deborah Bates
Monets hus| ©Deborah Bates

Efter min mening er en organiseret tur den bedste løsning af fire grunde:

 • Der er ingen direkte forbindelser mellem hovedstaden og Giverny. Der er et tog, der forbinder Saint-Lazare-stationen med byen Vernon-Giverny. Derfra skal man tage en shuttlebus eller en taxa for at komme til Monets hus. Hvis man har lyst, kan man også gå cirka 5 kilometer. Med en organiseret tur undgår man alt dette, da man bliver sat af foran alle attraktionerne i Giverny.
 • Prisen for en guidet tur er meget praktisk. De koster normalt mellem 70 € og 80 €, men hvis du skulle betale for et tog og en taxa (tur/retur) eller en lejebil (med benzin) ud over entréen, ville du ende med at bruge flere penge.
 • Motorvejsafgifter er dyre. Hvis du rejser i en lejebil, skal du være opmærksom på, at A13 (den hurtigste løsning) koster omkring 30 euro. Du kan undgå betalingsvejene, men så skal du bruge mere tid.
 • Udflugterstarter fra et centralt sted i Paris, f.eks. omkring Louvre-museet. Den franske hovedstad har et transportsystem, og det vil ikke være svært at komme dertil. For mere information, se indlægget om at komme rundt i Paris.

Book en tur til Giverny og Monets haver

Hvor kan man spise i Giverny?

Løgsuppe| ©Dan McWeeney
Løgsuppe| ©Dan McWeeney

Hvis du ikke har så meget tid tilovers, kan du tage på restaurant Les Nymphéas. Den ligger lige over for Monets hus og har en gårdhave omgivet af planter og blomster (Square Gérald et Florence Van der Kemp).

Les Nymphéas bruger friske ingredienser fra nærliggende gårde til en rimelig pris. Desværre er der lukket i nogle af årets måneder. Der er normalt åbent fra april til oktober mellem kl. 9.00 og 18.00. Der er også en børnemenu.

Er det tilrådeligt at besøge Giverny og Monets hus med børn?

Fondation Claude Monet, Giverny, Frankrig| ©Veronica Reverse
Fondation Claude Monet, Giverny, Frankrig| ©Veronica Reverse

Denne dagstur er normalt meget populær blandt børn. Faktisk minder hytten og haven om eventyrlige landskaber. Desuden er udflugterne ikke for lange, og med en smule organisering vil alt være fint.

Under alle omstændigheder anbefaler jeg, at du læser indlægget, der forklarer, hvad man kan se og lave i Paris med børn.

Book en udflugt til Giverny og Monets haver

Tips til en udflugt til Giverny og Monets hus

Giverny, Frankrig| ©Baptiste Riffard
Giverny, Frankrig| ©Baptiste Riffard

Først og fremmest er det vigtigt at vide, at stiftelsen åbner i slutningen af marts og holder åbent til begyndelsen af november. Hvis du besøger Paris om vinteren, er du derfor nødt til at vælge en anden aktivitet. Bortset fra det er her et par tips mere:

 • De fleste turister besøger Giverny og Monets hus om sommeren. Den bedste måned er dog maj, hvor foråret er på sit højeste.
 • Hvis du har mulighed for det, kan du besøge nærliggende Vernon, en charmerende landsby på bredden af Seinen. Den ligger cirka 6 kilometer fra Giverny.
 • En anden attraktion i det omkringliggende område er Château Gaillard, et slot bygget i 1196 på foranledning af Richard Løvehjerte.

Book en udflugt til Giverny og Monets haver